Nereye Gidiyoruz?

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve Tumuly tarafından 13 Ocak 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Biliyorum zaten o yüzden diyorum yaş oturunca bazı şeyler daha net anlaşılıyor :D

2. Mineral

Mineral User

Nereye gidiyoruz başlıklı konunuza cevaben:Uzayda hayat var dediler geldik ama burayida kirletmişler zaman zaman nefes alamıyoruz:)

3. Merhaba,

Bahsettiğiniz dönemleri çok iyi hatırlıyorum. Full lf3 full bo2 promerium besleme, insta, ema, akıllı bomba ile ve sadece oyunculuğun ön planda olduğu kapışmalardan bahsediyorsunuz :) O günler elbette güzeldi, insan ister istemez ilk oyuna başladığı zamanları hatırlayıp özlem duyabiliyor fakat kendini yenilemeyen, güncellemeyen her oyun bitmeye mahkumdur. Darkorbiti geçmişten bu yana oynayanlar 2 büyük patch sonrası tamamen değiştiğini zaten çok net görebilir. Gelen yenilikler ve güncellemeler, oyun dengesi, tartışılır eleştirilir veya eleştirilmez bu tamamen oyuncuların takdiri bu konuda hak veriyorum size. Bizde oyuncuyuz ve yeri geliyor bizde gelen yenilikler hakkında eleştiri yapabiliyoruz. Eleştirinin olduğu yerde her şey daha güzelleşir ve sorunlar çözülür. Önemli olan birbirimizi kırmadan düzgün dille bunları tartışıp konuşabilmek aslında. Bu arada forum için ban yetkisi bizde de var :D

İyi Forumlar.

4. İyi güzel diyorsunuz da kimse oyun değişmesin ve gelişmesin demiyor. 2 büyük patch diyorsunuz da bunlar bile belli aralıklarla geldi. Fakat oyunda gelen yenilikler vs bunlarla sınırlı değil. LF-3 varken LF-4 çıktı. Bir çok kişi bunları tamamlayamadan 3 yeni lazer çıktı ve sonra bir tane daha çıktı. Havoc + Hercules çıktı derken bir çok kişi tamamlayamadan başkaları da çıktı. Yani hesapsız kitapsız oyun dengelerini bozacak yenilikler getirildi. Oyun olarak bakmasak bile her durumda bile belli bir çok şey plan dahilinde yapılır. Oyun dengesini büyük oranda etkileyecek değiştirecek şeyleri yılda bir , iki yılda bir vs yani periyodalar halinde yapılır. Fakat oyun özellikle Reloaded diye bir döneme girdikten sonra nerdeyse 2-3 ayda bir bir şeyler getirdiler. Oyuncular bunlara ayak uyduramadı yetişemedi.

Şimdi madem sizin dediğiniz mantıkla bakalım. :) " kendini yenilemeyen, güncellemeyen her oyun bitmeye mahkumdur. " yazmışsınız. Bunu zaman zaman bir çok görevli yazıyor. :D :)

Peki yıllar geçtikçe oyunun geldiği durum ve şu anda geldiğimiz son noktada yani 31.01.2021 tarihi itibari ile oyun bitti mi bitmedi mi ? :D Kayıtlı oyuncu sayısı ve aktif oyuncu sayısına bakarsak bitti diyemeyiz. :) Fakat bu kayıtlı oyuncu sayısının kaç tanesi aktif , kaç saat oynuyor , ne sıklıkla girip oynuyor ve en önemlisi oyun süresi normal insanın fizyolejisine uygun mu gibi sorunların cevapları sonucu ortaya koyacaktır. :D :)

Normal bir insan ara vermeden kaç saat oyunda aktif kalabilir ? İşte bu sorunun cevabı olayın kilit noktasıdır. Kişisel , Sosyal ve Fizyolojik ihtiyaçları göz önüne alırsak insan üstü bir oyun süresi oraya çıkan bir çok oyuncu mevcut. :) Şirket veritabanlarında oyunculara ait verilerden aslında herşey ortaya çıkar.

