istemci gpu değişimi

Konusu 'Teknik Konular' forumundadır ve neor tarafından 19 Aralık 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. neor

neor User

download.jpg merhaba oyunu istemciden oynarken devamlı nvidia gpu (ekran kartı) dan açıyor
    kontrol panelinden intelde açması için ayarladım ama olmuyor
    nvidia ile oynarken laptop ısınıyor fan çalışıyor, elektriğe bağlı değilse pil çabuk tükeniyor
    nvidia yerine intel kartımda nasıl çalıştırabilirim

darkorbit açıkken çalışan 3 işlemde integrated intel gpu olarak ayarlı

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 19 Aralık 2020
  2. _-Thanatos-_

_-Thanatos-_ Guest

Merhaba,

Mesaj içeriğiniz tarafımca düzenlenmiştir. Bilgim olmadığından dolayı konunuz hakkında bilgi alma talebim yönlendirilmiştir.

İyi Forumlar.

3. Nvidia ekran kartınız sizin bilgisayarınızın esas kullanması gereken (oyunlarda vb. fazla performans gerektiren aktivitelerde) harici ekran kartınızdır. Intel olarak belirttiğiniz ekran kartı ise işlemci ile bulunan ve zaruri durumlarda kullanılması amacıyla (bknz: harici ekran kartınızın bozulması durumunda bilgisayarın açılabilmesi) bilgisayarınızda bulunan ve performansı epey düşük olan ekran kartıdır. Oyunun zaten tamamıyla optimizasyon felaketi olması ve yıllardır kendini güncelleyememesi sebebi ile hangi kartınızın daha yüksek performans vereceğini söyleyebilmem maalesef mümkün değil. Çünkü benim GTX 1050 ekran kartım ve i5 7300hq işlemci ile bir tarayıcı oyununda düşük FPS almam bile bana hala komik geliyor :) İkisini de deneyebilmeniz için;

1- İstemciye sağ tıklayın,
    2- ''Grafik işlemci ile çalıştır'' kısmına gelin (2. sıradadır),
    3- Önce ''Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi'' ile çalıştıra basın, oyundaki FPS'inize ve bilgisayarınızın durumunuzu gözleyin,
    4- Hemen ardından ''Entegre grafik'' ile çalıştıra basın, tekrar FPS ve bilgisayar durumunuzu gözleyin.

Sonuç olarak hangisi sizi daha memnun ederse o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz :) Eğer kontrol panelinden ayar yapmanıza ve bu şekilde başlatmanıza rağmen hala yalnızca harici ekran kartıyla çalışmaya devam ediyorsa ya bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur ya da yazılımsal bir sorun ile karşı karşıyasınızdır.

İyi forumlar dilerim,
    SMOKEY

org2BordoGüç bunu beğendi.
  4. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Nvidia Denetim Panelinden "Manage 3D Settings" seçin, akabinde "Program Settings" kısmından İstemciyi seçin. Eğer listede yoksa "Add" diyerek İstemcinin kurulu olduğu dizinden seçin. Daha sonra "İntegrated graphics" seçin ve son olarak "Apply" diyerek değişiklikleri uygulayın.
    Ekran Kartı Seçimi.jpg

_-Thanatos-_ bunu beğendi.