Destek Oyuna Yeni Başladım Bir Yol Haritasına İhtiyacım Var

Konusu 'Yeni Başlayanlar' forumundadır ve LxtN tarafından 7 Kasım 2025 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. LxtN

LxtN User

Oyun ile ilgili videolar bir süredir youtube'da karşıma çıkıyordu ve en sonuna dayanamadım oyuna başladım. Görev katlayıcı paketini aldım ve oyun içinden 2-3 kişinin yardımlarıyla 17 lv olup 20 adet prometheus lazerlerini aldım. 8 iris ve 1 apis droidim mevcut. Apis droidini ürettiğim tek anahtarı kullanarak ilk kutudan çıkardım. Yeni başlayan şansı bu olsa gerek :)
    Lazerleri droide alınca daha fazla vuruyormuş o yüzden prometheus lazerlerini bunlara taktım. Gemimde(Goliath Enfoncer) 3 tane lf4(kupondan geldi) 2 tane prometheus ve kalan slotları lf3 lazerleri ile doldurdum. Saatlik müzayede ile alınan ekipmanların hepsi tam sayısı ile mevcut.
    Gemim genel hatları ile böyle ve şuan 5 arge puanım ve 166K Uridium'um var.
    Bu aşamada odaklanmam gereken en önemli şeyin zeta kapısı olduğunu söylediler. Hem havoc set bonusu, hem arge hem de ordan gelen yeşil anahtarlar ile kalan prometheus lazerlerimi craftlayabilirmişim. Argeyi biraz inceledim sadece canavar kesmeye odaklı güzel beceriler var. Bunlara ulaşabileceğim f/p bir dağılım varsa paylasmanızı rica ediyorum.
    Daha sonra droidlerimin geliştirmesine odaklanacagım, 13. seviyeye kadar istediği alt malzemelerinin kolay olduklarını söylediler. Liste olarak yazacak olursak
    1- Haftada en az 2 kere zeta kapısı, mümkünse 3 kere.
    2- Havoc seti
    3- Canavar odaklı bir arge
    4- Droid geliştirmesi Lv.13
    Bunları yaptıktan sonra gemimin hasarının iyi bir noktaya çıkacagını düşünüyorum. Bu aşamaya kadar eksik bir taraf görüyorsanız belirtmenizi istiyorum.
    Şuan luminium eventi var enerji ve paladyum ile takasladım mevcut parçalarımı. Kalan parçalarımı nasıl değerlendirmeliyim ?
    Normal haritalarda 5.5-7.5 arasında değişen bir x1 hasarım var. Lazerin özelliğinden dolayı ortalama 12k civarında bir hasar patlıyor.
    Elimdeki Goliath Enfoncer dışında önerebileceğiniz bir gemi var mı ? Başka bir yöntem ile gemi hasarını nasıl arttırabilirim ? Kendi deneyimlerinizi de paylaşırsanız gelişim sürecimde çok yararlı olursunuz.

2. mete210

mete210 User

Selam, hayırlı olsun :) Aşırı usta olmasam da bildiklerimi ve naçizane önerilerimi paylaşayım;

1) Zeta önerisi çok doğru. Pc başında çok durabiliyorsanız PET'i birleştirden yapıp 8 ya da 9 lvla (3. seviye modül/protokol için gerekli minimum level buydu, fazlası da iyidir ama ne kadar düşük lvl, o kadar az yakıt kullanımı :)) kastıktan sonra 4 tane 3. seviye radar alıp pala toplayabilirsiniz kendiniz + petiniz.

2) Gemi Gövdesi I - 1 --> Mühendis - 1 --> Kalkan Enerjisi - 2 --> Acımasız I - 2 --> Kelle Avcısı I - 2 --> Roket Uzmanı - 2 --> Uzaylı Avcısı - 5

sanıyorum 15 argede max uzaylı hasarı böyle çıkar. Ben de böyle başlamıştım yanlış hatırlamıyorsam, tabi uzun vadede gelişecek yerler olur (Kalın sıkma ya da gövde vb. güçlendirmek). Bunun aksini düşünen varsa önerebilir, ytd diyelim :D

3) Geliştirmeden önce uridiumla güve (GG'ler için çok kullanışlı) ve burgu (normal maplerde çok iş görür) diroit düzenlerini almanızı öneririm. Pişman etmez kesinlikle.

