Bug / Oyun hatasi Oyunda Fark Edilirse Suistimal Edilecek Bug

Konusu 'Teknik Konular' forumundadır ve Dr.R-Dunkirk tarafından 3 Ocak 2025 11:04 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Tags:
  1. SABAHA KADAR EKRAN BAŞINDA OLMADAN P.E.T.’e PALLADIUM TOPLATTIĞINIZI VE ÜÇÜNCÜ PARTİ YAZILIM KULLANMADAN YAPABİLDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜN, ÖYLE BİR BUG.

Oyunla ilgili bir hata keşfettim. Herhangi bir üçüncü parti yazılım gerektirmeden sadece oyunun kendisinden kaynaklanan ancak normalde olmaması gereken bir durum var. Bu durum hiçbir şey yapılmasa bile sunucu ile bağlantının kesilmesini önlüyor. İngilizce Supporta ve Türkçe supporta ayrı ayrı detaylıca açıkladım durumu. Şimdi diyeceksiniz ki madem GİŞ’e aykırı değil, o zaman neden reportladın? İşte bence GİŞ’e aykırı. Çünkü 5 dk hareketsizlikten sonra sunucu ile bağlantının kopmasının bir sebebi var. Ve bottan geçilmeyen şu oyunda bir de legalize edilmiş saçma sapan yöntemlere tahammülüm olmayacak. Henüz kimse bilmiyor bu yöntemi. Umarım kimse de öğrenmeden düzeltilir.

Botsuz, tutucusuz, trensiz günler dilerim.

Son düzenlenen: 4 Ocak 2025 08:26
    westerya ve smoonrise bunu beğendi.
  2. kimsenin işine yarayacağını sanmıyorum

3. smoonrise

smoonrise User

Bu oyuna ve bu topluluğa senden çok daha fazla sayıda lazım umarım gün geçtikçe sayı artar ...

Dr.R-Dunkirk bunu beğendi.
  4. O zaman konuyu biraz daha ilgi çekici hâle getireyim. Sabaha kadar P.E.T.’e palladium toplattığını ve üçüncü parti yazılım kullanmadan yapabildiğini düşün. Nasıl olurdu? Yakıtı fulleyip akşamdan bırak sabaha kadar toplasın. Sadece yakıt fullemek için ya da kapı yapıp uridium kasmak için gir hesaba, gerisini P.E.T. hallediyor zaten. Ne güzel değil mi? İyi ki şu oyundan aldığım zevk bu tarz hile hurda ile değil de kendim gibi insanlarla oynayabiliyorum şimdilik.

Umarım bu mesajımdan sonra dikkate alınır dediklerim.

5. dr bu konuda eksik bilgin var palladiumda sisli bölgede gemiler oyundan düşmez hadi diyelim sisli bölgeye bırakmadı kamufle aldı sisli bölgenin dışına bıraktı oradada oyundan düşmemenin yolu mayının üzerine bırakıp her mayın patladığında yenilemeyi sağlamak mümkün.ayrıca palladiuma bırakıp pete toplatmanın nesi seni incitiyor onuda anlamadım sende bırak toplasın.ayrıca pet yakıtını fullemeyede gerek yok cpu var alır takarsın 10 binin altına düşünce otomatik yakıt alır.ne buldun ne sandın bilmiyorum bilmekte istemem ama boşuna heyecan yapmışsın gibime geliyor.ortalıkta 24 saatlik günü 25 saat olarak değerlendiren yakıtını kendisi alan ve daha bir çok meziyeti olanlar varken gerçek boşuna heyecan gibi duruyor.yinede güzel bir davranış tebrik ederim.

6. peki ambar dolunca ne yapacak gemi.citadel aldı diyelim adam 8 bin binde vip ten gelse 9 bin.pet ambar genişletme cpu da koysa dört tane 12 bin eder..yani max. 12bin kadar toplarsın dediğin bugun varsa eğer....hadi onuda geçtim düşman gelip kesecek gemini o zaman ne olacak bug..yani bulduğun bug her neyse onu etkileyen bir çok unsurda var bence..internetin kopabilir oyuna reset gelir vb. bir sürü şey yani..

7. Sisli bölgede gemi oyundan düşmez dedin, bunu tekrar kontrol edeceğim. Orada P.E.T’e palladium toplatırken 5 dakika ekrana tıklamadığımda hemen bağlantı koptu yazısı geliyordu ekrana. Şahane bir şey doğruysa.

PE.T.’e palladium toplatmakta sakınca yok ben buna karşı değilim zaten. Mayın da yok, yani böyle bir konu açıyorsam oyun hakkında kimsenin bilmediği bir şeyi fark etmiş olmalıyım değil mi? Heyecan falan değil yani :D

Bu arada yakıt CPU işi cidden bambaşka hâle getirir. Ben onu düşünmemiştim. Şöyle anlatayım sadece, gemi haritada sabit ve kamufleli bir şekilde hiçbir müdahale olmadan durduğu esnada saatte 100 enerji kasacak şekilde palladium toplatabiliyor P.E.T.’e. Yani bana bunun yapılabilir olduğunu fark etmek yanlış bir şeyler olduğu hissini verdi.

