Oyun donması, Kararması,Bir ışık süzmesi gördüm biri gel diyordu Hakkında

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve _TİTAN_ tarafından 11 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Makale

1. Yararlı, Elinize sağlık,

oy sayısı 20
    80,0%
  2. Yararsız, Çok karışık.

oy sayısı 5
    20,0%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. _TİTAN_

_TİTAN_ User

Tekrar Selam uzayın yahşi pilotları :)

Bu günki makalemde :p genel olarak bir sorun olarak adlandırılan kişisel bilgisayar problemlerinin oyuna mal edilmesi hakkında konuşacağız :)

Şöyle başlayalım;

Oyunumuz Flash Player tabanlı olup, Flash altyapısının en optimize çalıştığı durumlarda en iyi sonucu verecektir. Yani;

Siz bilgisayarınızı ne kadar rahatlatıcı ( birazdan anlatacagım kuzey köprusu olsun Ramlerdeki boşluk olsun, arkaplan uygulamaları olsun ) kullanırsanız oyunda bir o kadar stabil(Akıcı, rahat ) olur.

Bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken temel husus ( Darkorbit için );

İşlemcinizin ön belleği ve Ekran kartınızın Veri yolu hızı olmalıdır.
    Ram Frekansı da etkileyebilir ya da işlemci çekirdeği de ama Zaten biz tek çekirdekli bir altyapı ( Flash player tek çekirdek bir altyapıdır ) kullandığımız için i3 ile i7 arasında eğer önbellek farkı yok ise GHZ farkı çok bir değişiklik göstermeyecektir.

Ekran kartınızın veri yolu hızı bu oyundaki FPS değerinizin hızlı inip çıkmasını engeller, Çünkü yüksek bit hızı daha rahat veri akışını sağlar. En az 128 tercih edilmelidir. 256 ve üstünde hiç bir problem yaşamadan oyunu oynayabilirsiniz( Gerekli ayarlar yapıldıktan sonra garanti verilebilir :D )

Arada bir gerekli sayfaları ve tarayıcıyı kapatarak Ram kullanımınızı inceleyin;

Benim gibi bir taraycıyı açıp akşama kadar götürürseniz böyle 2 GB kullanılır :D

upload_2015-7-11_13-9-58.png

Diğer bir bilinmeyen gerçek ise ;
    System bus hızı, bu değer de FSB artışıyla doğrudan bağlantılı olarak yükselen kuzey köprüsü hızıdır. Örneğimizde 2000 mhz olarak verdiğimiz bu değeri sadece çarpanını düşürerek azaltabiliriz. FSB hızı 200mhz olduğuna göre çarpanlar 1x, 2x, 3x, 4x ve 5x olarak yer alır. Biz bunu 3x’e getirdiğimizde system bus 1200 mhz’de çalışacak dolayısıyla işlemciyi sınırlamayacaktır. Hız aşırtma bittikten sonra bunu FSB’ye uygun bir değere getirmek gerekir. Örneğin 300 mhz FSB’ye kdar çıkılmışsa 4x çarpanı seçilerek kuzey köprüsünün 2400 mhz’de çalışması sağlanabilir. Fakat bu durumda ufak bir voltaj artımı gerekebilir. Standart olarak 1.5 volt ile çalışan bir kuzey köprüsünü 1.6 volta getirmekte bir sakınca yoktur. Fakat bunun performansa pek bir etkisi olmadığını düşünerek normal hızlarında yani 2000 mhz seviyesinde de çalışması tercih edilebilir.

Örneğin benim ekran kartım;

upload_2015-7-11_12-47-21.png

İşlemcim;

upload_2015-7-11_12-48-33.png

Bu şekildedir, ve 15-20 kişi arasında çok rahat ( bu sistem değerleri orta segmenttedir. Hiç kasmadan rahat rahat oynayacağınız değeri şimdi atacağım ) oyunu oynayabilirsiniz.

Üst Segmentte ise
    1. +İ7, 3.0 GHZ bir işlemci
    2. +256 bir Ekran kartı
    3. SSD Harddisk'i olan bir bilgisayar
    4. +4GB Ram tercih edilebilir
    Tercih edilebilir.

