Pazar Alanı

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve IDR0 tarafından 9 May 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. IDR0

IDR0 User

Merhaba,

Alışverişlerimizi,almak istediklerimizi ya "Dükkan" ya da "Etkinlik Ödülleri" 'nden alabiiliyoruz.
    Bence bu değişmeli..

Örneğin:
    - Kullanıcı kutu acıyor ve apis/zeta(parcası)/LF-4 cıkarıyor ama bu adam full+full ve hiçbişeye ihtiyacı yok. Elde ediği ürünler bankasında öylece duruyor. Onlardan bir gelir elde edemiyor ya da herhangi bir şekilde dönüştüremiyor. Onlarca videoda gördüm adamların bankasında LF-4/BO2 hatta BO1' ler duruyor, oysa ki bu adam full+ full. Bildiğim kadarıyla "kredi" olarak satmak dışında yapabileceği birşey yok.
    - Etkinlik ödüllerinden daha önce kullanıcıda olan bir ürün aldı ve aynı üründen 2 adet oldu. Diğeri yine bankasında öylece duruyor ve yine aynı olay oluyor.
    - Ya da farklı bir acıdan bakarsak bir ürün için ya o ürünü birleştirecek ya da etkinlikte o ürünün ödül olarak verilmesini bekliyecek. Ki o etkinlikleri kaçıranlar yine başa dönecek ve sırf o ürün için aylarca bekliyecek.

Bence bu büyük haksızlık ve değişmesi gerekiyor (İntel-AMD ticaret politikası gibi) ya da daha açık bir şekilde "Ben ne verirsem onunla oynarsın"( Gercek anlamda) mantığı yıkılmalı.
    Bu şekilde hem diğer oyuncular ellerinde ki ürünleri dönüştürebilir hem de oyuna gerçek anlamda bir yenilik gelir.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda, açıkcası merak ediyorum.

Dipnot:

Biliyorum yazılımsal olarak böyle köklü değişiklikler büyük yankı uyandırmadıkca yapılmaz ki zaten şu laglı durumlarda bile yazılımsal olarak hiçbir adım atılmamışken böyle bir olayın yapılması inanılmaz kücük bir ihtimal olduğunun farkındayım.

Durmus

.SOLOTÜRK. bunu beğendi.
  2. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

Bahsettiğiniz konu daha öncesinde güncelleme ve fikir havuzunda açılmıştır. Konuya buradan destek verebilirsiniz.

İyi forumlar.

3. IDR0

IDR0 User

Öncelikle buna benzer bir konunun acıldığını araştırmadığım için üzgünüm,benim hatam ve yöneldiğiniz içinde teşekkürler.

Açıkcası üzüldüm ki konu halihazırda 2018 yılında acılmış ve süre gelen zamanda hiçbir değişiklik yapılmamış hatta bu konu bir sonucada bağlanmamış. Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bir cevap yok, kullanıclar benzer durumlarından ötürü yakınıp durmuşlar..

Fikir havuzuna acılan her konu bence bir sonuca baglanmalı en azından interaktif çalışma yapılmalı ki kullanıcılar "Aha bak fikirler değerlendiriyor" desin ve diğer fikirler için bir teşvik olur diye düşünüyorum. Yoksa ne bu forumun ne de burada mesai harcayan sizlerin mantıken bir anlamı kalmıyor.

4. _-Thanatos-_

_-Thanatos-_ Guest

Merhaba,

Güncelleme ve Fikir Havuzunda olan oyuncu önerilerinin yeterli ilgiyi görmüş olması ve güncel olması ile gerekli raporlamaları yapmaktayız. Yapılan raporlama sonucunda fikrin gerçekleşmesi durumu Merkez Ekibin elinde olan bir durumdur.

İyi Forumlar.

5. IDR0

IDR0 User

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dilerim ki bir gün bunlar gibi köklü değişiklikleri görürürüz.

Tekrar teşekkürler ve konuyu kapatabilirsiniz.
    Durmus

6. Konu kapanmadan önce bir şey söylemek istiyorum.Açık arttırmanın yanında oyuncuların kendi itemlerini satabileceği bir pazar olsa harika olmaz mı? Uri ile pazar dönse harika olur.İsteyen dükkandan alır isteyen ise pazara girer kendisine uygun olan itemleri daha uygun fiyata bulabilir.Hem oyuna yeni başlayan arkadaşlar için daha iyi olucaktır.Ve bizlerde şu fazlalıklardan az da olsa bir kar ile kurtulabiliriz.

