Oyunun Güncel Durumu Hakkında

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve Zer0DayLover tarafından 21 Şubat 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Selamlar,

Bazılarınız bilir ben eski TR3 oyuncusu Dodge viper, bu oyuna 2006-2007 gibi başlamıştım o zamanlar küçüktük tabii ancak aradan neredeyse 15 yıl geçmiş durumda. TR3'de ki hesabımı 3-4 sene önce boşaltmıştım zorda olsa 6 ay önce toparladım ancak eski tadı alamadım. Girdiğim sınavdan beklediğim sonucu alamayınca bir DO'ya girip bakayım ne var ne yok diye başlamıştım ağustos-temmuz gibi.

Fakat gelmemle bir çok saçma olayada maaruz kaldım. Başta oyun nicknamelerinde benim yıllardır kullandığım Dodge viper ismini zorla kaldırdılar GİŞ değiştiğini söylediler. Bundan dolayı 1 ay chat cezası ve isim değiştirememe cezası aldım.

Moderatörler benle mi uğraşıyor diye düşündüm bir kaç kişiyi supporta verip bannlanınca ha evet genelmiş diye anladım ancak çok saçma bir durum.

Şimdi bunca sene yani 15-14 sene sıkıntı olmuyorduda şimdi mi sıkıntı oldu anlam verebilmiş değilim bu duruma?

Bırakmam uzun sürmedi ekim gibi bıraktım oyunu tekrar. Oyun çok değişti farkındayım ancak neden sürekli yenilik geliyor? Tamam bazılarınız diyebilir yenilik iyidir. Tamam iyidirde bu sorunsuz bir sistemde iyidir.

Darkorbit ne yazık ki sorunlarla dolu bir oyun bize 2015'te 2-3 sene içerisinde Unitye geçebileceğimiz konusunda açıklamalar yapılmıştı ancak yıl 2021 ve hala flash player motoru gömülü browserdan devşirme bir client kullanıyoruz.

6 senedir bir proje rayına oturmadıysa bir sıkıntı var demektir. Anlam veremiyorum açıkçası Darkorbit gibi eski MMO space shooter oyunu nasıl bu hale gelebildi anlam veremiyorum.

2017 gibi zaten ilk çatırdama sesleri gelmeye başladı Cyborg geldi tüm dengeyi berbat etti. Şimdide Orcus getirilmiş hasarlar arasında bir denge yok ve hala envanter içi LF-3, LF-4 gibi eski kullanılmayan lazerleri biz geri dönüşüme sokamıyoruz. Eskiden geliştirme sistemi çok daha basit ve ucuzdu şimdi ise Oil bulmak zorundasınız paso.

Eskiden savaşlar 5 dakikaya kadar uzardı harita savaşlarından bahsediyorum yani güve Aegis 8 iris 1 apisli havocları ve LF-4'leri full olmayan bir gemi Full+Full havoc hercules LF-4'lü gemiyi taktik ve strateji ile yatırabiliyordu Darkorbitin en çok bu özelliğini seviyordum ancak bu özelliğinide öldürüp sadece güç sürünmesi yaşayan bir oyun haline geldi.

Eski gemileri biz haritada göremiyoruz yani Aegis, Citadel, Spearhead, Leonov, Bigboy, Nostromo, defcom, yamato, piranha, eski goliathlar vengance şimşek, avenger vs... Yani bu gemiler oyunda var ama hiç bir işe yaramıyorlar çünkü kimse oynamak istemiyor bu gemilerle.

Yeni gelen şeylerin elbet bir albenisi olur ancak neden eski olan gemiler vs tamamen ölüme terk ediliyor anlayabilmiş değilim.

Botlar ve buglar mevzusuna girmeyi düşünmüyorum artık bu durumdan bahsetmek bile istemiyorum kendi GİŞ kurallarını botçu ve bugculara karşı uygulamayıp hakkıyla oyununu oynamış ve bu durumdan şikkayet eden oyunculara kimi zaman moderatörler yok siz 3. parti yazılımlara özendirme yapıyorsunuz, yok işte uslup denilerek çok kez bannlandı gerek forumda gerek oyunda o yüzden bu konuya hiç girmeyeceğim tamamen rezalet ötesi bir durum.

Bu oyunun en büyük sıkıntısı normal güncel sunucuların donma kasma sorunlarını çözemeyip, bugları analiz edip kapatmayıp direk yenilik getirmesiydi. Bir ara elmas bugu vardı canınız çok azalınca elmas düzenine geçip radyasyona girip falcon kesebiliyordunuz bunlar çok basit örnekler tabii sonradan duvar koyuldu ancak o duvar yine delinebiliyordu.

