Rütbe İçin Sezon Sistemi

Konusu 'Güncelleme ve Fikir Havuzu' forumundadır ve okanozcan1907 tarafından 3 Kasım 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Yeni başlayanlara umut olması için senelik rütbe sezonu gelmeli mi sizce?

1. Evet.

47,5%
  2. Hayır.

52,5%
  1. İyi günler arkadaşlar yıllardır Dakorbit oyuncusu olarak rütbe sisteminin farklı olması gerektiğini düşünüyorum. 2009 2010 yılında oyuna başlayan kişilerin rütbede çok önde olduğundan kimse oyuna başlamıyor bu yüzden bence rütbe puanları her sene sıfırlanmalı. Her sene en fazla npc kesen görev yapan savaşlara girenler yine aynı şekilde rütbe kasılsn ama o sene kasılan şeref ve tp rütbeyi belirlesin eskiden oynadıkları için yeni başlayandan bu kadar önde olmamalı.

**Senelik sezon sistemi ve ödülleri gelebilir.

Not: Şeref ve tp puanları sıfırlanmamalı ama rütbe her sene kasılan şeref tecrübe puanı ve kesilen npc görev kill ve şeref tp toplamı ile hesaplanabilir.

Son düzenlenen: 3 Kasım 2020
    Titan. ve heryerdeyiz31 bunu beğendi.
  2. Şahsen bende rütbe takıntısı yok gemim sağlamsa acemi uzay pilotu bile olsam sorun yok. Ama şöyle bir şey de var senelerdir gerek zaman harcayarak gerek para yatırarak elde ettikleri rütbeler var adamların,bu adamların emeğini hiçe saymak gibi bir şey olur bence.

okanozcan1907 bunu beğendi.
  3. hocam şeref tp sıfırlanmayacak yine şeref sıralaması tecrübe puanı sıralamasında onlar olacak sadece o sene kastıkları değerlendirilmeli 2020de başlayan birisi o sıralamadaki gemi 5 yıl oyuna girmese yine ona yetişemez yeni sunucu da gelmeyeceğine göre neden rekabetin olduğu yeni ödüllü senelik sezon sistemi gelmiyor ödül için ayrı bir rekabet olur ayrıca bence.

org2BordoGüç ve heryerdeyiz31 bunu beğendi.
  4. Bence de bu sistem gelebilir tabii şeref ve tp puanları sıfırlanmadan sadece o sene yapılan başarı etkileyebilir ve bence değecek ödüller verilmeli.

5. Agır_TR

Agır_TR User

olmaz öyle şey okadar paket çektik şeref kastık ben istemiyorum

6. *mhmtaykn*

*mhmtaykn* User

Arkadaşın düşüncesi çok güzel ama do ekibi böyle birşey gerçekleştirmez hayaller paris gerçekler darkorbit senin gibi o kadar düşünce sunup hala beklemede bekleyen çok oylamalar var hangisi gerçekleşti. 1000/1 :D :)
    Toplam tp ve şp silinmez ama her yıl kastığı rütbe puanlama sistemi sadece o yıl için geçerli olacak şekilde hesaplayabilir.

7. FurkanS53

FurkanS53 User

Bu dediğinin imkanı yok. Sıralama için yüzlerce binlerce lira harcama yapıyoruz. Rütbeyi alsak dahi kaybrtmemek icin sıralama kasmaya fark atmaya çabalıyoruz. KImi oyuncu rütbede yapmış oldugu fark ile aylarca oynamasa dahi rütbesini kaybetmiyor. Senin dedigin sistem ekstra masraflı olacağı gibi. Rütbe oynayan birinin oyuna daha fazla zaman harcamasınada neden olur.

Konuyu açma nedenine katılıyorum ama çözümü bu değil.

