Kalkan Emilimi/Kalkan Penetrasyonu/Diroit Düzeni

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve emo[tet] tarafından 11 May 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. emo[tet]

emo[tet] User

Kalkan Emilimi/Kalkan Penetrasyonu nedir ? Aynı şey midir ? Aynı şeyse isimleri neden farklı? Sizce Kıskaç mı Bariyer mi ?

2. Forumda bulduğuma göre;

"Kalkan Emilimi Nedir ? ( Kalkan Absorbesi )
    Kalkan Emilimi , Size verilen Hasarın ne kadarının Kalkan Tarafından önleneceğidir.
    Hangar Sayfasında , Genel Görünüm Kısmından , Hasar Dağılımı kısmına göz atarak , Mevcut Kalkan Emiliminiz hakkında bilgi alabilirsiniz. ( Bkz. Resim )

Örneğin ;
    Eğer Kalkan Emiliminiz %100 Olursa , Hasar Dağılımınız ;
    Kalkan/Gövde ----- 100 / 0 olur. Bu durumda iken : Geminize gelen Saldırıların tamamı kalkan tarafından emilecektir. Bu sayede Kalkanınız bitmeden , Darbe Puanlarınız Hasar görmemektedir. ( Ancak Rakibiniz Kalkan Emilmini İptal Eden , Bir Droit uçuş düzeni kullanırsa , Verdiği Hasar Kalkan ve Darbe Puanlarınız arasında bölünür. )

Kalkan Penetrasyonu Nedir ?
    Penetrasyonu , Kelime anlamı olarak delme anlamına gelmektedir.
    Kalkan Penetrasyonu , Rakibin Kalkan Emiliminin iptal ederek , Hasarı doğrudan Darbe Puanlarına yönlendirmektir.
    Eğer Kalkan Penetrasyonunuzu azaltan bir Droit uçuş düzeni seçerseniz , Kalkan Emiliminizi azaltarak , Size verilen Hasarın Darbe Puanlarınıza gelmesine neden olur.
    "

Aradaki farkı bende anlamadım.

Bence bariyer iyi ama çoğu kişi kıskaç kullanıyor.

3. emo[tet]

emo[tet] User

sağ ol , ben de anlamadığım için tekrar sorayım dedim çünkü aynı şey gibi :D kıskaç avantajlı herkese vuruyor, fakat bariyer npcye sadece

4. Düşman keseceksen kıskaç olur ama savaşta kıskacın etkisi fazla olacağını sanmam.

Biraz düşündüm aradaki fark için bir şey buldum;
    Kalkan emilimi sana gelen hasarın direk gemiye hasar vermesini uçuş düzenine göre + veya - olarak önlemeyi artırıp azaltıyor.
    Kalkan penetrasyonu senin başkasına verdiğin hasarın % kaçı olursa direk gemiye vermesinin uçuş düzenine göre + veya - olarak artırıp azaltmasını sağlıyor.

Kısaca emilim sana gelen hasarın gemiye geçmesini engeller, penetrasyon senin başkasına verdiğin hasarın gemiye geçmesini sağlar.

Yinede yetkili biri cevaplarsa iyi olur benim anladığım bu.

5. emo[tet]

emo[tet] User

o zaman diroit düzeni sözde hasar yükseltiyor mesela penetrasyonda. 5bin vurup 3bin gemiye 2bin kalkana gidiyosa bu sefer %3den 5150 vurcak birazı yine kalkana gitcek aynı şey?

6. emo[tet]

emo[tet] User

bariyerde %15 azalıyorsa gemide kalkan sıklığı argesi yokmuş gibi oluyor. kararımı verdim ne bariyer alcam ne kıskaç :D yetkiliden de cevap bekliyoruz

7. .*GöKMeN*.

.*GöKMeN*. Guest

Merhabalar,

Bariyer uçuş düzeninde darbeniz daha çabuk düşer ama kıskaç düzende normal standartda azalma olur. Kıskaç almanızı tavsiye ederim o yüzden

İyi Forumlar

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.