PC yavaşladı

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ☼»Ŝ•Σ•R•F•R•İ•Ĉ«☼ tarafından 20 Mart 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. ÈrroR_™

ÈrroR_™ User

benimki windows7 yukluyrum ust surumleride:)dxdiag ekran kisminda directx ozellikleri 3 ude etkin mi. 3d hizlandirma kapali ise yuklemiyordur.evvelki kurulumdan birseyler eksik neticede fps icin flash + flash sistem eklentisi ve directx ayrica ekliyorum .

2. DirectX 11.2 yi sadece WinUpdateden kurabiliyorsun. Ayarlardan Güncelleme bölümünü bulursan gelişmiş ayarlardan diğer windows ürünlerini al seçeneği olacak, onu işaretle ve denetle :)

3. Hepsi etkin.
    Ayar yaptım şuan denetliyor ama bir şey çıkacağını sanmam.

2 güncelleme aldı ama directx'le alakası yok. Neyse ben çıktım iyi geceler.

Son düzenlenen: 20 Mart 2016
  4. İşlemci sıcaklığını ölçen programları (core temp) dene ve işlemci yükünü kontrol et.
    Donma devam ediyorsa farklı bir HDD kablosu denemende fayda var. PSU sorunuda olabilir.

Kasma hangi değişiklikten sonra başladı, durup dururken mi ?

5. Sıcaklıkları iyi durumda bi ekran kartı 56-60 derece oluyor oda oyun oynarken. İşlemci yükünü nasıl kontrol edecem?

Pc gün geçtikçe hızlanıyor gibi win10 formatı atmıştım buda zamanla uyum sağlıyor. Yinede darkorbit oynanmıyor önceden süperde olmasa akıcı oynuyordum şimdi yerinden zor kıpırdıyor.

Sorun bir gün pcyi açınca her şey geliyordu 5-10 sn sonra tıkladığım her şey donup kalıyordu 3-5dk sonra düzelip işime bakıyordum ama en kısa sürede format attım ve sorun devam ediyordu fakat bir şekilde düzelttim bu seferde oyun donar oldu.

6. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Bilgisayarın Dos bölümünden sıcaklık ayarlarına bakın.
    İndirdiğiniz proğramların sıcaklık ayarı yanlış olabiliyor.

Keyifli forumlar.

7. Bence doğrudur. Oda sıcaklığına ve kasanın konumuna bakarsak sıcaklığın yüksek olması zor.

Sanırım oyunu bozdular o yüzden kasıyor.

8. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Bilgisayarınızın dos bölümünden girip sıcaklı ayarına bakarsanız daha faydalı olur.

İşlemcinin altında bulunan ısı iletişim pastası bazen azalabiliyor.

Buda işlemcinin kısa sürede ısınmasına ve bilgisayarınızın donmasına sebep olabiliyor.

Keyifli Forumlar.

9. 9 yıldır işlemcinin macununu değiştirmedim ve şuan var mı onuda bilmiyorum :D

ÈrroR_™ ve BlackGhost™ bunu beğendi.
  10. Isı hafife alınacak bir konu değil.

Benim 8 yıllık rahmetli macunsuz 2-3 hafta dayanmıştı.
    Farklı harddisk kablosu denemende faydalı olabilir.

İşlemci yükü, ısı, fan dönüş hızı, ekran kartı ve ram kullanımı vb. bilgileri gösteren programlar çok. Ben MSI Afterburner kullanıyorum. Ama sadece oyunlara girildiğinde değerler ortaya çıkıyor.

Araştırıp kendine uygun programı indirebilirsin.

11. Yedekte harddisk kablosu yok.

Win10 Home sürümüne geçtim şimdilik pc iyi durumda fakat darkorbit berbat durumda. Sanırım oyunu daha üst seviyeye çektiler.

İlgilenen herkese teşekkür ederim. Konu kilitlenebilir.

BlackGhost™ ve ÈrroR_™ bunu beğendi.
  12. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Konu isteğiniz üzerine kilitlenmişir.

Keyifli Forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.