NPC lerin Uridium verimlilikleri (Sonuçlar beni şaşırttı)

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve -İDALI- tarafından 21 Şubat 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. -İDALI-

-İDALI- User

Merhabalar. Elimde biriken devasa miktardaki elit cephaneyi uridyuma dönüştürmeye karar verdim. Herkes gücüne göre haritalarda kasılıyor fakat full bir gemi iseniz en verimli olarak nerede kasılabiliriz onu hesaplamaya başladım. Hesaplarken NPC leri patlatmamız için gereken vuruş başına düşen uri miktarını hesapladım. fakat uri miktarları çok düşük olacağından rakamları biraz genişlettim ve her 1.000.000 vuruş başına gelen uri miktarını hesapladım. Bunun için şöyle bir formül oluşturdum. (npc nin verdiği uri X 1.000.000 / npc nin darbe puanı + kalkan toplamı.)

Bu formülle belli başlı bazı NPC lerin verimliliğini hesapladım sonuçlar şu şekilde çıktı

İnvoke her 1.000.000 vuruş için 194 uri (3,5 kat fazla vurduğumuz için)
    Kristallon " 182 uri
    Küp " 365 uri
    interceptor " 200
    Anhilinatör " 130
    Baracuda " 89
    sabateur " 128
    StrauneR " 214
    Protegit " 177
    sibelonit " 150
    lordakium " 128
    kristallin " 177
    mordon " 266
    Özellikle invoke uri bakımından beni hayal kırıklığına uğrattı. Fakat TP ye ihtiyacınız varsa o açıdan çok verimli. Beni şaşırtan ise x8 Strauner oldu. Kristalondan daha verimli çıkmasını beklemiyordum. Korsan haritalarında ise sürekli tamir için mola verilmesi gerekeceğinden zamansal olarak dezavantajlı olabilir.
    Protegitin ise nerdeyse kristalon kadar verimli olması beni şaşırtan bir diğer konu oldu. Beğenmediğiniz mordonu ise gözlerime inanamayıp tekrar hesapladım. Keşka bir kapıda üzerimize binlerce mordon gelse ve hepsini kessek :D .
    Tabiki ortamların kralı her zamanki gibi cubikon fakat onu da artık boş bulup da kesebilen varsa bana da söylesin malum botlardan. Ve haritada sürekli olmayıp çıkmasını beklemek de diğer bir dezavantaj.
    Uberlerde ise durum karmaşık standart npc nin 6 katı olarak artmıyor ödüller. Benim baktığım forum sayfası güncel ise uber interceptör verimliliği 100 olurken(normale göre yarı yarıya) uber strauneR 352 oluyor.
    Gelelim şahsi kanaatime: Boş bulabilirsem küp bulmazsa x-8 ve klasik olarak x-7, Rahat bırakırlarsa 4-5 de boss kristallon. Ve 4-5 de karşıma çıkarsa mordon kristallin uberleri

Beynim sulandı biraz yanlışlık varsa formülle siz de hesaplayabilirsiniz. Uberlere çok kafa yoramadım.

BL Haritaoları hakkında hata yapmışım. Orda 3,5 kat fazla vurulduğunu gözardı etmişim. Yani bl rakamlarını 3,5 ile çarpmalıyız.

Son düzenlenen: 23 Şubat 2020
  2. Uber npcler boss npclerden 2 kat daha güçldürü,
    Yani bir uber npcp normal npcnin 6 kat gücünde değildir

8 kat gücündedir,

1 kristalon,

4 kristalon=1 boss kristalon eder,

2 boss kristalo=1 uber kristalo eder,

Kısaca,

8 kristalon=1 uber kristalon eder,

Forumda uberler bir 6 kat gücü geyiği çıkmış gidiyor taa 2007 yılından beri takipteyim forumu, 4-5 haritası ilk çıktığında bile sss'ye ekleyenler 8 kat gücündedir demişti,

6 kat geyiği nereden çıktı anlayamadım :=)

-İDALI- bunu beğendi.
  3. uber strauneR gerçekten verimli ama ben attend'i merak ediyorum. :)

4. -İDALI-

-İDALI- User

Attend 66 ile çok verimsiz uri için. Bl haritaları genel olarak uri kasmak için uygun değil. Mindfire ı tek kesiyorum diyorsanız onun verimliliği 1 m vuruş başına 1295 :D

Son düzenlenen: 23 Şubat 2020
  5. Bl haritalarında uri kasmak için tek uygun şey enerji transferiniz ve bl cephaneniz varsa invoke,

Grup halinde ise midfire,

Ama genel olarak uri kasmak için uıygun bir harita dedğil dediğin gibi,

Uber strenuer ve uber kristalin bunlar çok iyi verimlilik açısından,

Oyundaki yaratıklarda büyük dengesizlik var,

Mesela uber sibelonu kesmek uber lordakiumu kesmekten daha zor, Fakat verdiği uri daha az,

Bunun gibi şeyler..

»вαвuя•ѕнαн« bunu beğendi.
  6. Aery

Aery Guest

Merhaba,

Uğraşınız için teşekkürler^^ Diğer oyuncularda bu konu altından eksik yaratıklar varsa ekleyip diğer oyunculara istatiksel bir yardımda bulunabilirler ^+^

İyi forumlar.