7. uninstable

uninstable User

Suistimale çok açık. :)

8. IDR0

IDR0 User

Suistimale açık olan nedir, ne düşündüğünüzü merak ettim. Lütfen acıklayabilir misiniz.?

Yazdığınız kadarıyla cevap vermek isterim.
    Oyunun sabit fiyat politakasıyla ve size sundukları belirli ürünler dışında herşey "Dükkan" bölümünde ve uridium ile alınıyor. Oyuna yeni başlamış birinin kalkıpta bir ucuş düzeni için 200 bin uridium vermesi sizce olası mı?. Ya da daha açık bir şekilde elinde fazlasıyla bulunan ürünleri akşam yatmadan önce pazara koyup ertesi sabahda elde ettiğin kredi/uridium ile birşeyler almanın ne gibi bir suistimali olur.

Ben konuyu anlamadığınızı düşünerek bu şekilde acıklama yapma ihtiyacı duydum.

9. uninstable

uninstable User

Birincisi konuyu gayet iyi anladığımı düşünüyorum.
    İkincisi oyuna yeni kayıt olmadım, 2010 dan beridir oynuyorum.
    Üçüncüsü çoğu klanlar istedikleri bir hesabı sıfırdan neredeyse eksiksiz hale getirebilecek kredilere sahipler.
    Dördüncüsü daha önceden çok kez dile getirildi daha önceleri de okudum gördüm çoğunluğun ortak vardığı nokta eğer pazar diye bir şey olur ve oyuncular da ellerindeki eşyaları satma işine geçerse bu zaten tamda istedikleri şey olur ve istedikleri hesabın alması adına her şey yapılır.
    Beşincisi oyunun yeni başlayanlara kolaylık getirmesini isterim ama klanların eline düşülmesinin de bir anlamı yok(bence).
    Altıncısı bu kadar yeterli sanırım. :)

10. IDR0

IDR0 User

Maddeler halinde düşüncelerin "Keskin, net ve mutlak doğru" gibi lanse edilmesi sanki maddeler olmadan da kronolojik düşünceler oluşturulamaz algısının olması bana garip geldiği için tepkisiz kalamadım. Forumun amacı bilgi ve düşünce paylaşmaktır hatta bilginiz olsun "Fikir havuzu" diye bir bölüm var ve orada insanlar tıpkı bu konuda da olduğu gibi düşüncelerini paylaşıyorlar.

Ancak yapılması gereken düşünceleri tek kelime(daha önce ki yorumunuzda tek kelimeyle " Suistimale çok acık" diye yazdın) ile eleştirmek yerine, onları geliştirmeli ve bu gelişim üzerine yorumlar yapılmalı sonuçta "Şu,bu.. doğrudur" demek ya da bu yaklaşıma girmek kimseye bişey kazandırmaz.

Cevapa gelicek olursak:
    Bahsettiğiniz herşey ticaretin tam kendisi oluyor ve bunlar kötü birşey değil ki aksine PVP ortamını ve oyuna yeni başlayacakların sayısını inanılmaz artıracak ve etkinlikler dışında oyuna hareket getirecek ve hatta yığınla sitelerden birilerinde itemlerinizi gerçek paraya bile dönüştürebileceksin.
    Sırf 2010 yılında başlamış olmanın ve verdiğiniz emeğin harcadığınız saatin karşılığını 5-3 haritasında 3.yazılım kullanan/ yeni başlayan veya daha düşük seviyelerde ki oyuncuları patlatarak almanın ve bundan haz duymanın, ne bu fikir konusuyla ne de ticaret mantığıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen "Ego" ile alakalı bir durum.

11. uninstable

uninstable User

Pardon 5-3 haritasında görevlerim duruyor, ama almanın zamanı gelmiş demek ki selametle. :)

12. Titan.

Titan. Guest

Merhabalar,

Konu sahibinin isteği üzerine konunun kilitlenmesi uygundur.

İyi Forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.