Oyuncu kaybını ve oyuncu memnuyetini arttıracağını düşündüğüm bir konu.

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve RedAzraiL19 tarafından 25 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba,
    DarkOrbit'in 7 yıllık kullanıcısı tr2-tr4-tr5 ve en son tr6'da oynamış olarak kendimi tanıtmakla başlayayım. :)

DarkOrbit tavsiye ettiğim arkadaşlarım tarafından beğenilen zevkli bir oyun olduğunu söyleyen ancak oyuna çok para yatırlması gerektiğini söylerek oyundan uzaklaştılar. Benimde kendimce kabul etmediğim şeyler var ancak tek başıma ses çıkartacakmıyım bilmiyorum ve deneme karar verdim.

Öncelikle tamamen yanlış olduğunu düşündüğüm; Geliştirmeler.
    Sebep: Çok fazla geliştirilmesi gereken eşya var ve kasmayla yetiştiremeyeceğimiz pahalılıkta uridium istiyor. (Yeni başlayan birisi için oyunu bırakmanın en iyi sebebi.)
    Tavsiyem: Geliştirmelerin kaldırılması, geliştirme yapan kişilerin harcadığı uridiumların derhal iade edilmesi.
    Fayda: Bir adamı 3 saniyede kesme (X4+RSB) sorunu ortadan kalkıp daha uzun ve heyecanlı savaşma verimi olacak ve insanlar oyundan daha çok zevk alacaktır.

2) EMA+KAMUFLE
    Sebep: İnsanlar ema kamufle yaparak çok rahatlıkla kaçabiliyorlar üstelik para babalarının kaçmaması nerede imkansız bu büyük bir haksızlığa yol açmaktadır.
    Tavsiyem: Emayı attıktan hemen sonra kamufle alınamasın yada kamufle alındıktan sonra hemen ema atılamasın yani araya bir süre konulabilir.
    Fayda: Patlamanın ve patlatmanın oyuna katacağı zevk. Artık patlama nedir unutur olduk. Sadece güçlü gemilerin zayıf gemileri kesişini izliyoruz.

3) Klanlar'da 3 farklı şirketten adam birikimi:
    Sebep: Klanın atıyorum MMO şirketinde oyuncusuna VRU şirketinden adam sıkınca klanın VRU'lu oyuncusuda klan oyuncusunu koruma manasında sıkarak karşılık verince çok rahatlıkla iç savaş çıkabiliyor.
    Tavsiyem: Şirket değişiminde şerefi yarıya indirmek yerine şeref karşılığı maksadında 5000 uridium + şeref ücreti x bin uri. Bu sayede klan üyeleri tek şirkette toplanabilir. Yinede şirketini değiştirmeyenlere yönelikte klanda başka şirketten üye varsa çoğunluktaki şirketin dışındaki şirketten olanlar klan sıralaması puanından klan - puan yeme cezası. Böyle olursa klan yönetimi şirket değişikliğini talep edebilir.
    Fayda: PVP haritalarında daha çok savaş demek ve buda eğlence demek :)
    4) Farklı şirket klanlarının bir birleriyle nap yapması:
    Sebep: Neredeyse bütün server klanları bir biriyle nap yapmış ve serverde kiminle savaşılcağı şaşılmış durumda. Eskiden böyle değildi 4-4 de inildiğinde 3 şirket birbiriyle çarpışır oyunun tadı çıkardı.
    Tavsiyem: Dış şirketle yapılan naplar iki taraflı ödenecek yüksek miktar (örn. 50.000 uridium) uridium ile olsun çünkü gerçekten dost olan klanlar var.
    Fayda:Herkes kendi şirketiyle yaşamayı öğrecenek iç savaşlar azalacak pvp haritalarında şirket olarak kalabalık şekilde savaşmanın verdiği keyif orataya çıkacaktır.

Benim aklıma gelen tavsiyeler bu kadar böyle olursa oyunun %70'i memnun olacağı taraftarıyım. Memnun olmayan %30 kısım muhtemel sıralama gemi oyuncuları, sıralama klanları ve tek başına takılmayı seven para babalarıdır :)

İyi oyunlar, iyi forumlar :)

cool_21 bunu beğendi.
  2. Böyle bişeyin olması pek mümkün gibi gözükmüyo ben bu halini daha çok seviyorum çoğu kişininda oyunu böyle sevdiğini düşünüyorum

3. güçlüler güçsüzleri kesicekki hırs yapıp para yatırsınlar,oyun zaten kendini sevdiren bi oyun dediklerinin olucanı sanmıyorum...

4. Bence de olmaz gibi gözüküyor.

Şu 2. maddeye asla katılmıyorum zaten.

Kolaylıkla kaçıyor ama o sizin yeteneğinize , oyunculuğunuza bağlı.

Bende eskiden iyi oynayamazdım fakat gittikçe geliştim ve şimdi güzel oynuyorum ve bu herkes için geçerli.

Kendimizi oyuna bir bakıma alıştırdık ve yenilik geldi.Sonra yine alışmaya çalıştık fakat bir yenilik daha geldi ve eğer bu yenilikte gelirse bende dahil oyunu bırakanların sayısının daha da artacağı görüşündeyim.

Bir de 3. maddeyi oyun için tamamen uygunsuz buluyorum.

Üzgünüm ama olumsuz diyorum.

5. Yorumlarınız için teşekkürler.

6. KARANLIK

KARANLIK User

Merhabalar

Bu dedikleriniz belki o zamanlar yeni çıkmışken deseydiniz belki derdik.Ancak darkorbit bu şekilde ayakta duruyor.Geliştirmeler emalar bunlar x3 günlerinde hep maliyet yapan ihtiyaçlar.

Maalesefki oyun bedavaya işleyemez.Çalışanların ihtiyaçları sistemler teknik ihtiyaçlar bir sürü giderler var.Bunlar gelir olmadan nasıl karşılanır acaba :)

İyi forumlar

7. Yalnız modum ben parayı kısıtlayacak birşey yapılmasını teklif etmedim burda. Tam tersi azda olsa para kazanabileceğiniz birşey yazdım. Bazı şeyler uriyle olsun yazıyor dikkatli okumamışsınız sanırım. Şikayetlerim klanda 3 şirketten adam olması kimse sıkacağımızı şaşırıyoruz.

8. Oyuna para kazandıran senin o memnun olmayacağını kendinde söylediğin para babalarıdır ve darkorbit sizin keyfiniz için yok haliyle bunlar giderse o zaman bigpoint nereden kazanıcak ? Desteklediğim tek düşüncen şirket değişimiyle alakalı olan ayrıca ema kamu kaçmak için değil çok farklı stratejilerde kullanılıyor sen sadece kaçıyorsan emin ol seni çok rahat tıklayabilecek ustalıkta oyunculara rastlayacaksındır ema kamunun kalkması kombo tamirin değerini neredeyse 0 a indirecektir ve o geliştirmeleri yapmak için o kadar emek verdik uridium gelecekmiş diyorsun biz o geliştirmeleri yapmıycak olsaydık o kadar uridium da kasmazdık biraz mantıklı ol geri gelse ne olacak.

9. Şeref konusu sıkıntılı gibi çünkü maliyeti epey pahalı olur örn: 50-60 milyon şerefi olan bi adam ne yapar?

Son düzenlenen: 28 Ekim 2014
  10. keşke ankette acsaydın

11. -UZMAN-

-UZMAN- User

Merhaba,

Yeni oluşacak olan Güncelleme ve Fikir havuzu kurallarına uygun olmadığı için, konu kilitlenip arşive taşınmıştır.

İyi Forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.