P2W Nedir, Darkorbit P2W Midir ?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve nonono20 tarafından 23 Kasım 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. nonono20

nonono20 User

Selamlar arkadaşlar, modlar tarafından kilitlenen bir konuda bazı forum kullanıcıları p2w nin ne olduğunu kavrayamadan bazı ithamlarda bulunmuşlar, konunu kilitlenmesinden önce göremediğim için burada konu açıp cevaplarını verme gereği duydum.

Sanılanın aksine p2w bir çok multiplayer oyunda bulunmamaktadır. P2W genellikle tam olarak dogru bilinmeyen bir kavramdır.

Gelelim basit bir dille bunu açıklamaya;

Sen ve Ben kavramlarıyla size konuyu izah edeceğim,

Sen ve ben darkorbit oyuncusuyuz, senin oyuna para yatırabilme imkanın var benim yok diyelim.

Çektiğin oyun parasıyla bir çok içeriği satın alabilirsin, diroidinden, kalkanına, petine, kapına bir çok içeriği satın alabilir ve emeğinle beraber hesabını full+full tabiriyle ifade edilen boyuta getirebilirsin.

Ancak ben hiç oyun parası satın almayıp belki senin harcadığın vaktin 10 katını harcarım ama istersem ve vakit ayırırsam bende full+ full seviyesine ulaşabilirim.

P2W Ben ne kadar emek, vakit harcarsam harcayayım senin o parayla satın aldığın nesneyi alamamamdır, ve bu nesnenin sana oyun içinde ek olarak bi özellik getirmesi gerektirmektedir.

Gemi tasarımları ek bir özellik getirmediği için p2w standartlarına giremez.

O yüzden sayın arkadaşlarım sizden tekrardan ricam, para yatırsanızda yatırmasanız aynı seviyeye gelebileceğinizi bilmeniz ve bu duruma hemen 'Darkorbit p2w' dememenizi rica ediyorum.

İyi forumlar.

2. Merhaba,

Konunuzu uygun bölüme taşıdım.
    Bilgilendirme ve sohbetlerinize konuşmacı köşesi bölümünde devam etmeniz daha iyi olacaktır.

İyi forumlar.

3. Darkorbit p2w dir
    p2w ne demektir = kazanmak için öde
    2 tane full+full gemi savaşssın , biri vip diğeri değil
    Vip olan çok daha kötü bi oyuncu olsa bile roket hızlandırması olsun ek slotlar olsun rahatlıkla vip olmayanı patlatabilir yani kazanmak için ödeme yapmalsın aylık 15 lira XD
    demişsin ki daha fazla zaman harcayıp full+full olabilirsin bu yüzden p2w değil , peki sana soru ne için full+full olmaya çalışıyosun ? lordakia lara 25 k vurmak için mi yoksa oyuncularla savaştan galip çıkmak için mi ? :D:D

hopEEE bunu beğendi.
  4. hopEEE

hopEEE User

''P2W Ben ne kadar emek, vakit harcarsam harcayayım senin o parayla satın aldığın nesneyi alamamamdır'' VİP,katlayıcı,indirim bu değil mi zaten ?

5. nonono20

nonono20 User

Evet haklı oldugunuz nokta var, şu ki VİP satın alımı roket hızını iki katına çıkarma gibi bi özelliği var. Bu p2w kategorisindendir.

Ancak katlayıcı ve indirim paketi buna dahil değildir.

Ben katlayıcıyla bi kutudan 300 uri aldım diyelim, sen 150 alırsın ama daha fazla toplayıp yine uridiumunu kasabilirsin.

İndirim ve katlayıcı p2w değildir. Tanımını iyice okumanı öneririm. belki senden daha fazla toplarım ama yine de sen de toplayarak belki iki katı sürede de olsa elde edebilirsin.
    Sadece VİP Paketi istisna, siz de bu kadarını mazur görün!

Diyelim ki ikimiz de dükkandan 100.000 uridiumluk herhangi bir içerik satın alacağız:

Örnek veriyorum; ben katlayıcıyla 10 saatte topladım ve aldım, sen katlayıcısız 20 saatte topladın ve aldın.

Elbette ki oyunda parayla satılan ve oyuncuya avantaj sağlayan içerikler olacaktır. Bunu abes görmek zaten asıl abesliktir.

Tekrar ediyorum p2w de, Sen türk lirasıyla bi lf5 çıktı diyelim paranla alacaksın, ama oyunda sadece türk lirası ile satılıyor, ben yatırmadan bunu hiç bir şekilde alamayacağım. Ve sen burda avantaj sağlayacaksın ya işte bu p2w dir.

