Destek İşlemci konusunda bilgili arkadaşalrdan yardım istiyorum.

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve -BoldMan- tarafından 25 Mart 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. -BoldMan-

-BoldMan- User

Arkadaşlar yakın bir süre içerisinde bilgisayarıma format attırdım.

2x1 gb ram, 512 mb ekran kartı 1,86 ghz çift çekirdekli bilgisayar ile bu oyunu oynamaya çalışıyorum. iyi yada kötü çılgın kubi spaceball giremesemde tadına varmaya çalışıyordum. bundan önceki sürümüm win7 olmasına karşın windowsun win7 desteğini bitirdiğinden dolayı pc güncellemelerde hata vermekteydi bende bu yüzden (titiz olduğumdan) bir üst sürüm olan win 8.1 yüklettim. pc kaldırıyor ancak şöyle bir sıkıntı var, pc işlemcisinin hızı 1,86 olmasına rağmen bilgisayar 1,40dan fazla kullanmıyor. Güç seçeneklerinde işlemci ayar en yüksek performans %100 olarak ayarlı. aşağıya bir fotoğraf atacağım, bu fotoğrafta kullanılan işlemci ve cpuz programı ile detay bilgi alınmış ekran resmi bulunmakta. bu işi bilen arkadaşların işine yarayabilir.

Bu özellikteki pc win8 neden yükledin gibisinden yazacak arkadaşlara şunlarıda demek isterim. win 8,1 yüklediğimde 1hafta en ağır özelliklerle bile oyunu oynayabiliyordum nasıl oynadığımı inanın bilmiyorum ama anlık takılma yapmıyordu. pc de windows etkinleştirme sorunu olduğundan tekrar format atılmak zorunda kaldı 2.formatta bu win8.1 başarılı yüklendi ancak bu seferde gemi uçarak değil sekerek gidiyor. maxthon bile cpu kullanımı %100 gösteriyor. firefox ta aynı şekilde. son sürüm flash player ve java bulunmakta.

1- Sizlerden ricam bu 1,40 ghz sınırı kaldırılabilir mi ?
    2- Atacağım resimdeki çarpanda x7 olarka gözüküyor 200mhze karşılık 1,4 ediyor ama şunuda araştırmalarım sonucu budum intel işlemcilerde çarpan arttırma olmuyormuş.

yardımlarınız için teşekkürler

2. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Çarpan arttırımı vardır doğrudur ancak sizin işlemciniz de çarpan arttırımı olmaz.

İntelin K Serisi işlemcilerinin Çarpan kilitleri açıktır ve bu işlemcilere overclock yaptığınızda verim ve performans daha stabil ve dengeli olur.

Sizde ki işlemci K Serisi değil o nedenle çarpan arttırımı yapamazsınız.

Kesin çözüm öneremem çünkü sorunun nereden kaynaklandığını tam olarak bilmiyorum

Size bir kaç yol önereceğim , onları deneyip , bir kontrol edin isterseniz.

İlk olarak msconfig ' e girin. Ekrana çıkan menüde , Ön Yükleme sekmesini göreceksiniz.

Alt kısımda bir Gelişmiş Seçenekler sekmesi olacak. Buradan İşlemci Çekirdek sayısını kontrol edin , Çift çekirdekli olduğu için 2 yada Sanal Çekirdek açık ise 4 seçenekleri maksimum olarak gözükmeli. Buradan 2 Çekirdeği seçin.

Bunun dışında İşlemcinin Biosta ki Voltaj değerlerini kontrol etmek gerekiyor.

Bios ekranına girip , Telefonla bir ekran görüntüsü alıp , buraya eklerseniz , yardımcı olurum.

Son olarak , Sistemi kurduktan sonra , Tüm sürücüleri yüklediniz mi ?

İsterseniz kesin bir yükleme için , Driver Booster 2 isimli programı indirin ve sisteminizi taratın.

Driver Booster tüm donanımı bulup , en güncel sürümlerini yükleyecektir.