Ve Tarayıcı Seçimi;

Oyunumuz en iyi sonucunu Mozilla Firefox'ta veriyor. Yandex kullanan ekip üyelerimiz var, Genel tercih Chrome olsa da uzun süreli oyun oynamada ( Ram'inizi ele geçiren Chrome Flash player'in çokmesine neden olur ) Oyun keyfinizi berbat edebilir,

Sizin bilgisayarınızı sizin kadar iyi bilemeyiz, Bence hepsini tek tek deneyip ( bir kaç gününüzü alır ) Ekran ve diğer tüm sürücülerinizi güncelleyip Oyunu daha zevkli oynamaya hazır olabilirsiniz.

Kapılardan atlayınca yaşanan donma, Oyun içeriside Hızlı FPS düşüşlerinin nedeni, Oyuna lag girmesi ya da ciddi teknik ( oyuna girmeme, oyun esnsaında bağlantı koparma Tarayıcının çökmesi ) gibi sorunları yaşama... Bunların tamamı ama tamamı sistemsel olarak biim kendi ekipmanımızdan kaynaklanan durumlardır arkadaşlar...

Hayırlısıyla Client ( indirilebilir arayüz ) Önümüzdeki aylarda gelince Bu durumların çoğu tarihe karışacak.

Hep birlikte daha zevki bir orbit için Elele :)

( Herkes bir sistem bilgileri yazsın bakalım, birde genel görüşünüzü alalım )

2. Benim tarayıcı tavsiyem Maxthon.

BlackGhost™ bunu beğendi.
  3. Elinize sağlık :)

Benim de tercihim Maxthon.

erdem_korkmaz70 bunu beğendi.
  4. İşlemciIntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
    Ram1 GB
    Ekran KartıNVIDIA GeForce 7300 LE 64 bit
    Maxthon olmasa oyunu bırakırdım herhalde. Özellikle 3d'nin gelip 2d'yi daha fazla kastırmasıyla.

BlackGhost™ bunu beğendi.
  5. Bilgisayardan belliki çok anlamıyorsunuz. Ekran kartının Bit'inden çok eski tasarım ve teknolojimi, yeni tasarım teknolojimi ona dikkat edilmelidir. Örneğin MSI GTX 960 isimli ekran kartı 2 GB 128 bit'dir. Fakat yanında 4-8 GB 1600mhZ ram ve en az i3 4160 önerilen i5 4590 takılması sonucunda piyasadaki tüm oyunları High ve Ultra açabilir. Darkorbitte ise o toplu savaşlarda video çeker, canlı yayın yapar, ve 60 FPS'nin altına asla düşmez. Yani kısaca bir bilgisayar toplamayı düşünüyorsanız önerim ; 21.6 inch güzel bir monitör, yeni nesil ekran kartları [Nvidia (MSI yada ASUS marka) GTX 960 - 970 - 980 ), işlemci olarak eğer GTX 960 alıyorsanız i5 4590 , GTX 970 ve 980 için ise i7 4690K, Ram ise en az 8 gb duo olmalı yani 2x4 1600 mhZ DDR3. Neyse iyi oyunlar :))

6. Buraya sadece Darkorbiti ilgilendiren derecede ve insanların satın alabileceği düzeyde yazılar yazılıyor :)
    Haklısın dostum yazdıkların yararlı :) ancak ,

Bilgisayar toplarken FPS'mi yokda MMOFPS'mi ona karar verilmeli.

FPS oyununda aldığın FPS'yi Darkorbitte alamazsın.Örnek C*D 8 de 50 FPS alırsın , Darkorbitte 30-35 FPS'den yukarı çıkamazsın :)

Haklısın GTX 970 2 GB 128 bit , GTX 770 4 GB 256 bitden iyidir mesela nedeni mimari..

Ancak atladığın konu bu tür oyunların normal PC oyunları gibi olmadığı.GTX 970 ekran kartına sahip arkadaşım GTX 770 den düşük FPS alıyor Darkorbitte.İşlemci vazgeçemediğimiz i5 4690..

Son düzenlenen: 10 Ocak 2016
    Prophecy bunu beğendi.
  7. _TİTAN_

_TİTAN_ User

Ust seviye bır oyuncu ıcın cevap hazırlamadım :) Evındekiyle yetinmek isteyenler için yazmıstım ;)

ERDALBAGGAL bunu beğendi.
  8. cache az olsa elbet hız farkı olacaktır fakat i7 ve i3 ün teknoloji farkı bulunmakta birinde 3 tane çekirdek var birinde 8 çekirdek bulunmakta.

i7 de 4 tane orjinal 4 tanede sanal çekirdek birimi bulunmakta yani i7 render , oyun , montaj vesayre gibi işlerde i3 den daha iyi performans sağlamaktadır. Hızda fark olur fakat

i3 de ise 1 tane orjinal çekirdek 1 tane sanal bulunmaktaydı. Fakat bana göre i7 yine hızlı olabilir çünkü çekirdek işlem gici cache kadar önemlidir.

