Herkesin Şikayeti Şanssızlık mı Oran mı?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve EFKARLI tarafından 5 Nisan 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. EFKARLI

EFKARLI User

Merhabalar, son günlerde herkes kapıdan havoc, hercules çıkmamasından, ödüllerinden, sandıklardan, avantaj kutularından bir şey çıkmamasından şikayetçi. Ben de dahil olmak üzere son 2 haftadır yaptığım kapılardan hiç bir şey alamadım ve sonuçta her şey oranlar üzerine kurulu yapacak bir şey yok benim şanssızlığım diye düşündüm lakin son iki haftadır bu durum üzerine olan şikayetlerde forum üzerinde ciddi bir artış gördüm ve bunun artık şansla ilgili olmadığını düşünmeye başladım. Bu bir tesadüf değil, ortada bir sıkıntı var ve herkes bundan şikayetçi gibi görünüyor. Bu konuyu açmakta ki amacım sadece ikna edici bir bilgilendirme yapılmasını istemem. Bu durumun farkında olan arkadaşlarda yorum yaparlarsa sevinirim. İyi forumlar.

muh722 ve .maxpayne bunu beğendi.
  2. Lyngvia

Lyngvia Guest

Merhaba,

Sizi anlıyorum ancak oranlarda herhangi bir değişme söz konusu değil. Bu tarz değişikliklerde mutlaka forum üzerinden güncelleme hakkında mesaj yazılıp tüm üyelerle paylaşılır.

Son 2 haftada dikkatinizi hangi mesajlar çekti bilmiyorum ancak bu gibi durumlar birazcık domino etkisiyle ilerliyor sanırım. Mesela bir üye bana havoc çıkmadı diye konu açıyor. Bunu gören üye aa bana da çıkmadı bir diğeri aa bana da çıkmadı diye başlıyor ve bir bakıyoruz forumdaki hiç kimsede havoc çıkmıyor (!). Yani demek istediğim biraz algıda seçici bakmışsınız olaya.

Umarım şansınız bundan sonra daha yüksek olur.

İyi forumlar.

muh722 ve Manitu bunu beğendi.
  3. EFKARLI

EFKARLI User

Haklısınız modum, bu olay biraz daha geniş bakınca bana da çıkmadı bana da çıkmadı olayına bağlamış olabilir. Zaten bende sürekli şanssızlık olduğunu düşünüyordum, yine de diğer arkadaşların düşüncelerini merak ettiğimden bu şekilde açıkladım. Çünkü bazen cidden çok can sıkıcı olabiliyor bu durum.

muh722 bunu beğendi.
  4. _01_

_01_ User

13 kapıda 20 küsür havoc ortalama 2 kapıda bir düşmüş bence siz biraz şanssız bir hafta geçirmişsiniz

ama benzer şekilde gauntlet kapısından 14 günde sadece 1 kez ödül aldım onda da ben bayağı şanssız bir 2 hafta geçirdim :)

muh722 bunu beğendi.
  5. .maxpayne

.maxpayne User

evetb çikmıyor bir şey

6. geçen pazar zetada 3'te 2 yaptım 4 havoc aldım.Bence çıkmayan arkadaşların ki tamamen şanssızlık

muh722 bunu beğendi.
  7. EFKARLI

EFKARLI User

Modum merak ettiğim bir şey var, oyunun algoritması şansızlıklarla şansı dengeliyor mu? Yani Mesela bir oyuncu 1 günde lf-4 lerini fulleyecek kadar şansla yeşil sandık açmış ya da 1 günde yaptığı kappalarla x2 de herculeslerini fullemiş olsun diyelim. Oyun bunu dengelemek için bu oyuncuyu şanssızlaştırıyor mu ? :D Yani örneğin bir kapıdan mesela lf-4 çıkma olasılığı %50 olsun. Bu kapı sonucunda lf-4 çıkaramayan oyuncunun lf-4 çıkarma olasılığı program tarafından %51 e çıkıyor mu. Bunun gibisinden bir şey mi var. Biraz saçma gelmiş olabilir ama mantıksız değil aslında :D

muh722 bunu beğendi.
  8. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Bu bahsettiğiniz tüm şans değişkenleri bir birinden bağımsızdır. Yani sizin gibi örnek vermek gerekirse ilk Ganimet Anahtarını açarken Lf-4 çıkma şansı %10 ise, üzerine 1000 kutu da açsa yeni açılan kutuda Lf-4 çıkma şansı %10'dur. Bu süreçte kaç tane Lf-4 aldığı önemsizdir.

