Hızlı Prismatium kasma ? Oilleri kullanma

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve yordey tarafından 24 Kasım 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. yordey

yordey User

100 adet Prismatium toplamam gerek en hızlı nasıl toplayabılırım ve hangı npc den ne kadar dusmekte ?
    3 gemiyi de birleştirdim sonrasında kalan Oil'lerim nolucak sanırım baska işe yaramıyor buna da ılerleyen donemde baska bı yenılık gelır mı?

2. Pan

Pan Guest

Merhaba,

Öncelikle konu başlığınızı içeriğe göre düzenledim.
    Prismatium hurda kategorisine dahil olduğundan ansa bağlı olarak düşmektedir, hurdaların belli bir düşme oranı yoktur.
    Bos kristallon,kristallon,kristallin ve bos kristallin keserek çıkarabilirsiniz.Galaksi kapılarında da bu yaratıklardan hurda düşmektedir. Hızlı olarak kasmak istiyorsanız kapı yaparak kasabilirsiniz.

İyi forumlar.

3. yordey

yordey User

düşme oranları belli değil mi yani?

4. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Yeni kaynakların çıkma ihtimali tamamen şans işidir ,herhangi bir oranı yoktur. Buradan hangi kaynaklar hangi npc'lerden elde edilir inceleyebilirsiniz. Oil sorunuz için de şu an gelecek bir yenilik duyurusu tarafımıza ulaşmamıştır, yenilik geldiğinde forumda duyurusu yapılacaktır. Konu hakkında yeterli cevabı aldığınızı düşündüğünüzde konunun kilitlenmesini talep edebilirsiniz.

İyi forumlar.

5. Şu şans işi yorumları beni bitiriyor. Şans diye bir şey yoktur kardeşim programcı düşmesi için bir ihtimal ayarlamıştır ve o ihtimale göre kestikçe çıkar.

6. Labirent

Labirent Guest

Merhaba,

Bir oran var ise bu tamamen şansa bağlıdır. Bunu unutmamak gerekir.

İyi forumlar

7. Labirent admincim bakın programlama dilinde şans diye birşey yoktur. "şans" tanımı programcının kafasındaki haliyle kodlanır. nihayetinde bunun bir düşme kesinliği vardır. bu nedenle bir oyuncuya bu şans faktörü hiç lehte çalışmıyorsa, bu bir sorundur şanssızlık değil.

-crusmaster99- bunu beğendi.
  8. Birisi bir şeyin çıkma ihtimalini %50 koydu ise 1 milyon deneme yapsanız 500.000 defa çıkar işte buna ihtimal denir. Evet 1.000.000 defa deneyip alamamanızda mümkün teoride ama bu istatistiki olarak mümkün sayılmaz. Bir kapı %25 şans ile bir item veriyorsa belki 1-2 kapı için değil ama 100 kapı için 25 tane ödül alınması şarttır bundan azı çıktığında buna şans denilemez buna oyuncu kandırmak denir.

9. İster şans deyin ister ihtimal her 2 türlüde oyuncunun lehine bir durum değil.

10. Lyngvia

Lyngvia Guest

Merhaba,

İhtimal olduğunu siz de dile getirmişsiniz. Programlama dillerine ben de hakimim ve tüm bilgisayar dillerinde olasılık kavramı mevcuttur. Ancak bu olasılık rastgele olmaktan ziyade algoritmalardan oluşmaktadır. Eğer siz algoritmaları bilmiyorsanız deneyeceğiniz her seferinde kazanmanız sizin şansınıza bağlıdır.

Örnek olarak veriyorum algoritma salisenin çift olduğu anlarda ödül kazanılacak tek olduğu anlarda ödül kazanılmayacaktır. Siz yaptığınız eylemlerin tam olarak hangi salisede olduğunu kesin olarak bilemeyeceğiniz için her denemenizde şansınız %50-%50 olacaktır. Bu verdiğim tamamen örnektir hiçbir kesinliği yoktur.

Sizin verdiğiniz örnekte de bir kapı %25 ile bir item veriyorsa 100 kapı için 25 tane ödül alınması şart değildir. İstatistiksel olarak sadece SONSUZA giderken %25'i yakalayabilirsiniz. 100 kapıda hiç item de alamasanız bu kapının %25 ihtimali olduğu gerçeğini değiştirmez.

Ne merkez ekip ne de bizler sizleri kandırmak gibi hiçbir eylemde bulunmuş değiliz. Bizler sadece durumun böyle olduğunu çünkü olasılık olarak böyle bir ihtimal olduğunu sizlere iletiyoruz. Böyle bir itham altında kalmak bizleri gerçekten çok üzmektedir. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

İyi forumlar.

.Paradoks. bunu beğendi.
  11. 100 Prismatium görevini Hades Kapısında bitirdim. Kristallonlar gelirken kamikazeyi ilk siz atmaya çalışın yoksa prismatium çıksa bile size gözükmez. Boss Kristallon veya Uber Kristallon keserken de önceliğiniz başka oyuncunun sıktığı yaratık olmasın ilk sizin sıktığınız yaratığı kesin.

.Paradoks. bunu beğendi.
  12. Kapıda %25 ödül düşme ihtimali var diye 100 kapıda 25 tanesi kesin ödül düşecek diye birşey yoktur.
    Her kapı kendine has ihtimal barındırır.
    100 kapıda hiç çıkmaması da; 100 kapının tamamında çıkması da olasılıklar dahilindedir.

13. the_flood

the_flood User

Sn. modum oyunun eleştirilen kısmı bu zaten ve bunu siz bile yukarıda dile getirmişsiniz.SONSUZ kavramı böyle bir oyunda verilen yüzdeler ışığında olmaması gereken bir kavram ve yazılımdır.

