Destek oyun kasması acil destek

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ***Ç.İ.Ł.Σ.K.Σ.Ş*** tarafından 23 Kasım 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. adminlerden benim oyunu artık kasmadan sorunsuz şekilde oynamam için yardım bilgi ve talimatları bekliyorum çünkü oyun içi performansımı çok etkiliyor lütfen nelerin yapılması hakkında acil bilgi istiyorum detaylı ..

2. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Online oyunların en önemli etkeni İnternettir.İnternet hızınız iyi olmadığı yada oyun oynanan sunucu kalabalık olması durumunda kasma ve donmalar yaşanacaktır.

Bu tür kasmalar sistemden yada oyundan değil , İnternet hızında ki yetersizlikten kaynaklanır.

Online oyunlar temel mantığı Anlık Veri İndirme ( Download ) ve Anlık Veri Yükleme ( Upload ) şeklindedir.

Çevre detayları , Diğer oyuncular düzenli olarak indirilerek tarayıcınıza yansırken , Lazer ateşleriniz , savaşa girdiğiniz NPC yada Rakip , hareket bilgileriniz sunucuya gönderilerek size ilgili veriler geri gönderilir.

Bütün bu saydıklarım saniyeler içinde olur , Bir de ağır çekimde arka planda olan şeyleri bir göz önüne alın.

Donma sorununa konusunda neler yapılabileceğine gelecek olursak ;

• İnternet Hızı önemlidir , İnternet Hızınızın iyi olmasına ve Ortaklarınız var ise İnternetinizi ağır bir biçimde kullanmadıklarından emin olmalısınız.

• Oyunu oynarken , Aynı zaman da farklı sitelerde ( özellikle ağır flash player desteği isteyen sitelerde ) gezmek , Video seyretmek Flash Player kullanım miktarının artmasına neden olacağı için , Dark Orbit ' de ki kullanımı azaltır ve buda kasmalara yol açabilir.
    Bu nedenle Dark Orbit oynarken İnternette gezinmemeye ve video izlememeye çalışın

• Google Chrome tarayıcısı kullanıcıları için ; Google Chromenin Flash Player eklentisi kendi içerisinde kuruludur.
    Sisteminize yüklendiğinde Adobe Flash Player ' de Google Chromede kurulu olarak gelir.Flash Player ' in Google Chrome de gömülü çalışması bir çok sorunu beraberinde getirmektedir.

Özellikle de Pepper Flash sorunu ; Chrome Pepper Flash Player nasıl devre dışı bırakılır konusunu takip ederek , Pepper Flash sorunundan kurtulabilirsiniz.

Ancak sizlere önerimiz , Dark Orbit Oynamak için Google Chrome ve İnternet Explorer dışında bir tarayıcı kullanmanızdır.

• Sisteminizin ideal olmasına dikkat edin.Dark Orbit için Grafik Belleği ve RAM miktarı olmazsa olmaz en önemli etkenlerdir.
    Windows 7 32 Bit Kullanıcıları ; En az 2 GB Ram
    Windows 7 64 Bit Kullanıcıları ; En az 4 GB Ram
    Windows XP 32 Bit Kullanıcıları ; En az 1 GB Ram
    Windows XP 64 Bit Kullanıcıları ; En az 3 GB Ram
    Windows Vista 32 Bit Kullanıcıları ; En az 2 GB Ram
    Windows Vista 64 Bit Kullanıcıları ; En az 5 GB Ram

Windows Vista XP ve Windows 7 ' ye göre daha fazla Ram kullanır. İkinci olarak bu miktarlar benim önerdiğim miktarlardır.Sistem gereksinimleri bu kadar olmayabilir.

Ancak arka planda çalışan programları , sistemi ve sisteminize kurduğunuz yada kuracağınız programları göz önüne alırsak en ideal rakamlar bunlardır.

• Grafik Kartı ( Ekran Kartı ) Konusunda Marka yada Model Örneği vermeyeceğim.
    Ancak GDDR5 Ram tipi ve 1 GB ( 128 Bit ) ve üzeri ekran kartları en ideal olan kartlardır.

• Son Olarak Dizüstü bilgisayar kullanıcıları bir not geçeceğim ;

Yeni nesil bir çok Dizüstü bilgisayarda 2 Adet Ekran kartı bulunur.Bir Ana Grafik kartı bir de Tümleşik ekran kartı.
    Bu iki kart eklenmesinin nedeni oyun oynarken Ana Ekran Kartının , Bilgisayarda işlem yaparken Tümleşik ekran kartının kullanılması , böylece pil ömrünü uzun olması amaçlanmıştır.

