Lag Sorunu

Konusu 'Teknik Konular' forumundadır ve MJBurry tarafından 26 Şubat 2026 10:01 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Tags:
  1. MJBurry

MJBurry User

Arkadaşlar Global 4 - Europa server'ında VRU'da oynuyorum. Bazen 3-3, 3-4 gibi haritalarda bile lag olmakla beraber özellikle 3-6 ve 3-7 haritalarında neredeyse hiç oynatmayacak kadar yoğun şekilde lag/donma (bağlantı kaynaklı donmadan bahsediyorum) yaşıyorum. Sorunun benim kendi internetimle ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü başka herhangi bir programda/oyunda sorun olmuyor ve ayrıca başka haritaya geçince (örneğin 3-8) sorun %100 olmasa da büyük ölçüde düzeliyor.

Bu bahsettiğim sorun hem Unity'de hem diğer client'ta ve her gün oluyor. Bu sadece bende mi oluyor yoksa bunu deneyimleyen başkaları da var mı? Ayrıca server kaynaklı olma ihtimali nedir? TR serverlarında oynayan arkadaşlar, orada bu tarz sorunlar olup olmadığını söyleyebilir mi? Teşekkürler.

Son düzenlenen: 26 Şubat 2026 11:04
  2. Night21

Night21 User

yaratıklara sıkmama probleminden bahsediyorsanız o haftalardır var akşam saatlerinde özellik sunucunun yoğun olduğu saatlerde x7 x3-x4 ve 5-2 gibi haritalarda bu sorun çok oluyor maalesef :/ diğer sunucularda bu problemi hiç yaşamadım ama global4 te bende çok yaşıyorum

MJBurry bunu beğendi.
  3. MJBurry

MJBurry User

Evet hocam tam olarak o sorundan bahsediyordum. Özellikle gece 3 gibi saatlerde de denedim belki daha az yoğunluk olur diye ama akşam saatinde olduğundan daha da beterdi dün o saatlerde. Sizce başka sunucuya geçsem sorun çözülür mü? Başlayalı daha 2 hafta oldu ama sıfırdan başlayıp 2 hafta kaybetmek istemiyorum. Bir yandan da eğer sunucu kaynaklıysa sürekli bu sorunu yaşamak da istemiyorum. Ne yapmak en mantıklısı olur?

2010-2011 gibi oynuyordum en son bu oyunu, o dönem oyuncu sayısı şimdikinin kim bilir kaç katı olmasına rağmen bu tarz sorunlar pek yaşamıyorduk. Nasıl bu hale gelmiş oyun, anlamak zor.

4. Night21

Night21 User

kanka bu lag sorunu insanı canından bezdirir 2-3 haftadır bende senin gibi oyuna geri döndüm ve nispeten yeni bir sunucuda başlamak istedim. senle aynı durumdayım bende kararsızım. akşamları bi kaç saat kafa dağıtmak için giriyoruz zaten oradada oynayamıyoruz.

5. MJBurry

MJBurry User

Usta diğer sunucularda yaşamadım dediklerin hangileri? Olmadı onlardan devam edelim direkt.

Ben bugün tr4'te bir tane açtım bir de orada deneyeceğim. Orada da olursa artık sıkıntı büyük.