PC Gereksinimleri

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Dorukfener! tarafından 1 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. TheMaster

TheMaster User

8 GB Lik usb diskiniz varsa videodaki gibi yapın hem daha seri hemde daha kolay format atılır dediğim gibi bilmiyorsanız bilen birinden yardım alın

Kuzey760 bunu beğendi.
  2. Bir de chrome de envanter operadakinden daha güzel daha parlak gözüküyor neden acaba?

3. TheMaster

TheMaster User

O konuda bilgim yok malesef :)

4. yan sekmede şarkı çalıyo ben diğer sekmede oyun ynuyorum sürekli duraklıyo şarkı operada chrome de olmuyo bi sıkıntı var. Bir de senin dediklerini yaparsam windows 8.1 pro uefi li bir şekilde. Üstüne de 4 gb daha ram alsam, 1080p de video çekebilir miyim rahatça?

konu güncel :)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 2 Şubat 2015
  5. kardeşim meraba :) senle skype vb. yerden konuşma imkanım var mı. Test arenada karşıma çıktın tardis diye :)

6. TheMaster

TheMaster User

DORUK|C★|(Global Avrupa 2) sen misin ? :)

7. evet, ilk vsden sonra seprom bitti sepromsuz savaştık :D

8. TheMaster

TheMaster User

iki tarafta agırmı sende ? :D

9. yok tek ağır var da ts veriyim orda konuşalım veya skype?

10. TheMaster

TheMaster User

Ts ver geleyim kardeşim :)

11. Kardeş ben dual core pc de oynuyorum ve seninkinden çok düşük bir sistem olmasına rağmen akıcı oynuyorum :D

Neyse şimdi işlemcin 3. nesil hasvell sanırım işlemcide sıkıntı yok.

ram e takviye iyi olur 2 gb yada 4 gb daha artırabilirsin... bu arada ram tipin nedir ddr 3 mü 2 mi ? tahminimce ddr3 dür...

işletim sisteminin 32 bit olması tam performans alamayacağın anlamına gelir neden dersen 64 bit daha hızlıdır.

ekran kartı kötü değil ama akıcı oynamak istiyorsan ekran kartını biraz daha iyi almanı öneririm.

İşletim sistemi ve ufak bir kaç öneri:

Başlat -> ara kısmına msconfig yaz -> başlatmaya tıklayıp gereksiz programların başlangıçta açılmasını önlersin buda %30 performans artışı demektir. işlemcin ve ram in gereksiz program olmadığı için fazla yorulmayacaktır.

Denetim masasından kullanmadığın programları silmeni öneririm.

pc de virüs olabilir kaspersky , kingsoft anti virüs yada norton gibi programlar kullanarak ve onları güncelleyip tam tarama yapmanı öneririm. Ayrıca oyun oynarken anti virüsü kapatmanızı öneririm kasmalara sebebiyet verebilir...

Oyun esnasında gereksiz programları açık tutmamanı ve oyun açıkken arkada başka tarayıcı olmamasına dikkat et fps yi düşürür.

ekran kartını bütçen varsa yenilemeni öneririm ram e kesinlikle takviye edilmesi gerekmektedir.

ccleaner wise registry cleaner gibi programlar kullanarak makinanızı hızlandırın.

Driver booster ı indirerek ekran kartı gibi donanımların driverlarını güncellemeni tavsiye ederim.

Son düzenlenen: 18 Şubat 2015
    BlackGhost™ bunu beğendi.
  12. Benim sistemimin durumu yaş ama kasmadan oynayabiliyorum :) (DO harici program açık kalmadıkça)

960 MB RAM - 1 GB ekran kartı var gerisini siz düşünün..

13. Ayrıntılı cevap verdiğin için teşekkür ederim öncelikle,

Tek tek ben de yeni cevaplarımı yazayım :D

32 biti değiştirip formatlayıp 64 bit yaptım, java flash vb programların da tarayıcının falan 64 bit versiyonlarını indirdim. 4gb ek ram aldım ikisi de ddr 3 toplam 8 oldu. Win 8.1 Pro kurup crackledim. Gereksiz program yok daha yeni format attığım için. Açılış hızlandırma önerisi için teşekkür ederim. Eset smart security lisanslı antivirüs var hergün 2 kez tam tarama yaptırıyorum. Bir virüs çıkmıyor çoğunlukla. CCleaner hergün kullanıyorum kardeşim :). Zaten oyun açıkken de ts den başka program açık olmuyor. AMD nin özel programı var onla kontrol ediyo pc her hafta otomatik yeni driver update geldi mi diye. Çok teşekkür ederim. Bende genelde kasma olmuyo fakat 20 geminin arasına girince savaşırken fps 20 lere falan düşüyor o beni rahatsız ediyor. Ekran kartı için ne önerirsin, bütçeyi sıkıntı etmezsek?

14. Kardeşim alacağın kart fiyatına göre değişir bütçe önemlidir.

Eset o kadar sağlam koruma sağlamıyor verdiği virus alarmlarının %70 i yanlış hatalı alarm oluyor.

Kaspersky diyeceğim ama pc yi acaip kastırıyor.

