Pc Donanım Özellikleri

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Tolgahanır tarafından 4 May 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Oyundan zevk alarak oynarmı?

1. Oynar

oy sayısı 2
    13,3%
  2. Oynamaz

oy sayısı 13
    86,7%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba kolay gelsin arkadaşlar
    Oyuna yeniden başlayacam bi arkadaşta pc var onu almayı düşünüyorum
    Özellikleri:
    Eski kasa(VENTO A9 Asus Chassis/
    İntel(R) Core(TM)2 DUO CPU@2.53Ghz
    64bit işletim sistemi
    3GbRam
    Alsam oyunu indirip oynayabilirmiyim bu pc yeterlimidir acaba bilenler yardımcı olabilirmi?

2. Daha detaylı bilgilerini öğrenip yazarsan yardımcı olabilirim, işlemcisi kaçinci nesil vs

Tolgahanır bunu beğendi.
  3. JαbbαŔ

JαbbαŔ User

Dostum aslında bilgisayarın özellikleri oyunun yeterliliği %10 luk kısmı karşılıyor. Ben dükkan işletiyorum şuan piyasası 15bin tl olan
    ryzen 7 ve 2060 super gibi bilgisayarla savaşa katılıyorum 1v1 de bile oyun donuyor o yüzden bu oyunu baz alarak pc almamanı tavsiye ederim.

Tolgahanır bunu beğendi.
  4. tryhardD

tryhardD User

Yani sadece şunu söyleyeyim oyun düzgün kodlanmadığı sürece sahip olacağın PC'nin hiçbir anlamı olmayacak kasmalar ve donmalardan sinir olacaksın. Umarız unity geldiğinde (gelecek mi acaba :D) bu soru cevaplanabilecek...

Tolgahanır bunu beğendi.
  5. İntel(R) Core(TM)2 DUO CPU@2.53Ghz E7200 yazıyor kaçınci ñesil olduğu hakkında bilgim yok

6. smoonrise

smoonrise User

Çok üst düzey bir bilgim yok ama senin durumun için yol gösterecek kadar tavsiyelerim olabilir sana ;

Sistem gereksinimi diye açıklanan ram 4 gb zaten genel olarak 64 bit için 8gb ram önerisi var diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam , 3 gb ile kullanılan işlemciden pek performans beklemenez sanmıyorum yeni nesil yakın olsun eskidir muhtemelen , kasa önü kapalı ve şirket bilgisayları kasalarından biraz hallice yani son derece bu zaman göre önerilmeyecek bir kasa .

Eğer maddi durumun yoksa bile bunu alma üzer seni bekle başka bilgisayar ara , kesinlikle ön tarafı mesh yani fanların önü açık olsun , en kötü intelde 7 nesil 8 nesil amd 1 nesil rx 1200 yada rx 1600 gibi , ram miktarı en az 8 gb olsun ( ilerde ekleme yapmacaksan 2x4 yap dual olsun ama ekleme yaparım dersen tek modül 8 gb al ) , ekran kartının etkisi suan için çok fazla değil onun seçimi çok kötü ve düşük olmadıkça sorun olmaz

Tolgahanır bunu beğendi.
  7. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

İlk olarak bir arkadaşın yazındığı gibi eğer bu oyun veya bu oyuna göre bilgisayar alacaksan hiç uğraşma derim. :) :D 20-30 bin TL'lik bilgisayarda olsa donmadan , kasamadan ve akıcı şekilde sorunsuz oynama imkanına kavuşamazsın. Çünkü bu oyun çokta bilgisayara bağlı değil. Kısmen işlemci , ram ve ekran kartı önemli ama öyle abartılacak kadar değil. Yani oyunun yapılış sistemi + alt yapısı + kodlamalar ve bir birine girmiş katmanlarla kodlamalar oyunu yeterince sorunlu hale getiriyor zaten. Zamanında duyduğum her gelen ekip eklemiş eklemiş ve epey karışık hale gelmişti. Bu oyunun en baştan unity'e göre ayarlanması lazım. Tamamen istemci üzerinden oynanacaksa daha iyi grafik motorları olabilir. Bunları araştırması gereken bizler değiliz ama işte arada araştırıyoruz. :D :)

Bende de Intel® Core™2 Duo E8400 İşlemci 6M Önbellek, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB , 4 GB ram , 1 gb 128 bit ekran kartı vs var. İkinci bir harddisk takıp 64 bit Windows 10 kurdum. Genel olarak işleyişte bir sorun yok. Gayet sorunsuz şekilde Windows 10 ile açıp işlerimi görebiliyorum.

Fakat senin yazdığın sistemde 3 GB ram var. Bu 64 bit için sıkıntı olur. Çünkü 64 bit için @smoonrise arkadaşımızın dediği gibi en düşük 4 gb ram öneriliyor. Tabi ki 6 - 8 vs olması daha iyidir. :D Ayrıca yazdığın sisteme 32 bit Windows 10 olabilir.

