Destek Oyun İçin FPS Arttırma Yolları

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve Zer0DayLover tarafından 19 Ağustos 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Selamlar herkese merhabalar :) ,

Uzun zamandır oyunda ki kasma sorunlarından ve bunun gibi durumlardan şikkayetçiyiz , geçenlerde başka bir oyunda Directx temelli donma ve takılma sorunlarım varken çeşitli dosya konfigrasyon ayarları ile uğraşıyordum aklıma şöyle bir şey geldi acaba bunun bazılarını DO için uygulasam olur mu diye sordum kendi kendime.

Sistemim İ5 7300HQ , GTX 1050 2GB GDDR5 , 16 GB DDR4 ram 2400 MHZ dual channel ram bellek , 250 GB Corsair mp510 SSD ve 1 TB'da toshibanın 7200 RPM'lik Harddiski mevcut.

Zaman zaman oyunun kasmalarından bunalmış biri olarak sorunları azaltmak için çeşitli yollar denedim ve en uygun olarak bunu gördüm biraz daha az kasıyor ama en azından saçma sapan drop olayları düzeldi.

1. Adobe flash player NPAPI ve PPAPI:

Bu programlar oyunu daha stabil oynamamız için gerekli adobe flash player motorları , bir tanesi kurulu zaten neden iki tanesi diye sorabilirsiniz , bazı browserlar hibrit motor kullanır yani hem NPAPI hemde PPAPI şeklinde iki motoru birden kullanır aynı zamanda bu indirilebilir Client içinde ki performansınızıda arttıracaktır.

2. Unpparked CPU Programı:

Bu program ne işe yarayacak diyebilirsiniz şöyle ki , işletim sistemleri gereksiz kaynak tüketilmemesi için gerektiği kadar güç ve hafıza yönetimini tercih eder yani fazla bir yük yoksa işlemcinizin tüm çekirdekleri çalışmaz iş parçacıkları pasif konuma geçer ve siz oyunlardan düşük FPS aldığınızı görürsünüz , bunu başka bir oyun üzerinde denedim ve başarılı oldum DO'dada denedim ve 35 FPS'den sabit ultrada 60 FPS alıyorum.

Yapmanız gerekenler şunlar:

Programı indiriyorsunuz kendi sitesinden google'da aratabilirsiniz , rar dosyası içinde indirecek , rar dosyasından çıkarabilirsiniz veya çıkartmayabilirsiniz orası size kalmış aşağıda ki işlemleri uyguluyorsunuz:

ilk önce refresh yapmalısınız program pasif durumda ki çekirdekleri tespit ediyor , sonrasında unpark all butonuna tıklıyorsunuz ve sonra apply diyorsunuz bu kadar basit.

Oyun FPS değerleriniz yükselecektir droplar biraz daha azalacaktır.

Droplar çok artıyorsa önbellek ve çerezleri temizleyin (forumda konuları mevcut)

%100 değerini değiştirmeyin programın çünkü siz bütün çekirdekleri tam güç çalıştırıyorsunuz birde unutmadan Windows güç planını yüksek performansa ayarlayın bütün oyunlarda FPS değerlerinizi yüksek değerlere çıkaracaktır.

Peki neden bu işlemi yaptık ?

Flash player işlemciye abanan bir motor olduğu için bizde işlemcinizin tüm potansiyelini ortaya çıkararak flash playerin daha stabil çalışmasını sağladık.

İyi oyunlar dilerim.

2. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

Belirttiğiniz çözüm önerileri için teşekkür ederim. Bir çok oyuncunun belki de daha hızlı bir şekilde oyunu oynamasını sağlayacaksınız :)

İyi forumlar.

titans___ ve Zer0DayLover bunu beğendi.

3. Hala bakıyorum , bulursam bir şeyler konuya eklerim.

4. Reelim

Reelim User

Tebrikler çok güzel bir konu :)

Zer0DayLover bunu beğendi.
  5. Rica ederim :)

6. Faydalı bir konu olmuş en kısa sürede deneyeceğim. Devamını bekliyorum. :)

Zer0DayLover bunu beğendi.

7. Önemli değil , araştırmaya devam ediyorum bende yeni bir şey bulursam konuya eklemeler yaparım.

8. smoonrise

smoonrise User

1.sini zaten uzun zamandır kullanıyorum ama etkisi olduğunu tahmin etmeden biri crome diğeri mozilla için olması lazım bende eski alışkanlıktır kullanmasamda format sonrası mozilla indiririm ve sık kullanılanlarda ekli olur herşeyim sosyal medya y.tube v.s bilmeden doğru yapmışım :)

2 . sinide denerimde bende ki asıl sorun lag yada ben öyle tahmin ediyorum sana dilim döndüğünce açıklayım ;

Petim bende bağımsız yerlerde açılıyor (eskiden sürekliydi şimdi bazen çok sık değil ama çok nadir de değil )

Portala geldiğim halde portal atlama işareti aktif olmuyor gerçi J ile atlıyorum ama sorun yaşadığım için ona dikkat ettim fark ettim hatta
    bazen savaş esnasında kaçarken portal üstünde olduğum halde J tuşu işlev yapmıyor bende fark etmiyorum atladı gemi sanıyorum ama patlıyorum veya savaşırken portal açığında olduğum halde ema atmıyor benim tahminim hala portalda algılıyor gemiyi

Bırakdığım mayınlar olması gereken konumda çıkmıyor kamufle düşman üstünde mayın atıyorum sağına soluna bırakıyor mayını .