Diyelim ki bir oyuncu aralıksız olarak 8 saat oyunda kalmış yani npc imha etmiş , bonus kutusu toplamış , kapı yapmış vs gibi şeyler yapmış diyelim. :) Peki normal olarak 8 saat oyunda kalmak insani bir durum mu yoksa insan üstü bir durum mu ? :D Benim mantığıma göre insan üstü bir durum. :D

Çünkü 8 saat boyunca hiç wc , yemek vs gibi ihtiyaçları olmamış mı bu arkadaşın ? :D Hadi diyelim ki olmadı. Bu durum 1 olur 2 olur bilemedin 3 kere olur. Fakat rutin bir şekilde peş peşe günlerce 4 , 5 , 6 , 8 saat aralıksız oyunda bulunup bir şeyler yapmak bana mantıklı gelmiyor. Şayet 2-3 kişi dönüşümlü kullanıyorlarsa bu da GİŞ kurallarında Hesap Paylaşımına girer ve yasaktır. :D

Neyse say say yaz yaz bitmez. :D :)

5. Mineral

Mineral User

4 saat oyun oynayanlara uzaylı mı demek istedin:D

6. Valla uzaylı mı yoksa mistik bir varlık mı orasını bilemiyorum. :D Fakat orada süreler örnektir. :D :) Kaldı ki açıkçası ben bilgisayarda 4 , 5 , 6 saat vs sabit duramıyorum. Sonuçta kişisel ihtiyaçlar oluyor. Wc gitmek , yemek yemek vs gibi ama 4-5 saat en azından wc gitmemeyi başaran insanları tanımak isterdim doğrusu o_O:eek::D

Mineral bunu beğendi.
  7. Gönüllülük esas olduğu sürece kimse ne hesap sorabilir ne de merkez ekibi bunlara değer verir.İnsan neden gönüllü olarak eziyet çeksin ki.Mutlaka bir şeyler elde etmeli..Çok mu sert oldu acaba?Olsun gerçekleri söyleyen bi DELİ olmalı ..

8. Gönüllülük ile şirket politikalarının bir alaksı yok. Şirket kademeleri maaşlı personeldir. Aşağı kademelere doğru maaş olayı devreden çıkıp gönüllülük devreye giriyor. Özellikle support, chat ve forum kısmının şirket politikasına etkisi yoktur. Bu nedenle bence yanlış düşünüyorsunuz. :D

9. Mineral

Mineral User

DELİ misin sen yav:D

10. Soru bana mı diyesim geldi ama bana değil diye tahmin ediyorum. :D :D

11. Mineral

Mineral User

Atın hasına doru adamın hasınada deli denir. Şimdi tekrar düşünün:D

12. Kardeş ben en eskilerdenim.Farkı görebiliyorum.Merkez "para ödemiyorum nasıl olsa" diye bu arkadaşlarda" para almıyoruz nasıl olsa" diye öylesine görev yaparak mesuliyetten kaçılıyor.Şahsi fikrim.Yoksa ücret ödense hesap ta sorulabilir.Hem müşteriler olarak biz hem de patron olarak merkez.Kapiş?

Soranlara evet,evet ilk DELİ lerdenim.Şimdi pek kalmamış anlaşılan!

13. Mineral

Mineral User

Kendi oyununu kendi eliyle bozanlara ne diyelim ki:Hesap hatasi yaptılar.Abaküs hediye etsem mi ki :D

14. Mineral

Mineral User

Klanınızda süt kuzusu nickli sude adında bir oyuncu vardı bir zamanlar onu çok keserdim N/A :) Kesildikce hırçınlaşir hırçinlaştıkcada yine kesilirdi.Yan üyeliklerime bile bann atardi chatten bunun üzerine haksız yere:DNe günlerdi be:)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 2 Şubat 2021
  15. Kurallar değişmiş olabilir benim zamanımda moderatorlerin bann atma yetkisi pek yoktu board admine bildirilirdi o işlemi uygulardı forumda şayet board admin yoksa smod insiyatif alıp ceza işlemi uygulardı ancak forum moderatorleri bu konuda fikir birliğine varmadan veya üste sormadan genelde bannlama işlemine pek girişmezlerdi.

