Rütbeler için çılgın projem

Discussion in 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' started by MaXiMuS, Jan 1, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
?

Projeyi nasıl buldunuz

1. olumlu

45.8%
  2. olumsuz

54.2%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MaXiMuS

MaXiMuS User

Esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü ebeden daimen merhaba
    Şeref puanına göre rütbe sistemi
    Son zamanlarda herkesin dilinde olan sunucu birleştirme dalgasında rütbelerin birbirine girmesiyle ilgili hepimizin büyük korkuları var

Diyorum ki ; oyuncular sıralama ile rekabet içerisine devam etsin, şeref puanına göre rütbe verilsin

Örnek:
    • 1. General 4.000.000.000 Şeref Puanı
    • 2. Tümgeneral 3.000.000.000 Şeref Puanı
    • 3. Kurmay Albay 2.000.000.000 Şeref Puanı
    • 4. Albay 1.000.000.000 Şeref Puanı
    • 5. Acemi Albay 500.000.000 Şeref Puanı
    • 6. Kurmay Binbaşı 250.000.000 Şeref Puanı
    • 7. Binbaşı 125.000.000 Şeref Puanı
    • 8. Acemi Binbaşı 60.000.000 Şeref Puanı
    • 9. Uzman Yüzbaşı 30.000.000 Şeref Puanı
    • 10. Yüzbaşı 15.000.000 Şeref Puanı
    • 11. Acemi Yüzbaşı 7.500.000 Şeref Puanı
    • 12. Üsteğmen 3.750.000 Şeref Puanı
    • 13. Teğmen 1.875.000 Şeref Puanı
    • 14. Asteğmen 937.500 Şeref Puanı
    • 15. Uzman Çavuş 468.750 Şeref Puanı
    • 16. Çavuş 234.375 Şeref Puanı
    • 17. Acemi Çavuş 117.188 Şeref Puanı
    • 18. Acemi Pilot 58.593 Şeref Puanı
    • 19. Uzay Pilotu 29.300 Şeref Puanı
    • 20. Acemi Uzay Pilotu 0 Şeref Puanı
    Şimdi benim için " ne diyor la bu değişik" diyen konuyu anlamamış cengaverlere şöyle anlatayım;
    1. Sunucular birleştiği zaman oyuncu sayısı yükseldiği için % liğe göre rütbe sayısı artacak
    2. A sunucusunda General olan B sunucusunun albayından daha az rütbe puanı olduğu için rütbesini kaybettiğinde morali bozulacak
    3. Bu sistemde rütbeler şerefe göre hesaplandığı için oyuna girmeseniz bile rütbenizi kaybetme korkusu yaşamazsınız
    4. En üst rütbeye ulaştım daha fazla şerefi ne yapacam diyenler olur elbet; şeref puanı aynı zamanda sıralama puanına eklendiği için fazla şeref göz çıkartmaz

Sıralama oyuncusu olarak şirketimin numune hesabı olmak güzel :D bu duyguyu herkes yaşasın istiyorum
    Profilime abone olmanız umurumda değil :D konuma +1 vermeyi unutmayın :D