8. ben katılmıyorum buna. öncelikle şunu belirteyim rütbe takıntısı olan biri değilim lakin şimdi o yüksek rütbeler için bu durumu değerlendirelim. varsayalım ki ben yıllarca rütbe kastım en yüksek rütbedeyim veya ilk 10 sıralama içerisineyim farketmez. ben o sürece gelene kadar diğer kişilerden fazla kapı yaptım daha fazla uri harcadım ve en önemlisi güçlendiriciler için yıllarca para yatırdım. sen diyorsun ki bu adamların emeği, parası çöpe atılsın ve karşılığında onu hiçbir şey ile tatmin edemeyeceğin bir sezon ödülü verilsin diyorsun. o adamların hakkına girmektir bu. o adam yıllarını vermiş tabi ki yeni başlayandan üstün olacak. çok mu istiyorsun rütbe kasmayı, general olmayı .. soruyorum sana o zman: kapı, güçlendirici, uri, görevler ile 10 yılın emeğine yetişmek hala mümkün.. hepsini yaptın mı? görevleri sıfırladın mı? uri kasıp her hafta güçlendiriciye, indirime para verip kapılar( 1-2 kapı değil öyle 40, 50 hades kapısı en az) yaptın mı? Bu adamlar yıllarca bunları yaptılar ama sen oyuna yeni başlayanlar rütbeden dolayı oyunu oynamıyor diyorsun. peki böyle bir uygulamada sen oyuna 10 kişi başlasın derken her servede 100lerce kişi (üst rütbeler) oyunu bırakacak. (sezon ödülüyle ilgili şimdi diycen 36 bo3 gelişmiş veya 42 pro lazer gelişmiş verilsin diycen veya uri verilsin 5m 10m falan onu geçtim 1 senelik indirim premium vs vs verdin bi düşün o adamın böyle bir şeye ihtiyacı var mı? ya da bu gibi şeylere generalliğini verir mi??

9. FurkanS53

FurkanS53 User

Ayrıca kendimden örnek vereyim. Gecen sene kurduğum hesabı kurmay albay yaptım. Yani rutbe kasmak sandığınız kadar imkansız değil. Rütbe kasmak beceri, emek, zaman ve paraya bakıyor. Bunlar olduktan sonra hala rütbe alınabilir

•Snowflake• bunu beğendi.
  10. KOCGEN

KOCGEN User

Kardeşim, sıfırdan bir hesabı nasıl 2 senede kurmay albay yaptın anlatsan da bizde nasiplensek. 24 saat oyun oynaman lazım çünkü. Bunu da normal şartlarda yapamayacağına göre veya başka şeyler kullanmadığına göre ... Sanırım biraz fazla kaçırdın hesabı. Çünkü şu an kurmay albay ciddi şeref istiyor. Bir şey demek istemiyorum, bence bir daha gözden geçir hesaplamanı.

11. 1.si 2 sene bunu yapmak için yeterli bir süre öyle 24 saat açık kalmasını gerektircek bir durum ben göremiyorum, 2.si o insanın ne kadar harcama yaptığını, oyuna ne kadar zamanını vrediğini bilmiyorsunuz, 3.sü o insana bu şekilde asılsız ithamlarda bulunamazsınız forum kuralları gereği. o kişi kaç yıllık oyuncu bilmiyorum lakin bilen birisi oyuna yeni açtığı hesapla rütbe odaklı onaydıysa bunu yapması olanak bir durum. çevreside varsa kapı vs sıkıntısı çekmeden yapmıştır. uriyi nereden bulacak vs derseniz artık uri kasmak zor değil en basiti oyun günde 8 k gibi rakamla uri veriyor kasıp diğer görevleride yaptığı sürece; genel anlamıyla oyuna zamanını harcadığı sürece bu mümkün. demek istediğim karşınızdaki insan hakkında bilginiz olmadan ithamlarda bulunmayın. tüm şartları göz ününde bulundurun her hafta güçlendirici, indiirm, hatta oyun uri çekme imkanı bile veriyor çekmiş bile olabilir. peki siz oyuna başladığınızdan beri her hafta güçlendirici vs gibi imkanları sağlayarak denediniz mi?