7. -İDALI-

-İDALI- User

Ben kendimi invoke için hazırlamıştım ama invoke verilen emeğe değmeyecek. Tp ile işim yok ve şeref olarak da düşük veriyor. Üstelik seprom veya abl yapmak gerekli solo kesmek için. O yüzden invoke bana sırf tp için kasmalık nötr bir npc gibi geldi.

8. dostum uri için en karlı olayı ben sana söyleyeyim bl de bana göre tabii :)
    pet ile mind dönmek :) 1200+- ablye garanti 5kküsur uri geliyor
    mindin canını 8 e bölmüştüm kutu düşürmek için garanti kaç k vurmam gerekiyor diye
    sonra petimin (12 tane geliştirilmiş 16.seviyepro) ortalama vuruşunu hesapladım...
    her vuruşta zaten 12 a-bl harcıyor 1200-1400 arası bi a-bl cephanesine mind kutusu düşüyor
    ama riskli tabi mind dönen klanlar gruplar yakalarsa affetmiyor hissettirmeden yapmak lazım :D
    maksat fantazi uri ve cephanenin yolu 55uriyle abg dönmek ve etkinliklerden maksimum verim almaya bakmakta zaten pet ile mind dönmek can sıkıntısı lakin karlı bir durum...
    25k a-blye verdiğiniz uri rinusku vs zaten midden çıkarıyorsunuz kar ediyorsunuz...

9. akdumanv

akdumanv User

Öncelike merhabalar. Yaptığın işlem güzel ancak hesaba katılmayan çok önemli bir nokta var hesaplamalarda. Uri kasmanın şahsımca en önemli noktası olan ara süre yaptığın hesaplamalara katılmamış. bazı yaratıklarda iki yaratık arasında geçen arama süreleri birleştiğinde bu hesaplama şeklinde daha verimli gibi duran bazı yaratıklar düşük-orta seviye gemiler için daha verimsiz olabilir. Yinede acaba nerde kassam diye düşünen arkadaşlar için güzel bir referans noktası olmuş, teşekkürler.

Luminous ve -İDALI- bunu beğendi.
  10. -İDALI-

-İDALI- User

Benim dikkate aldığım nokta yaptığınız vuruş miktarına göre bir hesaplamaydı. Yani her 1 milyon vuruşunuza ne kadar bir getiri vereceği. Zamana dayalı hesaplamalarda dediğiniz gibi bir de arama faktörü devreye girecektir.

Luminous bunu beğendi.
  11. _DODGE_

_DODGE_ User

Oyunda kasılmak isteniyorsa x-3 , x-8 ve x-6 haritaları tercih edilmelidir.

Palladium , korsan , lordakium , uber bunların hepsi hikkayedir.

Seri kasılmak için X-3'de sürekli boss saimon ve boss mordon keserek inanılmaz derecede uridium kasabilirsiniz heleki geminiz çok sağlam vuruyorsa dahada hızlı kasılabilirsiniz. Haritada tüm npcleri keserek kısa sürede 10 tallon kesmekten daha fazla uridium kazanabilirsiniz.

Birde etkinlik zamanı pet yakıtı geldiği zaman VİP varsa kamikaze ile ciddi anlamda kazançlar sağlayabilirsiniz.

Eski haritaların en güzel özelliği X-2 atmanıza bile gerek kalmıyor. Sıradan LF-4'ü olan bir gemi bile çok rahat orada kasılabilir.

Ekstra hasar istiyorsanız tavsiyem lenov , goliath veya pusattır.

Bir eski olarak verebileceğim en sağlam tavsiye budur.

12. gemimiz çok sağlam vurup saatlerce onu kesersek soğumaya girmicekmi en güzeli cubi kesmek onda soğumaya girmiyo

13. _DODGE_

_DODGE_ User

Soğuma denen bir şey yok.

Soğuma dediğiniz mevzu sadece kutularda var yani bu haritalarda ki toplanan normal avantaj kutularında var belli bir limit var onun saati yok.

Misal bir gemi günde max 100 k uri kasıyorsa kutudan yada max şu kadar kutu topluyorsa kutudan daha az uridium çıkmaya başlıyor.

Aslında soğuma sistemi denen şeyde şu haritanın oyuncu yoğunluğu ile orantılıdır.

Yani haritada ne kadar fazla oyuncu varsa o kadar az uridium , gg çıkar.

Sürekli x1 çıkması içinde dediğim gibi günlük limiti aşmanız lazım 24 veya 48 saat oyuna girmezseniz o süre sıfırlanır. Ben zamanında öyle yapıyordum.

Bir günde kutu kasıyordum 2-3 saate 60 k uridiumum oluyordu 4-2'de bende koordinatlar vardı genelde en çok uridium çıkan bölgeleri işaretliyordum üst üste 365 uridium getirdiğim oluyordu.

14. Ohooo sen harbiden eskilerde kalmışsın. Npclere de soğuma geldi, günaydın.

15. _DODGE_

_DODGE_ User

O zaman oyunun oynanabilirliği hiç kalmamış :D :D

Geçmiş olsun. Zaten her şey çok pahalı tekrar başlayanada ben üzülüyorum.

16. Yaşlandık :D

17. _DODGE_

_DODGE_ User

3 Senedir oyundan haberim yok açıkçası.

Böyle bir şey getirdilerse demektir ki BOT konusunda ciddi anlamda çaresizler...