Müzik (flac)

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve _S_T_O_R_M_72 tarafından 8 Ocak 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Aranızda müzikleri flac formatında indirip dinleyen var mı ?

2. Cevap veren olmadığına göre kimse anlamamış ve bende anlamadım :D

_S_T_O_R_M_72 bunu beğendi.
  3. flac?o_O Hiç o formatta görmedim.

_S_T_O_R_M_72 bunu beğendi.
  4. Genelde internetten mp3 (320kbps) formatında müzikler indiririz.

Bazılarımız YouTube'dan link kopyalayıp çevirir.(128 kbps)
    128 -320 kbps arasındaki fark bile çok çok fazla.

Flac hakkında : Büyük kesim şarkıları mp3 olarak indiriyor.Bazılarımız ya bilmiyor ya da az yer kapladığı için tercih ediyor.Mp3 müziğin orijinal halini sıkıştırarak ergonomik hale getiriyor.Ama sıkıştığında kalite azalıyor.

Flac ise müziği sıkıştırmadan bize sunuyor , bu da gerçek müzik oluyor.Normal mp3'ün boyutu 5 - 15 mb arasındayken flac 20-70 hatta 100 mb boyuta kadar çıkabiliyor.Bu müziğin süresine bağlı oluyor.

Büyük kesimin dinlediği standart kalitedeki müzik (kbps'ye dikkat)

Flac formatındaki müzik (görüldüğü üzere kbps...)

Orta düzey kulaklıklarda fark belirgin oluyor.Alt düzey kulaklıklarda ses farkını pek anlayamasanızda denemenizi , karşılaştırmanızı öneririm.

Bu flac kaynağını merak edenler tarayıcıya "kat.cr" yazabilirler.Girilen sitede arama çubuğuna sanatçı ismini yazıp yanına flac kelimesini eklemeleri yeterli olur.

5. Yani gerçek ses kalitesini Flac'mı çıkartıyor? İyimiş :D
    Siteyi bulamadım :(

Son düzenlenen: 10 Ocak 2016
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.