2. DraydiBoy

DraydiBoy User

Çok fazla arafta kaldım aslında mantıklı ama. Şimdi atıyorum 6 sunucu tek sunucuda veya 2 sunucuda bölünerek toplanacak. İyi güzel fakat buna göre gene rütbeler düşecek ,ki oldu diyelim kabul edildi herkes onayı verdi.Şimdi general bir kişide ,kendim sunucum da en yüksek şp. 4,379,147,376 güncel bu. Adam zaten general gene general kalacak 3. sırada 3,957,391,172 bu arkadaş var şimdi bu arkadaş general için yarışıyor diyelim o zaman general adamın generalliği kaybetme korkusu olmayacak. Ne kadar güzel ama birde şöyle bir şey var ortalık general kaynamaya başlayacak :) ki o zaman da generalliğin anlamı kalmayacak. Yani bilmiyorum konuda %49 tarafım olur diyor %51 tarafım olmaz diyor
    şimdi hesaplarıma göre kendi sunucum da
    2 general
    4 tüm general <<<<
    4 kurmay albay <<<<
    25 albay <<<<
    37acemi albay <<<<
    72 kurmay binbaşı <<<<
    105 binbaşı eder <<<<
    gerisini yazmaya gerek yok ki benim attığım sayı mikarın da "<<<" şeklinde gösterdiğim rütbe puanları 6 sunucu 2+2+2 olarak birleşti ortaya 3 sunucu cıktı olarak farz edersem 2 ye katlanacak yada daha fazlasına her yer kurmay :D çok saçma olur gibime geliyor ama geliştirirsen olabilir. Umarım açıklayabilmişimdir kendimi

3. RÜTBELER
    1. General (azami 1 tane her şirket için)
    2. Tümgeneral (0,01%)
    3. Kurmay Albay (0,10%)
    4. Albay (0,50%)
    5. Acemi Albay (1,00%)
    6. Kurmay Binbaşı (1,50%)
    7. Binbaşı (2,00%)
    8. Acemi Binbaşı (2,50%)
    9. Uzman Yüzbaşı (3,00%)
    10. Yüzbaşı (3,50%)
    11. Acemi Yüzbaşı (4,00%)
    12. Üsteğmen (4,50%)
    13. Teğmen (5,00%)
    14. Asteğmen (6,00%)
    15. Uzman Çavuş (7,00%)
    16. Çavuş (8,00%)
    17. Acemi Çavuş (9,00%)
    18. ( 10.00% ) Acemi Pilot
    19. Uzay Pilotu (12,39%)
    20. Acemi Uzay Pilotu (20,00%)

Güncel rütbe oranları bu şekilde.Server birleşimi olursa oranların arttırılması daha iyi olur.2 server birleşirse oranlar iki kat, 3 server birleşirse üç kat olması ortadaki sorunları kısmende olsa azaltacaktır.Sadece şerefe odaklı rütbe sistemi Darkorbit'in yapacağı en gereksiz yeniliklerden olur.Zaten şu anda rütbeyi en çok etkileyen şeref bir de şeref daha da ön plana çıkarsa gemi kesmenin yaratık kesmenin ne anlamı kalıyor?Darkorbit sürekli kapı yapanlara %50 şeref bonusu satmak için bu sistemi devam ettiriyor.Yoksa şerefin rütbeye etkisini düşürmeleri gerektiği gün gibi ortada olan bir durum.Benim bu konuda fikrim olumsuz.

4. oben

oben User

proje gerçekten çok çılgın..

5. MaXiMuS

MaXiMuS User

Hocam şimdi şöyle düşün; deli gibi her hafta kapı yapıyon sonunda albay oluyon canın sıkıldı oyuna ara vereceksin 2 hafta sonra albaya baybay diyon.
    Bu proje bizi oyuna bağımlı olmaktan kurtarıyor.
    11 yıllık darkorbitte 4 milyar şerefe ulaşan kaç kişi var ? Tahmini olarak söylüyorum bakmaya üşendim bu kadar yılda Tr de her sunucuda 2 ve ya 4 kişi vardır bırak ta onlar da emeğinin karşılığını alsın bir sunucuda 1 tanecik fazla general olacak diye birbirimizi kırmayalım. :D
    Her taraf albay olacak dersen 1.000.000.000 şeref puanı kolay kasılmıyor generalin 4/1 i bırak onlar da sevinsin herkes mutlu olsun.