Bu arada işlemcinin bir nesli yok. Yani "Eski Intel® Core™ İşlemciler arasında geçiyor.

Tekrar en başta dediğim gibi bu oyuna göre alacaksan 30 bin TL'lik sistem toplasanda alsanda çok fark olacağını sanmıyorum. Şayet genel olarak bir şey alayım arada da oyunu oynarım diyorsan. O zaman bildiğim kadarıyla en son istemciye 32 bit desteği gelmişti. İlla bu yazdığını alacaksanda 32 bit Windows 10 olabilir. Fakat açıkçası çok fazla sistem kullanımı gerektirmeyen işlerle uğraşıyorsan seni idare edebilir.

Aslında bilgisayar daha çok genel kullanım amacına göre seçilmelidir. Yani çok fazla sistemsel işlerle uğraşılmayacaksa yüksek sistemli almaya gerek yok. Genel kullanım ( İnternette gezinme , basit sayılabilecek oyunlar , film - dizi izleme vb ) için 10-15 bin TL'lik sisteme gerek yok. Ayrıca eğer tanıdığın güvendiğin bilgisayardan en azından orta seviyede anlayan varsa toplama daha iyidir. Tabi ki burada da parçaların bir biriyle uyumlu seçilmesi gerekiyor.

Maddi durumlara da bağlı olarak alıp almaya biraz da sen karar vereceksin. :)

8. herkese merhabalar.
    Benim de 4 GB ramim vardı 8 GBye çıkardım ama bir halta yaramadı. ( işlemci i5, nesil nedir bilmiyorum ama 8 senelik laptop, 2,5 Ghz )
    Benim merakımı mazur görün ama malum video sitesinde, adamlar 30 kişilik savaşlara giriyor ama gram donma veya kasma yok. ( Üstelik efektler köklenmiş, irisler vs açık haldeyken) Üstüne bir de video çekiyorlar. Ben oyuna girince 50 fps ile başlıyorum ama 2 dakika geçmeden 10 kişinin arasına girdiğim zaman fps 10 ve aşağısına düşmekte. Bu sorunu ram ile aşarım dedim ama hiç bir şey değişmedi. Nasıl çıkarım bu işten, onu da bilmiyorum. Varsa akıl verecek olan ( ek program, donanım ekleme vs) şu Ramazan ayında benden hayır duasını kapar, ciddiyim :)
    Lag sorunu oldu mu, tüm oyuncularda oluyor, ona tamam. Ama kasma işini azaltmak nasıl oluyor acaba? Yurt dışında olanlara hadi server dersin, internet hızı zibilyon Mpbs dersin de, Türkiye'de oyuna giren adamda bu nasıl oluyor, adam yağ gibi oynuyor oyunu.

9. smoonrise

smoonrise User

Eski sistemim şuan kullandığımdan kaç kat eskiydi bunu söylemek zor netim 35 mgbit o zaman gayet rahat güzeldi oyun dolar 4 küsür civarındayken eski sistem artık tehlike sinyalleri verdiğinden kendi kendine kapanma windows çökmesi v.s bu sistemi aldım alırkende bu kadar yüksek sistem almam sebebim jackpot kazanma darkorbit allstar olma değildi sadece bu oyun amaçlı olsa asla bu kadar yüksek sistem almazdım zaten , ben eski sistemimi sanırım 5 yıla civarı kullandım kısmet olursa bu sistemide en az o kadar yıl kullanmayı planlıyorum ve suan netim başka firma ile değiştim 100 mgbit sonuç ne dersen bende çok daha alt sistemler ile video atanlar var server birleşmesi öncesi başlayan kalabalıkta kasma , yeni açılsa bile portala gelince atlama kapısının aktifliği testlerinde hep lag olması , petin arkamda uzakta yada alakasız yerlerde açılması , mayın bırakma testlerinde mayınların sağıma soluma düşmesi gibi lag sorunları ile boğuşuyorum birde istemcinin mecburi olması ve onunda sorunları eklenince sadece etkinlik için sabır edip giriyorum ve günlük ödüllleri alıp çıkıyorum o kadar . Bu zamana kadar çerez sil bunu sil şunu sil işlemleri hakkında uzman oldum bilmediğim kalmadı yok video çekmek bir yana oyunda 3-5 kişi arasında kalınca lagdan ne olduğu anlaşılmıyor ama dediğin gibi ne botlar lag maduru oluyor ne tutucu açanlar nede daha kötü sistem ile video çekenler anlamak mümkün değil zaten bu aşamada anlamakta gereksiz adil adaletli bir oyun yok oyun akıcı olsa ne yazar .

