Ram Ve Ekran kartı fps etkisi

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve KATALONYA tarafından 18 May 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. KATALONYA

KATALONYA User

Arkadaşlar lütfen bilen cevaplasın belki şunu denesen gibi yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın!
    Bilmediğim için yardım talep ediyorum. Yeni bilgisayar aldım yeni dediğime bakmayın 2. el eski laptopumda 4 gb ram paylaşımlı ekran akrtı vardı ve sürekli oyunum donuyordu. Şuan ki bilgisayarımda 8 gb ram var 2gb 128 bit ekran kartı amd phenom II x6 1055t işlemci mevcut.
    8gb ram 2-2-2-2 olarak 4 sokete yerleştirilmiş durumda ekran kartım ise amd radeon r7 200 series şimdi danışmak istediğim konular şunlar.
    -Chrome kullanıyordum sonra fps iyileştirme konularına baktım mozillaya geçtim tam ekranda fps yükseliyor ama bir vakit sonra 800mb gözükğyor fps 15lerin üstüne çıkmıyor başlangıçta boşta 55 fps ekran yarı dolu olunca 30fps çatışmalarda max 25fps oda 250m felan gosterdiğinde. şimdi 1gb geçince 12-13 fps üstüne çıkmıyor iyide benim 8gb ramim var bunu kullanmıyormu yoksa tek soketteki 2gb mi kullanıyor? cehaletime verin bilgim olmadığı için soruyorum 4 soketi tek -soket 4gb ram ile değiştirsem verimim artarmı ?
    -Ekran kartımın fps ile ilişkisi nedir yoksa bunu da mı değiştirmeliyim.
    -Birde işlemcim eski heralde ama daha kötü işlemcilerde oynadığım dönemleri hatırlıyorum kasma donma olmuyordu işlemcimin fpsye etkisi nedir.
    -2d oynadığımda kasma daha çok oluyor 3d kullanırlen daha rahat oynuyorum ama fps yüksek isteyenler için 2d önerilmiş bende tam tersi bir durum söz konusu nedeni nedir.
    -Bazı internet kafelerde oyun yağ gibi akıyor bunu nasıl sağlıyorlar internetle alaksaı var mı kablolu kullanıyorum?
    -asia2 de oynadığım dönemlerde de kasma azdı Türkiye serverlarınında duruma etkisi var mı ?

2. Bildiğim kadarıyla Darkorbitin Türkiyede sahip olduğu bir sunucu yok. Oyuncular Avrupa üzerinden oynuyor bu da oyundaki ping sorununun en büyük nedeni. Sisteme gelince Darkorbit üzerinde sistemin pek bir etkisi yok tarayıcı üzerinden oynandığı için sadece ram ve işlemci kullanıyor diyebiliriz. AAA seviyesindeki oyunları ultra ayarlarda oynatabilen bir sistemim var ama darkorbitte 10 kişinin üstüne çıktığı anda kasmalar başlıyor. 2 gb ramlı bilgisayarı kullanırken de böyleydi şuan da böyle.

Ve ram ne kadar slota dağıtılırsa verimi o kadar artar. Tek soket yaparsan daha az verim alırsın. Dual ramler daha fazla performans sağlar.

3. KATALONYA

KATALONYA User

yani böyle daha iyi ramlar sistemi kararsızlaştırdığını felan duymuştum. Yani ekran kartınında önemi yok bu donanım hızlandırma işine etkisi olmuyor mu ? ozaman sağlam bir işlemci edinmem gerekiyor ramlar aynı şekilde kalacak ekran kartı rol oynamıyor doğrumu anlamışım diğer nedenler benlik değil.