4) Skylabınız ne durumda bilmiyorum ama hep geliştirin, hep geliştirin :) Ben roketlere ve kalkana seprom, hıza ve lazere promerium beslemesi yapıyorum, eğer lazerde beslemeniz yoksa çok büyük fark yaratır.

5) Gemi önerim ise Solace, herkes bunu önerecektir bence. Sebepleri ise hem skilinin güçlü olması hem de belli etkinliklerle 15 NPC hasar modülünü elde edebilmeniz (Sanırım Agatus kırılması idi). Bunu da birleştirden yapabilirsiniz, yeşil anahtarları biraz cumaları (zeus gününde) harcayarak altyapı malzemelerini elde edebilirsiniz.

6) Kredi zengini iseniz (klandan vs) Solace'yi açık arttırmadan alabilirsiniz tabi. Bu durumda biraz da kumara girip zeusu tek parça çıkarmak için apocalypse kutuları vs açabilirsiniz. Kötü yanı, bölünme kristali istemesi :D Başınıza bela olması muhtemel bir parça ileride. Spartan diroidi ve özel roketatarlar için kullanacaksınız ileride (daha ben de kullanamadım...)

7) Özel roketatar demişken, henüz sizin için çok erken ama malzemelerini biriktirmesi zaman alacaktır. Her fırsatta sevkiyat gönderin, R-1 türü. Akmasa da damlar; diametrion, tetrathirin ve roketatar parçaları ileride çok işinize yarayacak.

8) Ben eventte hesabı 3-2 de afk bırakıp peti koruma modunda çağırarak kasıyorum, o yüzden muhtemelen her şeyi yapacağım. Sizde imkan kısıtlı olacaksa kırmızı ve sarı modülden almanızı önerebilirim. Yine ileride iş görecek :D Bu arada etkinlik görevlerinden özellikle 252 luminium toplatanı yapmayı unutmayın günlük olarak, bir anahtar veriyor. Diroit tasarımı vs düşebiliyor, yine geleceğe yatırım. Ve anahtarlar event sonu silinmiyor.

Şu anda bunlar geldi aklıma, umarım çok dağınık olmamıştır ve size yararlı olur :)

LxtN bunu beğendi.
  3. LxtN

LxtN User

Cevabın için teşekkür ederim.
    İlk zetamı yarın yapacağım şuan 92 parçam mevcut. 3 gündür günde 200 250 enerji parçası biriktirecek kadar paladyum topluyorum ancak bu haritada oyunun kendi oto kasılma botunu kullandıklarını düşünmüyorum çünkü diğer oyuncular daha seri topluyorlar. Bu yüzden de ben elle toplamak zorunda kalıyorum ama önemli değil çok sürmüyor zaten.
    Arge için gerekli sepromu galiba skylab üzerinden harcıyor çünkü gemi ambarımda 700 kadar seprom olmasına karşın seprom isteyen becerileri açamadım.
    Skylab daha emekleme aşamasında ortalama bir noktaya gelmesi için 1 haftası var onun.
    Dün %25 indirimi aldıktan hemen sonra güve ile burgu düzenlerini aldım. 25k uridiumum var. Paladium ile her hafta 1 kapıyı yetiştiremezsem kalan parçalar için uridiumları kapıya harcarım, yetişitirebilirsem geliştirmeler için biriktiririm. Zaten kapının kendisi de güzel uridium veriyor.
    Konuştuğum kim varsa istisnasız herkes Solace öneriyor. Bu gemiye ait olan %15 npc hasar modülünü elde edene kadar Goliath ile devam ederim. Bir de ismini yanlış hatırlamıyorsam eğer bugün Empyrian Citadel Plus Gemi Tasarımı çıkarttım iyi mi kötü mi fikrim yok henüz araştırmadım. Bir de Ocean ile başlayan bir şey daha çıkarttım ama onu bulamadım.
    Şuan bazı haritalardaki aşırı bot durumu dışında oyun gayet güzel ilerliyor.
    Başka önerilerileri olan varsa yazabilir, benim gibi yeni başlayan herkes faydalansın.