kapı atlarken bugta kalıyor

Discussion in 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' started by uqur, Sep 18, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. uqur

uqur User

s.a. arkadaşlar size her 100 yada 1000 atlayışımda bir bir sorun yaşadığımı söylemek istiyorum bugun genelde baskınlarda olması en büyük sorun genelde baskına giderken oluyor zaten niye olduğunu bende anlamadım zaten 1 gün yada 1 aydır olsa onada yanmayacağım ama sorun yıllardır var ! size anlatiyim herhangi bir kapıdan atlıyorum yeni harita yüklenmiyor ve darkorbit ekranı kapkara oluyor eğer birdaha yakalanırsam size gösteririm harita kapkara oluyor ve ekran yüklenmiyor ama sadece bu olsa neyse gemi kafasına göre davranıp sağda solda anlamsızca geziyor çünkü atladığımda port saldırıya korumalı doğal olarakta yaratık veya herhangi bir düşman (kendi haritamsa ) sıkamıyor ama gemi aklına göre davranıp kafasına göre laylaylom geziyor olmalı ki imha edildin falanca uzaylı yada filanca kişi tarafından bazen radyasyonlu bölge bile olabiliyor lütfen yardım edin internetim hızlı geçmiş,önbellek çerez hepsini az önce sildim ama gene oldu buna darkorbit ekibi olarak el atmalısınız!

2. Jameika-TR

Jameika-TR User

Bende çok karşılaştım ama internetim pek iyi değildi internettendir diye düşünüyordum

3. Merhaba ,

Bahsettiğiniz gibi 1 yıldır böyle bir sorunu yaşamadım. Sadece bir ara portaldan atlayınca mini map biraz geç geliyordu.

Tahminen sizin sorun Flah Player güncelliği , Tarayıcı - çerez ve önbelleği gibi nedenlerle olabilir.

İyi forumlar.

Jameika-TR likes this.
  4. uqur

uqur User

ben şahsen bu sorunla çok fazla karşılaştım sizde olmaması bende olmayacağı anlamına gelmiyor ama bu bir sorun değilse ben de birşey bilmiyorumdur porttan atlıyorum atladığım portta ekranda kapkara oluyor 1 yıl geçse bile yüklenmiyor f5 atıyor yeniden yüklüyorum düzeliyor darkorbite giriyor bu seferde imha edildin diyor ayrıca bir sorun daha var porttan atlıyorum gemi atlar birkaç saniye sonra gemi yükleniyor portta göründüğü halde hasar alıyor sonra anlıyorumki gemi haritadan kaymış kafasına göre takılıyor geminin nerde oluğunu düşman yoğunluğuna göre anlayıp oraya uçuyorum düzeliyor ama herzaman yaratık sıkmıyor bazen düşman geliyor ve gemi porttayken hasar alıp havaya uçuyor bence bu bir oyun hatası ve diğer oyun hataları gibi düzeltilmeli

5. Merhaba ,

Genel bir sorun olsa herkeste olur. Bazı kişilerde olması bir takım kişisel nedenlere dayalı olur. Bunlarda PC durumu , İnternet bağlantı hızı , Tarayıcı durumu , Tarayıcı eklentileri , Flash Player ve Java güncelliği vb. nedenlerdir.

Farklı tarayıcılar ile deneyebilirsiniz. Ayrıca Flash Player için bir kaç ayar var. Buradaki konuyu incelerseniz yardımı olacaktır.

İyi forumlar.

6. uqur

uqur User

bilmiyorum uzun zamandır var ilk darkorbite başladığım zaman o sorun yüzünden patlamıştım o zaman tamir 500 uri yada kupon gerektirdiği için günlerce beklemiştim yandexte denedim azaldı baya bi ama tam manada bir çözüm olmadı niye acaba ?

7. Merhaba ,

- Bilgisayar ve donanım durumu
    - Flash Player güncelliği
    - Java güncelliği
    - Tarayıcı durumu ve eklentileri
    - Tarayıcının çerezlerini ve önbelleğini temizleyebilirsiniz.
    - Farklı tarayıcılar ile deneyebilirsiniz.
    - İnternet bağlatı hızındaki düşüşler

gibi bir çok neden sayılabilir.