Bu sayede sorunun yüklenmeyen bir veri yolu yada Güney Köprüsü sürücüsünden kaynaklanmadığından emin oluruz.

Keyifli Forumlar

3. -BoldMan-

-BoldMan- User

Selam BİOS ekranı hariç dediklerinizi yaptım bir değişiklik yok.
    SS lerini aldım, bahsettiğiniz msconfig kısmında yapacağım bir yer bulamadım, tam olarak açtığıdmaki görüntüsünü koydum, bunun üzerinden gidebilir veya ayarı doğrumu bakabilirsiniz.

BİOS ekranını nasıl açacağımı tam oalrak ne yapacağımı yazarsanız o konudada yardımcı olmaya çalışayım.

4. PiecesS

PiecesS User

Format factory diye bir program var onda uzun bir videonun formatını değiştirmeyi deneyebilir misin; çünkü bu program işlemciyi sonuna kadar kullanan bir program

5. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

MsConfig ;

MSConfig ekranında , Doğru kısımı açmışsınız.

Sağ alt resimde İşlemci sayısı kısmı mevcut.

İşlemci Sayısı yazan kutucuğu işaretleyin , Altında ki 1 Yazan Liste kutusu açılacaktır.

Ona tıklayın ve oradan 2 yi seçip , Tamam deyin.

Bilgisayarı yeniden başlatın.

Bios ;

Windows 8 yüklü bir Bilgisayarı açtığınızda , Hızlı Başlat ayarlarından ötürü , Bios ' a giremezsiniz.

İlk olarak Windows 8 ' zin Hızlı Başlat ayarlarını kapatmanız lazım , Nasıl yapacağınız aşağıda yazıyor

Hızlı başlatı devre dışı bıraktığınızda , Bilgisayar açılırken , Sistem ön yükleme ekranı karşınıza gelecektir.

Bu ekranda iken Bir tuşa basmalı ve sistem açılmadan , Bios ekranına girmelisiniz.

Peki hangi tuş ? Çoğu sistem de açılırken , Ufak bir kısmında Bios ekranına girmek için basmanız gereken tuş yazar.

Ancak yazmıyorsa ; Bios ekranına girmek için , Açılışta F2 , F8 yada DEL Tuşlarından ( Genelde F2 ' dir ) birine basmanız gerekiyor.

Lakin bu tuşlar üreticiden üreticiye değişiyor. O nedenle Bios 'a girmeyi denemeden önce ;

Anakart Modelinizin ne olduğuna bakın , Eğer ulaşabilirseniz , DxDiag ekranından görmeniz mümkündür.

Üreticinin adını öğrenmeniz yeterlidir , Öğrendikten sonra google da arama yaparsanız mutlaka bulursunuz.

Örneğin ; MSİ Motherboard Bios Access Key ? ( Yabancı Kaynaklarda daha kesin bilgiye ulaşırsınız )

Keyifli Forumlar

6. -BoldMan-

-BoldMan- User

program çalışırken cpu görünümüde böyle hala 1,40ghz üstüne çıkmadı :(

bahsettiğiniz işlemciyi 2olarak yaptım değişen bişi olmadı max hız hala 1,40 ghz diye gösteriyor (yenidenb aşlattım) aşağıdada bios görüntüsü mevcut.

bahsettiğiniz bios ekran görüntüsü budur umarım ;

Son düzenlenen: 27 Mart 2015
  7. ONURBEY

ONURBEY User

Bende bir nebze yardımcı olayım, ( Bilgisayar sektörü mesleğimin bir parçası )

Msconfig i Açtığın zaman;

Aşağıda Tüm microsoft hizmetlerini gizle diyor, onu işaretle, ve yukarıda kalan diğer tüm işaretleri kaldır.

Ayrıca;

Başlatma butonuna basarak, oradaki bütün işaretleri kaldırman lazım.

Yok bunları yapamadım dersen;

Genelden tanılama başlangıcını işaretlersin. Sonra uygula deyip çıkarsın, bilgisayar yeniden başlayacak.