İyi forumlar.

muh722 bunu beğendi.
  9. aslında o şekilde %51 %52 gibi yavaş yavaş bir artış olsa iyi olurdu , şans sabit olunca kağıt üstünde 100000 kere zeta yapıp 0 tane havoc alma ihtimalin bile var , biraz korkunç aslında :D

muh722 ve EFKARLI bunu beğendi.
  10. DaglıAcS

DaglıAcS User

arkadasım gidin şu devourerı pete kestirin venomunuz varsa canını dusurup venomun özelligiyle kesin sağ ust koseyi deneyin orası olmazsa sağ alt köseye kacırın orda kesin

muh722 bunu beğendi.
  11. EFKARLI

EFKARLI User

Bu tip bir algoritma oyuncular arasında ki dengesizliği azaltma üzerine de çok etkili olabilir. Şans oranının ve şanssızlık oranlarınında sınırları belirlenirse örneğin %75, bu sayede başta örneğin %50 olan bir şans ile açılan 24 sandıktan lf-4 çıkmaz ise 25. sandıkta kesin çıkar, aynı şekilde 24 ünde çıkarsa 25. de kesin çıkmaz ve her çıkışında şans sıfırlanarak tekrar %50 ye düşer. Hatta biraz daha dengelemek için şansta ki artış oranı da her seferinde düşer. Örneğin ilk çıkmayışında ki %1 lik artış dan sonra bir dahaki çıkmayıştaki artış %1 yerine %0,9 kadar bir dahakinde de %0,75 şeklinde toplamda 3 sandıkta çıkmayışında toplam şans artışı %2,65 le %52,65 olur. Böylece şans farktörü %75 e çıkana kadar yüzlerce sandık açması gerekir, ta ki çıkana kadar.Çıktığında tekrar %50 ye düşer. Böylece kimse madur olmaz.

12. Geçenlerde yazdığım mesajı paylaşayım belki ufak bir fikir verir.

Bu iş biraz programlama mantığı ile alakalı bir durum. Şöyle ki ihtimaller için rastgele sayı üretilmesi gerekiyor. İnsan için rastgele bir sayı sallamak kolay olsa da bilgisayarlarda rastgelelik diye bir şey yoktur. Yani bilgisayar size gerçekten rastgele bir sayı üretemez. Ürettiği şeyler genel olarak bir değişkene bağlı olarak üretilir. Örneğin en kaba tabirle basit bir rastgele sayı üreteci sistemin veya işlemcinin zaman durumunu bir fonksiyona koyup rastgele sayı üretir. Mesela saatin mili saniyesi 4564 ise buradan 4'ü alıp al sana sayı ürettim diyor. Eğer aynı milisaniyede bir işlem daha yapmak isterseniz yine 4 sonucunu alırsınız. Yani rastgelelik diye bir şey yok sadece sayı üretmek için kullanılan bir giriş var ve bu girişe göre sayı belirlenir.

Gelelim oyunumuza, oyunda da durum böyle mesela %33'lük şans ile bir item kazanacağız. Oyun şöyle yapar 0-100 arası rastgele bir sayı üretir ve sonra programcının seçimiyle eğer sayı 0-33 arasındaysa itemi ver değilse verme. Şimdi daha demin dedik ki eğer sayı üretmek için zamanı kullanırsak aynı zaman diliminde yapılan şeylerde aynı sayı üretilir. Oyunun online bir oyun ve savaş oyunu olduğunu varsayarsak aynı anda işlemlerin yapılması olası veya eskiden bir itemi satın alma işlemini çok hızlı tekrarlarsanız uriniz eksiye girip o itemden tekrarladığınız kadar alıyordunuz. Aynı durumu iris geliştirmesi için düşünün aynı anda bir çok deneme yaparsanız ve sayı üretiminiz zamana bağlı ise tüm irisler ya aynı anda gelişir ya da aynı anda gelişmez.

Kısacası oyundaki şans faktörü zamana bağlı olamaz. Bu durumu yenmek için bir çok parametre var örneğin kişinin bulunduğu kordinatı kullanabilirsiniz, gemi türünü, cephane sayısını, kullandığı lazeri vs vs. İşte bu aşamada oyunda x3 + güve ile yap kesin alırsın diyenler oluyordu ya hani eskiden işte bu buradan geliyor. Sayı üretimi gemi etkenlerine bağlı bu da aynı şeyleri yaptığınızda ödül almanızı sağlıyor. Eskiden kardeşim bir taktik bulup 10/10 almıştı zetadan ama benim gemi kesince eksi yemeyen bir gemim vardı 4 yıl önce onda 60 zetada hiç havoc çıkmadı. Başka bir örnek ise x-7 haritasında hibrit düşürdüğümüz yaratıklardan hepsinden düştüğü oldu mu? Ben eksi şeref iken (geminin o anki tüm özellikleri önemli) her kestiğimden aldım.

Toparlayacak olursak oyunda şans faktörü gemiye bağlı, donanıma, cephaneye vs bir çok şeye bağlı olarak veriliyor. Umarım açıklayıcı olmuştur.

