pet yakıt protokolü...

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ZamanınEfendisi[TR] tarafından 17 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. selamun aleykum...
    şimdi normalde hiçbirşey (modül,protokol) takılmamış 15 level bir pet,dakikada 1+(pet level*2)+(protokol*2)+(modül*4) formülüne göre 1+30+0+0=31 yakıt harcıyor.45.000 uri değerindeki level 3 (dakikada %4 yakıt harcanası indirimi) yakıt protokülünden petimize 12 adet taktığımızda ise; aynı formülden 1+30+24+0=55 yakıt harcar dakikada.donatılmış %4*12=%48 düşsek bu hesaplamadan 28,6 yakıt/dk gibi bir hesap çıkıyor.şimdi ben protokol donatmadan 31yakıt/dk harcarken,donattığımda 28,6yakıt/dk harcıyorum.ve yakıt düşsün diye harcadığım masraf 45.000*12=540.000 uri.protokole verdiğim uriyle yakıt alsam daha karlı gibime geliyor.
    şimdi sorum şu:
    BURADA MANTIK YADA AKIL NERDE? VEYAHUT BAŞKA TÜRLÜMÜ HESAPLANIYOR?

adalet bunu beğendi.
  2. eray

eray User

yakıt protokolü bence çok çok çok uzun sürede kendi masrafını karşılayacak bir protokol.bunun yerine radar alman daha mantıklı olur diye düşünüyorum.hesap konusunda da modların cevabını beklemek lazım

3. radar aldım zaten arkadaşım.yakında fullemek üzereyim radarlarımı.benim de mantığım ve aklım bu yönde ilerledi.çokta işime yaradı.bu konuda merakını gidermek isterim.yakıt protokolünü almak istememdeki amacım ise; şayet karlı bir formülle çıkarlarsa karşıma, pete yerleştireceğim lazerlerden npc kesiminden faydalanmak istememden kaynaklanıyor.az değil 10 slotu var.hadi lf 4 üm yok diyelim.10 lf 3 koysam 1500 ek vuruş gücü demektir.fakat oyunda olduğum sürece hemen hemen sürekli açık kalacak demektir.normal yakıt harcamasıyla full depo 26 saat gibi idare ediyor.fakat bunun dıştan gelen olumsuz etkenleri de var.sadece açmak bile 31 yakıt demek.bu da modülsüz hesaplama.petin kesilmesi var.osu var busu var.npclerden gelecek gelire baktığımızda,kar etmek istiyosam ben bunu en aza indirgemek zorundayım.yakıt protokolünü taktığımda şayet protokol farklı işler ve yakıt formül hesabına işlemez ise bu iyi.çünkü neredeyse yarısı kadar tüketir pet.verdiğin onca emeğe, paraya değer.16 gibi tüketir dakikada.bu konudaki de merakın giderilmiştir umarım.

4. Nefes

Nefes User

Merhaba

Şu var açıklamalariniza katiliyorum ama denildigi gibi uzun vadede işe yaramaktadir ama şöyle bir durum var siz sürekli acık birakildigindaki hesabi vermissiniz petin kamikaze modulu sizin bu hesabinizi alt ust edebilir cunki kamikaze atimlarinizda daha cok yakit harcamaktadir zamanin efendisi arkadasimiz gibi yapar ve sadece kasilmaya yardimci olmak adina kullanirsaniz dedigi gibi cok faydali ama kamikaze kullanacaksaniz bu yarari pek hissedemeye bilirsiniz bende de 2 tane var ve kasilmalarda bile etkisini az da olsa göstermekte ama kamikaze olayinda pet hissedemedim yaptiginiz hesabi kasilma yönünde kullanirsaniz denildigi gibi uzun vadede protokollere verilen uri maliyetini karsilayabilirsiniz.

Keyifli forumlar

5. ben size katılmıyorun nefes moderatör.kamikaze konusnda katılıyorum.kasılma konusunda katılmıyorum.full protokol ile protkolsüz yakıt tüketimi ilk mesajımda yazdım bakarsanız.arada sadece 2,5 gibi fark var.vereceğin paraya baktığında bu hiçbir şeydir yanılmıyorsam.tabii bunun başka bir hesabı yoksa.şimdi başka bir konudan bakalım.mesela güçlendiriceler vs.yüzde eklemelerinden yola çıkalım.kalkan ve dp hesapları ayrı türlü,vuruş gücü hesapları başka türlü hesaplanıyor sanırım.öyle değilmi?şimdi merak ettiğim bu olay burdada geçerlimi.toplamından % de hesaplamasımı var yoksa,yoksa eklemeli yüzde hesaplarımı var.

6. Nefes

Nefes User

Merhaba

Gemi için alınan güçlendiriciler pete bir etkisinin olmadığını düşünüyorum ama denemeden de bir şey diyemiyorum çünki bende full bir pet var yaratık ve rakip oyunculara verilen hasara göre hiç farketmedim etkisini olabilir dediğim gibi denemeden bilemiyorum yakıt olayına gelince ben sizi örnek göstererek açıklamamı yapmıştım oysaki çünki bu peti şuan bu özelliklerde kullanan sizsiniz bende 2 tane var ve ben fark etmiyorum derken 2 tane olduğu için uzun vadede olabilir demek istemiştim sizin gibi kullananlar var ise yoruma açıktır onlarda sizin açıklamalarınız doğrultusunda fikirleri bir ise evet dediğinizin doğruluk oranı artıracaktır size tabiki doğru değildir demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Keyifli forumlar dilerim.

7. örnek verirken güçlendiricilerin pete olan etkisinden bahsetmemiştim.gemimizin kalkan ve vuruş gücü hesaplamalarını örnek vermiştim.benim hatam.gemi olduğunu belirtmeliydim.her neyse.inşallah bu konuda bir çalışma yaparlarda,uzun vadede maliyeti çıkarmak gibi hesaplamar yapmak yerine kısa vadede kazançlar sağlamamnın yolunu bulmuş olurum.çünkü slotları açıyorsun maliyet.protokol maliyet.epey uğraş gerektiriyor.emek lazım.ne için,protokollerin maliyetini uzun zamnada çıkarabilmek için mi.fikir&update yazmıyorum.yazıyoruz pek bir sonuç alamıyoruz.olurda sizlerin de fikri yatar.bu konuyu merkeze iletirsiniz.memnun olurum.bu konu benim gibi orta düzeyde oyuncuların gelişimine katkı sunabilecek bir konu aslında.yinede ilgilendiniz.teşekkür etmeden geçmek istemedim.

8. -.hayalet.-

-.hayalet.- Guest

Merhaba ,

Modumuz güzel güzel açıklamış protokolleri illa alacaksınız diye bir kuralda yok sonuçta hepsini koyacak slotta kullanımı ve alıp almamakta özgürsünüz.

iyi oyunlar

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.