Kingsoft bedavalar arasında iyidir beni sality belasından kurtarmıştı.

Bana göre bazı avler bir işe yaramıyor bu gün telefonuma bir pop up virus botu bulastı kaç tane av indirdim işe yaramadı safarinin verilerini sildim düzeldi. Elle silmek daha iyi.

Şimdi kardeşim 20 geminin arasına girsen fps gene düşer nedeni ise DO nun flash player ve java tabanlı olmasıdır. Oyun artık kendini kaldıramaz hale geldi 2009 da istilada 100 geminin arasına girerdim anca kasardı p4 işlemcili sistemim ile zerre sıkıntı çekmedim.

Yıllar geçti sistem seviyeleri yükseldi kasmalar hatalar arttı.

Kasa kullanıyorsan kasayı hava alacak yere koymanı öneririm havayı her yerden çekecek şekilde açık olmalı soğutma önemlidir fps ye de etkisi vardır.

Crackli işletim sisteminde cracklemede hata yaparsanız sistem doğru çalışmaya bilir crack pek sağlıklı değil hata almıyorsanız kullanmaya devam :)

Çoğu kişi crackli işletim sistemlerinin iyi çalışmayacağını sanır %50 doğrudur.

Nedeni crackde en ufak hata işletim sistemini yakabilir dikkatli olmak lazım ama bu hata 10000 de 1 bi olasılıktır.

İşletim sistemi düzgün çalışıyorsa zaten sıkıntı yoktur.

Son düzenlenen: 20 Şubat 2015
  15. Şunu anlammıyorum neden bende kassmazken (çok nadir kasıyor) bazı kişilerde oyun kasıyor.Üstelik sistemlerinin benimkinden daha iyi olmasına rağmen.

16. Ttnet kullanıyorlarsa pingden kasma yapıyor olabilir. Ttnet biraz sinir bir şey ben teledünyalıyım gayetde memnunum.

Pc De virus olabilir.

makinanın ici tozlanmistir.

Bir cok olasilik var.

17. Anlattıklarının hepsi olabilir.

Ama aslında alattıklarının hepsi bende var :)

4 senedir virüs taraması yapılmıyor ,

5 senedir kasanın içini açmıyorum tozunu , pisliğini alıym diye.Şimdi açsam kasanın içini böcekler yuva yapmıştır :)

İnteret 75 GB'ye kadar hızlı kota dolunca hız düşüyor sayfalar yavaş yükleniyor ama oyunda sorunsuz oynatıyor (bazen oyuna bağlı sorunlardan kasma yapıyor o ayrı bişi herkeste oluyor bu oyundan kaynaklı kasma)

18. Makinayı öldürürsün sen :D yalan yok :D

içini açıp bi temizle derim.

bi kasper indir yada kingsoft indirip tam taramaya al derim makinan canlansın :D

19. Uğraşmak istemiyorum :D ama en baştan sağlama alsaydım 10-12 sene giderdi herhalde 7,5 seneyi doldurcak hayırlısı :) Sağlam çıktı.

Ben bi ara temizleyeyim.Kurutma makinesi mi daha iyi yoksa süpürge mi ? Kasa temizleme tecrübem yokta :p:D

20. Parçaları sökmeden temizlemek istiyorsan elektirikli süpürge iyidir.

Elektrikli süpürgeyi düşük güçte çalıştırarak tozunu almanı öneririm.

Dikkat edilmesi gereken noktalar:

1. Elektrik bağlantısını kes ve 5-10 dakika boyunca bekle elektrik enerjisi azalsın.

2. Etrafta su gibi iletken sıvılar bulundurma.

3. Elektrikli süpürgeyi parçaların üzerinden 3 cm gibi boşluk bırakacak şekilde temizlemeni öneririm yani bastırma arada boşluk kalsın.

4. Bi toz maskesi lazım olur.

5. Plastik eldiven takılmalı. (eldiven ile maske tozdan korunmak için. Allah korusun mikroplar hasta edebilir.)

6. Kasanın kapakları hafif nemli bezler ile temizlenmeli (üstüne hafiften cif gibi deterjan sıkabilirsin 1 ıslak 1 kuru 1 tanede bulaşık süngeri olsun kasanın yan kapaklarını kast ediyorum içinde ki paraçalara uygulama sakın :D )

7. Parçaları sökeceksen ince yerler için sulu boya fırçası gibi bir yumuşak fırça ile ince yerlerin tozunu alabilirsin.

8. Temizlik tamamlandıktan sonra kasanın içi iyice kontrol edilmeli yabancı bir materyal varmı diye kontrol edilmeli aski takdirde makinada kısa devre oluşabilir.

9. Parçaların yerlerini bilmiyorsan sökme derim.

10. İşlemci soğutucusunu söküp temizleyeceksen çok hasas davranmalısın bir kere ben mandalı açmaya uğraşırken elimde kaldı :D

11. Kasa kapaklarını temizledikten sonra kuruması için beklemen gerek kuruyunca takabilirsin.

12. kasada plastik toz filtresi varsa sök bir işe yaramıyor kir biriktirir.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.