Kararsızım?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve -gє¢єηιη-öƒкєѕι- tarafından 23 May 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Hangi soğutucuyu tercih etmeliyim sizce?

1. CM Storm SF-19 - Cooler Master

oy sayısı 0
    0,0%
  2. Cooler Master NotePal U3

oy sayısı 0
    0,0%
  3. ANAKART VAKUMLU SOĞUTUCUSU FAN

oy sayısı 0
    0,0%
Birden fazla oy kullanılabilir.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba arkadaşlar malum yaz ayları geldi ve benim pc daha tam olarak yaza girmeden çoşmaya başladı,(hp marka olunca tabi bilgisiyar) bile bu nedenle bende notebook soğutucusu aramaya başladım. kısacası 2 ürün arasında kaldım, bununla birlikte internette rastgele bir ürüne daha denk geldim. Vakumlu sogutucuymuş pc nin fanından havayı cekiyormuş, ve buda bana mantıklı geldi. işte kararsız kaldığım ürünler yardımcı olursanız sevinirim.

CM Storm SF-19 - Cooler Master
    · Muazzam soğuk dövme poligon mesh yüzeyi ve 2 hayranları dizüstü bilgisayarınız, Apple MacBook Pro, Ultrabook, dizüstü bilgisayar, netbook veya bir ürperti mat sağlamak
    · S şeklinde bıçaklı iki yüksek performanslı 140 mm türbin fanları oyun dizüstü aşırı ısıyı 2000 RPM (1200-2600 RPM) Yukarıdaki spin olabilir
    · Çoklu LED ışık ayarları sevdiğiniz renk ve ambiyans seçmek için izin
    · Dört USB bağlantı noktası
    · Ağır inşaat dizüstü bilgisayarınız için sağlam bir temel sağlar
    · 15 inç ve 17 inç dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere çeşitli boyutlarını destekler
    · Alienware MX serisi gibi oyun dizüstü (M14x, M17x, M18x), Razer Blade, ve ASUS Republic of Gamers (ROG) modeller için mükemmel

Cooler Master NotePal U3
    · Üç yapılandırılabilir hayranları yeniden konumlandırmak ve dizüstü bilgisayarınızın özgül ısı bölgelerini hedef izin
    · İnce ve hafif alüminyum yüzeyi MacBook veya Ultra kitabın tasarımını övgü
    · Dahil emniyet kemeri ile bir taşıma çantası olarak kullanılabilir
    · Ergonomik tasarım optimum izleme / yazma açıları sunuyor
    · Zarif kumlanmış alüminyum yüzeyi ve üç fanlar dizüstü bilgisayarınız için bir ürperti mat sağlamak
    · Temiz ve şık tasarımı ile eşleşir ve dizüstü övgü
    · Taraftarlar, 1800 RPM 15 CFM hava akımı her yetenekli kadar spin
    · Daha fazla dayanıklılık için ağır hizmet tipi alüminyum yapısı

ANAKART VAKUMLU SOĞUTUCUSU FAN
    Bunun pek fazla özelliği yok arkadaşlar :) Fakar çalışma mantığı beni etkiledi.

Fan hızı:3800+-%10 RPM
    Ağırlık:60 gr
    Ebatları:51,6x23,4x13mm

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

2. ESPİYELİ

ESPİYELİ User

vakumlayan daha mantılkı geldi ama sen pc nin altına soğutucuya bak hava akımı içemi dışamı eğer içeyse vakumlama bir işe yaramaz aksi yönde çalışacakları için biri içeri çekmeye çalışırken diğeride aynı şekilde içerden dışarı çekmek isteyecek :D
    paralel olmalıki fayda sağlasın ;)

3. Pc'nin altındaki fan havayı içeri doğru çekiyor ve hava cıkışıda yan tarafta :) kısacası altan çekip yandan veriyor. senindemenle altan ucleyen ve yandan ceken vakumluyumu al diyorsun?

4. ESPİYELİ

ESPİYELİ User

yani doğru olarak anlattığına göre pc vakumlarken soğutucu ona bol hava göndermeli;)

bu arada unutmadan arada fanlarda biriken toz kalıntıları vs. hava tutarak temizlemek faydalı oluyor benim pc masa üstü odada gözle görülmeyen tozları yakalayıp işlemcinin sogutma kanalları fan panellerinde öyle toplanıyorki anlatamam işin kötü tarafı dizüstü pcnin içini açmak pek mümkün değil o_O

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 24 May 2015
  5. evet bu konuda haklısınız ben dizustu kullanıyorum ve pc nin altında toz birikintisi oluyor ve o tozlardan dolayı pc gerekli havayı cekemiyor ve bazen sanki motor kalkıyormuşcasına sesler geliyor :) ben elimden geldiğince orayı temiz tutmaya çalışıyorum pc yi açmaya gelincede pek sıkıntı yaşamıyorum o konuda dizustulerin mantığı masaüstü gibi degil ayrıca her dizüstü bilgisiyarın açılışında farklılıklar olabiliryor. sizinde ediğiniz gibi 2 sogutucuyu almayı düşünüyorum 1 U3 2. ise vakumlu U3 alltan hava verirken vakumluda havayı ceksin bu şekilde hava devir daimi söz konusu olur. ve pcnin içi biraz daha rahatlar gibi düşündüm.

