Öneri Oyuna Tarayıcıdan Girilebilir İçeri :)

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve yılmazcan47 tarafından 30 Aralık 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“

1. Açıkçası ekran kartı ile işlemci kötü değil iyiler. Sıvı soğutma overclock yapılacaksa kullanılabilir veya yok ben daha ekstrem işler yapacam performansı tam alacam diyorsan:

Sıvı soğutma genelde maaliyetlidir, bakımı, masrafı, uygun iletken olmayan sıvı bulma gibi bir çok sıkıntı var. ABD'de veya Almanyada yaşıyor olsaydın sıkıntı olmaz ancak Türkiye şartlarında bırak sıvı nitrojen almayı muhafaza tankını almak bile çok para istiyor.

Kasada ki fan sayısı ve fanların gücü ve kasanın hava alma oranı iyiyse bence sıvı soğutmaya gerek yok. Overclock basacaksan dikkatli bas sonra sistemi felan yakma. Anakartın kondansatörleri veya PSU'de ki kondansatörleri şişirip patlatırsın yada daha başka arzalar meydana gelebilir.

Bu sebepten ötürü dikkat etmen gerekiyor yani overclock yaparken. Ramlerin aynı özellikte olmasına özen göster mümkünse çift kit modül kullan aynı modelden. CL değeri ne kadar düşükse o kadar hızlı tepki süresi olur ramlerin. MHZ değerleri ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı çalışır Ramler.

1080p, 2k, 4k gibi seçenekler genelde render gibi işlerle uğraşılmadığı sürece ekran kartına yük bindirir. Yani Video editi yapmadığın sürece CPU'ya yük binmez bazı programlar vardır tabii ki bunlar istisnadır ancak genel anlamda çözünürlük ekran kartını ilgilendirir.

Ben genelde bilgisayarın adaptörü olsun güç tüketimi olsun yormamak için Mediumda açarım grafikten feda ederim. Yani 4k-2k veya 1080 P kalite oynamak evet güzel bir şey ancak bir o kadarda götürüsü mevcut. Bir kere bilgisayarın çektiği güç artıyor ısı artıyor, PSU gibi devre elemanlarının içinde ki devre elemanları aşırı yüklenmeden bozulabiliyor.

2. smoonrise

smoonrise User

Yorumların için saol dostum , anladığım kadarı ile sistemin iyi yeterli darkorbit için başka birşeyler yapmaya değmez yada gerekmez çerçevesinde bir yorumun oldu yada ben öyle algıladım esas istemciyi getirene kadar bigpoint bekleyelim bakalım o zaman düşünürüz bu işlemleri hız aşırtma v.s işlerini tekrardan saol yorumların için .

3. DO için overclock basmana gerek yok.

Başka oyunlar oynayacaksan oyununa göre değişir.

Ancak ben yinede uygun PSU, güç korumalı priz, regülatör, UPS tipi şeyler olmadan ve soğutma iyi olmadan overclock basmayı sağlıklı bulmuyorum. Makinenin işlemcisine veya ramine yada ekran kartına biz fazla voltaj veriyoruz akım artınca enerji dalgalanmalarından cihazın zarar görmesi muhtemel.

Bazıları güç dalgalanmaları niye turbo boost teknolojisinde anakartı yakmıyor diyebilir. Sebebi şudur bizim PSU'muz yada laptop ise adaptörümüz genelde güvenli yani mühendislik açısından denenmiş test edilmiş güvenli aralıklarda güç tüketmekte yani 2.50 Ghz'den 3.50 Ghz'e kadar çıkan bir işlemcinin çekeceği maksimum güç önceden hesaplandığı için bize verilen adaptör veya PSU bunu rahatlıkla tolere edebilmektedir. Overclock için genelde daha sağlam PSU ve anakartların seçilmesi bundandır.

Şayet biz hız aşırtırsak ve şehir şebekesinde çok fazla dalgalanma, git gel mevzuları varsa bu çok istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilmekte o yüzden en sağlıklısı pahalı bir sistem üzerinde önlemler alarak ve bol bol araştırma yaparak gerekirse hesaplamalar yaparak overclock ayarı verilmelidir aksi takdirde cihaz zarar görebilir.

Yazılımsal olarak overclock basmak bir nebze daha güvenli sayılabilir eski atom işlemcili asus 1005 HA'ya yapıyorum mesela, anakart sınırına ulaşırsam mavi ekran yiyip reset atıyorum ama çok sınırı geçmemeye özen gösteriyorum birden zorlarsam oradada aşırı güç çekmekten adaptörün patlama veya anakartın içinde istenmeyen şeylere neden olabilir.