Pushing Cezası

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve bilinçlitüketici tarafından 7 Mart 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Aydın_36

Aydın_36 User

Bende bu konuyu okuduktan sonra oyuna girdim,amacım belli,oyun oynamak. Palladium haritasına girdim,hafta sonu için gg toplamaya çalışıyorum.Adam gelip kesiyor,bir daha kesiyor,bir daha kesiyor,ben haritaya atladıkça kesiyor.'' Abiciğim tamam kestin,bırak oyunumuzu oynayalım '' diyorum, '' görev var '' diyor.Gidip oyunun en dandik gemisi olan Phoenix alıyorum,belki kesmez diye,yine kesiyor,kesiyor da kesiyor.15 defa falan kesti sıkılmadan.Bu konu aklıma geldi,durumu Support'a bildirdim,aldığım cevap '' aynı oyunculara patlamayınız/patlatmayınız '' ??? Patlatma kısmını anladım da '' patlamayınız '' ne demek ya ? Ne yapmam gerekiyor yani benim ? O eleman haritada olduğu sürece girmeyeyim mi o haritaya ?Ne yapıyım yani oyundan mı çıkayım sırf o eleman kesmesin diye ? Gerçekten bu duruma getirilen çözüm bu olabilir mi ya ? Patlıyorsan girme oyuna :)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 8 Mart 2019
    Timur, whiteOrbit ve bilinçlitüketici bunu beğendi.

2. Desteğin için teşekkürler supporttan gelen cevap hala duruyorsa paylaşabilirmisin hepsini tekrardan supporta yazıp göndericem dediğin gibi adam seni 15 defa kesmiş ama cevap patlamayın oluyor ben iddia ediyorum herhangi bir hesabı 15 defa kestiysem gün içerisinde oyunu bırakıyorum ama yok cevap yok herseferinde geçiştirici cevaplar senin benim hakkımı aramamızı istemiyorlar susun yeterki bezdirme politikası, oyuncuya yardım etmek yerine daha cok sinirlendirip bezdiriyorlar.

3. ufak bir uyarı ; support ile olan görüşmeler özeldir. Açık ortamda paylaşılması veya ikinci kişilere ulaştırılması yasaktır ve çeşitli cezalar alabilirsiniz :) Ben yıllar, yıllar evvel öyle bir hatada bulunmuştum :D haklıyken haksız duruma düşüp birde bunun için uğraşmayın :)

.Paradoks. bunu beğendi.

4. [ЯΛJФЛ_ЯФЛÐФ]-TR, Uyarın için teşekkürler fakat bu çıkmazın içinden nasıl çıkacağız birisinin bu konuya artık el atması lazım herzaman söylüyorum benim başıma gelmez demeyin malesef geliyor ve malesef akıl sır erdiremiyorum bu yaşanan olaylara

whiteOrbit bunu beğendi.
  5. Valla kardeşim sistem şu. (samimiyetine güvenerek kardeşim dedim yaşını bilmiyorum)

ya bu koyunu güdecen yada bu diyardan gidecen. Oyunda ve yöneticiler arasında birçok uyuşmazlık mevcut. En nihayetinde şunu unutmazsak sakinliğimizi koruruz, herkes bir birey ve buradakilerde bir şirketin emir kulu. (kendileri ile çelişseler bile de bunu :D )

inan, az önceki cevap yerine baya uzun bir mesaj yazmıştım sildim. küfür veya argo yoktu içerisinde :) gayet güzel bir dille yazmıştım ama sildim. neden sildim peki ? 3 soru sordum kendime :) neden yazıyorum ? defalarca yazdım elime ne geçti ? ve son olarak kimi kime şikayet edeceğim ? sen ne ilksin ne son olacaksın. sonuç olarak buradan da sana defalarca cevap vermeye çalışacak kişide belirli şeyleri kabul ederek, aylık bir meblağ karşılığında gönüllü olarak çalışıyor :) Ben hiç hatırlamıyorum ki forumda paylaştığımız birşey yapıldı :) Benim, bu şirketin bir diğer online gemi oyununu oynayan arkadaşım, seneler önce böyle bir şikayet dile getirdiği için bütün bigpoint portalallarından hesabı silindi :) community managerdı :) beğenmiyorsan oynama dedi ve sildi :) silende gitti. silinende :)

