Öneri Konfigürasyon Hafızası

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve -MertAtmaca- tarafından 14 Ekim 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Konfigürasyon Hafızası Olmalı mı?

1. Evet

2. Hayır

Sonuçlar sadece oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Bazı oyuncular ekipmanda konfigürasyon dizmeyi yavaş yavaş yapmaktan keyif alsa da benim gibi bazı oyuncular da aynı şeyi defalarca yapmaktan bayağı keyifsiz.

O yüzden önerim şu; goliath sahibisiniz diyelim. İlk konfinizi gayet güzel kendinize göre ayarladınız. İkinci konfinizi de ayarladınız. Ekipmanda bulunan bir seçenekle istediğiniz konfiyi maksimum 10 konfi hafızalı bir şekilde tasarlanan Konfigürasyon Hafızasına kaydediyorsunuz.

Sonra canınız Veganızı kullanmak istedi ve iki geminizi de dolduracak ekipmanınız yok. Ne yapmanız gerekir? Goliathdaki iki konfiyi de silip o ekipmanlarınızı vegaya doldurmanız gerekir ve baştan bir uğraş daha. Veganızı da kendi isteğinizi göre düzenlediniz ve konfilerinizi kaydettiniz. Tekrar goliye geçmek istiyorsunuz. Goliathı tekrar dizmek bir işkence gibi gelirdi ama işte önerinin kilit noktası burası.

Veganızdan ekipmanlarını çıkarınca ve goliye geçince az önceki hafızadan kayıt ettiğimiz konfiyi seçip ilk başta ayarladığımız gibi konfi dizilimi hiç uğraşmadan yüklenir. Tek tuşla. Haliyle hem zamandan kazanılıyor hem de oyun keyfi daha çok artıyor.

Benim şu zamanlar en çok kullanışlı bulduğum fikir bu.

Fikir detayları:

Her geminin kendi envanter sayfasında 10 adet hafıza boşluğu bulunur.

Bir gemi türünde kaydedilen konfiler envanter türü farklı olduğu için başka gemide gözükmez.

Her kaydedilen konfi isimlendirilebilir ve isimlere göre seçilebilir. Bkz. 1[Kasılma] 2[Kaçış] 3[Baskın] vs.

Kaydedilen bir konfinin üstüne tekrar kayıt yapılabilir ama bu eski kaydı siler.

Kaydedilen bir konfinin içeriği değiştirilebilir.

2. JUPlTER

JUPlTER Guest

Merhaba,

Güzel fikir ,ama mesela 10 hafıza slot yerine ,yeni bir hafıza cpu olabilir :)istediklerinizi ona kayıt edebilirsiniz.her gemi başına ayrı cpu.+1

Keyifli kasılmalar,iyi forumlar dilerim..

3. Aslında güzel fikir modum. Ama sıkıntı şu ki cpuları da gemiye koymamız gerekiyor ve ekstradan bir yer kaplıyor. Bu daha çok ekipmanları gemiden çıkarırken tek tuşla çıkarabilmemizin tersi gibi. Tek tuşla kaydettiğimiz ekipmanları hemen yükleyebiliyoruz.

JUPlTER bunu beğendi.
  4. ÈrroR_™

ÈrroR_™ User

+ 1 de benden:)

5. benimde son günlerde en çok sıkıntı yaşadığım sorun. Bende senin gibi düşündüm tam konu açayım derken aradığımda senin konuna rastladım. cpu yerine konfigürasyon yedekleme yapılırsa daha kullanışlı olacağını düşünüyorum. Böylelikle envanterimizdeki birçok gemiyi kullanıp oyunda daha renkli ve heyecanlı bir ortam olacağı görüşündeyim.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.