Kaçış Konfisinde Spartan

Konusu 'Yeni Başlayanlar' forumundadır ve ŞahFD tarafından 17 Kasım 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. ŞahFD

ŞahFD User

Sevgili user, spartan driot tasarımını, kaçış konfisine, yani (driotler full kalkan) olan konfiye koymanin bir mantiği varmidir? Spartacan genel %10 hasar mı veriyor? Konuyla alakası yok ama cevap verirsen sevinirim, bazı insanların hem savaş hem kaçış konfisini spartan kullandığını görünce acaba ben mi yanlış yapıyorum diye düşündüm :) çünkü ben savaş konfisine spartan, kaçış konfisi herkül şeklinde yapıyorum, ama eğer spartan sadece driotlere değil geminin içindeki lazerlere 'de etki ediyorsa spartan kullanırım, bilgili bir arkadaşa benziyorsun şimdi konu açıp forumu kirletmiyim :)

2. Mr.User

Mr.User User

Spartan:
    Birim : Hasar %1
    Birim : HP Bonusu %1

Tam Setle Birlikte İstatistikler
    Hasar %10
    Kalkan Bonusu %10
    HP Bonusu %15

Hercules:
    Birim : %15 (Kalkan)
    Tam set: %20 (Kalkan)

Bu bilgilere dayanarak şöyle yorum yapabiliriz.
    1- Kalkan acısından bakarsanız evet haklısınız.

2- DP acısında, + %15 DP hız konfisinde olmaz. Ama diyeceksiniz ki kaçıyorsam zaten yaralı gemi. o DP ağır konfisinde gibi yansımayacak. Evet haklı olursunuz bu acıdan.

3- Hafif konfi demek Full kalkan demek değildir. Herkesin bir oynama şekli vardır. Kimiside Hafifte kaçarken DP olsun veya kovalarken düşmanı vurmak ister Spartanların yardımıyla.

Yapılan son güncellemelerle şu bir gerçek.
    Saldıranlar Güvede vuruyor. DP yi kuvvetlendirmek kalkanlardan daha önemli gibi geliyor bana.

Sonuç: Oynama şekline bağlı olarak bana göre 2 konfide spartanlı olmak daha mantıklı geliyor.

NoT: Test edecektim, gemide 20 spartan + 9 hercules var. Full hercules olmadığı için rakamsal verileri veremedim DP ve kalkan olarak :)

3. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Mesajlarınızı taşıyarak yeni konu oluşturdum. Lütfen konu sahibinin oluşturduğu orijinal konu ile alakasız sorularınızı yeni bir konu oluşturarak sormaktan çekinmeyiniz.

Spartanın tam set ile birlikte %10 hasar bonusu sadece droitlere takılan lazer toplarını etkilemektedir. Spartan tasarımını kaçış konfigurasyonunda da yüksek hasara sahip olmak siteyen bazı oyuncular kullanmaktadır. Yani oyun stillerine göre bu istatiksel droit tasarımın kullanıyorlar. Bazı oyuncular ise kaçış konfigurasyonu için daha fazla kalkan ve DP daha mantıklı olduğun düşünüyor. Hangsini kullanacağınız tamamen sizin kararınız.

İyi forumlar.

Minerva bunu beğendi.
  4. Mr.User

Mr.User User

Paradoks konuyu taşıdığınız için tşkler.

ŞahFD,

Kalkanda + %10 için, kaybettiklerini görmen lazım. (spartanda %10 herculesde %20)

Solacede + halkada test ediyorum DP yi şimdi.

Düz:513,000
    Spartanlı:586,000

Kazancın:76,000 DP

Hercules 9 tane olduğu için test edemiyorum ama oda sana spartanda yaklaşık 1m kalkan varken herculeste 1,09m civarı bir kalkan yapacaktır.

Mesala, ağır konfisindesin DP: 586k iken oldu da birisini gördün daha ateş edilmeden konfini değiştirip kaçmaya çalıştın. İşte o an DP bir anda 586 k olmayacak. Daha darbe yememişken bile 513 k DP ye düşecek gemin :)

Bir anda savaşmaya karar verirsende haiften ağıra gecincede Gemin 586k DP olmayacak. 513/586k ve Tamir olmaya calışacak :)

Sonuç:

Spartanın avantajları vuruş ve DP .

Spartanda Kalkan ve DP artışlarını toplayınca Herculesin Kalkan artışına denk geliyor.

Dolayısıyle spartanın vuruş artışı bu işin püf noktası oluyor.

ve yine yazıyorum. Artık düşmanlar direk GÜVEde saldırıyor. Kalkanın bitmeden DP bitiyor. Yeni gelen güncellemelerle 100k DP artışıyla %DP desteğide artan Spartanın bu konudan dolayıda +1 önde.

Son düzenlenen: 18 Kasım 2019
    .Paradoks. ve ŞahFD bunu beğendi.
  5. Mr.User

Mr.User User

Evet, irislere yerleştirilen kalkan ve silahlara etki ediyor. Dp ekstra özellik.

-=ODIN=- ve ŞahFD bunu beğendi.
  6. Mr.User

Mr.User User

Gemideki lazer ve Kalkanlara, İrislere takılan İRİS TASARIMları etkilemiyor.

NoT: Geminde Extralarda bir İtem için yerin yoksa İrise takabilirsin :)

-=ODIN=- bunu beğendi.
  7. kaos*06

kaos*06 User

Evet saldıranlar güvede vuruyor lakin bunun nedeni ne artan hp ler ne herkül yada spartan felan değil bunun nedeni tümü olmasada büyük çoğunluğu oto yakalama kullanıyor olmasıdır.tek konfi eğer tutucu varsa kesi yada iyi tutabiliyorsan bir avantaj ama yoksa değil..

-=ODIN=- bunu beğendi.
  8. -=ODIN=-

-=ODIN=- Guest

Merhaba,

Dilediğiniz zaman konunun kilitlenmesini talep edebilirsiniz.

İyi forumlar.

ŞahFD bunu beğendi.
  9. strateji sızdırayım size biraz da dark ufkunuz açılsın :).
    söylediklerin doğru.çoğunlukla oto yakalamak için kullanıyoruz. fakat normalde de kullanıcısına göre faydalı olabiliyor.örneğin hız konfisinde diroitlerde lf fazla kalkan az ise; spartan tercih edilmelidir.arada 30-40-50 bin kadar kalkan oynar herkül ile ama hasar farkı sepromda 5-6k belki daha fazla oynayabilir.hele bu gelişmiş lf4 lerin geliştirilmeye açılmasından sonra.örneğin 16 lvl b03 kalkanlarında çıkması ile ve hız konfisinde tercih olarak 18-19-20-21-22-23-24 civarı adet 16 lvl hp lf4 kullanılması ile hem sağlamlık hem de vuruş kuvveti elde edilebilir.sadece oda değil.herkülden spartanlı ağır konfiye geçtiğinde hesaplama sorunu halen devam ediyor.bununla bu sorunda ortadan kalkar.haa derdin yemedimi kaçmaksa tabiiki de hız konfisinde full kalkanlı herkül daha iyi.aslında konuyu açan arkadaş tecrübeli.niye açtı bu konuyu Allah Teala hakkıyla bilir.ben tecrübemin birazını aktardım yorumu size kalmış.