Pushing hakkında bilgi

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve [™_SALA√¯AT•GETİR_™] tarafından 7 Ocak 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhabalar

Yöneticilerden pushingle ilgili kesin, net bir açıklama bekliyorum.

Neden mi bekliyorum?

Bazı oyuncular pushing'in kendi açtığın hesabı defalarca kestiğinde olduğunu düşünüyor. Bu sebeptenden ben ve diğer oyuncuları pushing yemeyeceğini düşünerek defalarca kez kesmeye devam ediyor.

Bu konuda oyuncuları aydınlatmalısınız. Forumda Resmi duyuru veya Teknik duyuru hangisinde bu konuda bir duyuru atarsınız bilemem ama kesinlikle bir bilgilendirme gerekli. Hatta bu bilgilendirmeye chat ortamıda dahil edilmeli. Chat üzerinde moderatörler pushing'in ne olduğu hakkında kapsamlı bilgiler paylaşmalı.

Yeter artık başka biri kuralları iyi bilmiyor diye haksız şekilde pushing cezası almak istemiyorum.

Şimdiye kadar eminim bir çok oyuncunun yeterince bilgilendirme yapılmadığı için haksız şekilde ceza aldığına eminim. Bilgilendirmenin yapılması bu kadar zor olmamalı

Son düzenlenen: 7 Ocak 2019
    .üYe. bunu beğendi.
  2. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Oyun kurallarında detaylı bilgi mevcut ancak kaç gemi kestikten sonra pushing yerim diye soruyorsanız onun cevabını veremiyoruz. Çünkü oyuncular bunu kendilerine çıkar sağlamak için kullanabiliyorlar.

Size tavsiyemiz, bir gemiyi 5-6 defadan fazla kesmemenizdir.

4. Avantaj kazanma: Pushing/Çoklu hesap/Farming

4.1. Pushing

Pushing bütün oyunlarımızda yasaktır. Pushing, bir oyun hesabına avantaj sağlamak için iki veya daha fazla hesabın etkileşime girmesi demektir. Pushing hem tek bir kullanıcının hesaplarını hem de farklı kullanıcıların hesaplarını ilgilendirebilir. İki hesap arasındaki etkileşimin pushing olarak kabul edilip edilemeyeceğine karar verme hakkı oyun yönetimine aittir.

4.2. Çoklu hesap

Hesaplar arasında gerçekleştirilen herhangi bir işlemin pushing amacıyla kullanılmaması kaydıyla Darkorbit oyunu üzerinde aynı sunucuda çok sayıda hesabın kullanılmasına genelde izin verilmektedir. İhlal halinde tüm hesaplar silinecektir.

İyi forumlar.

3. Ben pushing limitinin kaç olduğunu sormadım dikkat ederseniz. Pushing'in tanımının doğru şekilde oyunculara aktarılmasını istiyorum. Ben pushing yiyeceğim diye haritaya çıkmaktan, oyun oynamaktan korkar oldum. Ben yeter ikimizde pushing yiyeceğiz dediğim halde inatla patlatmaya devam ediyor.

4. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Ben size pushing hakkında bilgi verdim. Pushingin doğru şekilde tanımı da oyun kurallarında yazmaktadır.

Eğer pushingden korkuyorsanız sizi kesen oyuncunun yanına tekrar gitmeyin veya başka haritaya geçiniz.

İyi forumlar.

5. Hazır konu açılmışken bende sormak istiyorum.Çünkü paylaştığınız bilgi çok genel, ayrıntı içermemiş.Biz internete aynı wifiden 2 pc bağlanıyoruz .Bizim neler yapmamız yasak?Ws atıp birbirimizi kesmemiz? Grup kurup kasılmamız ... gibi

6. (shock) Tebrik ederim modum, peki bunu ben niye daha önce düşünmedim.

İster istemez aynı harita olsun, olmasın bir oyuncu ile tekrar karşılaşmazmıyız? Bu kesinlikle çözüm olamaz. Pushing'in tam olarak ne olduğu hakkında bir çok oyuncunun bilgisi yok. Ben bununla ilgili oyuncuları bilgilendirin dedikçe siz bundan kaçınıyorsunuz.

Farklı İP olsun olmasın 2 oyuncu birbirinin defalarca keserse pushing cezası alma ihtimali var.

Ben bunu istiyorum. Kendi PC'sinden kestiği gemiyle pushing yiyeceğini iddaa edip beni defalarca kesip pushing yemeyeceğini sanan oyuncular için bilgilendirme şart. Yeter artık sizin sorumsuzluğunuz, vurdum duymazlığından dolayı biz ceza alıyoruz.