Darkorbitte Vip ile gelen özellikleri aklıma gelenleri sana söyleyeyim;

Tamir süresi yarıya düşüyor. Ben 45 sn de tamir oluyorum sen 90, elinde sonunda ikimiz de tamir olabiliyoruz,

Depo genişliyor, ben tek seferde daha fazla alabilirim sen belki daha erken gidersin yine de deponu kullanabilirsin,

%5 İndirim, sen %5 daha fazla uridium kasarsın, alabileceğimiz her şeyi sende alabilirsin.

Ek slot çubuğu konusunda size katılıyorum. Bu içeriğin herkese açık olması gerekiyor yine de dediğim gibi oyunun elbette ki harcama yapan insana bi avantaj sağlaması lazım.

Oyundan çıkış 20sn >5sn , ben 5sn de çıkarım sen 20 de nihayetinde ikimiz de oyundan çıkabiliriz.

Şimdilik aklıma gelenler bu, şunu anlamanızı rica ediyorum. Para yatıranın daha keyifli bir oyun sürdüğünü bizler de biliyoruz ancak bu gerçek anlamıyla p2w'e girmez.

İyi forumlar.

Son düzenlenen: 29 Kasım 2018
    hopEEE bunu beğendi.

6. darkorbitte vakit harcayıp para ile alınabilen her şeye sahip olabilirsin aslında , indirim ve katlayıcı da sana her şeyi hazır olarak vermiyor , sadece daha az vakit harcayarak full elit olabilmeni sağlıyor , para verip çok kısa sürede gemi fullersin ama çok zaman harcayarak da gemi fullersin , bunun tam olarak p2w olduğunu düşünmüyorum

7. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Eğer bir oyunda para yatıranla yatıramayan arasındaki uçurum fazla ise o zaman p2w olur. İlk zamanlarından son hali yani şu anda olduğu hali büyük oranda p2w durumuna gelmiş durumdadır. Oyunun geneline bakarsanız para yatıranların bir çok şeyi yapmaları yatıramayan oyunculara göre daha kolaydır. Gerek oyun içinde görev yapma , kasılma ve gelişim gösterme :) :D

Soyuz* bunu beğendi.
  8. Soyuz*

Soyuz* User

O konu altında bu durumu açıklayan ben idim ancak sana karşı bir ithamda bulunmadım.
    Yani o kadar zırvalamışsın ki nerden tutsan elinde kalıyor, bir oyunu severek oynuyor olmak onun bazı özelliklerini göz ardı etmemizi gerektirmez.Darkorbit oynaması bedava bir tarayıcı tabanlı oyundur eğer ödeme yapmazsan o dediğin full+full kıvama gelmen yıllarını alabilir. Pay to win demek kazanmak için ödemektir, eğer Darkorbitte ödeme yaparsan kazanırsın.
    Zaten öyle olmuyor mu? ilk çıkan şeyleri oyuna yüklü miktarda nakit akışı sağlayan oyuncular alıyor senin üstünde baskı kuruyor, sen ise aylar sonra sahip oluyorsun.
    Bu oyunu kuran şirket ve insanlar pay to win olarak kurmuş yani senin burda bunu anlamsız şekilde savunman gereksiz.

Ayrıca burda kazandığın kavram zaman olabilir ödersen zamanı kazanır daha güçlü olursun her şeye item olarak bakmak zorunda değilsin sen aylar sonra sahip olacaksın ancak adam ödeyerek zamanı kazanmış olabilir.
    p2w eski oyunların raconuydu, şuan f2p oyunlar gündemde yani istersen 1 milyon dolar nakit koyarsın ortaya alabileceğin sadece elinde sana bir özellik bulundurmayacak skin dediğimiz kaplamalar olur.
    Hakikaten çok ilginç darkorbitin yapımcısını getirsen p2w olarak kurduk oyunu diyecek sen burda neyi savunuyorsun?

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 8 Aralık 2018
    -Star- bunu beğendi.
  9. *******

bu arada darkorbit cıktıgından beri oynuyorum bana bişi yazmayın ögrenecegım bısey kalmadı .

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 8 Aralık 2018
  10. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Lütfen ard arda mesaj yazmayınız. Mesajlarınızı birleştirdim.

Forumda diğer yapımcıların oyunlarından bahsetmek yasaktır. Lütfen tekrar etmeyiniz.

İyi forumlar.
    Merhaba,

Mesajınızı silmek yerine düzenledim ve gerekli cezai işlemi uyguladım. Unutmayın ki bizler bu forumun düzeni sağlayan görevlileriz ve hiçbir kişiye (yönetici veya oyuncu) hiçbir şekilde hakaret veya küfür edilmesine, hatta ima edilmesine bile izin vermeyiz. Tekrarı halinde cezaların katlanarak artacağını hiç bir arkadaşımız unutmasın.

İyi forumlar.

11. nonono20

nonono20 User

Açıkcası ne kadar ılımlı ve net bir şekilde size konuyu açıklamaya çalışsamda tatlı bir dilden bir şey anlamadığınızı bu yazınızda ki ithamlardan anlamış ve kanaat getirmiş durumdayım.

