Hangi 4. Seviye Modül / Protokoller Alınmalı & Genel İlerleyiş Tavsiyesi

Konusu 'Yeni Başlayanlar' forumundadır ve mete210 tarafından 1 Kasım 2025 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. mete210

mete210 User

Merhaba,

26 pro ve 36 arge, Solace bir gemiyim. 2.3 milyon urim var. Apis Zeus tam, Havoclar full, hercules hiç yok. Özel roketatar da yok, bölünme kristali konusunda kıtlık söz konusu :)

Halloween etkinliğinin sonuna yaklaşmışken, kastığım ürünlerden doğal olarak 4. seviye modül ve protokollerden almak istiyorum. Ancak pet konusunda çok zayıf olduğum için sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.

Petim 19 lvl, tüm lazer ve protokol slotları açık, ancak toplam 1 yüvsit ve 3 modül slotu açık. Buralarda eksiklik var.

Protokol noktasında 12 tane 3. seviye Anti Uzaylı Protokolü var. BL haritalarında kullanabilirim diye düşünmüştüm ancak istediğim verimi alamadım. Ayrıca 4 tane 3. seviye radar modülüm mevcut.

Modüllerde ise hepsi 3. seviye olacak şekilde; düşman bulucu, kamikaze, oto yağma ve oto hammadde toplayıcı var. Bir de 4. seviye kurbanlık alev teçhizatı var, yanlışlıkla aldım :D

Bu bilgiler ışığında etkinlik kaynaklarımı nasıl kullanmalıyım? Şu anda 1.2M candy corn ve 783 tane altın mısırım var. Bu sayı etkinlik bitene kadar biraz daha artacaktır. Ayrıca genel gelişim önerilerinize de açığım. Şu anda aklımda zeta ve kappa yapmak var, zira hercules'lere de ihtiyacım olacak gibi ileride spartan yapmak istiyorsam.

Şimdiden kıymetli destekleriniz için çok teşekkür ederim.

2. 3seviyedende verim alırsın fakat yüvsitlerin açık olması lazım.
    alman gereken protokoller oyun tarzına göre sana bağlı ben hepsini aldım fakat süre kısıtlı öncelik diyorsan dediğim gibi tarzına bağlı pvp için mi yoksa pve içinmi oynuyorsun ona göre.başlıca yaratık kurtarılan mal radar iş görüyor öncelik verebilirsin.

mete210 bunu beğendi.

3. Gazoz haklı :)

12 anti uzaylı
    12 kurtarılan mal
    3 yakıt protokolü (az veriliyor diye)
    12 lazer
    12 radar
    12 kaçınma
    12 isabet
    12 kalkan yönlendirme
    Şeklinde bu etkinlik boyunca hepsini bu sırayla tamamladım. Mantığım da şuydu:

öncelikli olarak pet uzaylılara en yüksek hasarı vermek için var,

üstüne kutu toplarken pvp haritasında 2 değil 3 enerji almak için kurtarılan mal(+ %20’lik kutu argesi),

Düşmana karşı da petin etkin olsun diye lazer,

Palla toplarken veya kutu toplarken daha uzaklara gitsin diye radar,

Mindifre behemoth keserken trenler peti kesemesin diye kaçınma,

Yüksek kaçınmalı orcuslar kabusumuz olmasın diye yan konfiye isabet,

Yanlışlıkla aldığın kurbanlık alev teçhizatı işe yarasın diye de kalkan yönlendirme :D

O yüvsitleri açabilirsen anti uzaylı 4. seviye tam randımanlı çalışabilir. Çünkü yüvsitleri açtıkça petin yüvsit seviyesi de artar hasar bonusu alırsın. benim full petim bl dışı uzaylılara x4 ile 80 bin vurmakta. Ama dikkat çok uri harcar 5. seviyede.

