Kapılar Zor Açılıyor

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve *TURKcrazy*pvp tarafından 20 Mart 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. .Sancak.

.Sancak. Guest

Merhaba,

Mesajlarınızı art arda değil de, tek seferde yazmaya özen gösteriniz.

Mesajlarınız tarafımca birleştirilmiştir.

İyi forumlar.

2. Oyun yönetimi önce otomatik kapılara girenleri engellesin..

3. .BAŞAK.

.BAŞAK. Guest

Merhaba,

Harici programlar ile ilgili raporlamalar yapılmaktadır.
    Bu konuda elimizden geleni yapmaktayız.

İyi oyunlar dilerim.

4. Mineral

Mineral User

Demek flood yapmak buradada yasak
    Ben cilalitaş devri oyuncularindanim elle açıyordum. Modern çağda nasıl açılır bilemem:D

5. Dostum bu dediklerin tamamen mantıksız şeyler.

Öncelikle kapıyı kısa yoldan açmanın taktiği yoktur (aslında vardır ama sunucuyu ya hackleyeceksiniz yada manipulatif mesajlar yollayarak sunucu iletişimini zehirleyeceksiniz ki sunucu size istediğinizi versin yada bug bulacaksınız algoritmayı buga sokabilecek bir durum oluşturacaksınız)

Galaxy gates, korsan kutuları, özel etkinlik kapılarında yaratıklardan düşen çöplerin özel içerikleri yani şansa dayalı olan her şey random fonksiyonu ve random kütüphanesi ile alakalıdır. Her bir durum için belli bir olasılık değeri vardır.

Bu iş matematiksel bir iştir yani öyle üfürükçüye gideyimde gemiyi iki üfüreyim gibi şeyler tamamen fasa fisodur.

Random fonksiyonları genelde sistem saatini baz alacaktır yani 1 ocak 1970 gece 00.00 olması gerekiyor bilgisayarların genelde evrensel saat tanımlama UNIX formatı bu tarihten intibaren başlar ve günümüze kadar gider ancak bazı istisnai durumlar vardır ki 32 bit sistemlerde 2038 yılı problemi olarak geçen bir durum vardır.

2038 yılı problemi tıpkı eski nesil bilgisayar sistemlerinde olduğu gibi milenyum problemi gibidir. 32 bit sistemlerin tam sayı değerinde ki değişkenin tutabileceği maksimum değer tam sayılar içinde aşıldığında -'li tam sayılara geçecektir ki bu finans gibi işlerde istenmeyen bir durumdur. Aynı zamanda bizim tarih formatımız şayet yazılım veya bilgisayar bilim insanları yada mühendisleri tarafından güncelleme gelmezse bu tip sorunlar yaşayabilmekteyiz 32 bit sistemlerde.

Şimdi konuya dönersek random nasıl çalışır? Kabaca tabir etmek gerekirse ilk tarih 1 ocak 1970 ile ve saatiyle beraber sistem bu tarih aralığından bir tarih seçer belirli bir matematiksel işlemler silsilesinden sonra burada ki kilit nokta bizim sistem saatimizin zamanıdır yani bu sistem saatinin değeri alınır hepsi değişken bir değerle çarpılıp bir yolla dizi içerisinde ki bir elemana karşılık gelebilecek bir şekilde ifadelere dönüştürülür.

Sonuç olarak biz burada tam rastgelelik demeyelimde algoritmaya bağımlı bir şekilde rastgeleliği taklit etmeye çalışırız. Her dizi elemanına denk gelen bir alanda ise bizim ödüllerimiz bulunmaktadır.

Peki bazen ard arda neden aynı ödüller gelir. Bilgisayar sistemleri caching dediğimiz mevzuyu yapmayı çok severler çünkü aynı programı sıfırdan gidip sektörünü bulup tekrardan sıfırdan çalıştırmak istemezler çok fazla işlem gücü gideceğinden dolayı. Siz ne zaman bir sayfayı yenilerseniz aslında siz önbelleği yani cache'i farklı verilerle doldurmuş olup eski verileri silmiş oluyorsunuz. Yani bu sayede çabuk açabildiğinizi sanıyorsunuz ancak sistemin berlirlediği ölçüde ucuza kapı açabilirsiniz.

Peki kapı parçalarının düşme ihtimali manipüle edilebilir mi? Elbette edilebilir sadece yapılması gereken şey parçaların orantı sabitlerini azaltıp diğer elemanların orantı sabitlerini arttırmaktır. Örneğin cephane çıkma oranı 6k olsun ama kapı parçası çıkma oranı 4 k olsun. 3k'sını alır cephaneye verirsiniz 9k'lık cephane çıkma ihtimali oluşmuş olur yani bazı dizi elemanlarını bilgisayar daha nadir seçecektir bu sayede.

Son düzenlenen: 1 Nisan 2021
    militaryship-3 bunu beğendi.
  6. Mineral

Mineral User

Ben kestirme yoldan bahsettim binlerce kez denediğim.Siz karayollarının haritasını bana belge olarak attiniz:D Tercih eden kısa yolu anlattım.Dener kazanır.

7. akinsukru

akinsukru User

parça çıkmasında sorun var kapının açılmasında her türlü olasılığı son parçaya kaç gg basılacağını falan filan hepsini biliyorum senelerdir oynuyorum zeta açıyorum baya bi yapıcam parça çıkmasında sorun oluyor ve lag ve donma var gg basarken bundan dolayı bişiler yanlış gidiyor mesela 70. parçadan sonra zor çıkıyor normaldir demeyin senelerdir oynuyorum takır takır parça çıkıyordu 70 lere gelince 2 şer 3 er parça çıkıyor 100lü 10 lu 1 li bunla bi alakası yok bu parçada gerçekten bi hata var gibime geliyor kapı yüzdesinin arttırılması lazım alın teriyle uri kasıp kapı açalım diyoruz bi kerede oyuncular düşünülsün