Oyunun Değer Yargıları..

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve donuk56 tarafından 27 Mart 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. donuk56

donuk56 User

Kıymetli yöneici arkadaşlar..Sizlerden sistem banları hakkında biraz bilgi almak istiyorum..Bu sistem dediğiniz şey chate yazılan küfürleri özelden yazılan küfürleri görmüyor..Fakat chate yazılan BAŞKA OYUN ADLARI nı görüyor..Başka oyun adı yazmak yasak biliyorum banada razıyım fakat....Chatde edilen en kötü küfürlere 1 ay ban veriliyor..Başka oyun adı yazana da 1 ay ban veriliyor..Şimdi sizce bu biraz haksızlık olmuyormu..Küfür ve başka oyun adı yazmanın cezasının aynı olması haksızlık olmuyormu..Bu oyun hangi değer yargılarına göre yönetiliyor..Burası TÜRK serveri müslüman serveri..Küfür ve başka suçların aynı görülmesi bizim değerlerimize uygunmu..Uygunsuz nick yapımı içinde bu geçerli..Yapılan nickin anlamına göre bir ceza verilmesi daha uygun değilmidir..Ben 1 ay ceza aldım ve bekliyorum ama küfür eden insanlarla aynı kefede bir ceza almak şahsen beni çok üzdü..İnsanız yani sonuçda dalgınlığımıza gelmiş olabilir..Bu cezalara daha insani daha TÜRK değerlerine göre bi uygulama getirilmesini rica ediyorum..Saygılar..AY_TAŞI..

KATALONYA ve CAPULCUYUZ bunu beğendi.
  2. Haklısın arkadaşım oyunun ban sistemi iyice sinir olmaya başladı adama küfrederim 1 saat ban yerim normalde 1 ay yemem lazım başka bir oyuncu klan tagını araba markası yapmış onu chate yazınca 8 gün ban almak nedir ya

donuk56 bunu beğendi.
  3. Ne yazık ki hepimizin ortak sorunlarından birisi bu. Bilerek ya da bilmeyerek başka oyunlardan bahsediyoruz kural gereği bir cezası olmalı fakat bu ceza küfür, hakaret vb. şeylerle aynı kefeye konmamalı.

donuk56 bunu beğendi.
  4. Adminlerim arkadaşlara katılıyorum,bana sanki Darkorbit yönetimi biraz egolu davranıyormuş gibi geliyor.Yani hepimiz kabul ediyoruz bu oyun çok eskilerden beri olan zamanının en iyilerinden fakat sanki anlık milyonlar oynuyormuş gibi (araba markası yazdın ban,başka oyun adı verdin ban vb.) davranmalarına gerek yok,olmamalı da.

donuk56 bunu beğendi.
  5. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Öncelikle chat banı saatlik, günlük, haftalık, aylık, yıllık ve 100 yıllık olacak şekildedir, yani bahsettiğiniz gibi tüm cezalar aylık değildir. Chat takımı ile forum takımı farklı birimler olduğundan detaylı bir açıklama yapamıyorum fakat verilen cezaların çok ama çok büyük bir çoğunluğu haklı cezalar olup kimi zaman istisnalar çıkabilmektedir. Bu gibi durumlar için ise sizleri Support'a yazmaya yönlendiriyoruz ve arkadaşlarımız gerekli incelemeyi yapıp size dönüş yapıyorlar. Bir hukukçu değilim evet ama TCK da bile suç süreleri benzer olabiliyor, adam öldürmek ve nitelikli dolandırıcılık yaklaşık olarak aynı ceza olabiliyor. Kimse de çıkıp ama ben adam öldürmedim neden böyle diyemiyor çünkü yazılı bir kurallar ağı mevcut. Lütfen sizler de haksız bir ban aldığınızı düşünüyorsanız support'a yazınız.

İyi forumlar.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 27 Mart 2019
  6. donuk56

donuk56 User

• Hakarete İma Edici Mesaj Yazmak yasaktır.
    Manitu..Keşke sessizlik hakkınızı kullansaydınız..Bu açıklamanız konunun ne kadar vahim olduğunu iyce gösterdi..Siz adminlerin oyuncuların yanında olmanızı bekliyoruz bizler ama görüyorum ki hayatdaki adaletsizliği eşitsizliği burdada uyguluyoruz ve siz buna razı olun diyorsunuz..Suportdan veya başka yerden bi isteğim yok sadece bu adaletsiz ban konusu dile getirdim ben....Küfürede 1 ay başka oyun adı yazmaya da 1 ay haksızlıktır konu bu kadar basit..Ayrıca nedir yani başka oyunlar düşmanmı tv lerde bile diziler programlar birbirini destekliyor nedir bu sizin böyle egolu tavırlarınız..Oyuncular kardeş gerisini boşverin...

