kasma sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve SADO_BAN_KALDIR1 tarafından 7 Aralık 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. s.a öncelikle bu sadece bendemi kasıyor anlamadım ama pc yi daha yeni aldım 4 gb ram 2 gb paylaşımlı 64 bit ekran kartı var ama nedense kasıyor herşey yaptım disk temizledim çerez filan sildim ayarları en düşüğe getirdim ama yine kasıyor kasmaması için ne yapabilirim..

2. Nefes

Nefes User

Merhaba

Her ne kadar pc nizi yeni almışta olsanız ekran kartı olarak hem paylaşımlı ekran kartı olan bir bilgisayar almış hemde 2 gb paylaşımlı 64 bit olan ekran kartı olanı almışsınız 128 bit olmuş olsaydı çok daha iyi olurdu çünki 64 bit Paylaşımlı olması iyi değil çünkü, paylaşımlı ekran kartları ihtiyacı bilgisayarın ramından karşıladığı için bilgisayarın performansını düşürür. Paylaşımsız ekran kartı ise sadece kendi belleğini kullanır.

Örnek bir sıralama yapacak olursak, en alttaki en iyi olacak şekilde:

- 1GB 64bit paylaşımsız
    - 1GB 128bit paylaşımlı (gerçi pek piyasası yok ama)
    - 1GB 128bit paylaşımsız
    - 2GB 128bit paylaşımlı (1GB ayrılmış + 1GB paylaşımlı)
    - 3GB 128bit paylaşımlı (1GB ayrılmış + 2GB paylaşımlı veya 2GB ayrılmış + 1GB paylaşımlı)

"Paylaşım" dediğimiz şey, ekran kartının ihtiyaç duyduğu belleği sistem ile paylaşması, yani RAM'den kullanması anlamına gelir. Günümüzde ise RAMler nispeten eskiye göre daha yüksek olduğu için ve uygulamaların çoğunun fazla RAM'e ihtiyacı olmadığı için, kendi üzerinde ayrılmış belleği iyi olan bir ekran kartının ek olarak paylaşımlı bellek kullanması çok iyidir.

Rehber bunu beğendi.
  3. anladım modum şurdan anladığım kadarıyla ram kullanıyor pc peki pc deki gereksiz programları filan temizlesem kasma azalırmı yada kasmaması için yapabileceğim bişe varmı mesela kablolu internete bağlasam olmazmı illa pc yimi değişeyim :)

4. .SİHİRBaZ.

.SİHİRBaZ. Guest

Merhabalar,

Cevaplarından dolayı modumuza teşekkür ederiz. Konunun kilitlenmesi uygundur.

Keyifli Forumlar

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.