S.S.S. İçin "İşinize Yarayabilecek Konular" Başlığı

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ali_sardag tarafından 22 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Bahsedilen başlıkların açılması durumunda işe yarayacağını düşünüyor musunuz?

1. Evet

oy sayısı 0
    0,0%
  2. Hayır

oy sayısı 1
    100,0%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. ali_sardag

ali_sardag User

Merhaba, çoğu oyuncu yardıma ihtiyaçları olduğunda foruma başvuruyorlar. Moderatörler de çoğu zaman daha önceden açılmış konulara yönlendirme yapmak zorunda kalıyorlar. Bunun sebeplerinden bir tanesi de arama fonksiyonunun kısıtlı olması, çoğu kısaltma aranamazken tek kelimelik aramalar genelde çok fazla sonuç sunuyor. Bu sebeple de aynı sorular tekrar tekrar sorulup yanıtlanmak zorunda kalınabiliyor ve bu da gözle görülür bir konu kirliliği oluşturuyor.

Peki bunun için nasıl bir çözüm getirilebilir. Çoğu oyun forumunda, hatta genel olarak birçok forumda belli konu başlıkları hakkında genel topiclerin linklerinden kategorize edilmiş bir arşiv oluşturulan ana başlıklar var "İşinize Yarayacak Linkler" ve saire tarzında. Aynı bu şekilde S.S.S. alt forumlarında sabitlenmemiş olduğu için bulunması zorluk çekilen konular arşivlenebilir ve kategorize edilebilir. Örneğin gemi ile ilgili konu linkleri bir başlık altında, skylab bir başlık, diroitler bir başlık vs... gibi. Bu şekilde genel konulara ulaşım çok daha rahat sağlanabilir, ayrıca konu kirliliğinin önüne de geçilebilir.

Adetten olduğu üzere bir de anket ekleyerek fikri beğeninize sunuyorum.

2. Merhaba ,

İyi güzel düşünmüşsünüz fakat forumda pek araştıran yada arama fonksiyonlarını kullanan yok. Genel olarak foruma girerler neyle ilgili konu açacaksa açar cevap beklerler. Acaba önceden açılmış mı yada bir yerde bununla ilgili konular var mı gibi araştırmaya girmez. Peş peşe 3-4 tane aynı konudan olmasına rağmen gelip bir konuda kendisi açar.

Kısacası ilk olarak forum nasıl kullanılır ve forum kültürü nedir bunların öğrenilmesi lazım diye düşünüyorum. :)

İyi forumlar.

erdem_korkmaz70 bunu beğendi.
  3. fm turk olmak ayrıcalıktır ornek yolda gordugunun ustune çılgınlar gibi araba surmek :D

4. KARANLIK

KARANLIK User

Merhabalar

Maalesef bu bir ayrıcalık değil internet kullanımındaki zafiyeti gösteriyor.İyi bir durum değil.

İyi forumlar

erdem_korkmaz70 bunu beğendi.
  5. Zaten Yardım> Açıklamalar/Sözlük kısmı var orada neredeyse her şeyle ilgili bilgi mevcut.

6. ali_sardag

ali_sardag User

"Forumda bilgi eksiği var" gibi bir argümanım olmadı zaten. Demek istediğimi anlamamışsınız :)

7. Anladım, kategorinin altına o kategoriyle ilgili konu açılsın demişsiniz gayet iyi anladım ama buna gerek yok, modumuzun da dediği gibi forum kültürünün yerleşmesi ve çoğalması lazım.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.