Haftasonu Lag Problemine Öneri

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve BySpecial tarafından 2 May 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. BySpecial

BySpecial User

Öncelikle herkese bir sağlık çalışanı olarak sağlıklı günler dilerim :)

Toplumumuzun hayatanın büyük bir çoğunluğunu evde geçirdiği bu günlerde hepimizin bazı uğraşlara ihtiyacı olmakta. Ben de birçoğumuz gibi artan zamanımda stres atmak için bu oyunu oynamaya döndüm yıllar sonra :) Ama oyuna bağlantı ve oynama noktasında muazzam bir sorun yaşıyoruz. (Bugün benim de bir kappa kapım boşa gitti.) Oynadığım kısa süreçte gördüğüm kadarıyla bot ve haftasonu kapı etkinliği ve sokağa çıkma yasağının birlikteliği en temel 2 problem gibi durmakta. Tabii ki en net ve kesin çözüm oyun altyapısına gerekli desteğin verilmesi ama bu destek görünen o ki kolay ve ucuz bir şey değil. Uygulanması da hayli zaman alacağa benziyor.

Benim tespitlerime gelirsek botların hiçbir şartta bu oyunda olmaması lazım birçoğumuz emek verip zaman ve maddi imkan harcarken bot kullananlar ekmeklerimizin karşılığını çok daha kolayca sağlıyorlar. Bu noktada yapılması gereken herkesce açık ama yapılmıyor ya da yapılmak istenmiyor gibi bir durum var gözlemlediğim kadarıyla. '' Olmadığı olmayacağı anlamına gelmez '' veya '' Bir gece ansızın '' tarzında açıklamalar yapılmakta. Ama herkes gibi bende bu noktada çabuk ve bir an, bir dönem olan değil her an geçerli bir çözüm istemeyi en doğal hakkım olarak görüyor ve istiyorum.

Uzun bir girişten sonra ben de kendi içimi dökmüş oldum :) 2. nokta haftasonu kapı etkinliği benim önerimin olduğu sorun. Burada bence etkinlik tek gün blok bir 24 saatte yapılacağına haftanın hergününe yayılarak yapılmalıdır. Ne demek istiyorum örnekli hemen anlatayım.

Saat: 00:00 - 03:00 arası bitirenlere x2 ödül
    05/05/20 Salı Saat: 03:00 - 06:00 arası bitirenlere x2 ödül
    06/05/20 Çarşamba Saat: 06:00 - 09:00 arası bitirenlere x2 ödül
    07/05/20 Perşembe Saat: 09:00 - 12:00 arası bitirenlere x2 ödül
    08/05/20 Cuma Saat: 12:00 - 16:00 arası bitirenlere x2 ödül
    09/05/20 Cumartesi Saat: 16:00 - 20:00 arası bitirenlere x2 ödül
    10/05/20 Pazar Saat: 20:00 - 00:00 arası bitirenlere x2 ödül

Cuma hariç haftaiçi günlerde üçer saat, haftasonu ve cuma günleri dörder saat olacak şekilde toplamda 24 saati yine aşmayacak şekilde böldüm.
    Bunun gibi bir bölünme yapılırsa hergüne ve günün her saatine dağılmış olur. Hem bizler etkinliğimizden olmayız hem de oyunda az da olsa rahat bir nefes alabiliriz diye düşünmekteyim.
    Tabii ki bu geliştirilebilir daha iyi bir hale getirilebilir. Daha iyi bir hale getirmek için önerilerinizi ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.

Sağlıkcakla kalın :)

2. Bu fikir olmaz belki adamın o saatte işi varsa
    Ya da onu da geçtim böyle olursa o saatlerde oyun yine pert olur herkes kapi yapmaya calisacagindan ya da belki o saatlerde kapida cok yogunluk oldugu icin ve belli saat oldugu icin herkes kapiya girer ve bu seferde sınır doldugu icin kapiya giremeyenler olur zaten boyle her gun farkli oldugu icin cogu kisi 2 kat gunden her zaman faydalanir yani bubsefer kapiya girme ihtimali olanlar hiç giremez bu da çok büyük isyanlara yol açar bu oyunu düzeltmekten çok kötüleştirir .
    Onun yerine hafta içi x2 hafta sonu ise kapı basma için gg indirimi olsa daha iyi olur çünkü belli saatler oldugu için o saatlerde hep donemeyebilirler ama mesela 1 gün olsa 1 insan 24 saat kapi donemeyecegi icin kapiyi donemeyen insanlar icin de yol acilir kusura bakma ama fikrini pek begenmedim :)

