Masaüstü bilgisayar ekran sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve yavuzhanozel tarafından 3 Ocak 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba arkadaşlar benim Keysmart markasında pc ekranım var.Ben bu ekranın herşeyini takıp açıyorum ancak düğmenin ışığı yanıp sönüyor ve ekran gelmiyor.Lütfen yardım edin...

2. İstiklal

İstiklal User

Merhaba

Öncelikle sorunun kaynağını öğrenmeniz gerekiyor. Sorunu Kontrol edebileceğiz 3 - 4 Nokta var.

Öncelikle Monitörün Güç Kablosunda bir sorun olmadığını ve Monitör ' ün güç aldığını ( Elektrik ) teyit edin.

Eğer Güç Kablosunda bir sorun yoksa , Kasadan , Ekrana gelen bağlantı kablosunda sorun olabilir. Ekran Kartından Ekrana veri aktarılamaz sa , No signal ( Sinyal Yok ) gibisinden bir yazı görebilirsiniz.

Eğer Kablolarda herhangi bir sorun olmadığından eminseniz , Ekran Kartını kontrol etmeniz gerekiyor.

Bilgisayarı açtığınızda , Ekran Kartının üzerinde Kırmızı Bir Işık yanıyorsa , Sorun ekran kartında olabilir.

Eğer Işık yanmıyorsa , Ekran kartının Çalıştığından emin olun. Tecrübeniz var ise , Kartı söküp , Temizleyin ve tekrar takın

Ek olarak Ekran Kartı Güç kablosunu kontrol etmeniz gerek ( Direk Güç Kablosundan bağlantı yada Anakart üzerindeki güç soketi şeklinde olabilir )

Bunların hiç biri değilse ;

Monitör Güç Kaynağı bozuk olabilir , Servise gösterilmesi gerekir

Anakartınız yanmış yada bozulmuş olabilir

Ram ' de sorun olabilir

İşlemci de sorun olabilir.

Anakart , Ram yada İşlemci de sorun varsa , Bilgisayar genelde bip sesi çıkarır

İyi Forumlar

Son düzenlenen: 3 Ocak 2016
    yavuzhanozel bunu beğendi.
  3. Oncelikle cevapladiginiz icin tesekkurler.bu olayi bir kac oncede yasamistim.sorun anakartta ve ramda cikmisti.anakart tamiri ve yeni ram takildi.bence sorun anakart ve ramda deil.guc kablosunu takinca elektirik veriyor ancak ekranda hicbir isik yanmiyor ve acilmiyor.Nedeni ne olabilir ??

Son düzenlenen: 4 Ocak 2016
  4. İstiklal

İstiklal User

Merhaba

Monitör Sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa , Kasadan Monitöre gelen kabloda sorun olabilir.

Zira Monitör Kasadan herhangi bir veri alamazsa , No Signal şeklinde bir yazı gösterir.

Sorunun kaynağını doğrudan söylemem söz konusu değil.

Çünkü Sorun Monitör de yada Kablolarda değilse , Kasada demektir.

Kasanında neresi bozuk ? Bunu deneme yanılma dışında bulamazsınız.

Ram bozuk olursa , Bilgisayar açılmaz genelde bir Bip sesi verir yada sürekli reset atar.

İşlemcide yine sorun olursa bilgisayar çalışmaz ve bip sesi verir

Anakartta sorun var derken , Anakarttaki sorunun bir çok kaynağı olabilir

Chipset yanabilir , Güney Köprüsü yanmış olabilir , Kuzey Köprüsü yanmış olabilir , Veriyollarında hasar olabilir . Anakartta ki sorunu tek başlık altında toplayamazsınız.

Nedeni ne olabilir ? Bilgisayarı görmeden bir şey diyemem

İyi Forumlar

5. Kasayı bir bilgisayarcıya gösterdim.yüzde 90 harddisk bozuk diyor.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.