Oyun kültürünü geliştirmek

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve PЯİMΣ•THΣ•LΣGΣND tarafından 16 Mart 2017 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba,

Ne yazık ki chatte sürekli "patladı" , "seni kestim" , "tek gel vs" , "ben seni kestim" , "nasıl da kestim" gibi tartışmalar dönüyor.Bir oyun için aşırı düşmanlık söz konusu.Bir çok oyuncunun kibir ve egosu tavan yapmış malesef.Bu oyunda ölmekte var öldürmekte ama öldürünce dalga geçmek veya ölünce hakaret etmek doğru değil.Çünkü bu yapılınca düşmanlıklar büyüyor ve bitmez bir hal alıyor.

Bazen güzel savaştın tebrik ediyorum diyenler yok değil.Ama çok az sayıdalar.

İnsanlar eğlenmeyi unutuyorlar ve birbirlerine kin besliyorlar.Malesef bu tür oyuncuların oyunculuk kültürü tam gelişmemiş.Malesef tek dertleri "en iyi benim" veya "beni kimse kesemez" demek oluyor ki tek dertleri eğlenmek olmalı.Hırsına yenik düşenler çok fazla.

Bu tür oyuncular malesef "seni haritada yaşatmam" diyor çünkü onun çıkarına ters düşüyorsun.Ve ya elinde güç var , arkasında bulunan bir klana güveniyor bu yüzden adeta zorbalık yapıyorlar.Ve insanları oyundan soğutuyorlar.

Yine Chatte (oyunlarda en garip bulduğum şeydir) geçen bir diğer yazışma konuları "kamucu" , "ema attın" , "yetenek bastın" , "neden kaçıyorsun" gibi şeyler.Şimdi adını vermeyeceğim ,bir çok yeteneğe sahip farklı karakterlerin seçilebildiği bir oyunda karakter farkı -yani senin karakterin zaten güçlü diyerek bahane bulmak gibi bir şey bu.Her geminin kendine özgü yanları var.E el elden üstündür bunu kabullenmek lazım.

Hakaret etmek bir şeyin çözümü değil ama ağızlarda sakız olmuş.

Şimdi Ema neden atılmayacak ? Savaşıyorsan yaşamak için her yolu dener ve her imkanı kullanırsın.Sende atabilirsin atma diyen yok değil mi ? Bu bir savaş ve her avantajı kullanırsın sonuçta birbirinize gül değil ölümcül roketler atıyorsunuz.

Yetenek neden basılmayacakmış ? O zaman neden yeteneklere sahip gemiler var ? Herkes aynı gemiyi mi oynamak zorunda ? Madem o yetenek çok büyük üstünlük sağlıyor aynı gemiyi sende alabilirsin değil mi ?

Neden kaçtın sorusu da garip.Ne yani onu öldürmeni mi bekleyecek.Ben bu kaçma olayına korkaklık olarak bakmıyorum.Eğer bir tarafın bariz üstünlüğü varsa kaçarsın ve bu stratejik bir geri çekilmedir.Veya yine hayatta kalmak için yapılan en doğru şeydir.Mesela benim gemim çok güçsüz ve oyunda bana denk çok az kişi var.İsmi kırmızı bir gemi gördüğümde genelde bana düz en az 60k vuran gemiler olduğunu bildiğim için direk kaçıyorum-uzaklaşıyorum.Birisiyle savaşsam ve öleceğimi biliyorsam kaçmaya başlarım , eğer öldüreceğimi bilsem zaten karşı taraf kaçar ben kovalarım.

Yani bu mantıkla o zaman 2 gemi karşılıklı sabit dursun ve sürekli birbirine lazer sıkıp , roket atsınlar burada kazanan iyi oynayan değil , avantajları iyi değerlendiren değil gemisi-cephanesi güçlü olan kazanacaktır.

Bu tür yaklaşımlar her oyunda var sadece bu oyuna özgü değil.Her oyunda aslında herkesin kullanabileceği şeyleri karşı taraf kullanıp avantaj elde edince sanki bir hile yapmış gibi değerlendiren , öldüğü zaman bunu kabullenemeyen oyuncular var.Yine bildiğiniz bir oyundan örnekle "kritik gelmedi tekrar vs atalım" gibi cümleler enteresan değil mi.Bu oyun oynama anlayışının yeterince olgunlaşmadığını gösterir.

