Pc kasma sorunu işlemci hızı

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ●√↔F♥Я↔VΞNĐΞTTΛ●тüяк tarafından 15 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. s.a herkese kolay gelsin ben oyunu asus laptoptan oynuyorum i3 işlemci
    normalde işlemcim 2.4 ghz di oynadığım oyunlarda kasma sorunu nerdeyse yoktu ama bi arkadaş fan fazla çalışmasın ses çıkartmasın diye ayar yaptı hız 1.15 e otomatik olarak düşüyor . güç ayarlarından kaynaklanmıyor işlemcinin ayarını değiştirdikten bi kaç dakka sonra tekrar 1.15 e düşüyor .
    dark orbiti oynarkende cubiyi kasmadan dolayı göremiyorum yardım edin lütfen

2. Nefes

Nefes User

Merhaba

Pc Ayarları ile oynamak pek iyi bir şey değil normal ayarlarına geri getirmelisiniz ayardan önce bu sorun bu kadar olmadığını sanıyorum birde laptoplar oyunda iken gücü kendi ayarlayabiliyor fanın fazla çalışmasını engellemek bu tür sorunları beraberinde getirebiliyor arkadaşınız her ne kadar size iyilik yapmış olsa da bence zaten bir laptop'un ömrü en fazla 3 bilemediniz 4 yıldır bu süreden sonra takılmalar donmalar ve pc kasmaları çok doğaldır sizin pc niz yeni olabilir ben ömür açısından bu şekilde bir açıklama yapmak istedim ama ayarlarınızı normal yapınız.

3. teşekkürler modum ama bilgisyarı alalı 1 sene oldu ve prize takılı %80 şarj doluyken oynyorum darkorbiti . eskiden çılgın cubi haricinde bi kasma yoktu cubi keserken şimdi ise aegiste can basamıyorum desem yeridir . bu ayarı da hem biostan olsun hemde güç ayarlarından olsun düzeltiyorum ama 2-3 dk sonra 1.15 ghz ye geri düşüyor. nedenini anlayamadım internettede bulamadım bi türlü kafayı yicem pc yüzünden :O

4. Nefes

Nefes User

Merhaba

Konuyu biraz araştırdım hız düşürülmeleri anladığım kadarı ile normal cd den yükleme ve indirmeli online oyunlarda pc nizi hızlandırmaya ve sıcaklık açısından bir düşüş sağlamayı gerçekleştiriyor,normal bir oyunu açtığınız da fanlarınız online bir oyunu oynarken olacağı gibi çalıştırmıyor isterseniz deneme yapabilirsiniz siz şimdi bios ayarı yaptığınız için sistem hangi kanala yada oyuna girerseniz girin otomatik olrak yüksek dereceleri aşşağıya çekiyor buda normal oyun ile online bir oyun arasındaki farkı açığa çıkartıyor,darkorbit online oyunlar arasında en fazla ram kullanan ve grafik açısından biraz daha zengin olan bir oyun olduğu için ve indirmesi olmadığından anlık veriyi kullanıyor buda sonuç olarak sistemi yoruyor ve fanları en yüksek seviyede tutuyor farketmiş olmalısınız ki eskiden fanların sesini duyuyorken şimdi belkide nerdeyse yok denecek kadar az olduğunu hissedebiliyorsunuz,maalesef yapmış olduğunuz ayar pc nizi normal kullanımda ve indirmeli oyunlarda iyi ama darkorbit ve darkorbit gibi indirmesi olmayan oyunlarda keskin bir düşüş yaratıyor yapacak tek şey ayarlarınızı ya eskisi gibi yapacak yada bu şekilde oynamaya devam edeceksiniz size elimden gelen yardım bundan fazlasının dışına çıkamadığı için üzgünüm kolay gelsin.

5. teşekkürler modum kesinlikle bende bu sorundan muzdaribim . format atıcam attıktan sonrada bi umut eski ayarlarına döner laptop oldugu için anakartı açıp biosa reset atmakta zor o yüzden tek umut format . yardımınız için tekrardan teşekkürler iyi çalışmalar.
    Kilitlenebilir .

6. Nefes

Nefes User

Merhaba

Umarım az da olsa birşeyleri ifade edebilmişimdir ben teşekür ederim kolay gelsin.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.