OYUN DONMASI

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve poyrαz¯¯[МÍŦ] tarafından 14 Kasım 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Hangi oyunlar daha güvenli ve eğlenceli?

1. Fırlatıcıdan oynanan oyunlar

66,7%
  2. Tarayıcıdan oynanan oyunlar

33,3%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. 5 yıllık oyuncuyum şu oyunu donmadan oynayamadım. Bigpoint gibi bir şirket nasıl olurda hala internet üzerinden oyun anlaşını değiştiremez? 10 yaşındaki kardeşim ****oyun dan oyun oynuyor daha az donduğunu söylüyor! Bugün en küçük online oyunun bile fırlatıcısı var ve bu sayede oyundaki donmanın ve hilelerin önüne geçebiliyorlar. darkorbit gibi köklü bir oyunun hala tarayıcıdan oynanmasını anlayamıyorum. Tarayıcıda sorun oluyor oynanmıyor etkinlik geliyor npc atarken donuyor ya allah askına bu oyuna bi fırlatıcı kurulsada yaptıgınız değişiklikler güncelleme şeklinde gelip oyun ortasındaki donmaların önüne geçseniz olmaz mı? oyundan kazandıgınız paranın karşılığında eğlenceli bir ortam hazırlamanız gerekmez mi? Sonrada oyuncular oyunu bırakmasın diye bedava vip dağıtıyorsunuz. bu oyunun sorunlarını düzeltirseniz buna gerek kalmaz. tek yapmanız gereken oyun sorunlarını düzeltmek.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 3 Ocak 2015
  2. dakorbitin sloganı ''indirmek yok kurmak yok '' eger oyun donması azalcaksa katılıyorum

CФMΞШΛЯ bunu beğendi.
  3. kaluz

kaluz User

bence indirme oyun üzerinde donma etkisini azaltmıyor,tam tersi pc'de epey bir yer kapladığından daha fazla donma olur.İndirmeli bi tank oyunu var,onu kurdum(3-4saat sürdü),oyuna girdim,tam bi felaketti.ne kendi tankımı ne diğer tanklar ne de yan unsurları görebildim,herşey iç içe girmiş,fps de 5-6 en fazla...yani indirme bi işe yaramaz

4. natali05

natali05 User

valla bir ayda 500 tl yatırdıgım oyunun içler acısı haline bak sonunda supporttan msj geldi oyunla alakalı bir sorununuz yok diye pc ye format attım tertemiz başka bir hesap açtım tr1 e gırıyor oda tr4 de girmiyor yazıkdır ya izin gunumde bir ağız tadıyla oyun oynayım dedim sinir kırizi geçirdim darkorbitin sayesinde butun online oyunlara girip oynayabiliyorum ama gelin darkorbit tr1 ede gırıyor ama tr4 de girmemesindeki anlamsızlık ne cerez felan hıcbırsey yok pc de yapılıcak herşeyi yapdım sorun varsa sorun var deyin artık

5. kaluz

kaluz User

bence haritaların kalabalık oluşu donmalarda önemli etken.eldeki gemi ile her servere girilse mesela rus serverine girdim 4lü harita bomboş,ne kasma var ne donma...

6. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Oyunun indirilerek oynanması Donma yada kasılma sorunlarını azaltmaz.

Online oyunların en önemli etkeni İnternettir.İnternet hızınız iyi olmadığı yada oyun oynanan sunucu kalabalık olması durumunda kasma ve donmalar kurularak oynanan oyunlarda bile yaşanacaktır.

Bu tür kasmalar sistemden yada oyundan değil , İnternet hızında ki yetersizlikten kaynaklanır.

Online oyunlar temel mantığı Anlık Veri İndirme ( Download ) ve Anlık Veri Yükleme ( Upload ) şeklindedir.

Çevre detayları , Diğer oyuncular düzenli olarak indirilerek tarayıcınıza yansırken , Lazer ateşleriniz , savaşa girdiğiniz NPC yada Rakip , hareket bilgileriniz sunucuya gönderilerek size ilgili veriler geri gönderilir.

Bütün bu saydıklarım saniyeler içinde olur , Bir de ağır çekimde arka planda olan şeyleri bir göz önüne alın.

Donma sorununa konusunda neler yapılabileceğine gelecek olursak ;

• İnternet Hızı önemlidir , İnternet Hızınızın iyi olmasına ve Ortaklarınız var ise İnternetinizi ağır bir biçimde kullanmadıklarından emin olmalısınız.