3. BySpecial

BySpecial User

Hergünün farklı bir saatinde ve o saat x2 etkinliğine denk gelecek şekilde şu günümüz şartlarında işi olması çok zor neredeyse imkansız bir ihtimal gibi gelmekte bana. Türkiye'de çalışma saatleri genelde günlük değişmez aylık gibi süreçlerle belirlenir.
    Oyun o saatlerde sizin değiminizle ''pert'' bence olmayacaktır. Çünkü ilk söylediğiniz cümle gibi hergün herkes o saatte boş olamayacak hayat kısıtlı da olsa devam etmekte. Ama haftasonları birkaç meslek grubu dışında hayat durmakta, kapıdan burnumuzu bile uzatmak yasaklanmakta :)
    Bir kapının maliyeti az değil, bot ve maddi akış sürekli sağlanmadığı sürece bildiğim kadarıyla uridium kolay elde edilmiyor. Kapıya girme ihtimali olanlar şu an zaten giremiyor, bu dediğim sistem ile tek gündeki yoğunluğun günlere dağılımından bahsetmekteyim. Yani kimsenin kapı yapma şansını elinden alacağını düşünmüyorum. Aksine herkes hergün etkinlik saatlerinde aktif sağlayamacağı için bugün benim gibi kapısını yapamayanlara yapma imkanı sunacağını düşünüyorum. Bu durumun sizin dediğiniz gibi olması için insanların milyonlarca uridiumu olması gerekir. Bu legal olarak ya para ile satın alma ya da çok az sayıda oyuncunun kesebildiği güzel uridium veren npc'lerin sürekli kesilmesiyle mümkün olacaktır. Zaten şu anda da bu yaratıkları kesenler benim dediğim düzende de kesmeye devam edecek ve bir etkisi olacağını düşünmüyorum bunun da. Sadece bu düzen oyuna maddiyat akışını artırır ve oyun sahibinin kazancını artıracaktır. Bu durum da oyuncular daha fazla kapı yapmak isterse gerçekleşecektir.
    O saatlerde dönmelerine gerek yok ki zaten. Haftanın 7 gün 24 saati dönebilirler sadece 2 katı etkinliğinden yararlanmak istediklerinde o saatlere son dalgayı bırakmaları ve o saatte son dalgaları tamamlamaları yeterli değil mi?

Şu anda bir gün ve ben anca haftada 1-2 kapı dönebilmekteyim o da bu hafta yalan oldu. Bu durumun haftaiçi tek gün olması ne değiştirecektir ? Sokağa çıkma yasağı olmayacağı için haftaiçi daha az insanın vakit ayırabileceğini mi düşünerek bunu söylüyorsunuz?

4. DewilCrayz

DewilCrayz User

Ben şunu soylemek ısterım..........Darkorbit denılen oyun Savaş dışında etkınlık kapısı oyunu olmuş Ne acı...JPA yok.....hergun 10 saat yaratık kesılse ancak 100k bu sahıs hangi kapıya girecek? ABG Mİ)) KAPPAMI)) KUİPERMI))

5. bence bu oyunun sorunu oyuna çok fazla içerik kattılar bi sürü işe yaramayan gemiler tasarımlar npcler neler neler oyun şişti zaten flaşplayer bu oyunu desteklemiyecek yıl sonu fiyaskoyu görcez hepberaber yeni arayüz yapsa ki ruslar yapmış bi oyun bunun aynısı dark arayüzü değişmeye kalksa bütün çarlar çöp olcak bak sen pandomime ozaman 2 uucu foklu değnek misali XD komedi gibi oldu oyun yeminle kardeşim adam akıllı 5 6 gemi yap dimi belli materyeller yap gerisini bırak cephaneyi kolay erişim yap millet savaşmak için bu oyuna başladı şimdi herkes savaşı bıraktı rutbe puanı peşinde koşuyor oyun amacından çoktan çıktı her yerde bot toşi yi kuran hemen rütbe kasıyor gerçek gemi oyuncu yok oyunda haritalar bot kaynıyor herzaman sade olcan kendin olcan nerde ne olursan ol düz olcan en makbulu bu

grkmmng bunu beğendi.
  6. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

Emeğiniz ve öneriniz için teşekkürler fakat bahsettiğiniz şekilde olmasının olasılığı maalesef ki yoktur. Neden diye soracak olursanız saatler spesifik değil ve her oyuncunun faydalanabileceği şekilde olmadığı için bu durumun gerçekleşmesi mümkün değildir. Başka bir sorunuz yoksa konunun kilitlenmesini talep edebilirsiniz.

İyi forumlar.

7. BySpecial

BySpecial User

Kilitlenebilir.

8. IIMuncuRII

IIMuncuRII User

oyuna nezaman girebilecegiz ? peki

9. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

Konu isteğiniz üzerine kilitlenmiştir.

İyi forumlar.