Son düzenlenen: 7 Ocak 2019
  7. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Gerekli incelemeler yapılır, eğer bir ihlal fark edilirse gerekli ceza verilir.
    Bakın yukarıda da yazmıştım ama okumamışsınız.
    İyi forumlar.

8. Modum anlamadınız sanırsam.Bende o ihlale sebep olan şeyleri soruyorum.Ne yapmamam gerekir?İhlaller nelerdir?

9. .üYe.

.üYe. User

Haklısın, bir çok kez kasıldığım haritayı terk ediyorum. Yapmakta olduğum görevi bırakıyorum. Bazen de oyundan çıkıyorum elimden bişey gelmediği için. Düşün palladium topluyorum 5-3'te adamın biri kesiyor beni tamam kessin de çünkü bu bir savaş oyunu ve karşımdaki oyuncunun gözünden bakarsak onun da görevi olabilir. Fakat bazıları oyunu zehir ediyor gerçekten. Bazılarıyla iletişime geçiyorum diyorum ki tamam senin de görevin olabilir ama yeter beni de anla diyorum anlayışla karşılıyor bazıları attığım mesajlara bile aldırmıyor. Bazı zamanlar defa 9-10 kez kesildiğim oldu üst üste hem de. Ceza yemekten korkup çıktım oyundan.

Aynı Oyuncuyu Kesme Sınırı (Pushing Önlemi)' diye bir konu açtım fikir havuzunda. Aynı oyuncuyu 1 saat içerisinde 5 defa patlatmak durumunda, üst üste kesen kişi o oyuncuya 3 saat boyunca bir daha saldırı yapamasın diye. Fakat pek ilgi görmedi. Oyuncuların oyun tarzı değişebiliyor ve kuralları bilseler bile bazıları çok agresif oynayabiliyor. Bence buna önlem olarak belli bir patlatma sınırı olmalı sonrasında belli bir süre patlatamasın aynı kişiyi. Her iki taraf için de en sağlıklısı bu olur.

10. Haritada kasılıyorsunuz mesela DLB
    Seviyeniz 24 altında
    Bir tane gemi geliyor sizi kesmeye çalışıyor
    Ama sürekli rahatsız ediyor
    Siz 1 2 3 derken 5 6 kadar gidip kesiyorsunuz
    Ya siz onu keseceksiniz ya da o sizi
    Siz artık puşing olacak diye bırakıyorsunuz
    Sonra adamdan kaçıyorsunuz roket atmadan
    Size haritayı dar ediyor
    Çıkıyorsunuz
    Ertesi gün giriyorsunuz
    O, orada sizi bekliyor
    Aynı şeyler böyle devam ediyor
    Dış şirket DLB gidiyorsunuz peşinizden geliyor
    Ama siz artık bıkınlıktan kesip duruyorsunuz
    Sonra O sizi supportta şikayet ediyor
    Support bakıyor
    Haklıyla Puşing diyip gemileri %30 TP,ŞP siliyor
    Peki bu durumda ne olacak
    Adam, supporta yazacak
    Ben yapmadım, yok böyle şöyle
    Ama o bandan dönüş olmayacak
    En son oyuncuya kalan Geçmiş olsun...

11. Açıklamayı okudum ama kapalı bir anlatım var.Ceza gerektiren fiil açıkça belirtilmemiş ki kanunlarda bile bir fiilin ceza sayılabilmesi için tanımlanması gerekir.Böyle bir durumda ceza vermesi de zor tabiki.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 7 Ocak 2019
  12. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Yukarıda belirttiğim gibi, iki hesap arasındaki etkileşimin pushing olarak kabul edilip edilemeyeceğine karar verme hakkı oyun yönetimine aittir.

Oyun kurallarında yazan maddelerdeki gibi iki ayrı hesabın size avantaj sağlayacak her türlü şey incelemelerden sonra pushing veya farming yapmak olarak sayılır

13. Mr.User

Mr.User User

Hadi size uzmanlık sorusu.

Görünmeyen nickler hani hem haritada hemde seyir defterinde görünmeyen nickler.

o hesaplardan birini kestik. 6 defa olsun.

daha ödül vermeyecek yazısınıda gördük.

ve adam tasarım değiştirdi. ve yine karşılaştık.

yine kestik.

şimdi ben o kişinin o olmadığını bilemem.

dolayısıyla 7 oldu.

sonra adam geldi yine baska tasarımla bana ateş etti :)

yine kestım :)

EEE kimi? NOT: 8 oldu :)

sonra yine geldi adam bana roket attı bende ona. ve mayın tarlası hazırlamış kendisine patlattı. NOT:9 oldu :)

daha sonra bir kere daha geldi başka tasarımla ve bana saldırdı. bende ona ateş ettim.

