Loonie'nin Sinema Dipnotları | Ninja Kaplumbağalar : Gölgelerin İçinden

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ●»LØØПIξ•TЦПξ$™«● tarafından 26 Haziran 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. UYARI : Bu serideki bölümlerde yayınlanan filmler için spoiler yani filmin içeriği bulunmaktadır. Eğer bahsi geçen filmi hiç izlememişseniz , tercihen bu konuyu okumamanız önerilir. Eğer spoilerlerden rahatsız olmuyorsanız , mouse tekerleğini aşağı kaydırmaya devam ediniz ;)

----------------------------------------------------------------------------------------

Merhabalar ^^

Yeni bir seriye başlıyorum. BU yaza özel bir seri. Sinemalarda çıkan yeni filmere gidiyorum , ve düşüncelerimi sizinle paylaşıyorum. Eğer siz de o filmi izlediyseniz veya o film hakkında bir şeyleri merak ediyorsanız , birlikte tartışıyoruz :)

Bu sefer , TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles , aka Ninja Kaplumbağalar) Out of the Shadows (Gölgelerin İçinden) filmine gittim. Müthiş bir filmdi açıkçası ! Zaten senaryoda Michael Bay olunca aksiyona doyuyor insan. Genelde şu denklem hakim eğer işin içinde Michael Bay varsa ;

Patlama + daha fazla patlama + azıcık daha patlama + Megan Fox + efsanevi aksiyon sahneleri + popüler kültürde sağlam yer edinmiş çizgi roman veya seriler = MICHAEL BAY FİLMİ.

Ha buna karşı mıyım ? Yoo ... aksine seviyorum :) Transformers'ın ne denli başarılı olduğunu siz biliyorsunuz ;)

Peki sizce film , TMNT açlığımızı giderdi mi ?

******SPOILER ALERT !!!*****

Açıkçası seri iyi işlenmiş. Dörtlünün kurallara sadık kalıp gizlice ve gece vakti operasyonlarını sürdürmesi , Foot Clan , Shredder ve tabii ki O'Neil ve bağlantıları. Klasik bir Ninja Kaplumbağalar bölümünü aratmıyor. Ama işin içine yeni karakterlerin (Vern , Scott , baş kötü Krane) girmesi de tuz biber olmuş. Gerçi Vern ilk filmde de vardı ama sonuçta seriye yabancı bir karakter. Scott ise biraz daha ilgi çekici bir karakter. Dedektif olma çabaları , sert hokey tecrübesi , sinsi hareketleri kendini sevdirmesine yetiyor. (Tabii tosbağalarımız kadar alkış alamıyor orası ayrı :)) Krane biraz klişe bir karakter olmuş bildiğimiz dünyayı fethetme senaryoları bla bla bla. Ayrıca yeni düşman mutant kardeşlerimiz de ayrı bir hava katmış. Rocksteady ve Bepop adlı bu iki arkadaş , Krane'in Shredder'a verdiği mor bir öz sayesinde mutanta dönüşüyor ve Foot Clan'ın en değerli askerleri oluyorlar. Tabii ki de amaçları bizim dörtlüyü avlamak.

Onun dışında zaten Foot Clan , Shredder , Splinter Usta ve April O'Neil'ı zaten biliyorsunuz. Ha bu arada April O'Neil demişken , bizim O'Neil'ı iki filmde de Megan Fox oynuyor. Megan hayranlarına duyurulur ;)

Bu filmdeki ekip içi sorunlar çok iyi yansıtılmış. Her zamanki gibi Leonardo vs. Raphael şeklinde oluyor bu kavgalar ama bu sefer işin içine Donatello ve Michalengelo da giriyor. Hatta , TMNT'nin ilk animasyon filmindeki son Leonardo vs. Raphael'den daha ciddi kavgalar bunlar. Hatta Raphael öyle sinirleniyor ki başına buyruk bir şekilde Michalengelo , O'Neil ve Scott ile polis merkezine gidiyorlar ama sonu iyi bitmiyor , polisler tarafından görülüyorlar ve canavar diye aşağılanıyorlar bu sebeple de tabii Raphael'e biraz kızılıyor. Fakat her zamanki gibi , kötülerin arkasını tekmelerken yine barışıyorlar ve bağları daha da kuvvetleniyor.

Özet geçersek (Çünkü daha fazlasını anlatırsam filmin havası kaçabilir , ki filmi izlemeyenlerin ilk cümlede havasının kaçtığına eminim .__.) , Ninjalarımızı özleyenler günümüz teknolojisi ve aksiyonu ile sinemalara koşabilirler ^^ (ya da internete düşmesini bekleyebilirsiniz. Ama emin olun çok şey kaçıracaksınız.)