Oyun kasması (ÖNEMLİ)

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ____ИΛЯĶØZ¯¯¯¯ tarafından 5 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim
    Arkadaşlar benim oyunda bi kasma sorunu var bugün sabahtandır darkorbit oynuyordum ve hiç bi sıkıntım yoktu fakat spaceball açıldığında spaceballa gitiğimde pc kendi kendine reset atı tekrar 3-4 defa girdim oyuna ve gemi hala 4-4 haritasında olduğu için yine pc reset atı bende biraz beklemeye karar verdim taki spaceball bitene kadar spaceball bitikten sonra oyuna girdim ve pc reset atmadı bu da demek oluyorki %100 spaceball yani diğer bir yandan darkorbiten kaynaklanıyor lütfen yöneticiler bir çözüm bulsunlar saygılarıma iyi oyunlar dilerim.

2. SORRYAGA

SORRYAGA User

Benim bilgisayarım da yaratık keserken bir sorun çıkarmıyor ama hitacı kesmek için kalabalığa yaklaşınca aşırı kasıyor.Bilgisayarındaki donanımın oyun yüzünden zorlanmış ve bilgisayar kendine reset atmış olabilir.Bilgisayarın özelliklerini yazarsan belki daha doğru bir cevap alabilirsin...

3. Kardeş pc nin reset atması iyi çünkü pc zorlanmış eğer reset atmasaydı pc de ram işlemci yada ekran kartın yanabilirdi pc de ki bios sistemi aşırı yük olduğunu fark edip sisteme reset attırmış.

Tahminen sen pentium serisi bir işlemci kullanıyorsundur pc kaç senelik ?

4. Nefes

Nefes User

Merhaba

Her ne kadar oyun kaynaklı gibi gözükse de pc değerleri oyun içi bazı grafik düzeylerini kaldırmadığından dır arkadaşımız haklı eğer reset atmasaydı pc de muhakkak bir şey arızalanabilirdi oyun için ram ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olacaktır ki şuan normal bir pc de takılı olan ekran kartları markaya ve seriye göre değişim gösterdiğinden orta sekmentli bir ekran kartı bile donmalar yaşatabilmektedir.

5. yanlış hatırlamıysam pc 2 senelik ve hertürlü oyunu kaldırabilecek özelliktedir yinede ilgilendiğiniz için teşekkürler

6. 2 senelik hmm fakat donanım özellikleri nelerdir ?

7. PAPATYA

PAPATYA Guest

Selam,

Spaceball server ile oynanan bir oyun olduğundan kişi sayısı fps düşüşlerine sebep olup, flashplayer çökme noktasına gelebilir. Helede birde oyun içi görselleriniz açık ise bilgisayarınızın işlemcisi çabucak ısınacak yanmasını engellemesi için pc kendini resetleyecektir. Görsel ayarlarınızı düşürüp oynamayı deneyebilir, işlemciniz ve rami yükseltebilirsiniz.Arada bilgisayarınızı dinlendirebilirsiniz.

Ayrıca bu sorun bir ara bendede mevcut ve şu şekilde idi, bilgisayarın fanı hiç susmuyor, yüksek görselli oyunlarda kendini kapatıyordu. işlemcinin altında bulunan macun kuruyabiliyor buda işlemcinin çabuk ısınmasına sebep olabiliyordu. Bilgisayarım 8senelik bilgisayar ve işlemci ekran karıtı parçalarıda o zamanın :)

Keyifli Forumlar

8. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Spaceball ' da ki yoğunluktan dolayı , Oyunun Grafik , Ram ve İşlemci kullanım ihtiyacı artar.

Böyle bir durumda donanımlar aşırı ısınır ve yeteri kadar soğutma sağlanmaz ise aşırı ısınan donanım kapanır ve bilgisayarlar da tüm donanımlar birbirine bağlantılı çalışmasından dolayı bir donanımın kapanması tüm sistemin çökmesine yol açar.

Sizin burada yapmanız gereken ilk şey ; Bilgisayar Kasasının içini bir hava kompresörü yardımı ile temizlemek. ( İçinde ki tozları elektrik süpürgesi yada bir fırça ile temizlemek gibi bir hata da bulunmayın ) Eğer elinizde bir hava kompresörü yok ise , Saç kurutma makinesini kullanarak yapabilirsiniz. ( Saç kurutma makinesinin soğuk üflediğinden emin olun ve Saç kurutma makineleri her ne kadar soğuk üflese de sahip oldukları iç donanım nedeni ile hafif sıcak ( ılık ) üflemektedir.Bu nedenle temizledikten sonra bilgisayarınızı bir müddet açmayın ( 5 - 10 dakika ))

İkinci Şey ; Bilgisayar kasanızda harici bir soğutma fanı var mı kontrol etmelisiniz. Eğer yok ise harici bir fan alıp takmanız kasanın içerisinde ki havayı soğutması açısından büyük öncelik taşımaktadır.

Ek olarak Bilgisayar kasanızı kapalı bir ortam da tutmamaya çalışın. ( Çoğu bilgisayar masasının bilgisayar kasası kısmı kapalıdır. Ancak bu hatalı bir üretim şeklidir. )

Bunu yaptığınız da sisteminiz bu tür bir durumda yine kapanır ise ; Sorunun hangi iç donanımdan kaynaklandığını bulmalısınız.

Aida64 gibi bilgisayar donanımının ısılarını ve fan hızlarını ölçebilen bir program ile , Hangi donanımın aşırı ısındığını ( %100 ) olduğunu tespit edebilirsiniz.

Şayet Sorun işlemciden ise ; İşlemci fanının düzgün çalıştığından emin olun ve termal macununu kontrol edin ( Bilgisayar konusunda uzman değilseniz , Termal Macununu teknik servise kontrol ettirmeniz sizin ve sisteminizin yararınıza olur )

Eğer sorun Ekran Kartından ise ; Ekran kartı fanının düzgün çalıştığından emin olun ve Fanın altında ki alüminyum plakanın sorunsuz bir şekilde ekran kartına bağlı olduğundan emin olun.

Eğer sorun Ram ' den ise ; Bilgisayar kasasının içinde ki hava akımı zayıf demektir.Bunu önlemenin tek yolu da bilgisayar kasası içerisinde ki sıcak havayı dışarı atabilecek kadar güçlü bir dönüş hızına sahip Haricin fan takmaktır.

Keyifli Forumlar

Merhaba ;

Kalabalığa yaklaşmanız durumunda kasmasının tek sebebini sistem olarak göstermek yanlış olur.
    Çünkü İnternetiniz yavaş ise aynı anda çok fazla veriyi indirip , karşıya göndermesi gerektiğinden İnternetin kasmasına dolayısı ile de FPS Düşüklüğüne yol açabilir.

İnternet haricinde etki eden etmenler ; Ram Miktarı , İşlemci Gücü ve Grafik Kartının ( Ram Miktarı , Bellek türü , İşlemcisinin gücü ) potansiyeli sıralanabilir.

Keyifli Forumlar

polatalemdar311 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.