4. R9 380 4 gb ekran kartım var ve grafik son ayarlardayken en fazla 45 fps alıyorum. Diyecek başka bir şeyim yok :D

5. KATALONYA

KATALONYA User

İşlemciyi değiştirsem iyi olur :D

6. Öncelikle teknik konular işim değil,lakin kendi sistemimden örnekler vericem size ışık tutacağını umuyorum.Malum pcler işletim sistemi ve anakart tercihleri üzerinden konfirme edilirler.Ben masa üstü kullanıyorum. windows 10 ,İ7 7700k işlemci tek 16gb kingston ram ve 2 gb GDDR5 ekran kartı kullanıyorum C VE D AYRI HARD disk kullanıyorum ve 960 gb toplam.Sonuçta gelen fsp 60-61 dir.İşlemciyi değiştirmek anakartın desteklediği ölçülerde olur,bence nasıl yeni bir işlemci düşünüyorsanız o oranda anakartı değiştirin veya teknik yardım alın.

KATALONYA bunu beğendi.
  7. İşlemci hızın ve ram in önemli fakat ekran kartı bir işe yaramıyor diyemeyiz çünkü güncel tarayıcılardan flashplayer, java, html5 vs vs eklentilerinde donanım hızlandırma özelliği var. Bunun anlamı işlemciye aşırı yük binmemesi için ekran kartı devreye girer ve işlemcinin yükünü azaltır . Buda işlemcinin yetersiz kalıp takılmalara neden olmasını engeller. Yani ekran kartı her zaman tarayıcı oyunlarında fps için önemlidir. İşlemciniz eski hızı yeterli ekran kartınız tam tersi çelişkiyi çözemedim :) Bunu yeni bilgisayarcılar yapar yüksek göstermeye çalışmak için bilgisayarı bi yerden gösteriş yapmış diğer yandan çalmış, kısıtlamış anlamı kalmamış

Tavsiyem 3D oynamanız buna ek olarak Yandex kullanmanız, tarayıcıda bulunan turbo özelliğini açmanız ve bilgisayardaki ekran kartı sürücünüze yandex in exe uzantısını gösterip tam performans vermeniz. (Ekran kartı sürücünüz yoksa indirmeniz lazım) Durumu düzeltir sizin deyiminizle akar diyemiyorum ama :) eskisinden daha iyi olacağına eminim. Son olarak 8 gb ram i 2 2 2 2 bölmeniz verim açısından daha mantıklı yani 2 gb kullanıyor diye bir mantığı yok tabi önemli noktası tüm ramların aynı mhz da olması. Ram temizleme programlarını falanda indirmenizi tavsiye ederim. Chrome ram katili olduğuna inanan taraftayım kullanmayın kullandırtmayın :)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 18 May 2019
    KATALONYA bunu beğendi.
  8. KATALONYA

KATALONYA User

Kardeşimin laptopu var onunda özellikleri size yakın ondada 40 fps alıyoruz :/ çözemedik bir türlü internet hızımızda iyi halbuki.
    Mozillayı kullanıyorum ama yandexi deneyeceğim aynen başka oyunları kladırsın diye ekran kartı takılmış ama işlemciden kısılmış diğer arkadaşın dediği gibi belki anakart ve işlemciyi değiştirebilirim uygun bir fiyattan :D teşekkürler yorumlarınız için

9. 9600k işlemci + 16gb ram ekran kartı yok onboard olarak 60fps alıyorum. Ekran kartının bu oyunda rolü çok ufaktır. Önerim tek çekirdek performansı yüksek işlemci ve minimum 8gb ram. Sadece oyun değil nette gezerken bile günümüz tarayıcıları maalesef rami sömürüyor.