Ben kaynakları nasıl harcaman gerektiği konusuna karışamam. Sadece kendi alım sıralamamı söyleyebilirim.

titans___ ve mete210 bunu beğendi.
  4. mete210

mete210 User

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Yüvsit slotlarını da açabilirim muhtemelen elimdeki uri ile. Kapı vs derken 2.5m uriyi rahat göreceğim.
    Oyun tarzım ise PVE ve gelişme üzerine. Günlük görevler ve üstüne varsa iyi etkinlikleri kovalıyorum, çok pala ya da 4-X maplerinde kutu topladığımı söyleyemeyeceğim ancak bazı etkinliklerde tekli kutudan çokça GG geliyordu, öyle özel zamanlarda tabii kutu topluyorum :)
    Daha çok npc kesme üzerine oynamayı tercih ediyorum yani.
    Radar ve canavar avcılarının 3. seviyesi elimde olduğu için 4. seviyeyi de direkt almalı mıyım ondan emin değilim ama muhtemelen radar şart gibi çünkü sadece palada işimi görecek kadar (4 tane) almıştım ancak menzili genişletmekten zarar gelmez :) Kurtarılan malı ise kesinlikle düşüneceğim. Tekrardan sağ olun.

Oyun stilimi göz önünde bulundurduğunuzda başka bir öneriniz olur mu?

Çok teşekkürler detaylı açıklamanız için :) Oyun stilimi yukarıda açıkladım, revize bir öneriniz olur mu?
    Ayrıca adetli sayı ve kullanım durumlarıyla açıklamanız çooook yararlı oldu, sağ olun :)

12 kurtarılan mal
    3 yakıt
    12 lazer (aslında pvp oynamıyorum, belki önceliği biraz düşebilir)
    8 radar (12 slot var desek, 4 tane 3. seviye var desek, kısıtlı kaynakta öncelik 12'ye tamamlamak olmalı diye düşünüyorum)

Aldıktan sonra kalanlar ile ya anti uzaylı ve radarı tamamen 4. seviyeye geliştirmek, ya da listenizin daha altındaki seçenekler yönelmek mantıklı gibi gözüküyor.

Etkinlik tariflerinden PET harici olanlara pek bakmadım, bunlar daha öncelikli diye düşünüyorum.

Ekstra bir eklemeniz ya da şurada yanlış düşünüyorsun vb. diyeceğiniz yer var mıdır?

Tekrardan çok teşekkürler :)

ƓΛẔØẔ bunu beğendi.

5. ne demek rica ederim :) küçük bir revize yapmanızı isteyeceğim. Spartan yerine Hydra roketatar almanızı tavsiye ediyorum, elinizde yokmuş zaten. O zamana kadar kappadan hercules biriktirirsiniz. Bir de pazar harici günlerde deltadan hermes diroit tasarımını fullerseniz yetenek soğuma süresini kısaltırsınız.

Hydra %30 dp %25 kalkan sağlar. Ve istediğiniz diroit tasarımını da takabilirsiniz. Spartandan önceye alın derim.

6. mete210

mete210 User

Evet evet hydra daha öncelikli olur muhtemelen. Ama bölünme kristali büyük dert :) Halledeceğiz bir şekilde. Bugün savaş bileti çekip biraz modüle biraz bölünme kristaline falan harcarım muhtemelen.

Şu anda 1.8M ye 700 şeklinde eşyam var ve kurtarılan mal ile yakıtlar tamam.

12'şer tane lazer, anti uzaylı ve radar alabiliyorum. Ancak bu durumda kaçınma, isabet ve kalkan yönlendirme işi yatıyor. Belki birini fulleyebilirim son event spawnı ile. Ki bu hesaba diğer etkinlik tariflerini katmadım (Bir şey demediğinize göre PET modüllerinin hepsinden önemli olduğunu varsayıyorum).

Dediğim gibi 3. seviye 4 radar ve 12 anti uzaylım var. Sizce yine de bunları 4. seviye fullemek daha mı öncelikli (Benim düşüncem bu şekilde zira klanlardan ötürü mindfire da pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum ve biraz isabet alabilirim diye düşünüyorum elde kalan malzemelerle). Sizin düşünceniz nedir?

