Mimesis Etkinliği Lazer Tercihİ Hanğisi olmalı

Discussion in 'Genel Konular' started by DELİTAY_441, Thursday at 2:47 PM.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Mimeisis etkinliginde
    prometheus lazeri mi
    Mimesis etkinliği lazeri AA1 mi
    Yoksa Asmedus lazeri mi daha iyi olur.

    yani hanği lazer yaratıklara karşı daha güçlü vuruyor.
     
  2. Erlik

    Erlik Forum Moderator Team Darkorbit

    Selamlar,

    Etkinlik lazeri daha fazla vuruş vermektedir.
    • Prometheus lazer hasarı 210
    • Asmedeus lazer hasarı 205
    • Etkinlik lazeri AA-1 hasarı 305 (diğer gemilere 180 hasar)
    İyi forumlar.
     
  3. Kanka selam, dps yani damage per second diye bir kavram var. Şimdi her vuruşta ortalama hasarı hesaplarsak 5. NPC imhasından sonra geri kalan NPC’lerde yaratacağın hasar Asm lazeri ile 451 olacak, Prom ile 250 olacak ve mimesis lazeri ile de 305 olacak. Şimdi senin çıkardığın ortalama hasara göre bir hesaplama yapalım: Prometheus lazerinin 5 saniyede bir çıkardığı 200’lük hasar herhangi bir destekten etkilenmez. Anlamı şu, 220’lik temel hasarı çarpalım bazı temel bonuslarla (1.12x1.6x1.1x1.1) destekli olarak x1 cephanesi pro silahında atışın her biri ort. 515 hasar verir. Asmodeus lazeri 5. NPC imhası sonrası süreyi geçirmezsen 690’lık hasar verir. Mimesis lazeri de stabil 708 hasar verir. Bu hesaplamaları diroitlerinde havoc, %12 NPC argesi, seprom beslemesi ve gemide %20 civarı hasar artırımın olduğunu düşünerek yaptım. Mimesis silahın varsa onu kullan, yoksa da asm gayet idare eder. İyi oyunlar.
     
    Dark-Pink likes this.
  4. Erlik

    Erlik Forum Moderator Team Darkorbit

    Selamlar,

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler fakat Escort haritasındaki Mimesis NPC'lerinin DP'leri yüksek. Asmodeus için İlk NPC'ye 20 saniye süre vermekte ve bu yaratıkların çoğunu 20 saniyede kesememe ihtimaliniz var. 2. yaratığa da +10 saniye süre veriyor bu imha süreleri bazı NPC'ler için zor bir imha süresidir. Bundan dolayı Asmodeus ateş seviyesi bonusuna ulaşamama ihtimali var. Escort haritasında diğer oyuncular da olduğu için NPC'ye ilk vuruşu da yapmak gerekir bonusu alabilmek için. Aynı NPC'yi 2-3 kişi imha etseniz dahi 2.3.4.5. NPC'nin ilk vuruşunu sizin yapmanız gerekir. Bu da bonusa ulaşmayı zorlaştırmaktadır ve ulaşılamadığı taktirde Asmodeus'un verdiği hasar hemen hemen Prometheus'la aynı seviyede olmuş olur.

    Ayrıca Escort haritası içerisinde farklı değişkenler var. NPC'ler bazen fazla doğuyor, radyasyonlu bölge hasarı ve art arda 12.000 hasar veren NPC debuff vb. bu değişkenler patlama riskini de arttırmaktadır. Asmodeus ateş seviyesi bonusu elde edilse bile patlayınca bu bonus sıfırlanmaktadır ve tekrardan bu bonusu yakalamak gerekir.

    Escort haritası dışındaki Mimesis NPC'leri için Asmodeus lazeri kullanılabilir. Bu NPC'lerin DP'leri Escort haritasındaki NPC'lere göre daha düşüktür. Fakat burada da bonusu yakalamak önemlidir çünkü haritalarda diğer oyuncular da bu NPC'leri imha edebilmektedir.

    Bence Escort haritası için etkinlik lazeri yoksa, temin etmek daha uygun olacaktır. Çünkü diğer oyuncuların da bu lazeri temin ettiğini veya edeceğini varsayarak ve Asmodeus bonusunu da elde etmesi zor olacağından ötürü etkinlik lazeri ile NPC'lere sizden daha fazla hasar çıkarmış olacaklar. Mimesis NPC'leri en çok hasar veren oyunculara kutu vermektedir. Bazı NPC'ler 3 bazı NPC'ler 5 oyuncuya kutu vermektedir. Asmodeus bonusu yakalanmadığı taktirde kutu elde etme ihtimali de düşecektir.

    Bence, bonusu yakaladı/yakalayamadı tereddüdüne girileceğine etkinlik lazerini temin etmek daha uygun ve mantıklı olur. Ayrıca bu lazerin P.E.T. için olanı da mevcut ve bu lazer de ciddi bir hasar sağlamaktadır.

    İyi forumlar..
     
  5. Moderatör bey merhaba, EMAA cephanesi ile ve desteklerle Solace Plus gemisinin yalnızca %15’lik hasar modülüyle 350-400 bin hasarlara ulaşıyorum ve Mimesis NPC’lerini alt etmek çok kısa sürüyor. Bu şekilde etkinliğe 2 saat civarı ayırdım ve savaş biletinin kapı bölümündeki neredeyse tüm görevlerini hiç patlamadan yaptım. Bence mimesis lazeri yerine daha genel olarak işe yarayacak harcamalar yapılabilir. Sizin fikriniz de güzel ancak hâlihazırda elinde asm. lazeri olan birinin zorlanmadan kapıyı tamamlayabileceğini düşünüyorum.
     
    Erlik likes this.