Tekrar ve tekrar söylüyorum;

P2W Para yatıranın alabildiği, para yatırmayanın onu asla alamadığı durumlarda P2W dir.

Kendiniz yine yazınızda söylemişsiniz, para yatırmayanın full+full olması yıllarını alır diye,

E sayın arkadaşım ben kaç defa daha yazacağım size, isterse 10 katı zamanını alsın. Bu p2w değildir, paranla avantaj sağlarsın budur oldu bitti yani. Yazdığını cümlede nerden tutsan elinden kayıyor. Ben size gerçek nedir p2w nin sözlük anlamı nedir anlatmaya çalışıyorum, bana burda para yatıran daha iyi gelişir diyorsunuz da, e bunu bende biliyorum bunu da inkar etmiyorum. Ya yazdıklarımı yarım yamalak okudunuz ya da anlamak istemiyorsunuz, anlaması zor gerçekten.

Çok basic bir örnekle size tekrardan anlatmaya çalışacağım.

Oyuna XXX Adında bir lazer geliyor ve bu lazer diğer lazerlere oranla 10 kat fazla vuruyor.

Bu XXX Lazerinin fiyatı 49 Tl diyelim. Başka hiç bir şekilde temin edilemiyor.

Sadece 49 tl ücretini verip alabilen, oyun içindeki para birimleriyle alınamayan bir itemse ve bunun gibi bir çok nesne mevcutsa ancak o zaman sözlük anlamında ki p2w oyundur bu diyebiliriz.

Yine diğer boş ithamınıza geçelim. Bu oyunu severek oynamanız onun hatalarını göz ardı etmenizi sağlamamalı niteliğinde bir cümleniz olmuş.

Birincisi sen bu oyunu bigpointin kara kaşına kara gözüne mi oynuyorsun ?

Elbette ki sevdiğimiz için oynayacağız. Ayrıca severim de nefret ederim veyahut savunurum da, bunu yargılamak senin veya başkasının haddine değildir bunu bilmenizi isterim.

Ki zaten forumu detaylı takip edersen, bir çok kere oyunun gidişatı konusunda gerek bigpointi gerek forum adminleriyle girdiğim münakaşada 1 gününden tut, 15 günlük forum uzaklaştırması almışlığım vardır.

Bir daha ki sefere size tavsiyem bir ithamda bulunacaksanız, bunu araştırarak ve içi dolu sözlerle yapınız.

İyi forumlar.​

Son düzenlenen: 8 Aralık 2018
  12. -Star-

-Star- User

Zamandan tasarrufta bir p2w'dir.Adı üstünde zaman kazanmak için ödeme yaparsın.Katlayıcı almayan adamın 2 saatte toplayacağını katlayıcı alan adam 1 saatte toplar,1 saat kazanır.Vip almayan adamın 2 saniyede atacağı roketi Vip alan adam 1 saniyede atar 1 saniye kazanır.Bu oyun p2w dostum,kazanılacak şeyin oyun içi eşya olmasına gerek yok.Şayet hayatta zaman kazanmak daha zor.

"P2W Ben ne kadar emek, vakit harcarsam harcayayım senin o parayla satın aldığın nesneyi alamamamdır, ve bu nesnenin sana oyun içinde ek olarak bi özellik getirmesi gerektirmektedir."

"Çok basic bir örnekle size tekrardan anlatmaya çalışacağım.
    Oyuna XXX Adında bir lazer geliyor ve bu lazer diğer lazerlere oranla 10 kat fazla vuruyor.
    Bu XXX Lazerinin fiyatı 49 Tl diyelim. Başka hiç bir şekilde temin edilemiyor.
    Sadece 49 tl ücretini verip alabilen, oyun içindeki para birimleriyle alınamayan bir itemse ve bunun gibi bir çok nesne mevcutsa ancak o zaman sözlük anlamında ki p2w oyundur bu diyebiliriz."

Yukarıdaki yazdıklarına göre katlayıcı örneğini düşünürsek,ne kadar çok zaman harcarsan harca katlayıcı almadan,katlayıcısı olan biri kadar hızlı içerik toplayamazsın.Evet,daha uzun süre toplarsın yetişirsin ama eşit birim zamanlarda düşünürsen bu oyunun p2w olduğunu anlarsın.VİP,katlayıcı,indirim paketleri bu oyunun p2w olduğunun en büyük kanıtlarıdır dostum,bunlara ödeme yaparsan zaman kazanırsın.Bigpoint'e de en fazla bunlar kazandırır.

Son düzenlenen: 8 Aralık 2018
    Soyuz* bunu beğendi.
  13. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Konu tekrardan karşılıklı tartışma ortamı yaratdığından kilitlenmiştir.

Bu durum oyunun GİŞ kurallarında açıkca belirtilmişdir.
    İyi forumlar.

-Star- bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.