Diğer mevzuya dönelim, DarkOrbitin eskiden olduğu gibi dengeli zamanlara dönmesi gerekiyor, yani tasarım gemi çıkarmak elbet olur ancak bunu yapmak için insanları bezdirecek yöntemler seçmesi pek mantıklı değil. Misal seprom bugcularından dolayı artık 1 milyon atışa kadar besleme sınırı mevcut ve bu durum bence çok gereksiz ve saçma durum. Niye diyecek olursak;

Blacklight yaratıklarına zaten X4 harici bir şey sıkmak zaman israfı e şimdi birde tam güç vurmanız lazım güçlendiricisiydi hastalığıydı felan derken çok ciddi bir hasar arttırmak lazım. PVP'ye bakıyoruz bu hasarın dengesizce artmasından PVP bitmiş durumda önceden 1-2 hatta 5 dakikalara kadar dayanan savaşlar artık 3-4 saniyede bitiyor.

Darkorbitin burada yaptığı en büyük hata eski oyuncu kitlesini ve sürekli para yatıran oyuncuları korumaya çalışması. Yeni oyuncuların gelişmesine olanak sağlayacak bir ortam ne yazık ki yok PVE sunucularından başka. Zaten PVE sunucularının genel amacı kasılma fakat PVP'de olduğu gibi bir ortam pek yok denebilir.

PVE sunucular yerine her şirketin 15 seviye altı ve 15 seviye üstü olarak 2 gruba ayrılacak PVE düşmandan arındırılmış kasılma bölgeleri getirilse daha iyi olabilirdi hatta DarkOrbit buradan ciddi bir gelirde sağlayabilirdi misal yaratık ödüllerini 3 kat arttıran paketler çıkarılabilirdi gibi gibi.

Oyunu 3. parti yazılımlardan kurtarmakta bence Almanyanın üstesinden gelebileceği bir durum değil çünkü 3. parti yazılımlar artık çok akıllı yani adam kesen programlar bile mevcut hal böyleyken bu durumda profesyonel bir destek almaları şart Easy-Anti cheat gibi bir firimadan.

3. parti programlar bitirildikten sonra doğrudan PVP ve PVE konusunda iyileştirmeler yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Mesela Mühendislik gemileri yani Aegis ve tasarımları serisi, Hammerhead ve diğer destek gemileri olan Citadel ve spearhead kullanılmıyor pek artık.

Oyunda her geminin bence bir rolü olmalı savaşlarda fakat bu dengeyi bozmadan yenilik getirilmesi gerekiyor misal Goliath-X'de savaşlarda olmalı, Nostromoda olmalı, Bigboyda olmalı, eski vengance tasarımlarıda savaşlarda olabilmeli PVP açısından bakarsak.

İşte bu sebepten eski gemilere bir rework güncellemesi getirilmeli. Modüller bir yere kadar etki eder ancak hasar oranı ve hız-yetenek parametrelerine baktığımızda bu fark ciddi anlamda açılmış durumda. Misal Bigboya yetenek getirilebilir bir tasarım çıkarılıp Citadel-Vengance arası bir gemi olup Goliath'a yakın düzeyde olsa savaşlarda yine tank olarak kullanabilsek Citadeller yanına bence güzel olur antik bigboyun ben savaşlarda görünmesini çok isterim ki ilk gözarı gemimdir. Goliathdan daha çok severim bu gemiyi görünüşünden dolayı.

Aegise gelecek olursak misal hasarlardan dolayı artık tamir puanları o kadar yetersiz seviyelerde ki adam seri vuruşlarda 100.000 vuruyor en düşük ama 20.000 saniye başına tamir ediyor DP olarak kalkan olarak ise hala 15.000 olarak tamir ediyor. Önceden aynalama taktiği ile çok rahat burgu, sab, sar02 kombinasyonu ile kendisinden güçlü Goliathlar bile ufak belli yetenek gerektiren şekillerde patates olabiliyordu.

Açıkçası DarkOrbit şu an kaybediyorsa bilek yeteneğinden çok oyunun dengesinin gemi sağlamlığına doğru kaymasından kaynaklı olduğunu düşünmekteyim ve buna acilen bir şeyler yapılmalı.

16. Mineral

Mineral User

Gemilere dengelemeyi birakın daha oyunda Hp linki olmayan ve 1 level hp linki olanlarla diğer hp link arasında bile ayni düzeyde olan üyelerde iki kat fark var diğer ekstralari saymadım bile.Amaç oyun oynatmaksa herkesin almasıñın önü açılmalıydı.Gemilere denge gelsede değişen sadece görsellik olur bu durumda.

