Konfigrasyon Donma Sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ÖPCEMSENİİ tarafından 27 Ocak 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Tags:
  1. benim bilgisayar 8gb ram 2gb ekran kartı windows10 ama hala konfi değişirken oyun donuyo uymluluk sorununa tıklıyorum 10 dk sonra yine aynı sorun nerde bi türlü çözemedim yardımcı olurmusunuz

2. usta herkeste aynı f5 at bazen oluor düzeliyor sonra

3. .Mephistos.

.Mephistos. Board Administrator Team Darkorbit

Merhaba,

Konunuz daha uygun bir bölüme taşınmıştır.

Oyunda genel bir sorun olması durumunda konfigrasyon değişikliğinde oyununuzun donması olağan bir durumdur. Genel bi sorun olmaması halinde donması halinde aşağıdaki çözüm yöntemi işinize yarayabilir:

https://board-en.seafight.com/threads/seafight-client.170660/
    3) Seafight.exe stopped working.

Possible steps to solution:

Enter the Control Panel.
    System.
    In the left pane, click Advanced System Settings.
    go to the Settings button in the Performance section.
    On the Data Execution Prevention tab, activate the Enable DEP for all programs ... box.
    add in the box below the executable of the conflicting application.
    apply and accept.
    IMPORTANT - If you have window 7 64 bits, this will not Work

In case this does not work you can try the following:
    Navigate to the installation folder of the troubled app.
    Locate the .exe file, right-click and open Properties.
    Under the Compatibility tab, check the box beside ”Run this program in compatibility mode for”.

Choose the preferred Windows version and click OK
    Choose change setting to all user and make the same procedure as point 4.
    Run the program as administrator - accept and apply
    Restart your computer!​

Geri bildiriminizi bekliyorum.

İyi Forumlar.

4. smoonrise

smoonrise User

Bende bu ayar daha kötü yaptı nedense , sistemim yeni bir sistem win8 seçiliydi ve win7 aldım farklı hangarlar ile denedim konfi değişmede hızlanma oldu fakat bu sefer fps 60 - 61 - 58 lerde bile gezerken donmalar başladı takılan cd gibi dona dona gitti gemi geri win8 aldım ilerde yine denerim ama bilgi sahibi olun diye paylaşmak istedim . Çokilginç geldi ama bana bu kadar sınırlardaki fps ile donması hemde win7 çekince win7 dönemi eski bilgisayarımda server birleşmeden önce oyunda bende muhteşem bir akıcılığa sahipti çok daha iyi bir sistem ve daha iyi net hızım var suan sorun çıkardı belkide uyumluluk ayarı tam etki etmiyordur teknik işler bilemem . Birde modlardan biri bu ayarları aşama aşama ve TÜRKÇE menü olarak paylaşsa daha yararlı olur sanırım , sorunu olana link verip hızlı çözüm alınır .

( sistem : r5 3600 + rx5700 + 16 gb ram sdd tüm sistem güncel bios dahil net hızı 100 mgbit )

_-Thanatos-_ bunu beğendi.
  5. Bu sorunu çok kez bildirdim çözüm bulunamadı üstüne ban attılar :D 10dkda bir reset atıyoruz mecbur . Son zamanlarda şöyle birşey farkettim haritaya düşman oyuncu girdiği zaman confi değiştirirken donma oluşuyor.

Sorun oyunda mı sistemde mi yoksa internette mi anlamak çok zor fakat Vodafone mobilden bağlanınca bir tık daha akıcı oynadığımı belirtmek isterim. Deneyip farkı söylersen çoğu kişiye yardımı dokunur. Kolay gelsin.

6. smoonrise

smoonrise User

Neyi denememi bekliyorsun onu anlayamadım ben dostum fakat vodafone mobilden dediğin telefonu modem gibi yapıp kullanmak sanırım onunla oyunu normal modem wifi yada eternet kablosu ile bağlanma arasında çok fark olması lazım . Eğer wifi ile bağlanıyorsan genel olarak sorun çıkarma ihtimali yüksek hatta vede film video izleyen ile aynı anda oyunda olman çok problem yaşamana sebep olur imkan varsa eternet kablosu ile bağlan .

Arama kısmına '' cmd '' yaz enter . (Burası için bilgin yok ise y.tubeden videolar bak cmd koumutları olarak )
    - ipconfig /release
    - ipconfig /renew
    - ipconfig /showclassid
    - ipconfig /setclassid
    - ipconfig /displaydns
    - ipconfig /flushdns
    - ping -t (ipconfig yaz ''Default Gateaway ''karşısındali Ip ) Oyun açıkken arka planda açık kalsın ping düzletsin .

Arama kısmına '' çalıştır '' yaz enter .
    - %temp%
    - temp
    - Prefetch
    - Recent
    C:\Windows\SoftwareDistribution\Download içerisindekileri sil .

Bunlar dışında ekran kartı ve bios güncelliğini takip et .

Y.tubede tarayıcı üzerinde oynama videoları var tarihi geri alınca çalışıyor onlara bakabilirsin istemciyi tarayıcı üzerinden açabiliyorsun . Bunlar umarım fayda sağlar sana .

Oyunun asıl sorunu teknik tam tarif edemem ama hani diyorlar ya nette bazı oyunların optimizasyonu bozuk işte orbit + flash arasındaki ilişkide öyle asıl sorun oyunda biz sorunları azaltmaya çalışıyoruz .

7. .Mephistos.

.Mephistos. Board Administrator Team Darkorbit

Merhaba,

Geri bildiriminiz için teşekkürler.

İstemci üzerinde geliştirme çalışmaları devam etmektedir en kısa sürede bu sorun da çözülecektir.
    Belirtilen eklenti Seafight istemci donma sorunu çözümlerindendir. Benzeri bir yöntemdir. Henüz nihai DO istemcisi olmadığından dolayı kesin çözüm bulunmamaktadır.

İyi forumlar.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 28 Ocak 2021