10. Ram konusunda slotun bu oyun için çok bir önemi yok. Oyunda işlemci gücü ve ekran kartı gücü önemli. Ama flashplayer oyunlarda en büyük sıkıntı ekran kartını kullanamamadır. Örneğin artık işlemcilerde dahili bir grafik kartı bulunuyor. Bu dahili kart genel kullanımlarda aktif olur ve daha ağır bir şeye geçtiğinizde(oyun gibi) ekran kartınız devreye girer. İşte sorun burada başlıyor darkorbitte genelde ekran kartı diyor ki işlemcinin içindeki grafik kartı sana yeter ben çalışamam. İşte burada donmalar başlıyor çünkü grafik kartları bunun için yeterli değil aslında. Sizin yapmanız gereken eğer sisteminizde böyle bir özellik varsa(nvidia da optimus diye geçer) kullandığınız tarayıcıyı ekran kartı desteği vermenizdir. Bunu yaptığınızda fps artışınız olacaktır.

Ekran kartını önemi elbette var ama sizin işlemciye dahil grafik kartınız hali hazırda bu oyuna yetebilecek bir seviyede bu yüzden eksiklik hissetmemeniz normal.

11. KATALONYA

KATALONYA User

Önerdiğiniz bir işlemci var mı ? uygun fiyat ?

12. Buradan marka vermek reklama girer mi bilemiyorum ama amd ryzen işlemci modellerinden kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. 500 den başlar fiyatları daha uygun isterseniz yine amd Fx serisine bakabilirsiniz. İntel işlemciler biraz daha tuzlu ve hız olarak daha kötü durumda. İnternetten alacaksanız Anakart uyumluluğunu kesinlikle araştırmanız lazım.

13. İşlemci bakmadan önce AMD Dynamic Switchable Graphics sistemini biraz araştırmanızı öneriyorum. Eğer sorununuz bundan kaynaklı ise para harcamadan sorunu çözmüş olursunuz.

GPU-z
    gibi ekran kartı ve işlemci durumunu gösteren bir program indirin. Sistem boştayken hangisinin çalıştığına bakın( grafiklerden anlarsınız zaten) daha sonra oyuna girip ekran kartının aktif olup olmadığına bakın(oyuna girdiğinizde ekran kartından hız artışı vs olmalı). Eğer oyuna girdiğiniz halde sadece işlemci harcaması artıyor ve ekran kartı artmıyorsa dediğim geçiş problemi var demektir. Bunun için ekran kartının kullanım arayüzünden(nvidia için yönlendirebiliyorum çünkü amd kullanmıyorum) kullandığınız tarayıcıya ekran kartını kullan diye onay vermeniz gerekiyor.

Edit: AMD Catalyst Control Center diye geçiyormuş.

Son düzenlenen: 18 May 2019
    .Paradoks. bunu beğendi.
  14. KATALONYA

KATALONYA User

Araştıracağım çok teşekkürler.
    Bir deneyeyim ben bunu amd mevcut ama amd de benzer şekilde ekran kartını uygulamaya entegre eden bir sistem var yandexle deneyeyim sonra dönüş yapayım :D

15. Viraaa

Viraaa User

Valla bende ekran karti yok.onboarddan giriom.i3 işlemci 4 gb ram var.fps 50 lerde.

16. DaglıAcS

DaglıAcS User

azkaldı az cliente geciş yaparsak herkezrahatlıcak:DD

17. KATALONYA

KATALONYA User

İyiymiş senin ki :D Yandexi denedim bunda fps 30larda kalıyor şuan mozillaya göre iyi ama mozilla boşta 55 civarına geliyordu bunda hep 30larda :D muhtemelen anakart ve işlemciyi değiştireceğim

18. -koz

-koz User

oyun için masa üstü bilgisayarda bilgisayarın özellikleri ne olmalı sizce hiç kasmaması için

19. Benim bilgisayar da 3d oynuyorum 8 GB ram 1 ekran kartı Casper eski nesil 2012 kasa fan ısınıyor o şekil kasma yapiyor bende acaba neyinde sıkıntı var

20. DaglıAcS

DaglıAcS User

arkadaşlar 2d oynarsanız kasıyo bendede kasıyo 2d ama 3dye gectim bütün ayarları dusuge aldım hıc kasmıdan savasabiliyom

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.