Fakat bunları yapmadan önce, masa üstünde aşağıda görev çubuğuna sağ tıklayıp, görev yöneticisi başlat, işlemlere gel.
    İstersen bir resmini çek masa üstünde dursun. sonra bu dediğim işlemleri yaptıktan sonra, tekrar aç görev yöneticisini ve çektiğin resimle karşılaştır, arada ki muazzam farkı gör.

Bende; görev yöneticisinde en aşağıda yazanlar şöyle;
    İşlemler: 33
    CPU kullanımı: % 0
    Fiziksel Bellek: %25

Eskiden Bunlar neredeyse doluydu.

İstiklal Modumun tavsiye ettiği; "İsterseniz kesin bir yükleme için , Driver Booster 2 isimli programı indirin ve sisteminizi taratın."
    Muhakkak uygulayın.

Saygılarımla.

8. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Sanırım Girdiğinizde sizi böyle bir ekran karşıladı ve siz buradan , Advanced Bios Features ' e girdiniz.

Yanlış kısıma girmişsiniz , Burası Bios ekranı , Buradan Advanced Chipset Features ' e tıklayın.

Ek olarak , Bu resimde En alt kısımda Time , Date , Hard Disk Type yazıyor bu Örnek bir resim

Sizin Ekranda , O Kısımda CPU ve Overclock Settings diye bir yazı var mı kontrol edin.

Keyifli Forumlar

9. -BoldMan-

-BoldMan- User

kardeş önerin için saol ancak sorun işlemcinin limitinin bir kısmını kullanması farklı programalra cpu yedirmesi değil yani çözümün o şekilde algıladım :S

bahsettiğiniz resmi aldım buyrun ;

10. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Yanlış anladınız , Advanced Chipset Feautres ' e gelip , Enter Basın.

Sizi aşağıdakine benzer bir pencerenin karşılaması lazım

Oranın bir ekran görüntüsünü atın.

Ek olarak Power Management ' e giriş yapın oranında bir ekran görüntüsünü atın.

Ne yapmaya çalıştığımı açıklayım sonra kafanız karışmasın.

Eğer CPU ' nun hızına bir Frekans limiti belirlenmiş ise , Bunu Advanced Chipset Feautres değiştireceğiz.

Eğer Burada bir limit yok ise , Power Management ' ten CPU ' ya ayrılan Voltaj değerlerini kontrol etmemiz gerekecek.

Eğer Voltaj değeri standartın altında ise , CPU Gücü sağlayabilmek ( sabitleyebilmek ) için Kimi Transistörleri devre dışı bırakır , bu yüzdende CPU Hızı düşer.

Keyifli Forumlar

11. -BoldMan-

-BoldMan- User

umarım doğru görüntülerdir ;

12. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Üstteki resim , Advanced Chipset Feautres ' e ait olduğundan emin misiniz acaba ?

Eğer eminseniz , Biostan yapılabilecek bir şey yok gibi görünüyor. Çünkü İşlemci Hızı ile ilgili bir kısım göremedim.

Ek olarak Güç Yöneticiminde , Oluşturulmuş bir Profil var.

Bu Profilin detaylarını bilmediğimden yorum yapamam.

Bios ' u bir Default 'a çekmeyi deneyin , bakalım düzelecek mi

Ana Ekranda iken , Load Optimized Defaults kısmı var , Ona gelip enterlayın , Çıkan ekranda Y ( Yes ) tuşuna basıp onaylayın.

Daha sonra Save & Exit Setup basıp , Bilgisayarı yeniden başlatarak , işlemcinizi tekrar kontrol edin.

Keyifli Forumlar

13. -BoldMan-

-BoldMan- User

belirtilen resim istediğiniz resim yani doğrudur ,
    defaultta yaptım ama artış yok :(

sanırım daha da çözüm yok yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler :( iyi görevler

14. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Biraz araştırma yapayım , Konu şimdilik açık kalsın , Geri dönüş yapacağım

Keyifli Forumlar

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.