Prometheus ve magma

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve BlueSparkk tarafından 16 May 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. BlueSparkk

BlueSparkk User

Merhabalar.
    Şimdi aklıma bir soru takıldı.
    Geliştirilmeli prometheus lazeririnin hasar 217,5.
    Geliştirilmesiz Magma lazerinin hasarı 230 + 5 pvp hasarı yani 235. bunu geliştirdiğimizde 242,5.
    Bu durumda Magma lazeri prometheus tan daha fazla vurmuş olmuyor mu ?
    Tamam Prometheusun 5 saniyede bir hasar bosunu var. Ama Magmanın 242,5 hasarı sabit.

Örnek olarak şöyle söyliyiym. Hasarı kafamdan sallıyorum. prometheus diyelimki 200.000 vururken 5 saniyede bir 300.000 vuruyor. (mesela)
    Ama magma lazeri 250.000 hasarı sabit vuruyor. Yani 5 saniyelik bir kaybın yok.
    şimdi toplam olarak şöyle hesaplayalım. Lazerlerin saniye başına atış yaptığını düşünür isek;

Prometheus 5 saniyedeki içerisindeki toplam hasarı. 200.000 * 4 800.000 + 300.000. yani 1.100.000

Magma 5 saniyede içerisindeki toplam hasarı. 250.000 * 5 1.250.000 oluyor.

2. _Zeronix_

_Zeronix_ Guest

tamam ama lazer yüzdeleri bu kadar stabil değil, bi vuruşun 65k vururken diğer vuruşun 85k vurabilir,bu kadar kararsız bi ortamda 5. saniyedeki hasarın önemi çok fazla, üstelik savaşlar bu kadar kısayken anlık hasarını rakibe boşaltınca rakip bi afallıyor. Savaşlara rsb ile başlayınca ilk vuruştan 200-250k hasar çıkıyor. Prometheus burda 5. saniyedeki hasarıyla açık ara önde
    Ha ne zaman ki lazer vuruşları stabil bir hal alır net bir şekilde hesaplara uyar, işte o zaman tartışmaya başlayabiliriz bu konuyu

okan bunu beğendi.
  3. BlueSparkk

BlueSparkk User

Hadi beeee, ben hasarın stabil olmadığını hesaba katmamışım :D Doğru bak bu konuda haklısınız :)

4. muhbirler

muhbirler User

sana şunu söyleyeyim kardeşim ben genelde irislere 20 pro koyuyorum gemide ise 15 karışık gelişmiş LF4 oluyor genelde magma ve yansıma karışık full destekle ben 60k ya kadar sab kullanabildim pro lazerler sab cephanesinde işlevsel değil yani sab lazrini katlamaz

5. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

Savaşlarınızda magma kullanırsanız daha yüksek bir vuruş elde edebilirsiniz fakat diğer arkadaşların da söylediği gibi vuruş değerleri stabil olmadığından prometheus lazerinden vazgeçmemenizi öneririm ama yine de seçim size kalmış.

İyi forumlar.

BlueSparkk bunu beğendi.
  6. için rahat olsun gelişmiş magma prometustan daha iyi savaşlarda.o dalgalanmalar pronun 5. sn dede geçerli.o stabil dediğiniz şey proda daha az.yani kararsızlığı daha fazla %25.gelişmişlerdeki kararsızlık %20.pronun avantajı arkadaşımızında dediği gibi ilk vuruşta saklı.direkt bonusla başlıyor.yani savaşa rsb ile başlayınca sana üstün avantaj sağlıyor haliyle.ama diğer 5.sn den kurtulma şansın var bir insta basabilirsin mesela.diğer taraftan yine arkaaşımız dediği gibi proda bonusa sab dahil değil özel cephaneymiş.oda büyük dezavantaj.yeri geliyor savaşta oyuncu petinden yada npcden veya düşmandan sab çekebiliyor.yaini işe tek taraftan hasar yönünden bakmamak lazım.çeşlitli etkenler yani avataj ve dezavantajlar var. lazerleri buna göre seçmek lazım.yine ark. dediği gibi diroite 20 pro koyabilirsin gemiye magma veya hp sana kalmış.veya kullandığın gemini dpsi yüksektir.20 hp kullanırsın bu sana extra %10 dp bonusu verir.gerisi pro veya magma.kısacası senin oynama ve kullanma şekline bağlı.öreneğin şimdi modüllerle g champion savaşlarda %15 vuruş değerine ulaştı toplamada.haliyle burdaki 5.saniye bonusuna etkisi daha da arttı.fakat dp si daha az enforcerden.diğer taraftan enforcerde %15 hasar fakat dp bonusu da var buna hp magma veya hp pro karışımı faydalaı olablir.kendi oynama tarzına göre belirlemen daha akıllıca olur lazer seçiminde.neye ihtiyacın varsa ona göre hareket et.kalkana ihtyacın varsa ona göre gemini seç.savunmaya ağırlık ver geminde.hp kullan mesela.

7. İyi de pronun 5.saniyedeki hasarı dahil yine geliştirmeden etkileniyor.

Pro:210+210+210+210+410=1250
    Magma:235+235+235+235+235=1175