12. KOCGEN

KOCGEN User

Hesabım 11.09.2008 yani senin anlayacağın nerdeyse darkorbitin tarihine yakın. Bu hesap neler gördü neler geçirdi. Ben kimseyi itham etmedim, etmiyorum.Dedim ki ben bu kadar eski bir oyuncuyum, ama demek ki becerememişim. Bu tabiki benim kusurum. Arkadaş nasıl yapmış neler yapmış , sepromu, beyazı nasıl yetiştirmiş, hangi kapıları günde kaç kere yapmış aylık darkorbite ne kadar zaman ayırmış ve ne kadar para harcamış. Zira ben geçmişte aylık en az 500-1000 lira harcayanlardanım,(UMF klanının başkanı eski Mars klanından ottoman osman eski para ile ayda 3-4 milyar harcardı bize karşı, sonradan beraber de uçtuk, kulakları çınlasın, yinede rütbeyi alamamıştı bir türlü) sadece onları merak ettim. Hem bana hem de yeni başlayan arkadaşlara tecrübelerinizi aktarırsanız seviniriz. Burada benim kinayeli konuştuğumu düşünüyorsanız, cevabınızı en azında yeni başlayan arkadaşlarla paylaşarak onlara yol gösterebilirsiniz. Bu arada yukarıda arkadaşın anketinde kesinlikle rütbe işi her yıl yenilenmelidir Oyumu o şekilde verdim.

Son düzenlenen: 4 Kasım 2020
    AKINCI_TAHA[İMHA] ve VELİBİNALİ bunu beğendi.
  13. '24 saat oyun oynaman lazım çünkü' ve 'veya başka şeyler kullanmadığına göre' ben bu sözlerine karşılık söyledim. bu gibi şeyler yerine daha açıklayıcı şekilde yaparsanız bu gibi açıklamalara gerek kalmaz. 'Arkadaş nasıl yapmış neler yapmış , sepromu, beyazı nasıl yetiştirmiş, hangi kapıları günde kaç kere yapmış aylık darkorbite ne kadar zaman ayırmış ve ne kadar para harcamış.' bu arkadaş umarım cevaplar bunları yeni oyuncularda bu olaydan faydalanır. ayrıca bulunduğu server da etkili bu durumda eğer rakipleride ciddi anlamda bu imkanları kullanarak kasıyorsa atlamama ihtimali normal çünkü o insanlarda bulunduğu yerden düşmemek için çokca harcama ve zaman ayırırlar. yeni başlayıpta rütbe kasıcak arkadaşlar için önerilirime gelirsek; öncelikle görevleri kaçırmamaları gerek uri oldukça lazım olacak gelişmek için tabii urileri doğru yere harcamak çok çok önemli ayrıca kapıları pala ile yapmak yeniler için çok faydalı olucaktır (yenilerin hatası yanlış yönlendirilmekten kaynaklanıyor ve çoğu kişi gidip düşük lvlde iken pet yatırım yapıyor bu yüzden zarar giriyor). zeta kapısıyla başlamalı her şey rütbeyi erkenden yapmak için uri biriktirip indirim ile kıdemli oluşum almalılar kapıları en baştan beri bnlarla yapmalılar güçlendiriciler de almalı tabi. ayrıca argelerinide npc kesme odaklı yaparsalar daha iyi olur kasılırken rahat edebilirler. gemisinin belli başlı eksiklerini tamamladıktan sonra klanlar vasıtası isle hades kapıları yapmalı tabii bunlr için uri kasmalı yni çokca zamanını harcamalı hafta sonuna kadar. bunu cubi, görevler.. veyahut karantina bolca mistektarda uri değide gelişmek için mazlzemede sağlayacaktır. (uri de çekebilir, ama her haftasonu indirim güçlendirici almalı kapıalr için. anlattığım şekil ayrıntılı değildir ayrıntı gelişme için yeni başlayanlara destek olurum. örn. irisler alımı vs gibi sorabilirler) eski oyuncu olmanız bu işte daha hatalı kılıyor sizi misal siz gemim neler neler gördü dediniz o zmanlar yanlış yatırımlar yaptınız belki urinizi gereksiz bir çokşeyede harcamış olabilirsiniz.. gibi size şimdi sıfırdan gemi açın desem bu dedikelrimden farklı bişe yapmazsınız belkide o geminize yaptığınız yatırım kadar yeni açtığınıza yapsanız o arkadaşın dediği sürede belki sizde olursunuz. yeniler öyle değil ama geliyor soruyor oyundan yanlış yönlendiriliyor ve yaptığı hatalardan dolayı gelişimide yavaşlıyor. aynı zamanda başlasak bile ben o adamdan fazla vuruyorum çünkü bakıyor oyunda biri kalın sıkıyor oo çok iyi hemen google amcaya yazıyor kalın sıkma darkorbit diye 21 arge gidip oraya yatırıyor ben canavara 15k vuruyorum o 8 gibi gibi.Bu daha çokca açıklanabilir, tartışılabilir ben genel çaplı yazdım. yeni başlayanlar her zaman sorusun ben herzamn söyliyim yardımcı olim. (yeni başlayanlar için daha ayrıntılı açıklama talep edilirse ilgili sayfada geniş çaplı açıklamada yarıdmcı olurum. ama herşeyden önce yeni başlayanları formla tanıştırmamız gerek, oyundaki konuşma yerinden daha öğrenememiş insanlardan bilgi almaları yararlı olmuyor. bu da biraz oyun reklamına bağlı gelişme için oyun yönlendirmeli yeni başlayan sayfada görmeli ve aa gidim tecrübeli insanlara sorim orda ne neymiş diye.)