6. DraydiBoy

DraydiBoy User

ya zaten %100 olumsuz bir yorum olarak gözükse de kalbimde olumlu istiyor ama gerçekten olabilecek bir şey değil hem ben olumlu oy versem senin dediğin o "Bu proje bizi oyuna bağımlı olmaktan kurtarıyor." işte darkorbitin temel amacı bağımlı yapmak oyuna :)

7. Duyduğum bir söylentiye göre Sadece haritalar birleşecek rütbeler sıralama yine aynı kalacak. Rütbelerin değişmesine karşı çıkan çok oldu sıralama birincileri falan. Bu yüzden bunun yerine tüm haritalar R-ZONE gibi olacak oyuna bağlan dediğinde herkes aynı yerde ama Anasayfada herkes farklı.

8. Peki oyuna para yatırmayıp normal kasılan, gemi kesen arkadaşlar nasıl rütbe sahibi olacaklar?Benim hesabımda 4m şeref puanım var ama 600k rütbe puanına sahibim.Yani benim rütbem almamda şerefin etkisi maksimum %10 civarındayken bu durum benim gibi oyucuları kötü etkileyecektir.Olayı tek taraflı düşünmeyiniz.Siz kendiniz memnun olacağınız bir şey isterken başkalarını mağdur etmemeyi göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

9. MaXiMuS

MaXiMuS User

kalbinden geçene gönlün el vermiyorsa bağımlısı oldun demektir :D
    daha rzone ye giremiyoruz farklı serverlarda aynı haritada bir çok oyuncu nasıl oynayabilir çok saçma öyle bir şey olacaksa sunucuların fişini çeksinler daha iyi :D
    1.5 milyar şeref puanım var tümgeneralim bu günceleme gelirse albay oluyorum sence bu güncellemeyi kendim için mi istiyorum ? :p
    şuanda senin rütben kurmay binbaşıysa 3-4 ay girmediğinde yüzbaşına kadar düşer görev yap hades yap şeref puanını toplarsın şuanki rütbenden daha güzel hale gelirsin
    düşüncelerini açıkladığın için saol :rolleyes::p

10. DraydiBoy

DraydiBoy User

Kurtlar Vadisi pusuda gibi hissettim kendimi :D :D:D:D

MaXiMuS likes this.
  11. cognactr1

cognactr1 User

örnek vererek yazayım mesela tr1 serverında 1 şirkette 1 general 1 tümgeneral 1 kurmay albay var halbuki eskiden 3 tümgeneral en az 15 tanede kurmay olurdu(ilk bot banlarından önce) albayları saymıyorum bile. bence her şirkette 1 general 3 tümgeneral 9 kurmay albay 27 albay olsun geri kalan rütbeler yine çarpan 3 şeklinde artsın en son acemi uzay pilotunun altında normal asker diye bi rütbe olsun böyle lursa %lik dilimden kurtulmuş olunur ve rütbe sayısı sabit olur rütbeler içinde rekabet artar örneğin şu an 1 tümgeneral var ve kurmaylara fark atmış diyelim ama 3 tümgeneral olursa aradaki fark bu kadar çok olmaz ve rekabet artar aynı şey diğer rütbeler içinde geçerli. server birleşimini göz önünde bulundurursak bence rütbe sayılarının artması çok mantıklı örneğin oyunda şu an 30 40 tane yıldızlı rütbe varken bu sayı 120 ye çıkar insanların hevesi geri gelir

12. MaXiMuS

MaXiMuS User

Konu kilitlenebilir :(

13. Rütbe oynamıyor oyunu :D önce cesaret sonra el çabuklugu önemli :D ben birini kesemedikten sonra yemişim rütbesini adam patlatabildikten sonra acemi uzay pilotu bile yeter bana :D

Gelelim rütbelilerin üzülmesine zaten PvE olarak oynuyorlar çeşitli buglarla uri kasıp kapı yapıp rütbe koruyorlar yani pek hakettiklerini düşünmüyorum " +1 " ama öylesine rütbe istediğimden değil :) iyi forumlar :D

MaXiMuS likes this.
  14. .KAPLAN

.KAPLAN User

Merhaba,

İsteğiniz üzerine konunuz kaldırılmıştır.

İyi forumlar...

Thread Status:
Not open for further replies.