17. HP link konusuna katılıyorum. Kendine güvenmeyen hemen HP-LINK'e sarılıyor oldukça sinir bozucu bir durum ve bunun bugu var adamlar bir nevi ölümsüz oluyor.

Açıkçası HP-LINK mevzusuna kökten bir nerf atılması gerektiğini düşünüyorum. Tam kesecem HP-LINK açıyor, petini kesmeye uğraşıyorum pet patlamıyor bugdan dolayı...

Rezalet bir durum kısaca.

18. Mineral

Mineral User

Hp link olması birşey değilde biz birleştirden aldık geçmiş etkinliklerde oyunda olamadığımızdan dolayı.Bu durumda diğer oyuncuya yarı yarıya avantaj sağlıyor.Ben kazanayım gerisi ne olursa olsun anlayışı yanlış bir tutum bence.Bu oyunda oyuncuları bir yarışa tabi tutuyorsan herkes en kısa zamanda eşit ekipmanlara sahip olup aksiyona dahil edilmeliydi.Aksi halde kupayı rütbeyi siralamayı zaten önceden belirlemiş olduklarını anlar insanlar haklı olarak.

19. DELİ Klanı gördüğüm en saygın klanlardandır.Asla hileye hurdaya pisliğe bulaşmadan savaşan bir klandık biz.TR2 serverinde 2010-11 yıllarına kadar bende DELİ idim.Sonra oyunu 2018 e kadar bıraktım ve [ßØ¥] klanındaki 5-6 lvl gemim ile başladım. TR2 de dediğin nickte bir oyuncu hiç olmadı benim zamanımda.Ama kullandığın kelimeler çok yanlış kelimeler.O kızımızın abisi babası da sen olabilirdin.Önce saygı sevgi ahlak evlat.Ne demekmiş o N/A !!!!Terbiyesiz herif.Senin ahlakın bu kadar demek ki.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 2 Şubat 2021
  20. ONURBEY

ONURBEY User

İyi akşamlar;

GİŞ kuralları diyor ki; .......... ?!?!?!

Aslında kime ne diyor, kime ne ayrım yapıyor. Bu oyuna başlarken hepimiz kabul ettik, yoksa birileri kabul etmeden mi başladı ???

Yani bu oyuna başlarken, bütün bu kurallara harfiyen uyacağımızı kabul ettiysek, uymayanlarla bu oyunda işimiz ne ????

Ya onlar gitsin, ya da biz.

Mantığı olan, mantıklı düşünen herkes bunun çifte standart olduğunu anlar.

GİŞ kurallarına uymayan emek hırsızı bir oyuncu ile, GİŞ kurallarına uyan ve bu oyuna emek veren bir oyuncuyu, aynı oyunda tutamazsın !!!!

Çok güzel bir konuya değinmişsin;

Bir oyuncu ne kadar süre bir oyunda kalabilir ????

BOT u BUG u boş verin, oturup sıralamaya baktığımız zaman, gayet açık bir şekilde, oyuncunun birkaç GİŞ kuralını ihlal ettiğini açıkça görebilirsin !!!!

Ya gemi paylaşıyordur, ya da gemisi kendi kendine kasılıyordur.

Kendi konumda buna bir örnek vermiştim; "BUG, BOT ( Yendi ) vs BEN ( Yenildim )" konusu 25 Ocak ta yazmışım.

Örneğin;

Küresel server 1.incisini ele alalım;

15.12.2020 de başlamış; yani 42 gündür oyunda,

42 gün X 24 saat = 1 008 saat eder.

Bu vatandaş 798 saat oynamış, o zaman tekrar hesap yapalım.

42 gün X 19 saat = 798 saat yapar.

Yani arkadaş, 42 gün boyunca sürekli 19 saat oyunda kalmış, HESAP BU !!!

Ama bir kaç saat oyuna girmese atlasa,

Sonuç;

7/24 gemi oyundaymış sonucu ortaya çıkacak.

Bu mümkün mü ???

NORMAL BİR İNSANIN yapacağı bir şey mi,

ASLA,

Ya da daha vahimi GEMİ PAYLAŞIMI !!!

Siz 8 saat diye biraz insaflı yazmışsınız, en az 19 saat oynamış bu VATANDAŞ :( :( :(

GİŞ kuralı ???

Saygılarımla,

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.