12-13 bin ambar 8 saatte 800 enerji edecek palladium toplamaya yetiyor. Zaten artık yeni toplama modülü de çıktığı için menzili de arttı. Uzaklara kadar gidiyor P.E.T. Yani ambar daha da büyütülebilir. Sabaha kadar bıraksan sabah nur topu gibi full palladium dolu gemin olur.

İnternet kopması, düşman kesmesi ve reset atılmasına gelecek olursam, düşman genelde sisli bölgedekileri keser, botçuların da interneti kesiliyor, reset atılırsa da o saate kadar topladığın palladium yanına kâr kalır. Yani bu konuda sen yanlış bir şey görmüyorsan benim diyeceğim daha başka bir şey yok.

Son düzenlenen: 6 Ocak 2025 02:31
  8. tamaaaam dr pes bence oyun yazılım ekibine alınmalısın hakkın yenmemeli.

9. Hiçbir zaman şaşmaz, toplum kendisinin düşünmediği bir şeyi düşünen birinin fikrini öncesinde ya reddeder ya da görmezden gelir. Sen şu durumda sadece seyirci kalmaya bak. Gemiyi mayına bırakmaya devam :D

10. Orada yaratık gelir düşman gelir illaki bir şey olur kalsa kalsa 1 2 saat anca kalır. Bu senelerdir olan bir şey bugda değil herkesinde haberi var. Bug olsa Pete toplatma modülünü kaldırmaları gerekir. Oyun ekranı arkada açık Pet haritaya salınmış ara ara gemiyi hareket ettirip Pete hiç mi kutu toplatmadınız? Ozaman oda buğ. Oyunda olan onca şeyin yanında bu hiç bir şey. Bırakın insanlar legal bir şekilde biraz faydalansın. Oyun yönetimide farkındaki düzeltmedi bu durumu.

11. Yaratık kamuflajlıya gelemez hayır. Düşman da zor fark eder özellikle geceleri. Oyun ekranı açıkken ara ara gemiyi hareket ettirerek P.E.T.’e kutu toplatabilirsiniz, bunun kesinlikle aykırı bir yanı yok. Ancak bunu sınırsız süre yapabilirseniz, mesela 3-4 saatte bir kontrol ederseniz patlamışsa tamir edip devam ettirmek için, pekala bunu bug olarak kabul etmeliyiz. Yani ben eminim bunu yapsam, yaptığım fark edilmez. Ancak bu haksız kazanç.

12. hocam yalnız sisli alana girdiğinizde kamuflaf kalkıyor. ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa düzeltme mi getirildi?

13. liatic

liatic User

hocam merhaba ben pet aldıpım zaman hangarım dondu işlem yapamıyorum nedeni ne olabilir nasıl düzeltirim 13 lvl

14. Sisli alanda kamuflaj kalkıyor doğru.

Genelde hangar veya birleştirme sekmesinde normalden daha hızlı işlem yapmaya çalıştığınız zaman olur bu durum. Oyun Client’ini kapatıp açtığınızda yine aynı sorun devam ediyorsa veya P.E.T.’i Unity tabanlı sistemle oyuna girerek satın aldıysanız muhtemelen P.E.T.’in hesabınıza tanımlanması veya ücretin aktarımı gerçekleşmediği için oyun ya sizi ya da kendini korumaya almak amacıyla işlemlerin geri kalanını askıya almak suretiyle bu şekilde bir önlem almıştır.

P.E.T.’i “Birleştir” sekmesinden aldıysanız ve üretildikten sonra toplamayı unuttuysanız diye bir kontrol edebilir misiniz?

Durumu açıklayacak şekilde Support’a ticket atabilirsiniz, yardımcı olacaklardır.

Son düzenlenen: 6 Ocak 2025 17:27
  15. liatic

liatic User

HOCAM TOPLADIM PET ÇALIŞIYOR OYUN İÇİ AMA HANGAR DA YÖNET DEDİM Mİ HİÇ BİŞEY YAPILMIYOR OYUNDAN SOĞUDUM RESMEN

16. Endişenizi anlıyorum ama biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum. Sonuçta bu oyun bir beşeri unsur ve hataların olması normal.

VPN kullanımı veya herhangi bir ağ değişimi sonucu (oyunların yasaklanmış olduğu üniversite internet bağlantısı gibi) bu gibi hangarın donması veya açılmaması gibi durumlar yaşanabiliyor. Özellikle oyunu oynayabilirken hangarın açılmaması bana bunu düşündürdü. Size tavsiyem VPN kullanıyorsanız kullanmayı bırakmanız ve üniversite interneti ya da güvenli internet benzeri bir bağlantı kullanıyorsanız da bunlardan başka bir bağlantı yoluyla oyuna girmeyi denemeniz ve Support’a ticket atarak durumu belirtmeniz.

Bir sonraki resetlemede bu problemin düzeleceğini düşünüyorum.

Bu son söylediklerim de işinize yaramazsa kendi konunuzu açıp durumu forumdan başka arkadaşların da yardımıyla çözebilirsiniz. Açtığım konunun daha fazla dağılmasını istemiyorum.

17. tamam dr öyle diyorsan öyledir daha bir saat bile pala toplamadım görev harici..

18. liatic

liatic User

teşekkür ederim konu açmayı bilmiyrdum korkma dağıtmam konunu

19. Üsluba dikkat edelim.