Öneri Modüllerin Dengelemesi Önerisi

Konusu 'Güncelleme ve Fikir Havuzu' forumundadır ve cengizbaba025 tarafından 24 Ocak 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Dengeleme Yaması gelmeli mi ?

1. evet

76,5%
  2. hayır

17,6%
  3. yama gelmeli ama biraz daha düzenlenmeli (mesajlarda belirtin lütfen)

5,9%
  1. Merhaba,Herkesin bildiği üzere oyuna geçtiğimiz aylarda kararsız modüller eklendi ve oyuncular, rastgele gemilere belli bir özellikteki modülden rastgele rakamlarda özellikler çıkartabiliyordu.
    şahsi fikrim bu güzel bir güncelleme idi,şöyle ki oyunda solace,sayborg,spectrumdan başka nerdeyse hiç gemi kullanılmıyordu ve diğerleri çok geri planda kalıyordu fakat gelen modüllerden xt10 modülleri ve kararsız modüllerle oyuna eklenen orcus gemisinin pasif özelliği oyundaki dengeleri altüst etti.

orcusun pasif özelliği:takılan modüllerin artı ve eksi özelliklerini ikiye katlaması
    yukarda bahsettiğim dengeyi bozan xt10 modüllerinin özelliği: centruion(dolayısıyla zaten güçlü bir tasarım olan tyrannos centruion) ve orcusa çıkma olasılığı yüksek ve en az %10'luk hasar,kalkan delme bonusu vermesi.

Bazı şanslı oyunculara çıkan modüllerde en az %10-%15 arası kalkan delme var ve orcusta bu rakam %20-%30 oluyor güveyide eklersek %40-%50 kalkan delme bu durum kalkanların önemini iyice düşürüyor öyle ki spectrumun darbe puanını 4-5 saniyede bitiren nerdeyse bütün hasarın darbe puanına gittiği videolar mevcut
    link 1-
    link 2-
    videolarda görüldüğü üzere kalkanlı konfigürasyonun dolasıyla spectrum ve sentinelin hiçbir önemi kalmıyor. bu bir haksızlık!

Hasar içinde aynısı geçerli, %10'luk bir hasar modülü %20 oluyor ki çok daha yüksek rakamlarda modülü olanlar var.

Sorundan bahsettik şimdi yamamızın içeriğine gelirsek;
    En başta Orcus'un pasif özelliği 2 kattan 1.5 kat'a düşürülmelidir
    bunun karşılığında yetenek uygulama süresi 30 saniyeye çıkarılmalı ve bekleme süresi 8 dakikadan 6 dakikaya düşürülmelidir.
    bu geminin ebedi kapıda,mindfire'de işlevini artıracak ve pve için daha kullanışlı hale getirecektir, aynı zamanda pvp için denglemiş olacaktır.

Kalkan jeneratörlerinin hasar emme yüzdesi %5-10 arası artırılmalıdır.

Yengeç uçuş düzeninin +kalkan emiciliği bonusu %20'den %25'e çıkarılmalıdır.

Bütün gemilere 50bin-75bin arası darbe puanı artırımı yapılmalıdır.

Son olarak,Kararsız modüllerin özellikleri arasına kalkan sıklığı bir özellik(%5-10) olarak eklenmelidir.

Aksi taktirde pek çok gemi önemini yitirecek koskoca oyun iki üç gemi ekseninde dönecek olup kalkan kullanmanın hiçbir önemi kalmayacaktır.

Moderatör ve Forum kullanıcı arkadaşların görüşlerini ve desteklerini bekliyorum bence üzerinde durulması gereken önemli bir konu.

Saygılar.

iNezXuS bunu beğendi.
  2. Merhaba,

Konunuzu bölüm kurallarına uygun olarak açtığınız için teşekkür ederim, şu andan itibaren konunuz arkadaşlarımızdan destek aldığı sürece bizler de raporlarımıza ekleyerek sizlere destek olmaktan mutluluk duyarız. Ayrıca konunuz an itibari ile Güncelleme ve Fikir Havuzu İndex konusuna da eklenmiş bulunmaktadır. :)

İyi forumlar.