KATALONYA bunu beğendi.
  7. Lütfen adam öldürmek ve nitelikli dolandırıcılığı aynı kefeye koymayın.Tahrik,yapılan işin boyutu,kaç kişi kurban,iyi hal indirimi vd.Bunlar ceza sürelerini düşürür yada arttırır;şimdi diyeceksiniz seni ilgilendirmez falan filan neyse hukuk öğrencisiyim.Geçen ay sırf adama ws esnasında lale dedim diye üsluptan 1 hafta yemiştim.Chat için koyulan kurallara karşı aşırı derecede sömürme var,adam dalga geçer 50 defa reportlarım cmyi uyarırım banlayın diye kılı kıpırdamaz ben birşey derim anında reportlayıp ban çakarlar.Maalesef cmleri göreve alırken yansız davranmaları konusunda uyarınız diyecem oda yok sizde.Takıma alacağınız kim olursa admin,cm vs. fark etmez mesleki kurs verin.Oyuncuya karşı nasıl davranmalı,yazım kurallarına nasıl dikkat etmeli,görevini iyimi yapıyor kötümü bunuda haftalık raporunuza ekleyiniz.

8. KATALONYA

KATALONYA User

Bazen susmak konuşmaktan daha faydalı olabiliyor forum takımına girerken yapılan sözleşmeden doğan oyunu savunma durumunu anlayabiliyorum ama bu benzetme gerçekten komik duruma düşürmüş sizi. Chat banlarının çoğu abartılı 100yıllık ban atılan kişiler var support otomatik mesaja bağlamış sürekli aynı mesajla cevap veriyor bu kişilere. Oyunu çürüten uygulamalar bunlar internet ve oyun dünyası derya deniz hiç bir firma kurum oyun vazgeçilmez değil lütfen oyuncu taleplerini dikkate alın.

9. Aydın_36

Aydın_36 User

Oyunun değer yargılarını eleştiren insanın yaptığı tanıma bak;
    Burası TÜRK serveri müslüman serveri.
    Bu hangi değer yargısına hitap ediyor acaba ? Tamam anlıyorum,kendinizce haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz ve bunun düzeltilmesi için uğraşıyorsunuz ama bu size böyle konuşma hakkı tanımaz.Bu herkes için bakın iyi okuyun HERKES için açılmış bir oyun.Türk serverin de Türkler oynayacak,yada o server de oynayan yabancılar Türklere saygı gösterecek veya onların değer yargılarına göre hareket edecek diye bir kural yok.Tek kural var '' herkes bir birine saygılı olacak'' ,bu kadar basit.Aynı şey,yine o saçma tanımınız da bahsettiğiniz '' müslüman serveri '' içinde geçerli.Haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız eğer Support'a yazarsınız onlar gereken cevabı verir.Ama insanların dini veya milli hassasiyetlerine atıfta bulunup,bir şeylerin değişmesini bekliyorsanız,yanlış yolda yürüyorsunuz.Bu bir OYUN ve burasıda oyun için açılmış bir forum sayfası.Burada öyle '' dini veya milli '' değerlerden bahsedip duygu sömürüsü yapmak yerine,oyun kurallarını okumanızı tavsiye ederim ;) Hatta bu forumda böyle konuşmanızın da yasak olması gerekiyor da neyse.

10. Lyngvia

Lyngvia Guest

Merhaba,

Takdir edersiniz ki oyun kurallarını forum ekibi düzenlemiyor. Tüm kurallar merkezde (Almanya) belirleniyor. Bizler sadece kuralları tercüme edip uyulmasını sağlıyoruz.

Forum ekibi, Chat ekibi gibi görevli tüm birimlere alım yapılırken öncelikle bir mülakat ardından da sıkı biri eğitim gerçekleşiyor. Ama yine takdir edersiniz ki herkesin farklı kişiliği ve özellikleri var. Hiçbir görevli birbirinin aynısı olamaz çünkü bizler robot değiliz.

Gerçekten bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız size önerebileceğim tek şey sizleri supporta yönlendirmektir. Takım arkadaşım Manitu'un da dediği gibi bizler sadece forumdan sorumlu ve sadece forumda yetkiliyiz. Chat yönetim bölümüne ne erişimiz ne de yetkimiz mevcut.

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Konunuz kilitlenmiştir.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.