6. Notebook soğutucusu konusunda pek yardımcı olamayacağım çünkü ben de 1-2 ürün aldım fakat sonları çöpe gitmek oldu, paraya kıyıp alüminyum almak lazım plastikler daha beter ısıtıyor, Zalman markası iyiydi bu konuda.
    Dizüstü fanının bazıları klavyeyi çıkarttıktan sonra erişilebilir burayı kısmen temiz tutmak istersen, fanın hava çekiş kısmını bir iğne vb. malzemeyle sabitle ve saç kurutma makinesi ile soğuk hava üflet, hava çıkış bölümüne de elektrikli süpürgeyi daya( çekiş max. olmasın fanı yerinden uçurmasın :D)
    Bu yöntemle az da olsa fanı rahatlatırsın :D

7. ,herşeyi temizliyorum ama 2 hafta geçmeden yine aynı :) bakalım U3 almayı düşünüyorum. Daha almadım ama yakındır almam anakart vakumlu sogutucuyu aldım bir kac derece fark ediyor şimdi. u3 le birleişince iyi olucak gibi :D

8. ELFİDA___

ELFİDA___ User

hp pc yse yandın hep ısınır ses de yapar ne alsan fark etmezz aarkadaşda var oda derti

9. şimdi yaz sıcaklarının tam ortasında gibi birşeyiz yaz okuluna geldim muglaya hava 35' den aşağı inmiyor pc fena dagıttı :D ses ısınma donma kasma çok kasıyor.

10. Mevcut sisteminiz nedir ?

11. İŞLEMCİ
    Intel Core i5-3210M 2.5 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.1 GHz.) 3 Mb Cache Bellek İşlemci
    İŞLEMCİ TÜRÜ
    Intel Core i5
    RAM
    8 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK
    750 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ
    DVD-RW Double Layer
    İŞLETİM SİSTEMİ
    Windows 8 (orjinal)
    EKRAN KARTI
    AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3) Ekran Kartı
    şu okul bitsin windows 10 a uplate etmeyi düşünüyorum. bakalım nasıl ama şu an windows 8 den memnunum ayrıca 120 gblık bir ssd almayı düşünüyorum. hard disk yerine onu takıp dvd yerini pek kullanmıyorum. dvd yeri için kızaklar var onlardan aldım bir tane orayada harddiskimi takmayı ve ssd ye sistemi kurup hhd ile depolama alanı olarak kullanmak istiyorum. şu okul bir bitsinde

Son düzenlenen: 29 Temmuz 2015
  12. İyi bir soğutma olmadan SSD'yi de tehlikeye atmamalısınız.Yazılanlara göre notebook'a sahipsiniz ve gayet iyi bir sistem.

Acaba sürekli mi kasıyor yoksa belli bir iş yaparken , oyun oynarken mi kasıyor ?

Sadece RAM'lerinizin MHz değeri biraz düşük.

Son olarak güncel driverlar yüklü mü ?

13. SpookS

SpookS User

Merhaba,

Soğutucu konusunda tek tavsiyem kesinlikle alüminyum veya alüminyum alaşımlı malzemelerden olsun.Plastik kesinlikle almayın.Sisteminiz iyi.Kasma sebepleri sistemsel gelmiş olan güncellemeleri olabilir.(BİOS, ekran kartı yazılımı v.s) Bunlarıda takip etmekte fayda var.

Keyifli forumlar.

BlackGhost™ bunu beğendi.
  14. driverlerin hepsi güncel durumda genellikle oyun oynarken ara ara kasmalar meydana geliyor. Bu kasmaların temel sebebi ise ısınmadan kaynaklı laptop tuşları resmen ateş atıyor :) kışın hiç bir problemim yok bilgisiyarla ama yazın ateş topu mübarek msı afterburner kullanıyorum pc ateş atmasına rağmen ordaki sıcaklık 70 80 aralığında gösteriyor.
    yazılımları güncel modum. bende alüminyum düşünüyorum. Bütçem ise 150 ytl civarı çeşitli forumlardada bakıyorum. Fakat kimse tam bir fikir veremiyor. Bunu al diye

BlackGhost™ bunu beğendi.
  15. SpookS

SpookS User

Merhaba,

Zaten kesin bir marka veremem ancak dediğim gibi alimyum alaşım olması şart.

Keyifli forumlar.

16. pekala modum konu kapana bilir o halde yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim iyi forumlar
    ...

17. *Asalet*

*Asalet* User

Merhabalar,

Konu cevaplanmış olup kilitlenmesi uygundur.

İyi Forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.