kısacası şu, gücümüzün yettiği kadar varız. benim arkadaşımın resmi makamlarda hakkını savunacak gücü yoktu. öyle kaldı olay.

senin kışkırtmak için vermedim bu örneği, şuan ki kimseyide zan altında bırakmak istemiyorum.

uzun lafın kısası şu, GERÇEKTEN bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorsan, ve GİŞ e aykırı bir SUÇ işlemediysen ve gücün gerçekten varsa resmi makamlarca arayacaksın hakkını. ben başkada bilmem. sizlerede tavsiyem bu olur.

Son düzenlenen: 7 Mart 2019
    Aydın_36 bunu beğendi.
  6. Aydın_36

Aydın_36 User

Support'un gönderdiği cevap dediğim gibiydi '' aynı oyunculara devamlı patlamak/patlatmak yasaktır,ceza alabilirsiniz '' Sizin yaşadığınız sorunla çok alakalı değil belki ama benim bu mesajdan anladığım,oyun içerisinde nasıl ki güçlü gemiler güçsüz gemilere oyun oynama şansı tanımıyorsa,Destek (!) ekibi de aynı kafaya sahip.'' Devamlı patlıyorsun madem girme oyuna '' diyorlar kısaca :) Bu arada umarım yaşadığınız sıkıntı bir an önce çözüme ulaşır.

7. Cevabın için tekrar teşekkür ederim benim bu konuyu açma amacım dediğim gibi uğradığım haksızlığı dile getirmek ve bunu olabildiğince duyurmak gel gelelim resmi makama bu olayı taşıyamazmıyım pek ala taşırım ki kendi avukatım var bu konuyuda ona söylemedim.

Ama olayların bu raddeye gelmesi can sıkıcı bir hal aldı hiç başına gelmemiş sadece konuya bakıp geçen insanlar şunu söyleyebilir bir oyun için amma uzattın ne gerek var sus cezanın bitimini bekle. Fakat benim karakterim buna müsait degil ortada bir emek var ve bu emeğin hiçe sayılması var. Matematik olarak 10 yıllık bir hesabın %30 şeref ve tp sini siliyorsan bunun 3 yılını almış olacaksın, hangimiz isterdik böyle bişey başımıza gelsin ve hiçbir oyun kuralını ihlal etmediğim taktirde altını defalrca çizdim bunun.

Birde cok doğru bi konuya değinmişsin ne ilk olacağım ne son işte ben son olmak istiyorum benden başka oyuna emek veren bir oyuncunun benim durumuma düşmesini istemiyorum bunun içinde çabalıyorum tek temennim benden sonra hiçbir EMEKÇİ'nin haksız yere ceza almaması.

Sonuç olarak hakkımı isterim eğer alamasamda en azından hakkımı aradım denedim derim pişmanlık duymam.

İyi forumlar.

Cevabın İçin teşekkürler, benim yaşadığım olay seninkinin tam tersi sen patlayan taraf olmuşsun ben patlatan taraf burada mantığın çürüdüğü kısım sen bir gemi tarafından 15 defa patladığını supporta ilettiğini ve karşılığında bir gemiye defalarca patlamayın, patlatmayın cevabı alman olmuş.

Benimki ise bir gemiyi 15 defa kesmediğim halde pushing cezası alıp bir gemiyi defalarca kestiğini görüyorum demelerii, bunu nasıl ispat edebilirim bilmiyorum yemin mi edeyim napayım elimden bişey gelmiyor kardeşim kesmedim diyorum aptal değilim dün başlamadım oyuna pushingin ne demek olduğunu biliyorum diyorum nuh diyorlar peygamber demiyorlar.