İlgili Tarayıcınızın Ana Ekran Kartı ile ( AMD - ATI yada NVIDIA ) ile çalıştığından emin olun.Bunu ekran Kartının ilgili ayar menüsünden kontrol ederek yapabilirsiniz.

Yada Tarayıcıya sağ tıklayarak , Şu Grafik İşlemcisi ile Çalıştır kısmından , Yüksek Güçlü NVIDIA yada ATI Kartını yazan kısımı seçin.

Entegre yazan kısım , tümleşik olan karttır ve bu kart ile oyun oynarsanız düşük belleği nedeni ile, donmalar yaşamanız kaçınılmaz olur.

Keyifli Forumlar

3. peki bu bilgiler için tşk ederim benim pc ekran kartının verimli çalışıp çalışmadığını nerden anlayaiblirm

4. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Windows 7 Kullanıyorsanız ; Başlat ' a tıklayarak Arama bölümüne dxdiag yazıp Enter tuşuna basınız.

Windows XP Kullanıyorsanız ; Çalıştır ' a dxdiag yazıp enterlayınız.

Dxdiag yazdığınızda ; DirectX Tanı Aracı adında bir pencere ile karşılaşacaksınız.

Buradan Ekran Sekmesine tıklayarak ekran kartı modelini öğrenebilirsiniz.

Ekran kartı modelinizi Google da aratırsanız , Özelliklerini bulabilirsiniz.

Yada isterseniz Modeli direk buraya yazın , ben size bilgi veririm

Keyifli Forumlar

Nefes bunu beğendi.
  5. ATI Radeon HD 3450 (microsoft Corpation- bu yazıyor ben sanıyorumki güncel değil çünkü paket yükleme hatası diyor amd kurarken lütfen yardımcı olun büyük ihtimal kasmalar ekran kartından

Son düzenlenen: 23 Kasım 2014
  6. webce

webce User

yok arkadaş 2 gb ekran kartı var pc daha yeni o kadar para verip aldım aldıgım yere gıttım adamın dediği kelime sadece şu abi en son donanımlı sırf oyun üzerine hazırlanmış bir bilgisayar oyunda donuyor dıye geldin bana yenı cıkmıs butun oyunları kaldırma garantili bir pc bu dedi sen o oyunu bırak gıtsın abi dedi :)) harbidende öyle yorumlarına bakdım aldıgım laptopun yeni cıkmıs butun oyunları en ust seviyede oynatabilen bir pc kullanıyorum ama darkorbitin ana sayfasına bile gıremıyorum yarım saatte bir cerezde silinmezki arkadas

7. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Yukarıda yazdığım gibi ; Yeni nesil dizüstü bilgisayar kullanan oyuncular ;

Yeni nesil bir çok Dizüstü bilgisayarda 2 Adet Ekran kartı bulunur.Bir Ana Grafik kartı bir de Tümleşik ekran kartı.
    Bu iki kart eklenmesinin nedeni oyun oynarken Ana Ekran Kartının , Bilgisayarda işlem yaparken Tümleşik ekran kartının kullanılması , böylece pil ömrünü uzun olması amaçlanmıştır.

İlgili Tarayıcınızın Ana Ekran Kartı ile ( AMD - ATI yada NVIDIA ) ile çalıştığından emin olun.Bunu ekran Kartının ilgili ayar menüsünden kontrol ederek yapabilirsiniz.

Yada Tarayıcıya sağ tıklayarak , Şu Grafik İşlemcisi ile Çalıştır kısmından , Yüksek Güçlü NVIDIA yada ATI Kartını yazan kısımı seçin.

Entegre yazan kısım , tümleşik olan karttır ve bu kart ile oyun oynarsanız düşük belleği nedeni ile, donmalar yaşamanız kaçınılmaz olur.

Oyunu oynadığınız tarayıcının Ana Ekran Kartı ile çalıştığından emin olun.

Keyifli Forumlar

Merhaba ;

Ati Radeon HD 3450 oldukça eski bir kart.

GDDR2 Yörünge belleği kullanıyor , Hızı ve bellek miktarı düşük ve 64 Bit bir ekran kartı.

Eğer imkanınız var ise ;

Model konusunda bilgi vermeyeceğim.

Ancak özellikleri açısından ; 1 GB , GDDR5 Ram , 128 Bit veya üzeri Bir Ekran kartı almaya çalışın.

Keyifli Forumlar

Son düzenlenen: 23 Kasım 2014
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.