EFKARLI bunu beğendi.
  13. EFKARLI

EFKARLI User

Güzel bir açıklama gayet anlaşılır. İşte benim anlatmak istediğim bu kapıya çıkıyor. Sizin verdiğiniz örnek üzerinden anlatacak olursam daha öncesinde bana kaç sefer %33'lük şans için 0-33 arası tuttu ise "Şans faktörü" nü yani sayı atayacağı aralıkları da buna göre düzenlemesini önerdim. Diğer türlü dediğiniz gibi 60 kapıda değil de 1000 kapıda da 0-33 arası bir sayı atanmama olasılığı var. Örneğin hercules kazanmak için 0-33 aralığında bir sayı atandıysa ve biz hercules kazanabildiysek, bir daha ki kapıda dediğiniz gibi yine donanım, zaman vs. faktörleri göz önünde bulundurularak bir sayı atanacak. Ama bu sefer tekrar hercules kazanabilmek için atanan sayının 0-33 değil de 0-32 aralığında olması gerekecek. Aynı şekilde 0-33 arasında bir sayı atanmayıp hercules kazanamadığımızda ise bir dahaki sefer hercules kazanmak için atanan sayının 0-34 aralığında olması gerekecek ki atanan sayının bu aralıkta olma olasılığı artsın. Bu şekilde oyunda 1000 kapı gibi abartılı bir sayıda hiç hercules kazanılamaması gibi bir risk görülmez.

Lakin bu sistemde büyük bir problem var. Eğer bir oyuncu 77 kez kappa yapıp hiç hercules alamaz ise ki zor bir ihtimal, bir dahaki hercules kazanma oranı %100 e çıkar çünkü atanacak her sayı 0-100 aralığındadır. Bu sebeple
    1. Her seferinde kazanılamadığında büyüyen veya kazanıldığında küçülen aralığın gittikçe büyüme/küçülme oranının düşmesi. Örneğin 1. sefer kazanılamadığında aralık 0-33 ten 0-34 e büyürken 2. sefer kazanılamadığında 0-34,75 olur.
    2. Çok sefer kazanmış veya kaybetmiş bir oyuncunun aralığı sonra ki eylemlerini de etkileyeceğinden aralığın artabileceği max. bir nokta belirlenmeli. Mesela çok sefer kaybedildiğinde aralı en fazla 0-33 ten 0-50 ye büyüyebilmeli.Bu sayede çok sefer kaybetmiş bir oyuncunun bir sonrakinde kazanacağı garanti altına alınmamış olur.

Ayriyeten gemideki donanımın ya da kullandığımız lazerin atanacak sayıya etki ettiğini sanmıyorum. Dediğiniz gibi tek etken her hangi bir programın bir random değer atayabilmesi için zamandır. Bu da x3 ile 18 k vuran biri kazanıyor ise x1 ile 18 k vuran birinin de kazanabileceğini gösterir çünkü kapıyı aynı sürede bitirirler. Herkesin anlayabilmesi için bu kadar detaya inmeyip basit bir dil kullanmıştım lakin gerçekten konuşabileceğim birinin olması güzel. Düşüncelerimde dikkatinizi çeken her hangi bir nokta varsa belirtin lütfen. ^^

14. the_flood

the_flood User

bence hiç oran hesabına girmeyin arkadaşlar. Orantılı bir iş olsa bu geçen hafta 14 gün boyunca 1 kişi 5m uriyi alırdı en az. Oynayanların yarısı da tasarım düşürürdü.Dediğim gibi Oran işi boş.bu hafta tek kapıda 1/1 yaptım zetada 2 havocla ne oldu %100. 2 kapı daha yapsam 3/3 olsa sizin hesaplar şaşar o zaman. Bunda şans var orantı var hikaye. Kendi sistem matrislerinde denk gelirseniz alırsınız ancak.

muh722 bunu beğendi.
  15. muh722

muh722 User

Modum montajın ilk çıktığı zamanları hatırlayan arkadaşlar varsa yazsınlar,scrap ,plazmid bol keseden geliyordu şimdi nerdeyse scrap ve plazmid 'i unutucak duruma geldim .

16. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Konuya artık son bir açıklama ile nokta koyma zamanı geldi sanırım. Arkadaşlar emin olun ki ne galaksi kapı ödüllerinde(Havoc ve Hercules kazanma şansında) bir oynama oldu, ne maden düşme oranlarıyla oynama oldu ne de ganimet kutu içeriklerinde bir düşüş söz konusu oldu. Böyle bir güncelleme yapılması halinde mutlaka ama mutlaka burada yer alan Güncelleme Notları adlı konuda duyurusu yapılır, lütfen orada duyurusu yapılmayan hiç bir güncelleme söylentisine kulak asmayın.
    Konuya gerekli cevap verildiğinden kilitlenmesi uygundur.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.