Daha önce belirttiğim örnek işte birisi senin arabayla birine carptığını iddia ediyor elimde görüntü var diyor ama sana izletmiyor seni suçlu çıkarıyo ve savunmalarıda öyle ki kendileri sanki hiç hata yapamaz gibi incelendi kesin karar ya belki hata yaptın tekrar incele yok.

İyi forumlar.

8. herhangi bir hukuk sürecinde, şirketin kayıtlı olduğu yer almanya olduğu için buradaki kurallar geçerli değil :)
    yasaklamaları da merkez ekibin yapıldığı söyleniyor. bunlardan yola çıkcak olursak, TR ekibinin yapabileceği tek şey şikayetleri raporlamak :) bigpoint adına ve onun haklarını koruyan bir kişi var veoda maaşlı çalışanı. yazılımı merkez ekibi yapıp elle müdahele olmadan sistem yapıyor diyorlar ama, yazılımı yapan kişilerin oluşturduğu scriptlerde ki kodları yazan yine bir mühendis bir yerde hata varsa buda şikayetle ortaya çıkar :) ama bunun ben milyarda bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

benim yadırgadığım kısım şu ;

bir kişi yasaklı yazılımlar kullanıyor, haksız kazanç elde ediyor. o kişi haksız kazanç elde etmesin diye onu defalarca kesmek pushing sayılması beni üzüyor. tamam sen de görevine işleterek kar sağlıyorsun bir nevi ancak sen zamanını alıyor ve yasak çiğneyen kişileri kesiyorsun. yani negatifin negatifi pozitif yapar benim gözümde :( buna pushing denmemeli diye düşünüyorum. ilerde o kişilerin haksız şekilde seni geçmesini engelliyorsun. sonuç oalrak o kişi yasaklı yazılımda kullanmasa sen onu defalarca zaten kesemiceksin.

herşey karışık :)

9. Aynen öyle zaten burda ip kontrolü yapın dememdeki kastım karşı tarafın bot olduğunun tespitini yapmaları yahu aklı başında bu oyunu oynayan birisi kendini defalarca patlattırır mı ya kasten yapıyordur yada bot kullanıyordur.

Kaldıki ben bir hesabı 10-15 defa kesmedim tp vermedikten sonra neden keseyim ?

Ayrıca pushing yapacak olsam mantık olarak 1 gemiyi 10 bin defa keser görevi bitirir 14 gün ceza çekerim ama görev bitmiş olur

benim görevim zaten 5 bin küsürlerdeydi ve hergün farklı farklı gemileri kesiyordum gerizekalı olmam lazım pushing yapıp o kadar şerefi tp yi çöpe atayım. Ben karışık olduğunu düşünmüyorum düşüncem şu ; Admin tanıdığı olan bir hesabı kesmişimdir bir kaç defa oda şikayet edip banlattırmıştır kesin demiyorum düşüncem bu yönde diyorum altını çize çize.

Yahu cok zor değil girin sıralaması var en cok uzaylı kesen diye adam 10 milyon uzaylı kesmiş bu nasıl mümkün olabilir ne zaman görsem bakın ne zaman görsem botta kurmay albay ve sıralamada bir gemi bunu nasıl olurda görmezler yani akıl sır erdirmek mümkün değil herif sabahtan akşama kadar botta yanına yaklaşır yaklaşmaz portala kaçıyor buz atıp ateş edince hiç karşılık vermiyor bunu görmek için kör olmak lazım bizim sabrımızı çelikten falan mı zannediyorlar anlamak mümkün değil daha kaç kişi oyunu bırakıcak daha kaç kişiyi haksız yere banlayacaklar acaba bu işin sonu nereye varacak ve nerede BİTECEK cok merak ediyorum .