3. arslanzero

arslanzero User

dengeleme gelmeli

iNezXuS bunu beğendi.
  4. konu günceldir

5. Poaca

Poaca User

Ben kesinlikle hak veriyorum sana ve bende bu konuyla ilgili yeni bir talep actım desteklersen ve düsünceni belirtirsen sevinirim. Benim düsüncem şu yönde kalkan delme modülleri kalkması oyunculara haksızlık olur ve zor bir işlem gibi duruyor. Onun yerine kalkan delme özelliği sadece yaratıklara karşı olmalı. Bu sayede bizde eskisi gibi diğer gemileri oynamaya dönebiliriz. Orcusa gelirsek x2 ye katlaması bencede cok abartılı.

iNezXuS ve tryhardD bunu beğendi.
  6. palaza

palaza User

Sayın modlarım benim anladığım kadarı ile orcus özelliği ile de birlikte npclere yönelik bir gemi. Kalkan delme modülü bari npclere etki etsin sadece koyu sentinel gemisi hayranı olarak söylüyorum sentinel spectrum harcandı spectrum yine neyse modül geldi geçen fakat, ne kadar modül gelirse gelsin orcus şuan aşırı abartılı oyun dengesiz adil değil. Kalkan delme modülü kalkmaz ise de gemilerin canları 1milyon felan olsun bari bir şeye benzesin.

7. oben

oben User

belki orcus hayranlarıda vardır saygı duymak lazım hele orcusta onlar kadar hüküm sürsün yeni bişey mutlaka çıkar.ona bakarsan enforcer hayranlarıda spectrum sentinel solace gibi yetenek gemilerinden şikayetci idi ama seven bir sürü oyuncuda vardı.

8. o zaman öyle bir dengeleme gelsinki hem ağır konfi oynamak hem de avcı oynamak çekici olsun avcı gemi vurduğunda duman çıksın ama kalkanlı gemilerde savaşın temel odağı olsun ve daha uzun dayansın

9. Bunu sadece modüllere yıkacaksak ortada çok büyük bir problem oluşacaktır. İlk önce tüm gemilere bir dengeleme güncellemesi gelmek zorunda ondan sonra modüllerede gelir zaten. Sıkıntı şu ki DarkOrbit geliştiricileri sadece güç sürünmesi yaşayacak yenilikler getirmekte ancak bu oyun bir MOBA oyunu değil.

Herkesin kaçırdığı anlamadığı fark bu aslında. Bu oyuna ne kadar güç dengesizliği getirecek şeyler getirmeye devam ederseniz isterseniz 20 seviye modül getirin bu dengesizlik devam edecek.

Oyunda 2017'den beri kalkan denen bir şey yok aslına bakarsak bence oyunun oynanabilir en güzel halleri yani dengeli halleri 2015-2016'ya kadar ki kısımdı Cerrahın çıktığı sene iyiydi ondan sonra ne yaparlarsa yapsınlar her şey patates oldu.

cengizbaba025 bunu beğendi.
  10. aslında doğru ama şu an ki hali inan cyborgun en güçlü olduğu günleri aratıyor ya da herkesin solace kullandığı zamanları.
    en azından kararsız modüllerden önce toplu 4-4 ve BL savaşlarına insanlar ağır spectrum,solace,sentinel ile çıkıyordu arada bazı avcı solace ve centruion oluyordu (avcı sarı vega da ayriyeten o da yok artık) üstelik iki vuruşa patlama ihtimalinde pek yoktu.

Poaca bunu beğendi.
  11. _DaRKoNN_

_DaRKoNN_ User

ya orcus nerflenmeli yada diğer gemiler bufflanmalı, tartarus ve mimesis'in devrini bitirdiniz bir kişi bile kullanmıyor şu gemileri, tartarus zamanında hızlı diye nerflediniz, şimdi orcus modüller ile 700 küsür hıza çıkıyor, mimesis gemisini zaten Allah kurtarsın yeteneğini nerflediğiniz yetmezmiş gibi yıldız drone düzeninide nerflediniz, zaten hedef yardım cpu ile pvp'den düşen bir gemiydi, herşeyi yeteneğe dayalı bir gemiyi nerflemek demek oyundan silmekle aynı mantık, oyunda yapılan en büyük saçmalıklardan biri eskiden goliath tasarımları olan solace sentinel artık her ne varsa hepsini gemi yaptınız, millet modül ararken ağlıyor, ve oyun yeni oyunculara hitap etmiyor bilin istedim, ancak millet yan char kasıyor, yeni başlayacak adam varsa da başlamıyor, dengesizlik vb şeylerden dolayı, neyse kendi kendinizi bitirdiniz

tryhardD ve ERGENEKON_DESTANI bunu beğendi.
  12. o kadar haklısın ki

Sayfayı Paylaş