Öncelikle laptop varsa kesinlikle bir yükselti ile kullan hava akışı sağlansın mümkünse soğutucular ile kullan soğutmaya çoğu fayda etmiyor özellikle yazları ama en azından yerden keser arkası açık olur nefes alır , varsa imkanın iç fanlarını temizlet ve varsa değişmesi gereken termal macun v.s soğutmaya etki eden faktörleri kontrol ettir . 64 Bit için 8 gb öngörüsü var maddi imkanın varsa ve işlemci desteği mevcut ise 2x4 ram yap . Bios ve ekran kartı driverlarını güncel tut ve 3D oynamaka benim gibi sana sorun çıkarmıyorsa görsel olarak 3D olarak oyna oldukça fark oluşur .

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download (İçerisindekileri Sil)

Arama kısmına '' çalıştır '' yaz enter .(İçerisindekileri Sil )
    - %temp%
    - temp
    - Prefetch
    - Recent

Arama kısmına '' cmd '' yaz enter .
    - ipconfig /release
    - ipconfig /renew
    - ipconfig /showclassid
    - ipconfig /setclassid
    - ipconfig /displaydns
    - ipconfig /flushdns

Bu işlemleri uygula oyuna giriş yapmadan önce , şimdilik bildiğim sana aktarabileceğim bilgiler bunlar maalesef elimden gelen bunlar , tüm bunlara rağmen benimde oyunum lag dolu hemde en düzgün olduğu zaman bile var bende lag sorunu düşün lagdan kendi attığım mayının menzilinde kalıp yavaşladığım savaşlar oluyor sen düşün lag ne seviyeden bende :)

ALUCARD-BeRsErK bunu beğendi.
  10. teşekkür ederim :)

11. teşekkür ederim :)

12. şimdi 8 gb yaptım bi halta yaramadı diye bişey yok.ram pc de en önemli etken.tek başına etkili değil sadece.yani pc nin beyni işlemcin düşük, rami 128 gb taksan nolacak.veyahut ramin düşük ,yüksek işlmeci taksan nolacak.4gb ramin var diyelim bunun doluluğu 3.8 civarlarına vardığında kasmalar başlıyor haliyle.veyahut herşeyin yüksek ama yine kasmalar. ama senden daha düşükte yok neednse.örneğin benim kardeşimin pc si benden kat kat yüksek.ama bilgisaayrına hiç bakmaz.indirirde indirir.bir yığın program vs arka planda çalışmaya devam eder.bu pc yi gereksiz yere arka planda yorduğu gibi kimisi interenete açık olduğundan senden habersiz ağ trafiğini de meşgul edebilir.ve bu sırada anlayamadığın kasmalar metdana gelebilir.bunun haricinde;internet kalitesi,modem kalitesi,ağ adaptörü kalitesi de önemlidir.senin anlayacağın birçok etken var performansı etkileyebilecek.8 gb taktım diye üzülme.bende 4 gb geçici hafıza, e8500 beyin kullanıyorum.akşam tarayıcıdan girdim sağolsun bi arkadaş yol gösterdi forumda ve istemci illetinden kurtuldum.boşuna aylartdır sıkıntıdaymışım. tarayıcıda en yüksek ayarlarda 33 fps kalabalığa girdiğimde 20-25 fps lerdeydi.orta ayarlara aldığımda 40-50 fps lerde ve daha rahatım.ama ram düşük olduğundan kısa sürede oynadıkça doluyo ve f5 atmak zorunda kalıyorum.yani 8gb taktım da noldu diye yime kendini.

ALUCARD-BeRsErK bunu beğendi.
  13. smoonrise

smoonrise User

Bilgin olsun sırf merkeze güvenmediğim için tarayıcıdan girmek hakkında konu açıp sordum ve maalesef tarayıcı kullanımı ile oyuna girmek yasak dedi mod ceza verirler mi vermezler mi bilemem bu kadar bug bot hile varken tarayıcıdan girdi diye ceza verilmesi çok matıksız olacak olsada böyle bir ihitmal var çerçevesinde bir açıklama yaptı mod haberin olsun dostum .

14. o moduna slm söyle(!).dün ne yediğinden haberi varmı bi sor.herkesten mod yaparlarsa böyle oluyo.

15. smoonrise

smoonrise User

Eyvallah , şahsıma özel mod değil sadece benim modum değil , denk gelince sende selamını iletirsin seninde sorularına cevap verir diye düşünüyorum .

16. Mineral

Mineral User

Bir daha buna benzer soru sorma lūtfen#cevapları okumak çok uzun sürüyor:D

17. cevabın için sağol, epey yazmışsın. Yimedim :) kendimi elbet ama beklediğimin çok altında performans geldi ama bu da sorun değil. En azından içimde kalmadı, ram fayda edermi diye.

18. Konu kapanabilir

19. .Sancak.

.Sancak. Guest

Merhaba,

İsteğiniz üzerine konu kilitlenmiştir.

İyi Forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.