7. Ben bütün etkinlik tariflerini yaptım ve çıkan modüllerden hiç memnun kalmadım, hep berserker için çıktı. Bu yüzden elinizdeki kısıtlı kaynakları 1 yıl daha karşınıza gelmeyecek bir etkinlik için kullanmanızı tavsiye ederim (protokoller). İsabet protokolünden ziyade tavsiyem petinizde kombo koruma modu kullanırken 4 tane de 4 seviye kaçınma protokolü eklemeniz olur özellikle düşman size ve petinize boss kestirmiyorsa. Çünkü bu sayede pet kaçınması %100 olur ve düşmanda özel bir isabet modülü yoksa petinizi patlatamaz. Dediğiniz 3 protokolü fulledikten sonra isabet yerine kaçınma protokolü alabilirsiniz. Bu arada isabet protokolü bi 5 yıldır hiçbir etkinlikte 4 seviye olarak verilmemiş yani yeni bir protokol. Takdir sizin.

Benim mutlaka almam gereken protokoller 12 anti uzaylı, 12 lazer, 3 yakıt, 12 kurtarılan mal, 2 radar ve 4 tane kaçınma protokolüydü. Tabii elimde daha fazla malzeme birikince hepsini alabildim. 2 radar 10 kurtarılan mal protokolü pvp haritasında çok güzel kutu toplatır radar sayısının 2 olma sebebi bu.

8. mete210

mete210 User

An itibariyle sizin mutlaka almanız gereken listesini tamamladım ve altın şekerim bitti :D 80 tane kaldı, boss kovalamayı bıraktım. %1 den altın düşecek de alcam da falan çok üşendirdi... Bu son 80 için ne önerirsiniz? Pet Beacon ve HP modülü gördüm 35'er altın şekerli, sizce alayım kenarda dursun mu? Yoksa başka bir şeylere mi harcayayım?

9. Pet baecon hasarınızı 2.5 dakika süreyle %5 artıran bir aegis tarzı pod bırakır, o çemberde olduğunuz sürece verdiğiniz hasar artar. Arkadaşlarınızla birlikte bırakırsanız katlanır çok güzel olur ama tek başınıza olsanız da mindfire keserken işlevseldir hep kullanırım çok da memnunum. Hasar testi de yaptım yani bir kandırmaca yok %5 artırıyor.

Dp baecon da darbe puanınızı %5 civarı artırır ama bir yükleme yapmaz sadece maksimum darbe puanınızı artırır. Başlarda kullanırdım da işe yaramayan ve boşa uridium israf ettiren bir malzeme. Poddan çıktığınız anda darbe puanınız eskisine döner. Hareketsiz uzaylılar veya iyice tank olarak ateşi çek yeteneği falan kullanmak isterseniz zaten 2 milyon olan dp’nizi 100 bin daha artırır. Ben olsam alır kenarda tutardım bir gün özelliğini değiştirirler belki :) grup hâlinde 8 kişi kullanırsanız süper olur da (%40 dp) biraz hayalde kalır bu olay.

Protokolleriniz hayırlı olsun, pişman olmazsınız :)

mete210 bunu beğendi.
  10. mete210

mete210 User

Tekrar ve tekrar çok teşekkür ederim. Verimli sayılabilecek bir eventti, ve sayenizde en verimli şekilde harcamalarımı yaptığıma inanıyorum :) Emeğinize sağlık

11. geçen seneden full zaten bende aynı ıvır zıvırlar gelmiş bunların seviyesi 5 olması lazım dı :(

12. bu kendi hasarın için geçerlimi grup üyeleri için değilmi.

13. Kanka yok seni de etkiliyor grubu da herkes nemalanır beacon podundan. Test ettim tek lazerle, hasar artırımı oluyor kesin.