Kısacası Darkorbit eliyle oynayan oyuncularına değer vermemekte 3. parti yazılımcılar yılbaşına kadar yasaklanır diye düşünmüştüm Client gelecek diye ancak elimize verdikleri hala flash kullanan bir browser. Bot ve bugcular için ne bir bannlama var nede adil bir ceza durumu var.

Bunlar birde yetmiyormuş gibi çok fazla her şeye zam yapılmış yani tamam ekonomik durum iyi olmayabilir Dünya genelinde ancak bir VIP 20 TL'ye yakın. 1 aylık vipi ben 3.50 TL'ye alıyordum 2011 gibi çokta mutlu oluyordum.

Ne yazık ki Darkorbit için senelerdir söylediğim oyuncu kırılma eşiği çoktan geçildi artık sunucularda paso aynı kişiler mevcut rütbeliler arasında savaş dönüp duruyor gündüz otopilotta gece savaşta :D

Rütbe kasan oyuncuların emekleride hiç edildi yani adam belki günlerce rütbe kovaladı kapı yaptı görev yaptı sırf bunlar için güçlendirici vs çekti ama bu 3. parti programlara uygun bir sistem getirilip ceza verilmediği için hala ve hala bu rütbe sorunu mevcut.

Oto tutucular cirit atıyor oyunda bundan ne zevk alıyorlar anlam dahi veremiyorum, bu oyun bir FPS oyunu değil kaldı ki FPS oyunlarında bile aimbot (oto hedef programı) kullanımı bile zevksiz bir durum.

Açıkçası ben oyunculara kızmıyorum burada kızdığım tek bir yer var oda bigpoint. Hayatımda gördüğüm en berbat ve en para göz oyun şirketlerinden birisi. Bu 3. particilerin paymentten ödeme yapmaları kesilmesin diye ceza kesilmediğini dahi düşünüyorum.

Bigpoint ne yazık ki GİŞ kuralını sadece ve sadece emeği ile oynayanlara kullanıyor illegal her türlü şeyi yapanlara 1 ay tatil veriyorlar max oda çok göze batanlara.

Diyeceğim o ki DO'nun ben artık düzeleceğine inanmıyorum umarım haksız çıkarım ama artık senelerdir forumda söylediğim o eşik geçildi ve geri dönüşü yok.

6 senedir Unity motorunda oyunu sıfırdan yazamadıysanız yazıklar olsun ne diyeyim. Duyurusu 2015'te yapılıyor yıl 2021... Üniversitede ki yazılım mühendisliği okuyan 3-4. sınıf öğrencilerine stajyer projesi olarak yada mezuniyet projesi olarak bu oyunu sıfırdan yaptırsanız çok daha kral şekilde yazarlar hemde maksimum 6 aylarını alır. O kadar bile süreceğini düşünmüyorum.

Hayır ben şunuda anlamıyorum sıfırdan motor geliştirmiyorsunuz. Unity microsoft ve dolayısıyla .netin çoğu şeyi zaten hazır, hazır olan bir sistemde daha ne beklediniz Allah aşkına 6 senedir? Türk-Alman bir şirketin ceosu olan yerli kardeşler bile bu kadar beklemedi... Adamlar 2-3 senede bir Cryengine'i geliştiriyor duruyordu sonrada popüler oyunlarını çıkarıyordu.

Yazık başka bir şey demiyorum. Oyunun çok iyi potansiyelleri vardı ama geliştiriciler öldürdü bu oyunu.

Bu arada moderatörlerden birisi sağ üstte ki çarpıya tıklayıp oynamayabilirsiniz diyordu, o çarpıya tıklamama gerek yok :) zaten oynamayı bıraktım mutluca görevini yapabilirsin.

Son düzenlenen: 21 Şubat 2021
    militaryship-3, smoonrise ve §İN§İ bunu beğendi.
  2. DraydiBoy

DraydiBoy User

birçok konuda arkandayım bir kaçında ortak yolu bulabiliriz :D ama tek destek vermeyeceğim konu, fiyatlandırmalar. Birim fiyat olarak düşünmek kâr amacı hedefleyen bir kurumda hesaplamak saçma olacaktır. O yüzden döviz kuru ile hesaplamaları yaparsak inanın Türkiye de aldığınız VIP daha ucuza geliyor.