Bahsettiğiniz portaldan atlayınca karanlık olması , görüntünün geç gelmesi v.b. durumlar daha çok flash player ile ilgili bir takım sıkıntılardan dolayı yaşıyorsunuz diye tahmin ediyorum.

İyi forumlar.

8. Bahsettiğiniz olayın ve Geminin kendi kafasına göre ilerlemesinin bana göre tek bir nedeni var oda İnternet Sorunu. Bakın ;

Öncelikle haritaların ve Mini haritanın geç gelmesinin sebebi İnternet hızınızda ki yavaşlıktan ve Sayfa yenilemeden yüklenmemesi de anlık kopmalardan yaşanabiliyor diyebiliriz.

Nasıl yani ? , Açıklayayım !

Portal ' dan atladığınızda ,Dark Orbit , Bigpoint sunucularından haritanın içeriklerini indirmeye çalışır.Bu indirme sırasında İnternetinizin anlık gitmesi bu sunucudan gelen verilerin kesilmesine yol açar ve Sunucu ile bağlantı kopar.

Hal böyle olunca harita da , Sayfayı yenilemeden yüklenmez.

İnternet kopması dışında , İkinci bir olasılıkta Karşıdan yükleme sırasında paket sıkışması olarak nitelendirilebilir.İnternet ' te siz bir dosya gönderirken bu dosyalar paketlere bölünür.Dark Orbit oynarken , Bigpoint ' ten gelen verilerde bu şekilde küçük paketlere bölünerek geliyor.Siz Portal ' dan atladığınızda , Bigpoint sunucusundan aynı anda çok fazla paket gelir ve Modeminiz çözümleme alanında yavaş kalınca bu bağlantıyı sıfırlayabilir ( kapatabilir ) yada yavaş işleyebilir.

Bu durumda bağlantıyı sıfırlarsa , sayfayı yenilemeniz gerekir , işlerse de yüklenmesi zaman alabilir.

Geminin kendi kendine hareket etme nedenini de , Karşıya veri gönderiminde yaşanan yavaşlık olarak nitelendirebiliriz.

Nasıl yani ? Açıklayayım !

Siz oyun oynarken , Fare ile geminizi yönlendirdiğiniz de her tıklamanız , Bigpoint sunucularına gönderilir.Bigpoint sunucularından da hareket ettiğiniz pozisyonda ki NPC ' ler ve oyuncular size gönderilir ve haritanızda görülür.

Bu gönderim de daha önce söylediğim gibi paketlere bölünür.Bu paketleri gönderirken modem hattın boş olup olmadığına bakar.Hat dolu ise göndermez ama siz yinede basarsınız.

Hal böyle olunca , Bigpoint ' e fare tıklamalarınız geç gider ve Bigpoint verileri size geri gönderdiğinde geminiz tıkladığınız miktar kadar sağa sola gider.

Yani siz daha portal ' dan atlamadan yaptığınız hamleler , portaldan atladıktan sonra yapılır.

Bu durumda sorunun sadece iki kaynağı olabilir ;

İNTERNETİNİZ YADA MODEMİNİZ ;

İnternet hızınız iyi ve ortak kullanmıyorsanız sorun Modeminizdir.

Jameika-TR likes this.
  9. Merhaba ,

Genel olarak arkadaşımız daha anlaşılır şekilde yazmış diye düşünüyorum ve teşekkür ediyorum.

Oyunda yaşanan her sıkıntı oyun yada sunucularla ilgili olmaz. Eğer oyun yada sunucularla ilgili ise herkesi yada o sunucudakileri etkiler. Bir yada belli bir sayıdaki kişide varsa bu bireysel sıkıntılardır.

Önceki mesajımda yazdığım maddelere bağlı olarak belli kişilerde sıkıntılar yaşanabilir. Genel bir sorun olduğu zaman zaten çok geçmeden fark ediliyor.

Kilitlenmesi uygundur.

İyi forumlar.

Thread Status:
Not open for further replies.