Her oyunda bir alt veritabanı yazılımı mutlaka vardır.bu sadece DO için değil tüm oyunlar için böyledir.O taban yazılım eşliğinde bazı hediyeler ödüller vs. girdiği zaman oyuna ek programlar yüklenir yama olarak bilinir bunlar.ancak bu ödül hediye vs. çıkma,alma,bulma için bir olasılık oranı verildiğinde alt tabanda bu sonsuz döngüde yapılırsa sizin bu ödül ve hediyerinde sonsuz zamanda devam etmesi gerekir ki bu olasılık dataları yakalansın.

Kısaca %25 olasılıkla çıkar dendiğinde eğer bu kısa zamanlı bir ödül ise bunun 100 defada 25 kere alınması anlamına gelmesidir.çünkü sonsuz döngüde bunun bir süresi,zamanı olamaz.İtirazlar ve şikayetler işte bu zamanlı döngülerdeki verilen olasılıkların gerçekleşmediğindendir.Bunun ek bir yada ayrı bir veri tabanı yaması ile dengelenmesi gerekmektedir.

Örn : Scrap sonsuz bir döngüdür çünkü süresi yoktur devamlıdır. %20 olasılığı ben burada kabul ederim.Ama 14 günlük bir etkinlikte %35 olasılık denirse bunun ayrı bir tabanda değerlendirilmesi gerekir.

14. aslında demek istediğim şuydu, programlama zihinde başlar, algıda başlar kullandığımız lisanda başlar. "eğer bir şeyin gerçekleşme kesinliğini ortaya koymazsanız, gerçekleşmeme kesinliğinin önünü açarsınız" kastettiğim kesino larak %25 item düşürme değildi. bir şekilde itemin düşme kesinliği idi. %25 diye belirlediğiniz bir itemin düşme olasılığını bir noktaya sabitlemeniz bunun kabul edilebillr olması noktasında makul eşik sağlar. mesela 0-20 kapıda dersiniz ki ne olursa olsun 1 hercules düşsün. siz bunu 0-sonsuz kapı yaparsanız bu ticari açıdan sunduğunuz ürünün satılabilrliğini öldürecektir. çünkü bu ** değil, ** değil. starcbucks değil. ya o kurumsal kimliğe ulaşacaksınız ya da yazılımlarınızı makul olasılıklara ayarlayacaksınız.
    Bence asıl sıkıntı şirket yönetiminde, ayyuka çıkmış sorunlara müdahalede bulunmamak, e-spor evreni anlayamamak, ar-ge çalışmalarının zayıflığı ve sunucu ülkelerde birlikte çalışmayı tercih ettikleri insanlar. 2008-2012 dönemi ve sonrası diye bir ömrü var bu oyunun. açıkçası ortada bangır bangır bağıran bazı belli başlı sorunlar var. bir dönemin mmo uzay oyunlarında 1 numara olan bir oyun, e-spor dünyasını anlayamıyorsa ve içinde kendine ciddi bir konum bulamıyorsa bu kurumsal kimliğinin vasat olduğunu gösterir. yazılımcılarından daha zayıf bir yönetim olduğuna dikkat çekmek istiyorum. iyi forumlar...

şunu kesin olarak belirtmek istiyorum şu kadar kapıda şu kadar item çkacak diye bir şey tabikide yok. demek isteidğim bunun alt ve üst limitleri olur. olmayadablir. diyorum ki işte "olmayabilir" durumu varsa bu şu demektir, **

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 11 Nisan 2019
  15. Lyngvia

Lyngvia Guest

Merhaba,

Bahsettiğiniz noktada teorik olarak haklısınız. Ancak 14 günlük etkinlikte de olsa %35 ihtimalin korunduğunu bilmenizi isterim. Sonsuzda %35e gider hesabını tersten de bakıyor olabilirsiniz. 100 denemede 40 hediye çıksa da sizin dediğinizle aynı yere çıkar. Bizim forumumuzdaki en büyük sorun forum içerisinde pozitif yaklaşım yerine olumsuz bir durum olduğu zaman şikayet merci olarak kullanılmasıdır. Bu nedenle burada yazılanlardan genel olarak bir sonuç çıkarmak yanlış olacaktır.

Forumda kanunen yasaklanmış maddeleri ve bağımlılık yapan maddelerin özendirilmemesi adına bu ürünlerin yazılması yasaktır. Ayrıca alt alta iki mesaj atmak yerine ekleyecek bir şeyiniz varsa ilk mesajınıza "Düzenle" diyerek eklemeniz gerekmektedir. Tarafımca mesajlarınız düzenlenmiştir.

Yukarıda da bahsettiğim gibi olayın negatif tarafından bakıyoruz. Eğer sizin bahsettiğiniz gibi 100 kapıda 25 item düşsün mantığını kabul ederseniz unutmamalısınız ki 100 kapı yaptığınız zaman 26. itemi alamayacaksınızdır. Bahsettiğiniz alt sınır olayı da tüm Darkorbit Türkiye Ekiplerinin yetkisi dışında bulunmaktadır. Buna tamamen Merkez ofis karar verip oyuna ekleyebilir veya eklemeyebilir. Oyunumuzu geliştirecek bu tarz fikirleriniz için burada bulunan bölüme konu açıp diğer üyelerimiz ile tartışarak fikrinizi geliştirebilirsiniz. Fikriniz yeterli destek aldığı taktirde bizler de sizler adına konunuzu raporlarımıza ekleyerek merkez ekibe bildirmekteyiz.

Mesajlar konu başlığından saptığı için ve tüm mesajlara gerekli cevaplar verildiği için konu kilitlenmiştir.

İyi forumlar dilerim.

.Paradoks. bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.