1 Euro eşittir
    8,56 Türk Lirası

Şu anda Mesajı yazarken ki Euro miktarına bakarsak ve Türk Lirasına çevirirsek baya bir fark ediyor. Uzun zamandır oyunda market bölümüne herhangi bir zam yapılmaması en son ki zamda Euro kuru kaçtı bilmiyorum ama 4-6 arasında bişi olduğunu tahmin ediyorum. O zamandan bu zamana zam yapmaması bence çok çok çok hatta çok iyi bir durum. Tabi ki de bununla savunup iyi yönleri görüp arka çıkma gibi bir hataya düşmek saçma olur. Dediğiniz bot vb. işleri görmezden gelmesi baya can sıkıcı bir durumdur.

Ek olarak da sunucularda oluşan Lag, donma gibi problemler bu durumlardan kaynaklandığını düşünüyorum. 1. Sebebi Türkiye sunucuları iyi bir para miktarı aktarmıyor belki sürümden kazandırıyor.(ki kazandırmasa zam yaparlardı) Bir şirketsin ve belirli bir yerden para akışın var, oraya destek vermemek saçmalık olur. Lakin bir şirketsen ve oradan az miktarda gelirin varsa o bölüme pek te dikkate almazsın gibi düşünüyorum.

İşin özü ne kadar ekmek o kadar köfte, Ne kadar para geliri o kadar kaliteli sunucu mantığı beni her zaman düşündürüyor.

3. Sunucuların asıl kasmasının sebebi özelleştirilmiş 3. parti yazılımlarla 300-1.000 hesabı aynı anda yöneten panelli scriptler. Bu yazılımlar normal insanmış gibi davranıyor. Gidip google cloud, amazon web servis veya azure gibi yerlerden cloud sunucuları kendileri insan yardımı olmadan açıp hepsi tek bir komutla yönetilebiliyor.

Sunucuların kasma sorunu budur yani. Bu durum ayrıca yeni bir durum değil 2009'dan beri ve bannlanamayan tek bot tip türü... Bu botlar sisteme neden yakalanmıyor onuda açıklayayım.

Hiç birisi bildiğimiz botlar gibi çalışmıyor normal bir insan gibi çalışıyor. Bu tip yazılımlara ulaşmakta zor sebebinide söyleyeyim bu tip yazılımlar özel olduğu için satışı yada yayımı olmuyor bunlar genelde bir kaç elemanın özel olarak yazdığı scriptler. Bu adamlar bu yazılımları hiç bir kişiyle paylaşmıyor. Amaçları hesapları belli bir seviyeye kadar getirip belli forumlarda veya internette ki alışveriş sitelerinde satmak. Yani adamların bot satmak gibi bir derdi yok adamlar doğrudan hesap satıyor.

Ben nereden biliyorum? Bazı forumlarda Darkorbitin eski versiyonlarının dosyalarının para karşılığı satıldığını gördüm modlanmış halde satıyorlar sonra adamlar bir yazılım geliştirici kiralayıp private sunucu felan açıyor.

Bir kaç tanesi ile konuştum ss alıp linkleri support ile paylaştığımı öğrenince ingilizce baya baya bana sövmüştü :D :D Benim gibileri hiç sevmezler :D

Ben o yüzden bas bas bağırıyorum yıllardır forumda "Oyun indirilebilir clientten erişilebilir olmalı başka bir yerden erişilmemeli unitye geçilince easy anti cheat ile anlaşılmalı" diye. Ancak bazı sivri zekalar çıkıp aklınca " öğğğy ama ama dorkorbot bono yobmoz kiiğğ, öğğy goncol bot yokolomo sostomomoz dozgon çoloşoyor" gibi şeyler söylediği için bu dediklerim dikkate alınmıyor.

Büyük oyunların ve indie oyunların neredeyse tamamı easy anti cheat gibi servisler kullanıyor ama DO'ya gelince "öğğğy DO çoh eyu ehu ehu" oluyor...

Euro mevzusuna gelirsek bu tamamen bir ilüzyon :D Ülkemizde euro ve dolar bir anda yükselip alçaldığından sabit kurdan satış yapmaları gayet normal.Euro yükseldi 9 TL'leri felan gördü BP gidip zam yaparsa oyuncularını kaybedeceğinin farkında.

Ancak bu bizim ülkemizde olan bir sorun fakat sıkıntı şu ki dolar veya euro düşsede ben bu zamlı fiyatların kolay kolay düşeceğini düşünmüyorum.

Oyunda ki pahalılık ne yazık ki her sene daha fazla artmakta yani insanlar eskisi gibi x3-x4 bekleyeyim gidip uri çekeyim gibi şeylerle uğraşmıyor. 3. parti program kullanıyorlar diyorlar zaten BP bize ceza işlemi uygulamıyor kebab nasıl olsa elleyen yok dokunan yok diyorlar.