• Oyunu oynarken , Aynı zaman da farklı sitelerde ( özellikle ağır flash player desteği isteyen sitelerde ) gezmek , Video seyretmek Flash Player kullanım miktarının artmasına neden olacağı için , Dark Orbit ' de ki kullanımı azaltır ve buda kasmalara yol açabilir.
    Bu nedenle Dark Orbit oynarken İnternette gezinmemeye ve video izlememeye çalışın

• Sisteminizin ideal olmasına dikkat edin.Dark Orbit için Grafik Belleği ve RAM miktarı olmazsa olmaz en önemli etkenlerdir.

Windows 7 32 Bit Kullanıcıları ; En az 2 GB Ram
    Windows 7 64 Bit Kullanıcıları ; En az 4 GB Ram
    Windows XP 32 Bit Kullanıcıları ; En az 1 GB Ram
    Windows XP 64 Bit Kullanıcıları ; En az 3 GB Ram
    Windows Vista 32 Bit Kullanıcıları ; En az 2 GB Ram
    Windows Vista 64 Bit Kullanıcıları ; En az 5 GB Ram

Windows Vista XP ve Windows 7 ' ye göre daha fazla Ram kullanır. İkinci olarak bu miktarlar benim önerdiğim miktarlardır.Sistem gereksinimleri bu kadar olmayabilir.

Ancak arka planda çalışan programları , sistemi ve sisteminize kurduğunuz yada kuracağınız programları göz önüne alırsak en ideal rakamlar bunlardır.

• Grafik Kartı ( Ekran Kartı ) Konusunda Marka yada Model Örneği vermeyeceğim.
    Ancak GDDR5 Ram tipi ve 1 GB ( 128 Bit ) ve üzeri ekran kartları en ideal olan kartlardır.

• Son Olarak Dizüstü bilgisayar kullanıcıları bir not geçeceğim ;

Yeni nesil bir çok Dizüstü bilgisayarda 2 Adet Ekran kartı bulunur.Bir Ana Grafik kartı bir de Tümleşik ekran kartı.
    Bu iki kart eklenmesinin nedeni oyun oynarken Ana Ekran Kartının , Bilgisayarda işlem yaparken Tümleşik ekran kartının kullanılması , böylece pil ömrünü uzun olması amaçlanmıştır.

İlgili Tarayıcınızın Ana Ekran Kartı ile ( AMD - ATI yada NVIDIA ) ile çalıştığından emin olun.Bunu ekran Kartının ilgili ayar menüsünden kontrol ederek yapabilirsiniz.

Yada Tarayıcıya sağ tıklayarak , Şu Grafik İşlemcisi ile Çalıştır kısmından , Yüksek Güçlü NVIDIA yada ATI Kartını yazan kısımı seçin.

Entegre yazan kısım , tümleşik olan karttır ve bu kart ile oyun oynarsanız düşük belleği nedeni ile, donmalar yaşamanız kaçınılmaz olur.

Biraz uzun bir yazı oldu , Umarım bu makale yardımcı olur.

Keyifli Forumlar

BlackGhost™ bunu beğendi.
  7. istiklal modum güzel yazmışınızda çerezleri vb. temizledikten sonra oyuna her girdiğinde grafikler ana makineden tekrar çekiliyorki buda net kullanımı bi süre artırıyor.ek olarak oyunun kurulumlu olması bence çerez temizleme vb. durumlarınıda ortadan kaldırır ,serverla - pc arasında sade koordinat-savaş vb. durumların iletişimi olur en azından grafik aradan çıkar.

birde bundan 4-5 yıl evvel kalabalık savaşlarda donma oluyordu(+100 kişi civarı) şimdi ortada 20 kişi birbirine sıksın ekran pert oluyor . buda oyunun görsel ağırlığından kaynaklı bence ve bunlarda veri iletişimine doğal olarak etki ediyor.

lakin pazarki jackpot dan sonra başlayan donmalarla netin pek bi ilgisi yok , oyun kaynaklı bir sıkıntı vardı . bende 4 gün aradan sonra savaşa çıktım az evvel 1 saat boyunca 2-3 kez 1-2 sn lik aksama dışında herhangi bir sıkıntı olmadı .sanırım çözülmüş problem , inş haftasonuda sıkıntı olmazda ağız tadıyla savaş yaparız

8. Merhaba ,

Daha önceden darkorbit indirilmesi gibi bir konu açılmıştı ve o konudan desteklerinizi sürdürebilirsiniz. Ayrıca indirilebilir , kısmen indirilebilir v.b. online oyunlarda güncellemeler oldukça bunları indirmeniz gerekir ve bazen uzun zaman alabiliyor.

Unutmadan oyundaki donma v.b. durumları iletmiştik ve bugün sorun giderilmiş gözüküyor.

Kilitlenmesi uygundur.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.