Fakat model , mimari farkı , soket farkı ve diğer etmenlerde vardır cache az olsa bile yinede aynı performansı verebilecek düzeyde işlemciler bulunmakta.

Yani kısacası sadece cache ile bitmemekde hız olayı :) günümüzün teknolojisi ilerledikçe cache az olsa bile daha iyi performans verebilecek işlemciler var.

Şimdi 1 mb cache i olan i7 ile 1 mb cache i olan p4 ü karşılaştırırsanız yine i7 kazanacaktır çünkü arada işlemcinin işlem kapasitesi artırılmış ve güçlendirilmiş çekirdekler vardır. Yani bu etmenlere de dikkat edilmelidir.

bu dediğinizin cevabı hem evet hemde hayırdır. Çünkü i7 nerdeyse 5 civarı mimari atladı bu gerçekten önemli bir konu az ısınıyor eskisinden daha iyi performans vermekte.

Yani gelişmişlik düzeyine göre durum değişebilir :)

Ghz hızı aynı olsun cache eşit olsun i7 kazanır :)

Son düzenlenen: 16 Temmuz 2015
  9. Firefox önermişsiniz fakat bende sürekli reklam çıkıyor. Diğer tarayıcılarda bu sorun yok, sadece firefox ile normalde reklamsız sitelerden reklam penceleri çıkıyor. (Adblock gibi eklentiler denedim, tek yaptığı şey reklamı beyaz yapmak, yine tek tek reklamları kapatmak zorunda kalıyorum)

10. Böyle şeylerle uğraşmana gerek yok aynı sorun bende de vardı zaman zaman bulaşıyor,kimi zaman chroma kimi zaman mozillaya. İnternette programsız virüs silme gibi şeyler aratırsanız çok güzel videolar bulursunuz. Reklam gösterenkler kabaca basit bir uygulama olarak tarayıcıya bulaşıyor ve kullanıcılar dosyasından bunu silebiliyorsunuz, gayet basit bir işlemi var. Oda çözüm olmaz ise tarayıcıyı tarama verileri ve sistem dosyaları ile birlikte kaldırıp yeniden kurabilirsiniz. Hiç olmadığında bu çözüm oluyor.

11. Tarayıcıyı tamamiyle kaldırıp kurdum, yine olmadı. Bir değil iki değil üstelik kurar kurmaz açtığım ilk sayfa reklamlı. Hiçbir tarayıcıda öyle sorun yok sadece firefoxda var

12. _TİTAN_

_TİTAN_ User

Garipmiş ...

13. Bilgisayardaki tarayıcının tüm dosyalarını kaldırmanız gerekli, bir daha yüklerseniz diye ayarlarınızı koruyan dosyalar bırakır bilgisayarınızda,bunlar o reklam uygulamalarınıda barındırır. Bunları silmeniz gerekmektedir. Kullanıcılar appdata bölümünden tarayıcının dosyalarını bulun tarayıcıyı ve o adı taşına tüm dosyaları silin (gizli klasörleri gösteri açmanız lazım) sonra tekrar kurun. Detaylı anlatım yapam videolar var ancak link veremiyorum maalesef.

Stealth_Assassin bunu beğendi.
  14. Gerek yok linke bilgisayardan o kadar anlıyorum ve çok teşekkürler sonunda bitti reklamlar :D.

Son düzenlenen: 17 Temmuz 2015
  15. Yardımcı olabildiysem ne güzel :D Ara ara yine bulaşıyorlar aynı işlemleri tekrarla :D Eklenti dosyaları açıktaysa tarayıcıyı silmeden de reklamlardan kurtulabiliyorsun bazen.

16. Bir ışık süzmesi gördüm biri gel diyordu'nun çözümü ve cevabını alamadık Titan admin :D

17. bende mozillacıyım en iyisi mozilla maxthon çok kuçuk sperhad gibi chrome hızlı ama saglam degil pusat gibi mozilla tma bir goli

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.