Haksızlar mı bence haksızda değiller. 2017 gibi oyunu bıraktığım dönem bakın botlar var, oto tutucular var her yerde bu adamlar var deyince bana deli diyorlardı hatta bu dalga geçenlerden birisi beyaz moderatördü. (Kendisini hiç sevmezdim) bir diğeri oguzkhan idi.

Yıllarca dedim ki şu bot problemini çözün yapmadılar aksine oyuncluları cezalandırdılar daha fazla para isteyen yenilikler getirildi.

Bana diyorlardı ki sen ithamda bulunuyorsun, bana video al supporta at diyorlar atıyorum sonra bana cevap dönüyor biz videoyu delil sayamayız? :D :D Ne yapayım adamın bilgisayarına trojan mi sallayayım sonra başım mı belaya girsin onu mu istiyorsun ? :D Aha bunda bot var adamın bilgisayarına deep webin 1000. katmanından sızarak ss aldım mı diyeyim.

Cidden ben bu moderatörlerin NPC olup olmadığı konusunda şüphelerim var kaç sene geçsede hala aynı tavırlar. Adam bana diyor video çek bize at. Atıyorum kanıt sayılmaz hmmm ne yapayım yani adamın evine gidip ver ulan bilgisayarı vermezsen modeminden tutar söker seni supporta veririm mi diyeyim ne istiyorlar, nasıl bir kafadalar merak ediyorum :D

Sıkıntı burada. Ancak görüyorum ki bıraktığım günü aratacak seviyeye gelmiş oyun :)

Bazı malum şahıslar görevlerinden uzaklaştırılmış vs olsada bu oyun hiç bir zaman düzelmeyecek garantisinide veriyorum.

Çare ne mi? Çare şu gidip başka bir uğraş bulun ben buldum paso matematik çalışıyorum yazılım geliştirme için :D :D

Son düzenlenen: 22 Şubat 2021
    militaryship-3 bunu beğendi.
  4. ya kardeşim bu kaçıncı konun senin yine saçmalığın dibine vurmuşsun gelip gidip yok oyun şöyle yok böyle oyun düzelmez kardeşim bırak o zaman girme oyuna kapat çarpıdan çık oyun düzelmiyor işte bak çoğu kişi bırakıyor hala burada neyin davasını güdüyorsun he bütün moderatörler senden nefret ediyor seni sevmedikleri için sana kötü davranıyorlar tamamen saçma bir yazı oyunun bittiğini bizde biliyoruz sürekli bazı şeylerden şikayet etmen boş bir davranış vaktini böyle gereksiz konular açarak harcama oyun paranın esiri olmuş yıl 2021 hala darkorbit oynayan küçük bir kesim var onları elinde tutmak için çırpınıyorlar işte anlamıyor musun kim oynar böyle bir oyunu o kadar güzel oyunlar varken düşük ücretle alınabilecek oyunlar varken senin gibilerde ölmüş oyunu canlandırma peşine düşmüş canlanacak bir oyun olsa zaten gerekli şeyleri üst ekip yapardı anla artık darkorbit köşede ölümü bekleyen bir oyun

5. Konu açıp açmamam beni ilgilendirir, şayet okumak istemiyorsan konuya girmezsin. Şikkayet etme ve etmeme durumuda beni ilgilendirir kısaca bundan sana ne? Sana dokunan bir mevzu yoksa girmezsin konuya.

Ben foruma istersem girerim istersem girmem yani istersem konu açarım istersem açmam hani yok saçmalığın dibine vurmuşsun yok bu kaçıncı konun diye saçmalamak nasıl bir mantık anlam veremiyorum.

Doğruları istersem söylerim istemezsem söylemem bu beni ilgilendirir.

Moderatörler ister nefret etsin ister etmesin bana ne :D kan davası güdecek bir insan değilim şirket babamın şirketi değil. Sadece eski güzel zamanlarda ki gibi görmek istiyorum oyunu bu kadar basit kaldı ki bu durumu sadece ben değil bir çok oyuncu istiyor.

Foruma ayda yılda bir giriyorum iki kelam edip oyun hakkında konuşup çıkıyorum sahi bu seni neden geriyor? :D Dediğim gibi konularımı okumak istemiyorsan başka konulara git. Oyunu bıraktım diye bu gün hesap açıp sadece bana cevap vermek için hesap açmışsın bu daha büyük bir zaman israfı değil midir?

Yaptığın hareketle söylediklerin arasında büyük bir mantıksızlık var asıl hesabından yazamadığın şeyleri yeni açtığın hesaba üstelik daha bu gün açılmış 1 mesajı olan hesabtan neden yazıyorsun anlamış değilim :D

:D

Son düzenlenen: 23 Şubat 2021