Ama kim olduğunu hala bilmiyorum. Neden. Adamın nicki yok :)

ve oda gitti başka bir hesapla kendisi kestirdi. NOT: 10 oldu :)

kime yazdı bana :)

eeeee. pushing nerde kaldı :) Benim tek suçum oyun oynama isteğim...

bu konuyu ben gerekli kişilere sordum ve gelen cevap şuna benzerdi.

Aynı İP de olmadığı sürece sorun yok.

NoT: Ticket numarası istenirse veririm.

saygılar....

furkansat ve KİMLİKSİZ_GENÇ bunu beğendi.
  14. -gemi2012-

-gemi2012- User

malum program kullananlar eski haritada sıkışıyor doğdukça kesiyom :)
    şimdi soru doğrumu yapıyom yoksa salayım gitsin haksız kazanca devam mı etsin ?
    mod ne diyorsun ?

15. Labirent

Labirent Guest

Merhaba,

Bahsettiğiniz sayıda yok etme ile bir ceza alacağınızı düşünmüyorum.

Belirli bir kesimden sonra örnek olarak 10 dan sonra ödül sayınız bitecektir. Pushing önlenmek için bu sisteme geçilmiştir.
    Yani size bir yararı olmıcaktır.

İyi forumlar

16. Mr.User

Mr.User User

Labirent,

ismi lazım değil bir tanıdığım 10.000 gemi kesme görevini 2 gemi ile yapıyor.

yanlış anlamayın,

1 gemiyi devamlı kesip görevi tamamlıyor.

sonra başka bir hesaba geçip onun görevini de tamamlıyor.

sonra başka hesaba geçip onuda.

diyeceksiniz ki bir kişinin bu kadar hesabı olur mu:)

valla var:)

kafasına göre bir sistem oluşturmuş yoluna bakıyor.

Diyeceğim şu,

pushing sistemi tam bir fiyasko :)

furkansat bunu beğendi.
  17. kesinlikle katılıyorum sana adam sürekli gelip sıkıyor bana ben kesmesem o kesecek beni çünkü düşman şirketen. sonra puşıngle tehdıt edıyor kendı gemısınden kesılecek tecrübe puanı ve şeref puanını umursamıyor amacı bana zarar vermek bu durumda puşıng cezası yesem inanın ki çok adaletsızz ve yersız olur. buna bir çözüm getirilmeli yada puşıng denmemeli

18. şimdi saydım 52 kere aynı adamı inatla 1-7 de peş peşe kestim pushıng e girermi ben mmo lu,o mmo lu bot denilen illete bırakmış gemisini.yok pushıng e girecekse kaldırın oyundan kırmızıyı ne gereği var yakmanın.

19. Labirent

Labirent Guest

Merhaba,

Bunu supporta kanıtınız ile birlikte sunarsanız detaylı inceleme ile karar verir.
    Daha iyi bir öneriniz varsa güncelleştirme ve fikir havuzu bölümüne açabilirsiniz. Destek alırsanız merkeze sunarız.

İyi forumlar

20. Mr.User

Mr.User User

Labirent,

Bu kanıt işine ben geçen gün sizlerin sorumlu olduğu bu forumda paylaşmış olduğum videoda bittirdim.

Üşenmeden bizim serverdeki bir generalin 1-7 haritasında otomatik yaratık keserken videosunu (Youtubede var) çekip üzerine de NİCKimi gizlemden burada paylaştım.

Sonra ne oldu?

Siz, haksizlikla mücadele etmekte kararlı olan sizler Foruma eklediğim videoyu sildiniz.

Support birde bunun üzerine biz kapama yapmıyoruz diyince,

Siz şimdi bana eğer KANIT derseniz bana ciddi bir fikir gibi gelmiyor...

Neyse,

Darkorbiti ben mi kurtaracam.

Kendi hesabımla alakalı sorunlarla ilgilenim yeterli.

Son olarak, eğer 4-* haritasında veya görev yapmamı engelleyen bir vatandaş olursa 1000 kere kesmekten çekinmem. Sistem oyunu adam gibi oynayanı mı koruyacak yoksa kuralları hiçe sayanı mı?

Pushing cezası vermeye kalkarsanız bir oyuncuya bunu düşünerek yapın ki geceleyin rahat yatabilin.

saygılar.

KİMLİKSİZ_GENÇ bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.