Merhaba De Katıl Muhabbete

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve FENOMEN tarafından 7 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. ya arkadaşar ben az önce agies elit gemisini aldım ama hangarda gözükmüyor

2. Aegis Elite - Veteran birer tasarımdır. Gemi değildir. Ve asıl gemiyi almadığın sürece de göremezsin. Yani Aegis öğesini alırsan Elite'yi kullanabilirsin.

3. Merhaba arkadaşlar... Yarın pazartesi, hatırlatayım dedim :p

4. _DODGE_

_DODGE_ User

Modum oldu mu şimdi off offf yarın okul var hayvan gibi çalışacam bu hafta sınav haftası

5. Valla ben halimden memmnunum :) Okuldan eve git , aç trt1 , ne yersen ye ... yani daha ne isterim ki :)

6. bendede adobe var :D neyse aslında eskiden forum içi yarışma olurdu kazananlarada uri verilirdi ne oldu onlar

modum biz öğrencilerle bir derdiniz mi var :D

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 2 Mart 2014
  7. _DODGE_

_DODGE_ User

sanırım pc de win.32.sality virüsünden var :( bu formatla da silinmeyen illet bir şeydir of of saçma sapan siteleri açıyor ******** sitelerini açıyor internette kurtulmak için aramadığım yer kalmadı :(

Avirayı devre dışı bıraktı :( silinmiyor

usb den yedik sanırım

8. dur bakem ben bi el atam

9. _DODGE_

_DODGE_ User

Bu virüs silinmez formata bile duyarlı virüs kendini bios a bile kopyalıyor

10. Çok pis bir virüs klavyede yazdığın herşeyi kaydediyor AVG sadece bu virüsü tarayıp silen bir yaazılım yapmış biraz araştırırsan bulursun. Ayrıca bazı dosyaların silinmesine sebep oluyor

silinebilir ayrıca formata duyarlı değil (atmaya engel oluyor) ve BIOS ada yerleşmiyor:
    Win32.Sality Virüsleri Temizleme Araçları
    Sality virüsü bulaştığı sistemlerde DLL ve EXE dosyalarını kullanılmaz hale getiren güvenli kip'in açılmasına engel olan bu tehlikeli virüsün çözümü.
    Virus.Win32.Sality adlı virüs, son dönemde bilgisayarlara bulaşan ve piyasadaki antivirüsler tarafından kolay kolay silinemeyen bir virüstür. Çeşitli forumlarda ve internet sitelerinde bu virüs/trojen nedeniyle mağdur olanlara sıkça rastlamak mümkün.

Virüsün tanımı: Win32/Sality.NAO is a polymorphic file infector.
    Worm:Win32/Sality.T.dll [Microsoft]
    W32/Sality.nao
    W32/Sality.ae virus.nar,
    Virus.Win32.Sality.y (Kaspersky),
    W32.Sality.AE (Symantec)
    W32/Sality.ae virus (McAfee)
    W32/Sality-AD [Sophos]

Virüsün bulaştığı dosyalar:
    Sistem kayıt defterindeki (%variable%.sys) değerine ilk olarak kendini kodlayan zararlı yazılım sonrasında registry'deki kayıtları silip kendi datasını girerek iyice yerleşir.

Registry dosyasında yer alan ismi ise (IPFILTERDRIVER) kodudur
    System volume dosyasında da kendisine yuva kuran yazılım c dosyasına yapılan formattan
    Sonra bile kendini aktif ederek çalışmasına devam eder.

Kayıt defterinde yer alan windows değerlerini değiştirip oluşturduğu yeni değerler ise şunlardır:
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
    "GlobalUserOffline" = 0
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
    "EnableLUA" = 0

Sildiği kayıt defteri değerleri :
    [HKEY_USERS\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats]
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats]
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats]
    [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects]
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects]
    [HKEY_CURRENT_USER\System\CurrentControlSet\Control\SafeBoot]
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\SafeBoot]

VİRÜSÜN NEDEN OLDUĞU ZARARLAR
    • Virüsün ilk olarak yaptığı iş sistemde yüklü olan antivirüs yazılımını devre dışı bırakmaktır.
    • İnternet hızında bariz düşüş, zaman zamanda kopmalar,
    • Bilgisayarda yüklü olduğunu sandığınız programların düzgün çalışmaması ya da tamamen bozulması,
    • Orta ve uzun vadede kişisel dosyaların silinmesi,
    • Kişisel bilgiler yani kredi kartı, kimlik bilgileri ya da resimlerin çalınması,
    • Bilgisayarda görülen bariz yavaşlama.
    • Ctrl+alt+del tuşu kombinasyonunun devre dışı kalması,
    • Güvenli mod/kipte açılmasının engellenmesi ki açmaya çalıştığınızda bilgisayar reset olmakta,
    • Sistem geri yüklemenin işlememesi,
    • Kayıt Defteri, Sistem Yapılandırması (msconfig) vs. devre dışı bırakılması,
    • Yeni bir antivirüs programının kurulamaması.
    Baş belası ve temizlenmesi oldukça zor olan bu virüsün Win32.Sality.M, Win32.Tro.Sality.E, PE_SALITY.AC Win32.Sality.k, W32-KookooA türlerini temizlenmesin de aşağıdaki dosyaları kullanabilirsiniz..

11. _DODGE_

_DODGE_ User

Bios a yerleşiyor formata da duyarlı nedeni kendini bios a kopyalıyor ben sanırım en riskli seviyesinden yedim :)

bu arada internet yasası başladı mı ?

12. ohooo çoktan :D

13. _DODGE_

_DODGE_ User

yaptığımız her şey takip ediliyor artık :) bak bende veri kaybı oldu yavaşlama takılma var

görev yönetici çalışıyor ilginç :)

14. hayırlısı. Bu arada o virüsten hemen kurtul aşırı sakat birşey

15. _DODGE_

_DODGE_ User

******** sitelerine atıyor beni durduk yere allahın belası :mad::mad::mad::mad:

offf cezayı yersek şimdi ayvayı yeriz illet bir şey

16. Eskidende takip ediliyordu. Ve takip edilenler dosyalanıp arşive saklanıyordu. O arşivde mahkeme kararıyla arşivden çıkarılabiliyordu.

Geçmiş olsun :(

17. çözüm bütün internet bağlantını kesip formatlamayı denemen en kötü yeni bir harddisk

18. _DODGE_

_DODGE_ User

kafayı yedirtecek bana avira virüsü görmüyor fakat sistemde olduğuna eminim

laptop bu hardisk takılmaz buna :( anca servise verecem uğraşmam orayla

19. modum link veriyorum kusura bakmayın bu illetten bir an önce kurtulmak lazım
    orda rmsality.exe yazıyor ona tıkla indir sonra kontrol etsin o program sonra varlığından emin olunca çözümüne bakarız

20. _DODGE_

_DODGE_ User

tamam buldum kaynağı windowsun içine dosya açmış oradan yayılıyor onu silersem kurtulurum formatsız çözüm :D

sonrada avirayı güncelleyip aktifleştirip tarama ile silecem onu :D

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.