Mini-Client Çökme Sorunu (AMD)

Konusu 'Teknik Konular' forumundadır ve Santadaboix tarafından 16 Nisan 2026 16:15 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Merhaba,
    Oyunu Mini Client üzerinden oynamaya çalışıyorum çünkü performans açısından diğer sürüme göre daha stabil. Ancak Mini Client oyun sırasında sürekli çöküyor ve oyunu oynanamaz hale getiriyor.
    Windows Olay Görüntüleyicisi’ni kontrol ettiğimde çökmenin AMD ekran kartı OpenGL sürücüsü (atioglxx.dll) kaynaklı olduğunu görüyorum. Ekran kartım RX 9070 XT ve kartın desteklediği ilk sürücüden en güncel sürücüye kadar tüm AMD driver versiyonlarını denedim fakat sorun hiçbir şekilde düzelmedi.
    2008 yılından beri DarkOrbit oynayan ve birden fazla hesabında yıllar boyunca ciddi miktarda para harcamış bir oyuncu olarak şu an oyuna erişememek gerçekten büyük bir hayal kırıklığı. Yeni nesil ekran kartlarında Mini Client’in çalışmaması ciddi bir uyumluluk problemi gibi görünüyor ve bunun teknik ekip tarafından incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Unity sürümünü de maalesef kullanamıyorum. Unity versiyonunda 2D modda gemi görüntüsü bulanık görünüyor ve en büyük sorun olarak gemilere veya NPC’lere tıklanamıyor. Hedef seçimi çalışmadığı için savaşmak neredeyse imkânsız hale geliyor.
    Benzer sorunu yaşayan başka oyuncular var mı? Özellikle RX 7000 / RX 9000 serisi AMD ekran kartı kullananların geri dönüş yapması çok faydalı olacaktır.
    (Support'a yazdım kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey yapmıyorlar.)
    Aşağıya Windows Olay Görüntüleyicisi’nden aldığım hata kaydını bırakıyorum:
    (Hata Logu)
    Hatalı uygulama adı: DarkOrbit.exe
    Hatalı modül adı: atioglxx.dll
    Özel durum kodu: 0xc0000005

2. smoonrise

smoonrise User

Bu oyunun AMD ile kişiseş husumeti var :p:D şaka bi yana hiç yıldızı barışmadı Amd ile orbitin hep uyum sorunu yaşadı hala yaşıyor , hala istemcide giriş yapınca aniden kapanma sorunu var 1 sene olacak bu sorun bu gidiş ile hala çözen ilgilenen olmadı maalesef .

Ya Amd vazgeçilecek yada orbitten :cool::D