14. Merhabalar,

Oyunun gelişmesiyle ilgili bir bölüm olan, güncelleme ve fikir havuzunda ki konu da lütfen birbiriniz ile tartışmaya girmeyin. Birbirimize karşı söylediğimiz sözlere dikkat edelim. Oyun hepimizin, birbirimizi kırmanın bir anlamı yok.

İyi Forumlar.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 4 Kasım 2020
    •Snowflake• bunu beğendi.
  15. Agır_TR

Agır_TR User

bu olay olursa sıkıntı çıkar oyunun birincileri görevleri komple bitirdi adam rüdbe kasmaya çalıscak görev yok alttan gelen kişi bi görev yapcak şak general

FurkanS53 ve •Snowflake• bunu beğendi.
  16. FurkanS53

FurkanS53 User

Konuyla alakalı hesap geliştirmenin hızlı yollarını açıkladığım bir video, konu açmayı düşünüyorum ama şimdi değil. Şuan hiç bir hazırlığım yok ileride paylaşacağım

Titan. bunu beğendi.
  17. Merhaba,

Konunuzu bölüm kurallarına uygun olarak açtığınız için teşekkür ederiz. Başlığı konu içeriği ile uygun hale getirdim. Konunuz oyunculardan destek aldığı taktirde raporlara eklenecektir. Ayrıca konunuz Güncelleme ve Fikir Havuzu Index konusuna da eklenmiştir.

İyi forumlar.

Luminous ve yılan_oğlu bunu beğendi.
  18. GreatOzzy

GreatOzzy User

suan 12 gun sonra sezon bitiyor yazıyor sezon bıtınce ne olucak pekı ekıpmanlar emıler gıdıcekmı herseye baştanmı başlıcaz bır acıklarmısınız

19. arslanzero

arslanzero User

bende aynı şeyi düşünüyorum yeni başlayan birisi tr serverlerında ilk 10 a girmesi cok zor eski oyuncu olsa bile ve kafamdan gecen bazı bir kac şey ve konunuyu online tutarsak böyle bir sistem gelmeli ve böyle bir model düşünmüştüm : ama yazıklarımı tekrar yazıcam
    >>> bütün rütbeler silinecek ve eski rütbeye göre ödül ve rozet verilcek hesaplar değerlencek
    >>> hesap kac yıllık ise ona göre rozet verilecek (5-10 yıllık şeklinde)
    >>> rütbeler farklı bir puanlama sisteminde kasılcak

20. Kesinlikle cevabım olumsuz... 0 dan hesap açıpta general olabilmek için çoğu zaman 2-3 saatlik uykuyla durduğumu bilirim. Resmen asosyal biri olmuştum. Sosyal hayatımdan arınmıştım. Rütbeyi aldıktan sonra'da derdim altta ki tümgenerala öyle bir fark atmalıydım ki 1-2 sene girmesem bile rütbeyi alamamalıydı. (Bende bu sayede koptuğum o sosyal hayata bağlanabileyim...) Ve şimdi sen diyorsun ki benim rütbem sıfırlanacak onca emeğim para yatırmalarım ve vaktim çöp olsun öyle mi?

Sayfayı Paylaş