Ve bu sorunların uzun zaman oyunda olmak ile hiç alakası olmuyor f5 sonrası bile yaşadığım oluyor kronik bir lag var diye düşünüyorum kendimce istemciye geçiş sonrasını bekliyorum tam anlamı ile şikayet etmek için hala tüm suçu flashplayer atıyorlar çerezlere yada depolanan dosyalara ki oldukça profesyonel oldum o konularda sayelerinde .
    Bu 2 ci yöntem bana faydası olur mu lag konusunda çözüm için başka tavsiyen var mı ?

Birde sen oldukça bilgili yada araştırmacısın bu client geçilince lag donma v.s sorunlarda çözüm olarak neyi düzeltin silin kontrol edin diyecekler bir tahmin var mı ?

9. Şöyle ki o lag ya Türkiye alt yapısından kaynaklı yada sunucudan kaynaklı fakat Türkiye alt yapısından olması daha olası. Büyük bir telekominasyon şirketinde üniversite stajımı yapmıştım saha operasyonlarında teknisyen olarak çalıştım , açıkçası gördüğüm şeyler o kadar iç açıcı şeyler değildi ve şunu belirtmeliyim ki hat döşenecek bir yer varsa belediyelerin çoğu sıkıntı çıkarıyordu müthaitler sıkıntı çıkarıyordu , başımda ki mühendislerin çoğu bunu söylüyordu ki haklılardı , 6 ay boyunca İstanbul gibi büyük bir şehirde bir ilçeye fiber hat döşenememişti bu tip sorunlar yüzünden.

Yani demem o ki 1 GBPS yurt dışında ki internet hızına erişemediğimiz sürece her oyunda lag görmeye devam edeceğiz , lag konusunda şöyle tavsiyede bulunabilirim , ev ortamında boşta cihaz varsa wifi bağlantısını kapat , gereksiz arkaplanda video vs varsa kapat direk. Birde modemin etrafını sakın kaplama laglar iyice coşar. Kablolu olarak internet kullanıyorsan SFTP kablo kullan korumalı kablodur içinde ki kablo tellerine ekstra parazit ve gürültüden korumak için (elektro manyetik sinyal örneğin: baz istasyonları , düzensiz telsiz sinyalleri ve benzeri gürültü parazitlerinden kaynaklı olur genelde bu laglar) alüminyum folyo kaplıdır.

Çoğu kullandığımız patch kablosu ev için yeterli olsada ben her zaman evimde indirme yapacaksam SFTP kablo ile bilgisayara bağlayıp yaparım. Hatta şunu belirtmemde fayda var evde benim internet download hızım SFTP olmayan standart kabloda 7-5 mbs arasında gidip gelir , wifida ise 4 mbs görürsem şükür ederim , SFTP patch kabloda ise 12 mbs kesintisiz alıyorum.

Wifi kullanıyorsan wifi hızını bir ölçtür genelde TR'de ISS'lerin verdiği modemlerin çoğu ya alcatel yada zte yada zyxeldir fakat şu son zamanlarda paso Çin menşeili ZTE , Alcatel tarzı modemler gördüm , netmaster felan var bu modemler genelde Wifi kaliteleri düşük cihaz olmakla birlikte modemlere gelen güncelleme destekleride çok düşük oluyor Çin menşeili kamera ve modemlerde genelde güncelleme az olur (çoğunluklada hacklenirler) Wifi kullanıyorsan sağlam bir tane router/ repeater/bridge almanı tavsiye ederim onuda modeme kablo ile bağla wifi üzerinden bağlama sakın modeme kablo ile bağlayıp cihazı wifi üzerinden yayına aç aldığın cihazın wifina bağlanarak internete çık derim.

Kablolama çok önemli yani ne yazık ki ülkemizde internet alt yapısı konusunda sıkıntılar var ama bu dediğim yollar ile biraz daha iyi hale getirebilirsin , tamamen bitmez ama daha tolere edilebilir hale gelir.

Genel gözlemlerim şu şekilde , internet Türkiyede iş çıkış saatlerinde çok yavaşlamaya başlıyor ve genelde saat akşam 5 gibi yavaşlık oluşuyor bu herkesin telefonlara , eve geçip bilgsayara geçmelerinden kaynaklı , akşamları internette yada oyunlarda takılıp lag yiyorsan %80 bundandır.

Bir diğer sorun ise oyun kaynaklı laglar ona zaten bir şey yapamayız geliştirici ekibin düzeltmesi gerekir.

Unity konusuna gelirsek , orada pek bir ayar yapmana gerek yok , browserdan oynatacaklarsa yine çerez ve önbelleği sildirmeye dns'i tazelemeyi tavsiye ederler ama gidipte flash playeri suçlayamazlar artık :D

Oyun çok aşırı grafikli mrafikli bir şey olursa user config tarzı bir dosya oluşturulabilir ama olacağını sanmıyorum BP'nin mottosu zaten çöp bir bilgisayarda bile oyunlarını browser üzerinden oynayabilmene dayalı.

Son düzenlenen: 20 Ağustos 2020
    smoonrise bunu beğendi.
  10. titans___

titans___ User

hocam diyem bilgilerinizden istifa ediyorum saolun da bizim modem ahşap bir mobilya deyim hatta ayna da var bundan olumsuz etkilenir tahminimce gerçi bu yanıp sönene reklamlarla dolu siteler adobe desteği kalkınca zırt pırt reklam girmez diye umuyorum birde bende toshiba bilgsayar var da hep chrome falan yanıt vermyor diyor iç temizliği yapıldı fakat oyunu geçtim normal net bile fecahat na yapmalı yeni bilgisayara mı geçsem saolsun dolar da malum bilgiler için saolun bu dengeli birde japonca yazı var bu unpark denilen de o dengeli mi olmalı