İyi forumlar.

10. whiteOrbit

whiteOrbit User

haklısın demekten başka bişey gelmiyor insanın elimizden bişey gelsede yapabilsek ama yok insallah cezada bi indirim uygulanır oyunda emekçi kalmadı be yazık.

bilinçlitüketici bunu beğendi.
  11. Malesef benimde elimden bişey gelmiyor göz göre göre suçsuz olduğum halde beklemekten başka bişey gelmiyor elimden ama bu işte parmağı olanlara sonuna kadar hakkımı helal etmiyorum bi gün mutlaka bir yerden çıkacak bu.

arrive01 bunu beğendi.
  12. .Kuasar.

.Kuasar. Guest

Merhaba,

Bot banlamaları ülke takımlarının yetki alanı dışında. Bundan dolayı bot konusunda bizler maalesef müdahale edemiyoruz. Size daha öncede söylendiği gibi sorununuzu sadece support ile çözebilirsiniz. Bu konuda forumda hiçbir sonuca ulaşamazsınız.

İyi forumlar.

13. Merhaba,

Modum ben zaten konuda belirttiğim gibi yardım alma amaçlı değil diğer kullanıcıların tepkileri ve başımdan geçen olayın başkalarının başına gelmesini istemediğim için açtım başlığı.

Supporta konuyu defalarca ilettiğim bir gemiyi defalarca kesmişim haklı olarak merak ediyorum bu gemiyi ip tutmadığı kesin tamam özel diyip saklıyor da olabilirler fakat bu kadar kolay olması normal mi sizce ben o şerefi toplamak için kaç defa destek çektim kaç görev bitirdim parayı bi kenara koyalım o emeğe yazık değil mi ne kadar yapmadım dediysem ikna edemedim suçsuzken suçlu durumunada düşmek istemiyorum ancak başına gelen bilir tahammül edemiyorum o kadar mail attım taş olsa insaf der yapmadığım bişey için ceza alıyorum ve elimden bişey gelmiyor yaşamayan anlamaz diyorum insallahda benden sonra kimsenin başına gelmez.

İyi forumlar.

14. Adamlar pushing olayını ortadan kaldıracağız diye devamlı kestiğin oyuncudan alacağın ödülü her kesişinde azalacak ve sıfrlanana kadar düşecek şekilde bir sistem yaptılar. Tamam eyvallah güzel düşünülmüş bir uygulama ama bunu birde görev sayacı için uygulasalardı adam seni "Görev var" diye 15 defa kesmez rahat bırakırdı. Sonuçta 4-5 defadan sonra keseceğin adamdan sıfır ödül alacağın ve görev sayacını etkilemeyecekse seni neden kessin?

Örnek vereyim; X1 haritasında seviyeniz yükseldikçe bonus kutusu ve kestiğiniz NPC den aldığımız ödüller git gide düşüyor ve belli bir seviyeden sonra hiçbir ödül alamıyoruz. Şimdi soruyorum size hangi biriniz X1 de ödül alamayacağnı bildiği halde bonus kutusu toplar ya da streuner keserek vaktini ve cephanesini boşa harcar? Tabi ki de hiç kimse vaktini bu şekilde boşa harcamaz.

Buna benzer bir uygulama var fakat düşman pilotları belli bir sayda kestikten sonra ödül azalıp sıfırlanıyor fakat bunu birde görev sayacı için uygulasalar siz bu duruma düşmez ve bahsettiğiniz o eleman sizi rahat bırakırdı.