Bu düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.Hoşgörümüzü kaybetmemeli bunun bir oyun , oyunların ise eğlenmek için bir araç olduğunu hatırlamayız.Zaten bu bahsi geçen oyuncuların bir çoğunun foruma uğradığı yoktur kim bilir kaç yıldır oynuyorlar ve kaç kez foruma bakmışlar , belki görüp bir şeyleri düşünüp anlarlar ama neyse.

Herkesin oyun oynama kültürünü geliştirmesini umuyorum.Oyun oynamak en iyi ekipmana sahip olup, birilerini kesip üzerine "za xd" yazmak değil.Düz mantıkla oyun oynanmaz.Mesela oyunların görev metinlerini , temasını , hikayesini kaç kişi vakit ayırıp okuyor ? Direk oyuna girip görevde sadece ne yapmam gerekli , neyi kesicem , hemen level atlamalıyım düşüncesine giriyoruz.Oyunları oynarken içinde bulunduğunuz evrenin kurgusunu öğrenirseniz daha çok zevk alırsınız.Atmosferi daha iyi anlar ve hissedersiniz.Yardımlaşma , hoşgörü ve oyundan beklentinizin sadece eğlenmek olmasını diliyorum.

Saygılarımla.

Konuyu nereye açacağımı bilemedim genel etkileşim gibi bir bölüm gözüme çarpmadı.

Son düzenlenen: 16 Mart 2017
    GREED bunu beğendi.
  2. oyun eskiden iyidi seviye edep saygi vardi simdi yok adami 4,1 de kesiyorum ornek adam bota atmis oyuna giriyor sen beni niye kesiyon diyo basiio kufur
    yada ic savas yapiyoruz oyun da adam kufur ediyor
    tamam oyun bitti tadi tuzu yok giren oynayan parmakla sayilir sekilde dusdu ama saygi ve edep onemli insanin oyun icin kufur etmesi normal degil ama ediyorlar

3. xxkubixx

xxkubixx User

hocam adamlar oyuna yüzlerce lira yatırmış belkide binlerce
    valla ben o kadar para verip patlasam önüme gelene soverim :D

norma bir oyun olsa kimse delirmez ama bu darkorbit adamım

4. ben 4 hafta onceya kadar bende cok para veriyordum ama suan akilandim :D bakdim milet bota kasdirio vs vs bi keriz benimiyim dedim :D
    girmiyorum fazla durum birakacam isallah oyun oyunlukdan cikdi kimse yok hile cok merkez umrunda degil
    her hafta uri cekiyoruz ama degmiyor
    rutbe siralama derken kendi kayip ediyorsun ama sukur topladim kendime geldim burdakiler sabir sabir diye :D

5. EKİM

EKİM User

Merhaba,

Düşünceleriniz için teşekkür ederiz.

Saygı ve keyifli ortamlara..

İyi forumlar.

Merhaba,

Nihayetinde bunun bir oyun olduğunu her ne şartla olursa olsun unutmamak gerekli.

Söylediklerinizin şaka amaçlı olduğunu umuyorum. :)

Küfür dediğimiz şeyin hiç bir alanda hoş durmadığını artık bilmeliyiz.

İyi forumlar.

6. xxkubixx

xxkubixx User

hiçbir zaman darkorbite çok para yatırmayacağım için küfür etmem için bir neden yok :)

EKİM bunu beğendi.
  7. Merhaba ,

Konuyu daha uygun olan bölüme taşıyorum.

İyi forumlar.

8. Tslerde ana avrat soven tipler var ve maalesef ki bunlardan bazilariyla karsilastim bu oyunda cenen varsa saldirma hakkinda vardir gibi bir mantik var.

Klan savasi olan bazi klanlar reelde bicakli sopali kavgalara girenler olmus ve bazilari ölmüş.

Simdi kusura bakmayinda oyunlari bu hale getiren bu insan disi arkadaslardir.

Bu oyunda ihanet boldur maalesef ki oyunda insanlar insanliktan cikiyor herkes birbirine camur atmanin pesinde.

(Dodge Viper)

£ƒSÂÑ£*ÃÞÃÇÌ.® bunu beğendi.
  9. Merhaba ,

Sonuç olarak Darkorbit server'ları arasında oyun kültürü olmayan özellikle Türkiye server'larıdır. Yabancı server'larda oynayanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır. :)

İyi forumlar.

10. GREED

GREED User

Sizi bigpointin başına geçircez deseler evet oyu veririm :)

11. _DODGE_

_DODGE_ User

Ferrarim olsa ben onu çarpsam parçalasam üzülmem açıkçası.

Paranın kölesi olacağıma uçurumdan aşağı atlarım daha iyi...

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.