whiteOrbit ve Aydın_36 bunu beğendi.
  15. Chronzon

Chronzon User

Rütbe için yapıyorlar

16. Aydın_36

Aydın_36 User

Birebir yaşadım bu olayı ve bende aynı '' fikri '' belirttiğim bir konu açtım burada.Fakat tartışma ve görüş bildirme ekranına konu açamadığım için,görevli arkadaşların uygun bölüme taşımasını rica ettim.Sonuç ? Adam o konuyu aldı,oyun dışı sohbetlerin yapıldığı '' konuşmacı köşesine '' taşıdı.Yani anlatmaya çalıştığım şey,bu durum ne forum nede diğer destek (!) biriminin umurunda değil.bizim yaptığımız şey boş konuşmaktan öteye geçmiyor yani.

bilinçlitüketici ve whiteOrbit bunu beğendi.
  17. Aynen öyle bende sonuna

Aynen öyle bende sonuna kadar katılıyorum boş konuşmak bile değil insan yerine koyup cevap bile vermiyolar almanya ya faks çekicem en sonunda detaylı almanca bilmediğim için yanlış bi telaffuz kullanıp kendimi dahada zor duruma sokmak istemiyorum yani bukadar ayıp bişey olmaz oraya destek ekibi diye getirilmiş daha hiçbir desteğini göremedim.

desperado47, bende o konuda senin gibi düşünüyorum belli bi sayıdan sonra göreve yazmaması lazım normalde 5. seferden sonra ödül düşmeye başlıyor 10. dan sonra hiç vermiyor pushingde burda devreye giriyor işte 10. dan sonra tp vermeyen adamı niye kesersin sistem görüyor zaten bende bunu bildiğim için kesmiyordum 10 a kadar bile kesiyordum pat diye ban yedim anlatamadım biraz tepki gösteririz de belki bundan sonra öyle bişey yaparlar keşke 10 dan sonrası görevede sayılmasada kimse benim gibi zor duruma düşmese.

İyi forumlar.

18. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Sevgili forumdaşlarım, evet biz sizi anlıyoruz hak de veriyoruz ama burası bir forum. Dolayısıyla bir işleyiş mekanizması var, sizlerin konularında da yapılması gerekenleri belirttik;
    Forumda işleyiş bu şekildedir, Güncelleme ve Fikir Havuzuna konu açarsınız. Bu konunuz oyuncu arkadaşlarımızdan destek görür ve durum Almanya'ya iletilir. Lütfen sizler de bu kıymetli düşüncelerinizi doğru bölümlerde belirtiniz ve diğer pilot arkadaşlarımızdan aldığınız destek ile birlikte bizler de destek olalım ve gerekli yerlere iletebilelim.

İyi forumlar.

19. Merhaba,

Öncelikle çok teşekkürler sonunda hak veren bir mod çıktı keşke bu tarz cevapları supporttan da alabilseydim.

Bu konuyu fikir havuzuna taşıyacağım bilgilendirme için çok teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi destek alırızda sesimizi gerekli yerlere duyurabiliriz çünkü Benden sonra bu şekilde haksız bir cezalandırmayı kimsenin yaşamamasını canı gönülden istiyorum ve emeği ile oynayıp devamlı aynı kişi tarafından kesilen arkadaşlarında faydalanacağı bir güncelleme olur.

İyi forumlar.

ᴋᴙᴜᴠᴀᴢᴏᴙ bunu beğendi.
  20. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Öncelikle biz forum takımı olarak her zaman için yapıcı bir tutum sergilemekteyiz, çünkü bizler de sizler gibi birer oyuncuyuz. Oyunda yaşanan problemler sizi rahatsız ederken bizi rahatsız etmiyor oluşu asla düşünülemez.
    Ayrıca Aydın_36 arkadaşımızın destek verilmiyor dediği konuya buradan ulaşabilirsiniz, bizler gayet normal şekilde yaklaşırken arkadaşımızın birşeyleri göz ardı ettiğimizi ifade etmesi, bunu ima etmesi bizleri üzmektedir. Ona ifade ettiğim gibi durumu sizlere de ifade ettiğimi düşünüyorum. Eğer Güncelleme ve Fikir Havuzuna böyle bir konu açarsanız destek olabiliriz bizler de.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.